محمد خاتمی آیین گفت‌وگو منتشر کرد

تصویر روی جلد آیین گفت‌وگو - عکس از بنیاد باران

وب‌سایت باران از انتشار دوماهنامه «آیین گفت‌وگو» به صاحب امتیازی محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری پیشین و صاحب بنیاد باران، خبر داد.

نشریه آیین گفت‌وگو به صاحب امتیازی محمد خاتمی و سردبیری هادی خانیکی موضوعاتی در زمینه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی منتشر می‌کند.
 


در نخستین شماره نشریه آیین‌ گفت‌وگو که روز ۲۴ آذر منتشر شد، گفت‌وگوهایی ازجمله گفت‌وگوی آقای خاتمی، منتقد دولت دهم، منتشر شد.

 
آیین گفت‌وگو نخستین نشریه به صاحب امتیازی آقای خاتمی است که در دوران ریاست جمهوری او لایحه اصلاح قانون مطبوعات به مجلس ششم فرستاده شد و نمایندگان آن دوره تلاش کردند تا قانون مطبوعات را اصلاح کنند اما آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، با ارسال نامه‌ مستقیم به مهدی کروبی، رئیس وقت مجلس، از اصلاح قانون مطبوعات جلوگیری کرد.
 
در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی بین سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ که «دوران اصلاحات» نام گرفته نشریات با خط مشی اصلاح‌طلب و با عنوان «دوم خردادی» در عرصه مطبوعات کشور منتشر شدند که بسیاری از این نشریات تعطیل شدند.
 
محمد خاتمی طراح «گفت‌وگوی تمدن‌ها» است و سازمان ملل متحد سال ۲۰۰۱ را براساس این طرح سال گفت‌وگوی تمدن‌ها نامگذاری کرد.
 
آقای خاتمی پس از پایان دوران ریاست جمهوری فعالیت‌های خود را با تاسیس بنیاد باران، بنیاد آزادی رشد و آبادانی ایران، ادامه داده و مسئولیت مؤسسه بین‌المللی گفت‌وگوی تمدن‌ها را نیز به عهده دارد.
 
نشریه آیین گفت‌وگو در آستانه انتخابات مجلس نهم و در شرایطی منتشر شده که محمد خاتمی اعلام کرده است که نشانه‌ای از فراهم آمدن شرایط ورود اصلاح‌طلبان به این انتخابات نمی‌بیند.
 
تضمین سلامت انتخابات، رفع حصر از رهبران مخالف دولت، آزادی زندانیان سیاسی و ایجاد فضای باز برای احزاب ازجمله شرایط اعلام شده ازسوی آقای خاتمی برای ورود اصلاح‌طلبان به انتخابات مجلس نهم است.
 
صاحب امتیاز آیین گفت وگو در انتخابات ریاست جمهوری دوره گذشته از نامزدی میرحسین موسوی حمایت کرد و پس از اعلام نتیجه این انتخابات، به جمع معترضان پیوست و خواستار برگزاری رفراندوم شد.

