سختگیری خانواده بیل گیتس در تربیت فرزندان

ثروتمندترین پدر و مادر دنیا در مورد فرزندان خود سختگیر هستند. به گفته‌ی ملیندا گیتس، در خانه‌شان از تلفن هوشمند و "آی پد" و غیره خبری نیست. او می‌گوید خودش هم در قناعت و نیز با کار و زحمت بزرگ شده است.


سه فرزند بیل و ملیندا گیتس در زمینه امکاناتی که از والدین ثروتمند خود می‌‌‌گیرند، با سختگیری روبرو هستند. ملیندا گیتس در گفت‌وگویی که با ویژه‌نامه یکشنبه‌‌ی روزنامه آلمانی "فرانکفورتر آلگماینه" داشته، از رفتار و شیوه سختگیرانه‌ی خود سخن گفته است.

مجله آمریکایی "فوربس" سال گذشته میلادی از ملیندا گیتس به‌عنوان یکی از ده زن قدرتمند جهان نام برده بود. همسر وی، بیل گیتس بنیانگذار شرکت جهانگیر "مایکروسافت" و از ثروتمندترین شخصیت‌های جهان است.

خانم گیتس می‌گوید: «ما تمام تلاش خود را به‌خرج می‌دهیم تا هر سه فرزندانمان تا آنجا که ممکن است عادی بزرگ شوند.»

از این رو سه فرزند خانواده گیتس که متولد ۱۹۹۶، ۱۹۹۹ و ۲۰۰۲ هستند، باید با محدودیت‌های بسیاری زندگی کنند. نداشتن "آی فون" و "آی پد" از جمله‌ این محدودیت‌ها است.

ملیندا گیتس می‌گوید: «همین‌طور خیلی چیزهای دیگر ممنوع است. ولی دختر بزرگ من می‌گوید: ماما، فقط جایی تعریف نکن ما اجازه انجام یا داشتن چه چیزهایی را نداریم، این خیلی خجالت‌آور است.»

ملیندا گیتس که کار حرفه‌ای خود را در سال ۱۹۸۷ در شرکت مایکروسافت آغاز کرد و هفت سال بعد با بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت ازدواج کرد، می‌گوید در خانواده‌ای بزرگ شده که همه روی پای خودشان بودند و زحمت می‌کشیدند.

او خود به پدرش که صاحب یک شرکت خدمات نظافتی بوده، کمک می‌کرده است: «همه‌ی ما روزهای آخر هفته کمک می‌کردیم، ازجمله این‌که زمین را بسابیم، دستگاه‌ها را تمیز کنیم؛ و این امری بدیهی بود.»

علیرغم ثروت ۶۱ میلیارد دلاری که خانواده گیتس دارد، امروز نیز خانم گیتس در موقع خرید به قیمت‌ها توجه می‌کند و در گفت‌وگویی دیگر با روزنامه آلمانی دی ولت گفته است: «من نمی‌خواهم برای همبگری که خوشمزه‌تر از دیگر از همبرگرها نیست، پول بیشتری بپردازم.» وی اذعان می‌دارد که البته گاهی به هتل‌های زیبا هم می‌رود، ولی زندگی پرتجمل برای او معنایی ندارد.

انتقاد از کمک‌های عمرانی "ارباب‌منشانه"‌

خانم گیتس ۴۷ ساله از سال ۱۹۹۶ ریاست "بنیاد بیل و ملیندا گیتس" را برعهده دارد که با فاصله‌ی بسیار زیاد نسبت به دیگران، بزرگ‌ترین بنیاد خیریه‌ی خصوصی دنیاست. هدف اصلی این بنیاد مبارزه با سه بیماری واگیر ایدز، سل و مالاریا در سطح جهان است.

با وجود تمام فعالیت‌های خیریه، عمرانی و توسعه‌ای که زوج گیتس انجام می‌دهد، انتقادهای زیادی متوجه آنها است. سازمان‌های امداد پرسابقه‌ای که در این زمینه کار می‌کنند، این دو را متهم می‌کنند که کمک‌های عمرانی آن‌ها "ارباب‌منشانه" است.

علاوه بر این گفته می‌شود استراتژی سرمایه‌گذاری این زوج در حوزه عمران و توسعه که به ازدیاد سرمایه‌ی آنها نیز می‌انجامد، مبتنی بر معیارهای اخلاقی نیست.

