کوروش؛‌ بزرگترین شخصیت ایران‌زمین به انتخاب مخاطبان بی‌بی‌سی

در پی رای گیری از مخاطبان وبسایت، تلویزیون و رادیوی فارسی بی‌بی‌سی برای انتخاب بزرگترین شخصیت ایران زمین، آنها کوروش، پادشاه هخامنشی را به عنوان نفر اول انتخاب کردند.

مخاطبان ما از طریق رای دادن در وبسایت و همچنین ارسال پیامک در روزهای گذشته در این رای گیری شرکت کردند.

مجموعه بزرگان ایران زمین


بی‌بی‌سی فارسی در نوروز امسال، طی یک مجموعه برنامه در تلویزیون، وبسایت و رادیوی خود، انتخاب بزرگترین شخصیت تاریخ ایران زمین را به رای مخاطبانش گذاشت.

در ابتدا گروهی از کارشناسان و شخصیت های دانشگاهی طی بحثی طولانی شش شخصیت برجسته تاریخ ایران زمین را از میان چهره های پیشنهادی شما برگزیدند.

این شش نفر زرتشت، کوروش، فردوسی، ابوعلی سینا، حافظ و مصدق بودند که به رای مخاطبان گذاشته شدند.

لازم به ذکر است که این رای گیری، یک نظرسنجی علمی نبود و نتیجه حاصل از آن، تنها نظر بخشی از مخاطبان بی‌بی‌سی فارسی است و لزوما نظر کلی فارسی زبانان را بازتاب نمی دهد.

در مورد هر یک از این شخصیت ها فیلمی ساخته شده که در ایام نوروز از تلویزیون و سایت فارسی بی سی سی پخش شد.

 



جهت نمایش ویدئو در یوتوب اینجا کلیک کنید.
جهت دانلود ویدئو اینجا کلیک کنید.




 

کوروش از نام‌آورترین شاهان تاریخ ایران و بنیان‌گذار سلسله هخامنشی را به القاب مختلف خوانده‌اند: کوروش کبیر، پدر پارسی‌ها، برگزیده مردوک کهن‌ترین خدای بابل، فرستاده یهوه، فاتح بزرگ.

او خود در منشور گلی‌اش نوشته است: من‌ام کوروش، شاه جهان، شاه بزرگ، شاه توانمند، شاه چهار گوشه جهان. این منشور می‌گوید: کوروش به دادگری و راستی، شبانی کرد. مردوک، سرور بزرگ که پرونده مردمانش است، به کارهای نیک او و دل راستینش به شادی می‌نگریست.
طبق گزارش‌های تاریخی، کوروش به مدت سی سال از سال ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد، بر ایران فرمان‌روایی کرد و مرزهای تحت امرش را بیش از هر حاکم دیگری گسترش داد.

جزئیاتی از زندگی کوروش تا پیش از پادشاهی‌اش در دست نیست. مورخان یونانی افسانه‌ای نقل می‌کنند که بر اساس آن پدربزرگ مادری او آستیاگ خواب می‌بیند که کوروش، بزرگ می‌شود و علیه او قیام می‌کند و تاج و تخت را از او می‌گیرد.

طبق این روایت یونانی، آستیاگ از بیم واقعیت‌پیداکردن این خواب، دستور قتل نوه‌اش کوروش را می‌دهد. اما مامور قتل کوروش، برای فرار از آن که دستش به خون کسی از خاندان پادشاهی آلوده شود، این کار را نمی‌کند و در عوض او را به چوپانی می‌سپارد تا در کوه و دشت رهایش کند. اما چوپان نیز چنین نمی‌کند و کوروش را نگه می‌دارد و همچون فرزند خود پرورش می‌دهد. بعدها در در جریان یک بازی کودکانه، کوروش پسر یکی از اشراف‌زادگان را می‌زند و وقتی او را برای توبیخ به دربار می‌برند ولی آن‌جا هویت واقعی او آشکار می‌شود و زندگی تازه‌ای در دربار آغاز می‌کند.

اما از این دست افسانه‌ها و داستان‌ها درباره چهره‌های بزرگ تاریخ کم نیست.