رأی دهید
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
ایشان زحمت کشیدند. اگه اصلاح طلبان لطف کنن و این کتاب‌ها رو ترجمه کرده و به سراسر دنیا بفرستند خیلی‌ خوب می‌شه. آخه به غیر از میهن اسلامی ما توی هیچ کشوری از این کتابها گیر نمیاد و خارجیها از این بابت مشکل دارند.
شنبه 26 آذر 1390 - 10:03
مسیح پسر مریم - تهران - ایران
آدم خائن.تو که همون اول گفتوگوی تمدن هات که منجر به جنگ تمدن ها شد!! که اون ایده هم دزدیده بودی.3سال قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی که ضربه بزرگی بر پیکره استکبار جهانی وشیطان بزرگ بود روژه گارودی ایده گفتوگوی تمدن هارو مطرح کرد و دفترشم تو فرانسه تاسیس کرد بابا.
شنبه 26 آذر 1390 - 10:18
gogoli - تهران - ایران
درود بر خاتمی.
شنبه 26 آذر 1390 - 11:22
oghab - هلسينكي - فنلاند
آخوند خوب آخونده مرد است .. آخوند خاتمی
شنبه 26 آذر 1390 - 11:35
Nur_ir - هامبورگ - المان
مسیح پسر مریم - تهران - ایران. هم میهن گرامی . گفته ها را شما گفتید درود برشما . درزمان ریاست جمهوریش . حرفهائی هم بود که میخواست با ملت بزند وهرگز نزد. و کشتن . اسدالله لاجوردی یک شکنجه گر را سرباز انفلاب یاد میکند وبرمزارش میرود ولی. درهمان زمان که شاعر بزرگ احمد شاملو فوت میکند نامی نه تنها از شاملو نمیبرد حتی برمزارش هم نمیرود واین شخص دم از گفتگوی تمدن یزرگ هم میزند. حتی پایش راهم به دانشگاه برای دلداری دانشجویان و خانواده دانشجویانی. که توسط مزدوران رژیم از بالای خوابگاه پرتاپ شدند نرفت . خاتمی یکی از مریدان ودست بوسان خامنه ای دیکتاتور وخون اشام است .
شنبه 26 آذر 1390 - 11:50
مانش رومشکانی - کرماشان - ایران
خاتمی خائن به ملت و دیگر اصلاح طلبان که خواهان بازگشت به دوران طلایی خمینی خونخوار هستند خیلی بیشتر از اپوزسیون خارج نشین به ملت ظلم کردند این افراد برای یک کرسی همیشه زیر پرچم خامنه ای خواهند ماند و بیش از گذشته جارچی انتخابات فرمایشی خواهند بود تا شاید برای رژیم وقت بیشتری بخرند
شنبه 26 آذر 1390 - 12:12
amoo uk - ليدز - انگليس
واقعا این خاتمی روباه این حکومت مردم بد جوری فریب میده
شنبه 26 آذر 1390 - 12:29
morgan123 - واشینگتن - امریکا
هشت سال مردم رنج کشیده ایران را با اسلام نرم سر کار گذاشت و بعد هم مملکت را تقدیم این کوتوله عقب مانده کرد امثال این مردک تنها ترمزی بودند برای جلوگیری از رهایی این ملت.ولی چه باک سرنوشت محتوم برای حاکمان جز نابودی نیست و آن روز هم دیر نیست.
شنبه 26 آذر 1390 - 13:22
gol andam - ژنو - سویس
خاتمی لطف کن صندلی خودتو هم پالکی‌های کثیفت تر از خودتو بذار بیرون مرز‌های ایران عزیزمان ،،،بعد بشینین هر چی‌ خواستین ور بزنین،،،همه ممنون میشن و خوشحال ,,,از بس دروغ گفتین و خیانت کردین جایی بین مردم ندارین
شنبه 26 آذر 1390 - 15:41
invincible - مینستا - آمریکا
این خاتمی همون کسی‌ بود که ملاها رو نجات داد، مردم رو با اسم مدره فریب داد. یادم میاد موقعی که صیاد شیرازی توسط کخلفین به ... شد (همون .... که بچهای مردم رو به بیدن مین میفرستد) خاتمی اون رو فرزند امام خطاب میکرد، مرگ او نفرین بر آخوندهای سنگ دل‌ . مرگ بر خامنه‌ای، سلام بر آزادی