رأی دهید
ShAbBaNu - لندن - بریتانیا
تفاوت یکی‌ مثله بیلی، با یکی‌ مثله استیو جابز تو نحوه تربیت بچه‌هاشون نیست! تو کارهایِ خیریه متحول کننده ایی هست که زندگی‌ رو به ملیون‌ها نفر مریض، آفریقایی، و انسان‌های محتاج برگردونده. بیلی کارش خیلی‌ درسته! خدا عمرش بده :)
‌چهارشنبه 23 فروردين 1391 - 08:37
romano - تهران - ایران
کارشون درسته پول دستی به هیچ آدم فقیری نمی‌دن چون اعتقاد دارن تبدیل به رسیور ماهواره تلویزیون ال سی دی و الکل و تفنگ می‌شه. ابزار کشاورزی با نتیجه تشویقی می‌دن یعنی اگر پول رو زیاد کنی بیشتر کمک می‌گیری. بسته‌های ایجاد کار و آموزش میدن تمام موسسات دارن الان کار اینها رو تقلید می‌کنند. روی زنها بیشتر از مردها سرمایه می‌گذارند. به دختران تازه بالغ در کشورهای فقیر قرص آهن و تقویتی از کارخانجات تولیدی زیر گروه این بنیاد می‌دن. اینها کجاش ارباب منشانه است. سیاست مدیریتشون رو عوض گدا پروری به آدم پر توان تغییر دادن. عوض فرستادن دارو‌های بی فایده دارند کمک مالی مستقیم به تیمهای پژوهشی برای مبارزه با بیماریها می دن نمونش پارسال تست مبارزه با مالاریاشون بالای 65 درصد روی بچه‌های آفریقا جواب داد (اونهایی که سر و کار با پزشکی دارن می‌دونند 65 درصد رشد در کنترل مالاریا با دارو یعنی چی). والا کاشکی تمام اربابهای دنیا مثل این فلک زده بودن که فقط 6 بار کل دارایی زندگیشو بخشیده و پارسال پولدار اول آمریکابعد از 11 بار بلا منازع نشد تنها به دلیل اینکه داراییش رو دوباره بخشید!
‌چهارشنبه 23 فروردين 1391 - 13:42
Don Mario - بوگوتا - کلمبیا
دیروز از طرف مدرسه پسرم نامه آمده بود که برویم انجمن اولیا‌ و مربیان که در آنجا کلاس روانشناسی کودک دایر بود ، روانشناس مربوطه خرید بازی‌های کامپیوتری و تلفن هوشمند و داشتن تلویزیون در اتاق کودک و حتّی اجازه دیدن برنامه‌های تلویزیون را در طول هفته مضر میدانست و ترغیب کودکان به کتابخانی را جایگزین همه این موارد میدانست ، حرفش صحیح است ولی در این روزگار اجرای آن واقعا سخت است البته شاید با تمکن مالی‌ این خانواده برای ارائه جایگزین , آسان تر از ما بتوانند این کار را انجام دهند
‌چهارشنبه 23 فروردين 1391 - 17:39
ukguy4u - لندن - بریتانیا
راحت بگید چشم دیدن محصولات اپل رو نداربد! حسودا!!!
‌چهارشنبه 23 فروردين 1391 - 21:37
Royan - بوخوم - آلمان
خدا را شکر یه مادر دیگه هم پیدا شد که مثل من سخت گیر است و دم از و فراز و نیشب زندگی میزنه , دوستان من این روش را قبول ندارند و ادعا میکنند که چون ما این بچه ها را بدنیا آوردیم وظیفه ماست که همه چیز براشون فراهم کنیم ! ولی فکر این را نمی کنند که در آینده وقتی آنها دیگه نیستند بچه ای که همه چیز براش فراهم شده بدترین ضربه ها را میبیند , چون هیچ تحربه ای از زندگی واقعی ندارد.
‌پنجشنبه 24 فروردين 1391 - 00:21
PARVANE1 - برنموث - انگلستان
یادم میاد پسر بزرگم که فقط ۱۰-۱۲ سال بیشتر نداشت درخواست ساعت و کاپشنی گرانقیمت داشت. براش نگرفتم با این استدلال که الان که اینهارو داشته باشی‌، وقتی‌ ۱۶-۱۸-۲۰ سالت شد، دیگه برات لطفی‌ نداره و چیزهای دیگیی می‌خوای. قبول کرد و جالب اینجاست وقتی‌ که به سنّ بلوغ رسید از من تشکر کرد که درسی‌ بهش دادم.
‌پنجشنبه 24 فروردين 1391 - 20:00
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.