وستا سرخوش کرتیس، مورخ، می‌گوید کوروش از کودکی صفات برجسته‌ای داشته و از جمله وقتی با بچه‌های دیگر بازی می‌کرده، همیشه نقش حاکم یا پادشاه را به عهده می‌گرفته است.

در منشور معروف کوروش، او خودش پدر و پدربزرگانش را پادشاهان پارس معرفی می‌کند.

املی کورت، استاد تاریخ باستان خاورمیانه، تصریح می‌کند امروز تنها مدرکی که درباره پدر و مادر کوروش در دست است، حرف‌های خود او در منشور معروفش است که می‌گوید من‌ام، کوروش، پسر کمبوجیه. بر این اساس، او از خانواده سلطنتی پارس بوده است.

فتح همدان؛ یکی‌شدن پادشاهی پارس و ماد

 


کوروش از خانواده‌ای بود که برای دهه‌ها بر انشان حکومت می‌کردند و از مادها تبعیت می‌کردند. پدربزرگ مادری‌اش آستیاگ، پادشاه امپراتوری ماد بود. او در سال ۵۵۰ قبل از میلاد، از ضعف حاکمان ماد استفاده کرد و خواب پدربزرگ را تعبیر کرد.

نسب پدری کوروش از پادشاهی انشان بود و نسب مادری‌اش از پادشاهی ماد. وستا سرخوش کورتیس می‌گوید: کوروش بنا داشت این دو پادشاهی را به یک‌دیگر پیوند بزند.

ژوزف ویزهوفر، استاد تاریخ باستان در دانشگاه کیل آلمان، به این روایت تاریخی اعتماد دارد که می‌گوید این ابتدا آستیاگ بود که به کوروش حمله کرد اما بعد سپاه آستیاگ به او پشت کرد و به کوروش پیوست. کوروش موفق شد بدون آن‌که خون زیادی ریخته شود، امپراتوری مادها را در هگمتانه یا همدان امروزی فتح کند.

کوروش در پاسارگاد، در قلب ایران امروز، پایتختی برای پادشاهی‌اش بنا نهاد و امپراتوری عظیمش را آغاز کرد.

حکمرانی به شیوه کوروش

در دولت تازه‌ای که کوروش تشکیل داد، اشراف و نخبگان ماد و هخامنشی را با هم به خدمت گرفت. در این حکومت، هر اقلیمی فرمانروایی محلی داشت که آن را نمایندگی می‌کرد. به گفته مورخان، کوروش الگویی برای کشورداری پایه گذاشت که در سده‌های متمادی توسط هخامنشیان، یونانیان، و رومیان به کار گرفته شد. هرچند وسعت امپراتوری هیچ‌کدام به بزرگی کوروش نبود.

محمد داندمایف، یکی از سرشناس‌ترین مورخان معاصر روس، تحقیقات زیادی درباره نفوذ سیاسی و نظامی کوروش انجام داده است.

او می‌گوید: "کوروش به قدرت نظامی برتر در منطقه تبدیل شد. چیزی که سابقه نداشت. از قدرت نظامی و بینش سیاسی او می‌شد پیش‌بینی کرد که قدرتش بر منطقه چیره می‌شود."

 

پاسارگاد، آرامگاه کوروش

به اعتقاد داندمایف، یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت کوروش در اداره این امپراتوری بزرگ، ترکیب روش‌های نظامی و سیاسی بوده است. او توانست با سیاست توام تهدید و تشویق، قلمروی امپراتوری‌اش را بیش از هر فاتح دیگری در گذشته و آینده گسترش دهد.

وستا سرخوش کرتیس معتقد است کوروش جای ستایش دارد اما نه به خاطر لشگرکشی‌هایی که کرد و ممالکی که فتح کرد، بلکه به خاطر ایدئولوژی‌ای که از خود باقی گذاشت.

تورج دریایی، استاد تاریخ ایران و جوامع پارسی‌زبان در دانشگاه کالیفرنیا در این باره می‌گوید: "آن‌چه کوروش کبیر را از دیگران متفاوت می‌کند، نحوه برخوردش با اقوام و ادیان مختلف در شاهنشاهی‌اش است."