شنبه 26 آذر 1390 - 18:16
gogoli - تهران - ایران
عزیزان غالبا خارج نشین که به خاتمی توهین میکنن، یادشون باشه که: 1- خاتمی هرچی باشه ساکن ایران و شریک غم و شادی با ملت ایرانه و از بیرون گود به کسی دستور لنگ کردن نمیده. 2- خاتمی منتخب دستکم 20 میلیون انسان بوده( اونم دو بار!) و مثل بعضیها موقعیت خودشو موروثی بدست نیاورده. 3- کارنامه خاتمی در سیاست (انجام انتخابات شوراها توسعه آزادیهای سیاسی ) اقتصاد (اداره کشور با نفت ارزان و رشد اقتصادی هفت درصدی) و فرهنگ (کاهش سانسور رشد تولیدات فرهنگی) کاملا موفق و قابل دفاعه. 4- خاتمی برخلاف بعضیها که فقط یه عده چاپلوس و جیره خوار دورشون رو گرفتن، دارای وجهه بسیار بالای بین المللیه. 5- اکثر یاران خاتمی بر خلاف بعضیها که خلاف سنگینشون آدامس جویدن جلوی سفارتهای ایران تو نقاط خوش آب و هوای اروپاست، دارای سوابق طولانی تحمل زندان و محرومیت هستن. 6- ادبیات خاتمی همواره بر مبنای احترام و ادب بوده و بر خلاف بعضیها هرگز به مخالفانش فحشهای چارواداری نداده. 7- یه ذره "حیا" لطفا!
شنبه 26 آذر 1390 - 20:21
Nerse - اهواز - ایران
من فکر میکنم خاتمی هرچه از دستش بر می اومد برای مردم انجام داد. در زمان خاتمی مردم تازه معنی بعضی ابعاد زندگی و آزادی ولو محدود رو چشیدن. در زمان خاتمی ایران به سمت یک کشور فرهنگی و صلح طلب پیش رفت و خیلی ها رو به ایرانی بهتر امیدوار کرد. از قدیم گفتند در بیابان لنگ کفش غنیمت است. برای دوستان خارج نشین عرض میکنم زندگی برای من و دوستانی که در ایران هستند با زندگی شما قابل مقایسه نیست. چیزی که شما دارید ما برای داشتن لحظه ای از اون در حال جنگ هستیم. خاتمی برای من همیشه یک مرد قابل احترامه و خوشحالم دوبار بهش رای دادم و از این کار هم پشیمون نیستم. خاتمی شاید تنها منتخب مردم به دست مردم در ایران بوده و هست. خاتمی هرکی بود و هرکی هست نشون داده برای خواسته های مردم احترام قائله و به اونها توجه می کنه. نباید فراموش کرد اون در ایران زندگی می کنه و خواسته ها و کارهاش رو هم در ایران انجام میده پس حداقل جرات بیان دفاع از مردم رو داره.
یکشنبه 27 آذر 1390 - 12:08
oghab - هلسينكي - فنلاند
این خاتمی جنایت کار‌ترین آخونده
دوشنبه 28 آذر 1390 - 11:56
kamran63 - ليون - فرانسه
gogoli - تهران - ایران - دوست عزیز ! خاتمی در ۸ سال زمان حکومت خودش نتونست کوچکترین تغییری در قانون انتخابات ایران انجام دهد( نمیتونست، یا نمی‌خواست ...!)، بنا بر این، تمام کارهای دیگه موقتی هستند و دردی از جامعه رو دارمان نمیکنند. در ضمن، فراموش نکنیم اشک تمساحی که ایشان بعد از مرگ لاجوردی، آن مزدور نظام می‌ریخت، و همچنین یادمان نرود که بعد از کشتار دنشجویان، آنها را اراذل و اوباش خواند، افراد ضارب رو آزاد کرد و دانشجو‌ها را به زندان انداخت !! پرونده خاتمی و اصلاح طلبان برای همیشه بسته شده، این رو از من قبول بفرمائید !!
دوشنبه 28 آذر 1390 - 11:51
kamran63 - ليون - فرانسه
