کشف نامه‌ای مهم از بتهوون

تصویری از نامه


در آلمان نامه‌ای از آخرین سال‌های زندگی بتهوون پیدا شد. محتوای نامه پیش از این شناخته شده بود، اما بازیافتن اصل نامه‌ی آهنگساز بزرگ، رویدادی هیجان‌انگیز است. این نامه به زودی برای تماشای همگان به نمایش گذاشته می‌شود.

نامه‌ای که از لودویگ وان بتهوون (۱۸۲۷ – ۱۷۷۰) آهنگساز بزرگ آلمانی به دست آمده، پیش از این برای کارشناسان آثار این آهنگساز بزرگ شناخته شده بود و رونوشتی از آن وجود داشت. ده‌ها سال گمان می‌رفت که اصل نامه از بین رفته است، اما به تازگی نامه‌ی مزبور به همت یکی از دوستداران بتهوون پیدا شده و در اختیار یک نهاد فرهنگی قرار گرفته است.

بتهوون نامه را به پاریس خطاب به نوازنده و آهنگسازی به نام فرانتس آنتون اشتوکهاوزن نوشته است. آهنگساز بزرگ در نامه از دوست خود می‌خواهد که به او در فروش آخرین اثرش، "مسا سولمنیس" کمک کند. بتهوون در نامه می‌گوید که این قطعه موسیقی مذهبی بهترین اثری است که تا آن زمان تصنیف کرده است.

بتهوون این نامه شش صفحه‌ای را در سال ۱۸۲۳، یعنی ۴ سال پیش از مرگ، به روی کاغذ آورده و در آن از بیماری و بی‌پولی شکوه کرده است. بتهوون در زمان نگارش این نامه ناشنوا بود و در نامه از دردی در چشمان خود شکوه می‌کند. او در نامه می‌نویسد که به خاطر نیاز مالی و وضع ناگوار جسمی از دوستان خود انتظار یاری دارد. او اشاره می‌کند که به خاطر تعهدات مالی و کمک به معیشت اطرافیان و بستگان خود به پول بیشتری نیاز دارد.

بتهوون در زمان زندگی به اوج شهرت رسید، اما به ثروت و رفاه دست نیافت. او مانند هر هنرمند بزرگی مایل بود از یاری اشراف و درباریان بی‌‌نیاز باشد و تنها به دوستداران واقعی موسیقی تکیه کند. اما تحقق این آرزو در اروپای آن روز آسان نبود. معروف است که آهنگساز بزرگ به خاطر دریافت حق تألیف آثار خود، مدام با ناشران و مجریان موسیقی در کشمکش بود.

 

ارثیه گرانبها

 

این نامه پس از نمایش به عموم به موزه منتقل می‌شود

 

نوادگان اشتوکهاوزن، نسل پس از نسل، نامه بتهوون را بی آن که از محتوای آن باخبر باشند، جزو ارث خانوادگی محفوظ نگاه داشتند تا این که به تازگی با باز کردن مجموعه‌ای از میراث خانوادگی نامه‌ی گرانبهای آهنگساز بزرگ را کشف کردند.

این نامه، مانند سایر نامه‌های بتهوون، آشفته و نامرتب است و در آن خطاهای املایی و انشایی دیده می‌شود. او زیاد در بند خوش‌نویسی و دستخط خود نبود. متن نامه‌های بتهوون معمولا پوشیده از خط‌های درهم برهم است. اغلب ذهن ناآرام و شتابان او از قلم او پیشی می‌گیرد.

بتهوون تحصیلات مرتبی نداشت. او به خاطر نیاز خانواده ناگزیر شد هرچه زودتر تحصیل را رها کند و به کار نوازندگی بپردازد تا با کسب درآمد به خانواده خود کمک کند.

دستخط اصلی آثار موسیقی بتهوون میلیون‌ها دلار ارزش دارند و بسیاری از آنها در موزه‌های سراسر جهان نگهداری می‌شوند. ارزش نامه‌ی نویافته‌ی بتهوون بیش از ۱۰۰ هزار یورو (حدود ۱۵۰ هزار دلار) تخمین زده می‌شود.

نامه بتهوون از روز ۱۸ ژانویه (۲۸ دی) در "انستیتوی برامس" در شهر "لوبک" (شمال آلمان) برای عموم به تماشا گذاشته می‌شود و از ۲۹ ژانویه در موزه‌ی انستیتوی مزبور نگهداری خواهد شد.

رأی دهید
mortimer - اصفهان - ایران
زندگی اهل موسیقی حال حاضر ایران دست کمی از وضعیت آن زمان بتهوون نداره!،دست کم بتهوون میتونسته در اجتماع ها هنر خود را نشان دهد ولی موسیقیدانان امروز ایران فقط در خفا کار می کنند!،زمانی نوادگان ما به وضعیت امروز ما می خندند.
جمعه 23 دي 1390 - 05:27
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +368پُست منتخب روز: پُست دیدنی محمد خاکپور از تصویر جلسه کاری در دهه ۵۰ و یکی دیگر در سال ۱۳۹۸
  • +305پاسخ یک هموطن به شاعری که در برنامه مجری معروف به «اسکول نظام» زمان شاه را مسخره کرده بود
  • +253حضور بدون حجاب اجباری «گُلی امامی»، مترجم و نویسنده روی صحنه کتاب ایران
  • +214بلایی که دختران نوجوان ایرانی بر سر اسلامیون آوردند: ما اینجا هستیم و خواهیم بود
  • +206زنی که در فرودگاه مهرآباد حجاب بر سر ندارد عمامه آخوند را برداشته به عنوان شال روی سرش می‌گذارد
  • +179کارزار شهردار فرانسوی برای تفکیک زباله‌های شهر با تصویر خامنه‌ای، پوتین و کیم جونگ‌اون
  • +162یعنی آفتاب‌پرست هم اینطور سریع رنگ عوض نمیکنه که این خانم تغییر رنگ داد
  • +160ویدیوی جنجالی رقص نرگس محمدی و هم‌بندانش در زندان
  • +150اعلام جرم دادستان کل کشور برای یاشار سلطانی در مورد این اظهارات دقیق و شجاعانه
  • +149ترامپ بار دیگر تاکید کرد: اگر تا زمان رسیدنم به قدرت گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا خواهد شد