در عین حال مورخان یادآوری می‌کنند کوروش در زمانه‌ای حکومت می‌کرد که رقیب در خور توجهی نداشت تا سد مسیر کشورگشایی او شود یا برای حکم‌رانی‌اش نگرانی عمده‌ای ایجاد کند.

املی کورت، استاد تاریخ باستان خاورمیانه در دانشگاه یو سی ال لندن، معتقد است: "چیزی که او را از همه پیشینیان و آیندگانش و حتی امپراتوری روم متفاوت می‌کند، این است که او هیچ رقیبی نداشت."

فتح بابل

کوروش در سال ۵۳۹ پیش از میلاد به بابل که قدرتی بزرگ در آسیای غربی بود، حمله کرد و آن را نیز به تصرف در آورد.

درباره نحوه این پیروزی، دو روایت مختلف وجود دارد. یک افسانه یونانی در این باره می‌گوید سپاهیان کوروش با تغییر دادن مسیر رود فرات و هدایت آن به یک خندق، عمق آب را کم کردند و توانستند با عبور شبانه از این رود، بابل را فتح کنند.

محمد داندمایف، مورخ روس، با این روایت مخالف است و می‌گوید: "نه؛ کوروش مسیر رودخانه را عوض نکرد. این فقط یک افسانه است. او بابل را با قدرت نظامی، درک صحیح سیاسی و نقشه‌ریختن فتح کرد. ماجرای رودخانه فقط یک داستان است که یونانی‌ها ساخته‌اند."

املی کورت اهمیت‌پیداکردن این روایت را نمونه‌ای برای این می‌داند که یک افسانه تاریخی چه‌قدر می‌تواند در مقابل یک واقعیت تاریخی ِ بی‌آب‌و تاب، پر رنگ شود.

ژوزف ویزهوفر نیز از روایت یونانی در این باره استقبال نمی‌کند. این استاد دانشگاه کیل آلمان، روایت شرقی این پیروزی را معتبرتر می‌شمرد.

او می‌گوید: "ترجیح می‌دهم در این باره به باورهای ایرانی معتقد بمانم که می‌گوید گروه‌هایی از مردم ِ آن‌جا که البته روحانیون بابل در میان آنها نبودند، با کوروش همراهی کردند یا در مقابل نبونیدوس، شاه بابل، ایستادند. احتمالا همین عامل باعث شد فتح بدون خشونت این شهر برای کوروش و سپاهش ممکن شود."

یک استوانه گِلی

 

در این منشور، بر مشروعیت پادشاهی کوروش و احترام او به مذهب و سنت‌های بابل تاکید شده است

کوروش همان اندازه که امروز به خاطر وسعت امپراتوری‌اش شناخته می‌شود، با استوانه‌ای گلی که به جا گذاشته نیز معروف است. آن‌چه کوروش چه از روی سیاست‌ورزی و چه صادقانه روی منشورش نوشته، اولین سند حقوق بشر در تاریخ جهان خوانده شده است و از مهم‌ترین آثار تاریخی ایرانیان شمرده می‌شود.

در این منشور، بر مشروعیت پادشاهی کوروش و احترام او به مذهب و سنت‌های بابل تاکید شده است. کوروش در این منشور می‌گوید به سربازانش دستور داده تا کسی را نکشند و صلح‌جو باشند.

وستا سرخوش کرتیس، از متصدیان موزه بریتانیاست که این اثر تاریخی در آن‌جا نگه‌داری می‌شود. او درباره این اثر تاریخی می‌گوید: "قسمت اول این منشور درباره بابل در زمان پیش از کوروش است. قسمت دوم آن از زبان خود کوروش است که خیلی اهمیت دارد. از زبان خود کوروش می‌شنویم که چه‌طور به سربازانش دستور داده است سلاح های خود را کنار بگذارند و کسی را نکشند."

این مورخ می‌گوید طبق منشور کوروش، او به مردم تحت حکومت خود این آزادی را داد که سنت منطقه خود را دنبال کنند، خدایانی را که به‌شان عقیده داشتند بپرستند، و پرستش‌گاه‌های خود را داشته باشند.