Nerse - اهواز - ایران - عزیز من، چرا ما اینقدر سقف خواسته‌هایمان پائین هست ؟ چرا هی‌ مینویسیم که اینجا ایران است و شما در خارج در آزادی هستید و این مسأله در ایران ممکن نیست !؟ مگه مردم تونس ( که نه نفت دارند و نه هیچ ثروت زیر زمینی‌ دیگه‌ای !) موفق نشدند یک دیکتاتور رو به زیر بکشند، و از اون مهمتر، آرام و با صبر و با گفت و شنود خیلی‌ صبورانه دارند به سمت اولین کشور مسلمان ولی‌ آزاد و دمکرتیگ پیش میرند ؟! میدونی‌ چرا نوبت ما هیچ وقت نمیرسه ؟ دلیلش همین حرفهای شما ایرانیان داخل ایران هست، که همه چی‌ رو غیر ممکن میدونید، خاتمی رو با گاندی اشتباه میگیرید، و از همه بدتر، ۱۰سال بعد هم متوجه اشتباه خودتون نشدید. نمی‌خوام سرزنشتون کنم، ولی‌ تو ریو خدا یه کم چشمتون رو باز کنید، ناسلامتی تو قرن ۲۱ زندگی‌ می‌کنیم !!
دوشنبه 28 آذر 1390 - 12:56
gogoli - تهران - ایران
kamran63 . دوست بسیار گرامی! خاتمی هم خواست و هم تونست که تغییرات بسیار مثبتی ایجاد کنه. خاتمی با اینکه با ارزان شدن شدید قیمت نفت به شدت از نظر اقتصادی در مضیقه بود، هرگز بار گرانیها رو به دوش مردم ننداخت. دولت خاتمی قیمت دلار رو در حدود 800 تومان ثابت نگه داشت و از گران شدن مایحتاج مردم جلوگیری کرد. خاتمی با فشار بر خودرو سازان حتی قیمت بعضی خودروها رو ارزان کرد! در دوران خاتمی نسلی از جوانان آگاه تربیت شدند که امروز نقش مهمی در تحولات ایران بازی میکنن. اینها موقتی نبود! در مورد لاجوردی، من گریه خاتمی برای لاجوردی رو ندیدم. اما مشی خاتمی همواره بر نفی خشونت و ترور استوار بوده. مجاهدین خلق هم از بزرگترین دشمنان و مشی خاتمی بودند. توجه بفرمایید که محکوم کردن ترور لاجوردی با تایید اعمال او کاملا فرق میکنه. در ماجرای کوی دانشگاه وزیر خاتمی در حمایت از دانشجویان استعفا داد. شما هم بهتره به تفاوت قوه مقننه با مجریه دقت بیشتری مبذول بفرمایید! در مورد بسته شدن پرونده اصلاح طلبان و یاران خاتمی، میتونین سری به بند های 209 و 350 زندان اوین بزنین!!!.
‌سه شنبه 29 آذر 1390 - 06:06
kamran63 - ليون - فرانسه
gogoli - تهران - ایران - دوست عزیز, اگه به این کار‌ها هست که نظام شاه خیلی بهتر از اینها رو برای مردم انجام داد، منهای اون کار اصلی‌ !! یعنی‌ احترام به رای و حقوق مردمی و برگزاری انتخابات آزاد و دمکراتیک ، و ایجاد بستر لازم برای رشد بلوغ سیاسی مردم. عزیز من، انتخابات آزاد ستون فقرات یه کشور پیشرفته محسوب میشه، هر کس این راه رو رفت به نتایج خوب اون رسید، و هر کس به جای مردم تصمیم گرفت، و بدتر از اون، رأی خودش رو به مردم تحمیل کرد، همون بلائی سرش میاد که قذافی و صدام ! خیلی‌ متاسف شدم که به اینقدر کم قانع شدید و خوشحال هستید ... نمره من به خاتمی یک صفر بزرگ هست و بس، چون هنوز صد سال بعد از انقلاب مشروطه، ما انتخابات آزاد و دمکراتیک در کشورمان نداریم !! هر کس موفق به انجام این کار بزرگ شد، تاریخ به او نمره بیست خواهد داد !! موفق باشید.
‌چهارشنبه 30 آذر 1390 - 08:27
gogoli - تهران - ایران
