انتقاد بریژیت باردو از عمل نفرتانگیز پادشاه اسپانیا
بریژیت باردو و پادشاه اسپانیا، یک وجه مشترک دارند: هر دو حیوان دوستاند. این ویژگی ولی مانع از آن نشده که خوان کارلوس به شکار فیل نرود. باردو این کار "عالیجناب" را در نامهای که به او نوشته نفرتانگیز خوانده است.
اسپانیا با بحران عمیق مالی و اقتصادی دست به گریبان است و با این حال، پادشاه این کشور برای شکار فیل به جنوب آفریقا سفر کرده است. اگر خوآن کارلوس در "کلبهی" خود در بوتسوانا، سکندری نمیخورد و لگن خاصرهاش نمیشکست، شاید رسانههای اسپانیایی از ماجرای سفر شکاری او به آفریقا اصلاً باخبر نمیشدند یا اگر هم میشدند بهخاطر بیاهمیت بودن موضوع، آن را منتشر نمیکردند.
حالا اغلب روزنامههای اسپانیایی هر روز بخشی از مقالات و تفسیرهای خود را به چگونگی زمین خوردن و شکستن لگن خاصرهی پادشاه خود اختصاص میدهند و او را بهخاطر "درک نکردن وضعیت اضطراری مملکت" و "حیوانستیزی" بارزش سرزنش میکنند.
انتقاد دوم، بهویژه "کوبنده" است. زیرا این پادشاه بهظاهر طبیعت دوست، سالهاست که به افتخار انتصاب به مقام ریاست افتخاری بخش اسپانیایی نهاد بینالمللی حمایت از طبیعت (WWF) هم نایل آمده است، تا بتواند از "منافع" تمام حیوانات جهان دفاع کند.
"کشتن آگاهانه فیلها"
به این خاطر بریژیت باردو، هنرپیشهی ۷۷ سالهی فرانسوی که زندگی و شهرت خود را وقف مبارزه با آزار و کشتن بیرویهی حیوانات نادر ساخته است، نامهای به این رییس افتخاری نوشته، او را به دلیل "کشتن آگاهانهی فیلها" مورد سرزنش قرار داده و آرزو کرده که بهقول معروف، "حالا حالاها خوب نشود".
او در نامهاش که از سوی بنیاد حیواندوست باردو منتشر شده، ابتدا ابراز شگفتی کرده که خوآن کارلوس، رفتار آدمهای معمولی را پیش گرفته است: «انجام این عمل نفرتانگیز در شأن آدمی مثل شما نیست.» باردو در ادامهی نامهاش مینویسد: «عالیجناب، امیدوارم اگر قرار باشد باز هم به سفرهای جنایتکارانهی خود به آفریقا یا هر جای دیگر جهان ادامه دهید، به این زودیها سلامتی خود را باز نیابید. با اینحال آرزو دارم که این ضربه، دستکم جهان فکری شما را به نظم در آورد.»
خلع مقام ریاست
خوآن کارلوس، بدون همسرش صوفیا به شکار فیل در آفریقا رفته بود
انتقاد از خوآن کارلوس، تنها به رسانههای اسپانیایی و نهاد حیواندوست هنرپیشهی معروف فرانسوی، باردو محدود نمیشود. تا کنون، بیش از ۵۰ هزار معترض کشتن فیلها، درخواستی را که در یک صفحهی اینترنتی به منظور خلع پادشاه از مقام ریاست افتخاری شعبهی اسپانیایی WWF منتشر شده، امضا کردهاند و خواهان "بازپس گرفتن مسئولیتهای حیواندوستانهی عالیجناب" شدهاند.
سخنگوی شعبهی WWF در آلمان اظهار امیدواری کرده است که پادشاه اسپانیا، شکار خود را از میان فیلهایی که هر سال برای شکار در اختیار شکارچیان گذاشته میشود، انتخاب کرده باشد.
تقاضای کسب جواز شکار فیل در آفریقا، ۲۰ هزار یورو هزینه دارد. این مبلغ بهطور معمول صرف آبادانی منطقه و سرمایهگذاری در جهت ایجاد رفاه برای اهالی آن میشود. در سال ۲۰۱۱، حدود ۴۰۰ فیل در کشور آفریقایی بوتسوانا در چارچوب "شکارهای مجاز" کشته شدهاند.
عدم حساسیت خاندان سلطنتی
کاسپار لیاماسار، از نمایندگان چپ پارلمان اسپانیا، ضمن انتقاد شدید از پادشاه این کشور، در مصاحبهای گفته است: «سفر شکاری کارلوس در زمانی که بسیاری از اسپانیاییها نمیدانند آیندهی فرزندانشان به کجا خواهد انجامید، نشان دهندهی عدم حساسیت خاندان سلطنتی است.»
به نظر این نماینده و بسیاری از مفسران رسانههای اسپانیایی، خوآن کارلوس میبایست از سفر تفریحی خود به خاطر وضعیت وخیم اقتصادی کشورش چشم میپوشید. در حال حاضر از هر دو اسپانیایی زیر ۲۵ سال، یکی بیکار است.
جالب اینجاست که دراین میان، هیچکس نگران لگن خاصرهی شکستهی "عالیجناب" نیست!