محمد داندمایف، مورخ روس، درباره منشور کوروش می‌گوید: "نحوه شکل‌گرفتن این منشور هم مهم است. کوروش این منشور را به رسم بین‌النهرین ساخته است. به سنت آنها احترام گذاشته و به زبان بابلی نوشته است. این نشان‌دهنده احترام کوروش به سنت‌های مناطقی است که مغلوب او شده‌اند."

تردیدهایی هم درباره متن این منشور و همچنین اطلاق "نخستین سند حقوق بشر جهان" به آن مطرح است. جان کرتیس، مورخ و از مدیران موزه بریتانیا در حوزه تاریخ ایران و عراق، می‌گوید: "اگر آن‌چه در منشور کوروش نوشته شده را بپذیریم، حکومت او – بر خلاف بسیاری از فرمانروایان دنیای قدیم – بر اساس صلح و مدارا بوده است."

تورج دریایی این استوانه گلی را "یک سند بسیار جالب و مهم از دوره باستان" بر می‌شمارد.

اما املی کورت، کوروش را از جهت دیگری بی‌نظیر می‌داند. او از جمله مورخانی است که تردیدهایی درباره ادعاها درباره محتوای منشور کوروش مطرح کرده است. خانم کورت می‌گوید کوروش در تاسیس امپراتوری‌اش، بی‌نظیر و استثنایی است؛ امپراتوری عظیمی که فقط با امپراتور روم می‌توان مقایسه‌اش کرد.

پایان و میراث امپراتور

مرگ کوروش در سال سی‌ام سلطنت او در حدود سال ۵۲۹ پیش از میلاد اتفاق افتاده اما روایات مختلفی درباره آن وجود دارد. نمی‌توان با قاطعیت گفت عمر کسی که همه زندگی‌اش را در جنگ و کشورگشایی سپری کرد، چه‌طور سر آمد.

روایت‌هایی حکایت از مرگ طبیعی او دارد. اما برخی از جمله هرودوت، تاریخ‌نگار باستانی، می‌گویند که او در یکی از سخت‌ترین نبردهایش در جنگ با ماساگات‌ها در شمال شرقی ایران کشته شد. اما اگر چنین باشد، باز آوردن جسد کوروش به پاسارگاد توسط سپاه شکست‌خورده‌اش، بعید به نظر می‌رسد.

املی کورت می‌گوید: "این روایت که کوروش در جنگ کشته شده، قطعا قهرمانانه‌تر از آن است که او در بستر بیماری مرده باشد. اما اصل این موضوع که کوروش چگونه مرد، برای ما روشن نیست."

ژوزف ویزهوفر، استاد تاریخ باستان، درباره شخصیت کوروش می‌گوید: "کوروش حتما شخصیتی خیلی کاریزماتیک داشته است. اگر جز این بود، نمی‌توانست این‌همه سرباز و پیرو برای خود جمع کند. به‌هرحال او توانست پارس را از کشوری کوچک به یک امپراتوری قدرتمند تبدیل کند. اما قدرت نظامی برای چنین کاری کافی نبوده است. کوروش این توانایی را داشت که مردم را در دورترین نقاط کشورش و در مجاورت دشمنان و حتا مردم کشورهای دشمن را نیز با خود همراه کند."

تورج دریایی نیز در ستایش از میراث کوروش، بر این نکته دست می‌گذارد که یونانیان در همان حال که در جنگ با ایرانیان بودند، از او به نیکی یاد کرده‌اند.

فارغ از این‌که این خصایل چه‌قدر واقعیت تاریخی داشته باشند، می‌توان او را تجلی نمادین یک ابر مرد از دیدگاه ایرانیان دانست. پادشاهی که با وجود قدرت عظیمش، مهربان و بخشنده است.

