پرخرج ترین فاجعه های طبیعی دنیا
هیچ چیزی در مقابل نیروی طبیعت توان ایستادگی ندارد. نیروی طبیعت می تواند میلیون ها بار قوی تر از بمب ها و مواد منفجره ای باشد که بشر امروز به آنها دست یافته است. در این مطلب با ۱3 مورد از پرخرج ترین فجایع طبیعی دنیا که بیشترین خسارت های مالی را موجب شده اند، آشنا می شوید.
زلزله و سونامی در شمال شرق ژاپن، سال 2011
خسارت مالی : 180 میلیارد دلار
طبق برآوردهای انجام شده زلزله 9 زیشتری و سونامی که در ۱۱ مارس ۲۰۱۱ در شمال شرق کشور ژاپن اتفاق افتاد بیش از ۱8۰ میلیارد دلار خسارت بر جای گذاشت. علاوه بر این اثرات انفجار اتمی نیروگاه های هسته ای فوکوشیما را باید به صدمات این فاجعه اضافه کرد. این فاجعه ۱۵۸۳۹ نفر کشته، ۳۶۴۲ نفر مفقود و ۵۹۵۰ نفر زخمی را به مردم ژاپن تحمیل کرد.
زلزله سیچوان، کشور چین، سال ۲۰۰۸
خسارت مالی : ۱۴۷ میلیارد دلار
زمین لرزه ای که در سال ۲۰۰۸ استان سیچوان چین را لرزاند، نه تنها پرخرج ترین فاجعه طبیعی این لیست می باشد بلکه مرگبار ترین آنها نیز است. ۷۰ هزار نفر در این حادثه کشته شدند و ۱۱ میلیون نفر نیز بی خانمان شدند. این زلزله در مناطق دور افتاده و کوهستانی کار امدادرسانی را با مشکل بسیاری روبرو ساخت.
زلزله هانشین، کشور ژاپن، سال ۱۹۹۵
خسارت مالی : ۱۴۴ میلیارد دلار
زلزله هانشین یکی از ویران کننده ترین زلزله های ژاپن بود البته قبل از آخرین زلزله 9 ریشتری که خسارات وسیعی را به این کشور تحمیل کرد. شهر کوبه که بیشترین لرزه ها را از این زمین لرزه دریافت کرده بود به تنهایی ۴۶۰۰ نفر از ساکنانش را از دست داد. زلزله سال ۱۹۹۵ هانشین در نهایت ۶۴۳۴ نفر قربانی گرفت.
طوفان کاترینا، ایالات متحده آمریکا، سال ۲۰۰۵
خسارت مالی : ۱۳۷ میلیارد دلار
طوفان کاترینا از نظر اقتصادی پرخسارت ترین طوفان در تاریخ ایالات متحده آمریکا بود. این طوفان به سرعت ۲۸۰ کیلومتر در ساعت رسیده بود و در نهایت به مرگ ۱۸۰۰ نفر انجامید.
زلزله ایرپینیا، کشور ایتالیا، سال ۱۹۸۰
خسارت مالی : ۵۲ میلیارد دلار
در زمین لرزه ایرپینیا که به بدنام ترین فاجعه طبیعی ایتالیا نام گرفت 3000 نفر کشته شدند. این زلزله گریبان ساختمان ها و بناهای شهر را تا شعاع ۲۶ هزار کیلومتر مربعی گرفت و خسارات شدیدی را به آنها وارد ساخت.
زلزله نورث ریج کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا، سال ۱۹۹۴
خسارت مالی : ۴۳ میلیارد دلار
در اثر این زمین لرزه ۹۰۰۰ نفر در آزادراه سانتامونیکای ایالات کالیفرنیا زخمی و مجروح شدند. شدت خسارات وارده به این بزرگراه (که از آن به عنوان پر رفت آمد ترین بزرگراه آمریکا یاد می شود) به حدی بود که ۳ ماه طول کشید تا این مسیر دوباره قابل رفت و آمد شود.