kamran63 .. دوست گرامی! شما انگار باز به چند نکته مهم توجه نفرمودید! رژیم شاه یک رژیم کاملا غربگرا بود که وقتی منافعش اقتضا میکرد، در خرد کردن آزادیخواهان و ملی گرایان تردیدی به خودش راه نمیداد. (لازمه مثال بزنم؟). البته چنین رژیمی میتونه از منافع دوستی با غرب (به ویژه منافع اقتصادی) استفاده های فراوانی ببره. دولت خاتمی به هیچ وجه از این نظر با رژیم شاه و نخست وزیران چاکر منش و نوکر مسلکش قابل مقایسه نیست. دولت خاتمی هرچند شعار های ملی گرایانه نداد، اما عملا یکی از ملی ترین دولتهای تاریخ معاصر ایران بود. خاتمی ایران رو کاملا دموکراتیک نکرد، اما قطعا با روش درستی کاملا در مسیری دموکراتیک حرکت کرد. به گواه آمار انتخابات در دوران خاتمی با روندی دموکراتیک و با مشارکت بالای مردم برگزار میشد. مشکل بزرگ خاتمی و یارانش این بود که از یک طرف از رسانه فراگیری مثل صدا و سیما محروم بودند و از طرف دیگه باید با بحران سازیهای طرف مقابل و جو سازی برخی رسانه های بیگانه مبارزه میکردند. در مورد نمره دادن به خاتمی البته شما مختارید، اما فکر نکنم اکثریت مردم ایران با شما هم عقیده باشن! موید باشید!.
‌چهارشنبه 30 آذر 1390 - 16:50
kamran63 - ليون - فرانسه
gogoli - تهران - ایران - دوست عزیز, با این قسمت کامنت شما موافق نیستم ! "به گواه آمار انتخابات در دوران خاتمی با روندی دموکراتیک و با مشارکت بالای مردم برگزار میشد" قرار نیست که انتخابات دمکرتیک رو دوباره تعریف کنیم، اگه مینوشتید سعی‌ داشت به این سمت حرکت کند، شاید پذیرفتنی تر میشد !! در مورد غرب گرایی نظام شاه؛ خوب این نظام هم شدیدا شرق گرا هست! فکر نمیکنم که لازم به توضیح باشد که روسیه چطور در حال بلعیدن کشورمان است !! باز هم خیلی‌ تأسف میخورم به خاطر سقف پائین خواسته‌های شما، ولی‌ گویا خوشبختانه جوانهای این مرز و بوم خواسته‌های بسیار والاتری در سر میپرورانند. موفق باشید.
‌پنجشنبه 1 دي 1390 - 11:52
gogoli - تهران - ایران
kamran63 - لیون - فرانسه .. اجازه بدین بپرسم منظور شما از انتخابات دموکراتیک چیه؟ کدوم شاخص انتخابات دموکراتیک رو خاتمی رعایت نکرد؟ اگر نهادهایی مثل شورای نگهبان با نظارت استصوابی و رد صلاحیت کاندیداهای مخالف یا دگر اندیش (به ویژه یاران خاتمی!)، معیارهای دموکراتیک رو رعایت نمیکنن، این تقصیر خاتمیه؟ کدوم دولت رو تو تاریخ ایران دیدین که قدرت و اختیارات خودش رو کم کنه و اون رو به مردم بسپره؟ (تشکیل شورا های شهر و روستا). در مورد غربگرایی و شرقگرایی، شما رو به سیاست خارجی دولت خاتمی ارجاع میدم. اول توجه کنید که شرقگرایی در نظام ایران، از ویژگیهایی جناح مخالف خاتمیه! سیاست "تنش زدایی" دولت خاتمی، بدون خرید های گسترده تسلیحاتی، در منطقه و میان همسایگان ما کاری کرد که شاه با تمام تانکها و جنگنده ها و ناوهایی که با پول من و شما از غرب خرید نتونست انجامش بده. همچنین خاتمی با طرح مسئله "گفتگوی تمدنها" برای ایران در سطح بین المللی اعتبار کسب کرد و نگاه تیره و بدبینانه نسبت به کشورمون رو تغییر داد. سقف خواسته ها رو هم باید به تدریج بالا برد! همچنان موید باشید! .
جمعه 2 دي 1390 - 10:08
kamran63 - ليون - فرانسه