رأی دهید
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
‫بله من هم همین رای رو دادم
یکشنبه 13 فروردين 1391 - 15:35
IRAN+ISRAEL+USA 4EVER - مونیخ - آلمان
همان خوب که کورش زنده نیست تا شاهد فلاکت ملتش باشد و ببیند که چگونه ایرانزمین در اشغال مشتی بی‌ سواده فاشیست تازی‌اسلامی فاسد مفت خور آدم خوار است.به امید شکوه و سربلندی دوباره ایران.امین
یکشنبه 13 فروردين 1391 - 15:41
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
ایBBC کثیف!‌ای خائن !‌ای ضده ملتِ ایران! شما از صهیونیست پول میگیرید تا ملتِ ایران را بی‌ هویت کنید ! آخه مگه می‌شه احمدی نژاد و خامنه‌ای را با این همه دستاورد فراموش کرد و کوروش را به عنوانِ شخصیتِ برجستهٔ ایران معرفی‌ کرد؟؟! این همه پیشرفت‌های اقتصادی! این همه فضاپیما و ماهواره ( که موش میذاریم توش ) این همه کهریزک و اوین!!این همه قاضی مرتضوی!‌ای دشمنان ،‌ای دشمن!! این حملاتِ دادمانیشیمیمننمه !( باز این جنّتی اومد )‌ها جدی ، جنّتی که قدیمی‌تر از کوروش هست! اونو چرا جان انداختید آخه! هه هه هه ‌ها ها‌ها ! با تشکر!
یکشنبه 13 فروردين 1391 - 15:42
دانشجوی ایرانی - تهران - ایران
پ نه پ پس فکر کردین لابد احمدی نژاد ابر مرد ایرانه!بعد کوروش فکر می کنم ابو علی سینا لیاقت همچین مقامی رو داره!ای کاش یه ذره از منش کوروش در وجود ما باشه!
یکشنبه 13 فروردين 1391 - 16:01
AAbiye AAbi - منچستر - انگلستان
متاسفم برای کسانی که به خاطر دین و مذهب هویت خودشون رو میفروشند به اعرابی که از ایرانی تنفر داره. دین و اعتقاد هر چی میخواد باشه اگر هویتم رو از من بگیره من زیر پام لهش میکنم .
یکشنبه 13 فروردين 1391 - 16:02
amirali01 - مانیل - فیلیپین
یک کمی لطفا دقت کنین توی نوشتن تاریخ :. طبق گزارش‌های تاریخی، کوروش به مدت سی سال از سال 529 تا 559 پیش از میلاد، بر ایران فرمان‌روایی کرد. مرگ کوروش در سال سی‌ام سلطنت او در حدود سال 529 پیش از میلاد اتفاق افتاد
یکشنبه 13 فروردين 1391 - 16:52
a.ahooraei - دوسلدورف - آلمان
با تمام این تفاسیر, گویند که پدر بود فاضل..از فضل پدر تو را چه حاصل؟
یکشنبه 13 فروردين 1391 - 17:28
1k adame sadegh - تورنتو - كانادا
کوروش واقعا که شاه شاهان بود.
یکشنبه 13 فروردين 1391 - 18:12
mehr bay g - تورونتو - کانادا
به جای مصدق بهتر نبود اسم رضا خان بود رضا خان خیلی‌ به این مملکت خدمت کرد
یکشنبه 13 فروردين 1391 - 22:16
شاهین آریا - لندن - انگلستان
جای تاسف است که ما به کوروش افتخار میکنیم ولی فکرنمیکنیم که آنقدر تحقیر شده ایم که تاریخ کشورمان بعد از تاریخ اعراب واسلام است. چه افتخاری این کشک است اول بروید تاریخ کشورمان را ذقیقا پیدا کنید.! میگوییم کوروش 529سال قبل ازمیلاد فوت کرد آنوقت سال 1391 خورشیدی - عربی را جشن میگیریم. واقعا که شرم آور است. بهتراست بروید منشور کورش را از سردر سازمان ملل بردارید. تحقیرکوروش و ایرانیان آریایی تا همین جا کافی است. ما ضعیف وزبون و خوار هستیم. همان به که عرب ها را به پرستیم نه خداوند یکتای جان و خرد.
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 00:11
*Fanoos* - ايران - ايران
سیمین بهبهانی، شاعر. در این پرسش، شخصیت هایی که انتخاب شده اند هر یک به لحاظی مورد احترام و ستایش مردم هستند. اما من کورش را انتخاب می کنم به این دلیل که نخستین صاحب قدرتی بود که به انسان و انسانیت و حقوق او اندیشید و طی قرن ها عقاید او والاترین ارزش انسان است. او امروز کسی است که عقاید انسانی اش دوباره از نو مورد پذیرش همه عالم قرار گرفته است. تفکر کوروش و انسانیت اندیشی او همیشه مورد احترام بوده، هست و خواهد بود.
یکشنبه 13 فروردين 1391 - 17:31