طوفان آندره، ایالات متحده آمریکا، سال ۱۹۹۲
خسارت مالی : ۴۱ میلیارد دلار
آندره قوی ترین طوفانی بود که در قرن بیستم میلادی بخش هایی از آمریکا را فرا گرفت. طوفان آندره که در اوت سال ۱۹۹۲ میلادی اتفاق افتاد تا ۲۷۲ کیلومتر در ساعت سرعت گرفته بود و باعث تخریب هایی در فلوریدای جنوبی و در خط ساحلی ایالت لوییزیانا گردید.
سیل رودخانه یانگ تسه، کشور چین، سال ۱۹۹۸
خسارت مالی : ۴۰ میلیارد دلار
بارش های پیاپی باران در بهار سال ۱۹۹۸ باعث شد که استان های شمالی کشور چین، سه ماه تمام با سیل جاری و مشکلات آن دست و پنجه نرم کنند. ۴۰۰۰ نفر در اثر این سیل جان خود را از دست دادند، ۱۴ میلیون چینی از خانه های خود رانده شدند و نواحی زیادی از کشور به طور کامل تخلیه گردید.
زلزله چئوتسو، کشور ژاپن، سال ۲۰۰۴
خسارت مالی : ۳۲ میلیارد دلار
زلزله چئوتسو چندین بار مناطقی از ژاپن را لرزاند. در ۶۶ ساعت اول بعد از وقوع این حادثه ۱۵ پس لرزه جدی باعث لرزه های جدیدی شد. بیش از ۳۰۰۰ تن زخمی و ۴۰ نفر کشته شدند.
طوفان آیک، ایالات متحده آمریکا، سال ۲۰۰۸
خسارت مالی : ۳۰ میلیارد دلار
طوفان آیک به اندازه ای قوی بود که بعد از پیمودن و تحمیل خساراتی به مناطقی از کارائیب و تگزاس در آمریکا اثراتی در شهرهای لندن و انتاریو نیز بر جای گذاشت!
زلزله ایزمیت، کشور ترکیه، سال ۱۹۹۹
خسارت مالی : ۲۶ میلیارد دلار
این زلزله ۷.۶ ریشتری تنها ۳۷ ثانیه طول کشید و منجر به زخمی شدن ۴۴ هزار نفر و کشته شدن ۱۷ هزار تن گردید.
زلزله بندر پورتو پرنس، کشور هائیتی، سال 2010
خسارت مالی : 14 میلیارد دلار
زمینلرزه هائیتی در سال ۲۰۱۰ با قدرت 7 ریشتر حادث شد که کانون آن در ۱۵ کیلومتری جنوب پورتو پرنس، پایتخت کشور هائیتی بود و خسارات بسیاری را به این شهر وارد کرد. این زمینلرزه که کشور هائیتی را لرزاند و در جمهوری دومینیکن نیز احساس شد حدود ۳۰۰ هزار نفر را به کام مرگ کشاند که سازمان ملل این زمینلرزه را ویرانگرترین بلای طبیعی زمان معاصر خوانده که با آن روبرو بوده است.
زلزله شهرستان بم، کشور ایران، سال 2003 (1382 شمسی)
خسارت مالی : یک میلیارد و 300 میلیون دلار
زمین لرزه ۶٫۶ ریشتری شهر تاریخی بم که در شرق استان کرمان رخ داد، در ساعات آغازین بامداد 5 دیماه 1382 که اکثر ساکنان بم خواب بودند اتفاق افتاد. طبق آمار رسمی این زمینلرزه ۴۲ هزار قربانی، ۵۰ هزار مجروح و بیش از صدهزار نفر بیخانمان به جای گذاشت. در اثر این حادثه ۹۰ درصد از سازههای شهر بم به کلی تخریب شدند. ارگ بم که با ۲۵۰۰ سال قدمت بزرگترین سازهٔ گلی جهان بود، به کلی ویران شد.