ابراهیم یونسی پس از دو سال بیماری درگذشت

ابراهیم یونسی، نویسنده و مترجم پرکار و نخستین استاندار کردستان در دوران پس از انقلاب ظهر چهارشنبه ۱۸ بهمن درگذشت. وی‌از دو سال پیش به آلزایمر مبتلا شده بود. پیکر یونسی قرار است در زادگاهش بانه دفن شود.


پیکر نویسنده و مترجم پیش‌کسوت ایران قرار است فردا (پنجشنبه ۱۹ بهمن، ۹ فوریه) به بهشت‌زهرا و از آن‌جا برای برگزاری مراسم خاکسپاری به زادگاهش بانه منتقل شود. ابراهیم یونسی که از دوسال پیش علاوه بر ابتلای به آلزایمر از بیماری‌های دیگر نیز رنج می‌برد، در آخرین مصاحبه خود با یکی از خبرگزاری‌های داخلی ایران از این که دیگر نمی‌توانست بنویسد و ترجمه کند ابراز ناراحتی کرده بود.

نخستین استاندار کردستان در دوران پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ که منشاء خدمات فرهنگی و سیاسی زیادی بود، در همین مصاحبه گفته بود که با حقوق بازنشستگی مختصر خود قادر به تامین هزینه‌های درمانی نیست.

۱۳ تالیف و ۴۰ ترجمه

 از ابراهیم یونسی ۱۳ تالیف و بیش از ۴۰ ترجمه به یادگار مانده است. او در سال ۱۳۴۱ خورشیدی کتاب "هنر داستان نویسی" را نوشت که تاکنون ۸ بار تجدید چاپ شده و همچنان به عنوان یک کتاب آموزشی مورد استفاده نویسندگان ایرانی قرار می‌گیرد. در سال‌های پیش از بیماری، یونسی در حالی که عمرش از ۸۰ می‌گذشت ترجمه "هنر نمایشنامه‌نویسی" اثر برنارد گربانیه را دست گرفت و همزمان خاطرات خود را به رشته تحریر در آورد.

 

 


بزرگترین رنج ابراهیم یونسی در سال‌های آخر زندگی عدم توانائی نوشتن و ترجمه بود


 
"خوش آمدی"، "دادا شیرین"، "شکفتن باغ"، "گورستان غریبان"، "کج کلاه و کولی" و "مادرم دوباره گریست" رمان‌های شناخته شده یونسی هستند.

یونسی، بسیاری از نویسندگان بزرگ جهان غرب را با ترجمه آثار آن‌ها به مردم ایران شناساند. دو اثر چارلز دیکنز به نام‌های "علامتچی" و " داستان دو شهر" از جمله شناخته‌ترین آثار کلاسیک غرب است که با ترجمه یونسی به بازار کتاب ایران عرضه شده است.

او همچنین آثاری از توماس هارودی، شکسپیر و اثر ۴ جلدی آرنولد هاوزر با نام «تاریخ اجتماعی هنر» را نیز به فارسی برگرداند.

یونسی و عشق کردستان

 نخستین استاندار کردستان در دوران جمهوری اسلامی، همواره به مسائل مردم کردستان و فرهنگ این قوم توجه نشان می‌داد. "کردها و کردستان"، "تاریخ معاصر کرد"، "جنبش ملی کرد"، "مسئله کرد و روابط ایران و ترکیه"، "گشتی در کردستان ترکیه" و "کردها"، از جمله کتاب‌های متعددی است که او برای روشنگری درباره وضعیت زندگی کردها ترجمه کرده است.

ابراهیم یونسی از افسران بازمانده شبکه نظامی حزب توده بود. او پس از کودتای ۲۸ مرداد دستگیر و به اعدام محکوم شد. اما از آنجا که یک پای خود را در خدمت ارتش از دست داده بود، یک درجه تخفیف گرفت و به حبس ابد محکوم شد. یونسی در سال ۱۳۰۵ خورشیدی در شهر بانه کردستان به‌دنیا آمد و هنگام درگذشت ۸۶ سال داشت.

رأی دهید
amoo uk - ليدز - انگليس
روحش شاد و یادش گرامی‌
‌چهارشنبه 19 بهمن 1390 - 21:01
albalooo - لندن - انگلستان
روحش شاد
‌چهارشنبه 19 بهمن 1390 - 21:10
kharg.2020 - ایران - ایران
خدا رحمتش کند
‌چهارشنبه 19 بهمن 1390 - 22:19
Azadikhah - تكسل - هلند
یادش گرامی باد
‌پنجشنبه 20 بهمن 1390 - 07:03
hameshehbahar - انگلستان - انگلستان
خدایش بیامرزتش.
‌پنجشنبه 20 بهمن 1390 - 08:49
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.