morgan123 - واشنگتن - امریکا
من یکی دو سال بعد از انقلاب بدنیا آمدم ولی حال و هوای آن دوران را در فیلمها و آثار آن زمان دیدم فکرشو بکنید اگر این نظر سنجی در ان وقت صورت میگرفت کسی به کورش توجه ای نمیکرد ولی اکنون مردم به شکل دیگری فکر میکنند و این میوه رنج دوران حکومت اسلامیست رنجی که تجربه گرانقدری شد تا اکثر مردم سره را از ناسره تشخیص دهند برای همین من به آینده مملکتمان خوشبین هستم.
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 01:33
ParsaUk - منچستر - انگلستان
از یونانیها باید تشکر کرد که تاریخ ایرانیان را نوشتند. از کشیشان مسیحی‌ و محققان اروپایی (روسها و انگلیسها) باید تشکر کرد که آثار استانی را از زیر خاک حمله وحشیانه اعراب پیدا کردند و خط پرشین را به فارسی عربی‌ (میانه) ترجمه کردند که مسلمانان ایرانی‌ متوجه تاریخ قبل از اسلامشان شوند.
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 03:55
mehr47 - تهران - ایران
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا- امید جان همین الان خبرگوزاری فارس خبر داد که کاربران بی.بی 30 حضرت آیه الله مقام عظما را به عنوان برترین شخصیت تاریخ نه تنها ایران بلکه جهان انتخاب کردند. تکبیر... بع بع بع بع بعععععععععععععععععع.
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 05:29
saeid-banglor - کالمار - سوئد
فیلم 300 که یه چیزه دیگه می گفت بالاخره نفهمیدیم غربی ها راست میگن یا ایرانی ها؟
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 05:47
shahradman - تهران - ایران
بزرگترین در تاریخ انسانیت. دوستانی که رای منفی دادن اصلا نگران نباشن بزودی یه نظر سنجی انجام میشه و بزرگان دین اسلام بدون توجه به نتایج رایگیری پیروز میشن.افسوس و هزار افسوس از جهالت و بی سوادی
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 05:53
pezhman - وين - اتريش
انسان خوب را باید قدر نهاد. تا شاید امثال ضحاک علی‌ در نظراتشان تجدید نظر کنند.
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 06:14
dler - لاهتي - فنلند
هنرمندهای ایرانی عکس کورش، امام علی، امام حسین میکشن صورتهاشان شبه هم است.
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 08:24
dler - لاهتي - فنلند
کورش هیچ موقع بصورت متساوی به زبان مختلف برخورد نکرده, فارسها صد سال دیگە همین خامنه ای مثل کورش میدانن, ایرانیها دوست دارن آدم پرستی بکنن.
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 08:52
jahangiri-moslem - بجنورد - ایران
دیگه اون گذشته ها بر نخواهد گشت و فقط افسوس اون گذشته ها را باید خورد که چرا کشور ما سهمش این بود
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 09:34
Nerse - اهواز - ایران
آرمانشهر ما ایرانیان و تمام جهانیان در زمان کورش بود جهانی که هروز داره با اون آرمانشهر فاصله می گیره
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 09:43
time-to-say-goodbye - تورنتو - کانادا
مهر۴۷"" ‌ای قربون دهنت که گل گفتی‌ . خامنه‌ای دست هیتلر رو از پشت بسته. سید علی‌ گدا هم خیلی‌ مهمّه منتها از در عقب.ههههه
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 10:46
Ahmad1345 - گوتنبرگ - سوئد
جای شکرش باقی است که منشور کورش (و خیلی‌ آثار دیگر) را از ایران بردند. والا این ملاها همه را یا از بین برده بودند یا به شیخهای عرب فروخته بودند!
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 11:32
teetwo - چابهار - استرالیا
یه زمانی‌ دوباره کورش میاد و بعد از ۵۰ سال حکومت کردن کورش، دلمان برا خمینی تنگ می‌شه
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 11:32
bahram-g - آمرسفورت - هلند
کوروش نقطه قوت خاصی‌ است اما کمی‌ قدیمی‌ است که به عنوان نقطه بازگشت یا reset کاربردی داشته باشد. به نظر من انقلاب مشروطیت بهترین نقطه بازگشت است یعنی‌ ایران پادشاهی مشروطه.
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 12:08
koorosh2500 - تهران - ايران
کوروش پیامبر ایرانی بوده که بر همه جهانیان انسانیتش روشن است ،درست بر عکس پیامبر تازیان شهوت پرست و آدمکش و دروغگو. ***درود بر کوروش کبیر و خاندان او ***نفرین بر اعراب بدوی و اجدادشان
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 12:45
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
پس سد علی گدا چی؟!!! بزرگترین بی شخصیت ایران‌زمین!!!
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 12:45
ensanam arezoost - خارگ - ایران
با تمام علاقه ای که به کورش دارم و بزرگی، عدالت،ارج نهادن به حقوق انسانها و قدرت امپراطوری کهن او افتخار ایران باستان است و خود نیز پیرو زرتشت پاک سرشت بود اما من مسلمانم قبله ام یک گل سرخ...به زرتشت رای دادم چرا که زرتشت ایمان به پروردگار و یکتاپرستی را به اجداد ما آموخت و بعد هم انسان بودن و انسانیت داشتن را که همانا اندیشه نیک،گفتار نیک و کردار نیک بی آنکه کسی را اجبار کند که راه و روش او را بپذیرد و یا به کسی ظلم کند و به کسانی یا کشوری و مردمانی یا سرزمینی حمله ور شود و...
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 13:34
77777 - تهران - ایران
سلام: نباید فراموش کرد که کوروش زمانى دم از حقوق بشر مى زد که. در جهان برده فروشى وبرده دارى را یک تجارت مى شمردند و جاى تاسف است که این تجار انسان فروش نه خود از این کار شرم داشتند ونه کسى انان را منع مى کرد ! حتى مذهبیون . اکثر رهبرانى که مى خواهند به قدرت برسند ابتدا از زیر دستان و طبقه محروم جامعه سخن مى گویند تا به قدرت برسند اما همین که به قدرت رسیدند همه را فراموش مى کنند اما کوروش زمانى که در اوج قدرت بود از اقشار جامعه سخن مى گوید و سخن از حقوق بشر ( حقوق بشرى که امروزه از ان فقط نامى مانده ) روح وروانش شاد . با تشکر از شما 
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 14:20
felora - تهران - ایران
ایا میدانستید که در ساخت تخت جمشید ,معماران واستادکاران وکارگران علاوه بر حقوق ! از مزایای نوعی از بیمه کارهم برخوردار بوده اند؟! واقعا شگفت انگیز نیست؟؟!!
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 14:36
shamamai - کوردستان - ایران
سرآغاز این همه رشادت و جوانمردی از یک خیانت به پدر بزرگ و ربودن حکومت ماد و تغییر آن به پارس .....و باز هم این مادها بودن که تمام فتوحات را برای او انجام دادن ....وباز هم ماد و ماد.......بود که از همسایه ی و هم نژاد خود بزرگترین ضربه و تاریخی ترین ظلم را ...خورد و دید
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 15:53
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
saeid-banglor - کالمار - سوئد فیلمِ ۳۰۰ را با الهام گیری از ایرانِ امروز ساخته اند و فیلمِ کوروش را با الهام گیری از ایرانِ زمانِ شاه!
دوشنبه 14 فروردين 1391 - 16:27
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
shamamai - کوردستان - ایران. آقا?????? مادر کوروش از ماد بود و ایران از تلفیق ۲ قوم ماد و پارس به وجود آمد کم کامنت‌های نژادپرستانه بگذارید---این حقّه ی جدید ملایان برای سرکوب کردهاست و امثال تو با این کامنت جارو کش ملایان!!! بس کن!!!
‌چهارشنبه 16 فروردين 1391 - 05:07
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.