gogoli - تهران - ایران - دوست عزیز، رسیدیم به اصل مطلب !! در انتخابات دمکراتیک کاندیدا‌ها "تشخیص صلاحیت" نمیشند !! چون که اگه اینجوری باشه، حزب دموکرات آمریکا میتونه بگه که کاندیدا‌های حزب جمهوری خواه از نظر ما صلاحیت انتخاب شدن رو ندارند !! و اینجوری تا چند قرن در قدرت باقی‌ بمانند !! در یک انتخابات دمکراتیک این مردم هستند که تعیین میکنند کی‌ صلاحیت داره و کی‌ صلاحیت نداره ! و بعد از انتخابات دمکراتیک، کسی تو کار نماینده‌ها مداخله نمیکنه، نمیگه راجع به لایحه آزادی مطبوعات صحبت نکنید - که خاتمی نتونست به تصویب مجلس برسونه، و این اولین اشتباه سیاسی او بود ( شاید هم بزرگترین، چون که طرف مقابل فهمید که میتونه هر چیزی رو وتو کنه !! )، در ضمن نفرمایید که به خاتمی چه !! خاتمی آمده بود که این قوانین رو تغییر بده، چون که در غیر این صورت اون " ستون فقرات رژیم " که گفتم دست نخورده و ضد دمکراسی باقی‌ میمونه و عوارض بعدیش هم میشه حکومت احمدی نژاد !! موفق باشید.
جمعه 2 دي 1390 - 10:54
gogoli - تهران - ایران
kamran63 - لیون - فرانسه .. در مورد اینکه تعیین یا رد صلاحیت کاندیدا ها در انتخابات به عنوان ابزاری از سوی شورای نگهبان برای اعمال نفوذ در روند های سیاسی استفاده شده، بحثی نیست. اما حتی تو کشور های دمکراتیک هم ساز و کاری برای تعیین صلاحیت کاندیداها وجود داره (مثل نظامهای حزبی) که ممکنه ایرادهایی هم بهش وارد باشه. اما درباره عملکرد خاتمی که خیلی ها اون رو بیش از حد ملایم میدونن، باید بگم که دستکم فایده این کار خاتمی پرهیز از بحرانهایی بود که ضررش به مردم و منافع ملی میرسید. کارهایی که شما نام میبرین به ضرر منافع برخی گروههاست و اونها ابایی از ایجاد درگیری و بحران برای حفظ منافعشون ندارند(مثل سال 88). هم مخالفان داخلی خاتمی براش بحران درست میکردند و هم برخی جریانهای مخالف خارج نشین مثل مجاهدین و سلطنت طلبان با اهداف خاصی هرچه از دستشون بر اومد برای تخریب خاتمی انجام دادند که دیدیم سودش به چه کسانی رسید! البته در رویدادهای بعد از انتخابات سال 88 خاتمی و یارانش مواضع محکمتری اتخاذ کردند و این ایراد هم تا حد زیادی برطرف شده. شما هم موفق باشید.
جمعه 2 دي 1390 - 20:03
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +368پُست منتخب روز: پُست دیدنی محمد خاکپور از تصویر جلسه کاری در دهه ۵۰ و یکی دیگر در سال ۱۳۹۸
  • +305پاسخ یک هموطن به شاعری که در برنامه مجری معروف به «اسکول نظام» زمان شاه را مسخره کرده بود
  • +253حضور بدون حجاب اجباری «گُلی امامی»، مترجم و نویسنده روی صحنه کتاب ایران
  • +214بلایی که دختران نوجوان ایرانی بر سر اسلامیون آوردند: ما اینجا هستیم و خواهیم بود
  • +206زنی که در فرودگاه مهرآباد حجاب بر سر ندارد عمامه آخوند را برداشته به عنوان شال روی سرش می‌گذارد
  • +180کارزار شهردار فرانسوی برای تفکیک زباله‌های شهر با تصویر خامنه‌ای، پوتین و کیم جونگ‌اون
  • +162یعنی آفتاب‌پرست هم اینطور سریع رنگ عوض نمیکنه که این خانم تغییر رنگ داد
  • +160ویدیوی جنجالی رقص نرگس محمدی و هم‌بندانش در زندان
  • +150اعلام جرم دادستان کل کشور برای یاشار سلطانی در مورد این اظهارات دقیق و شجاعانه
  • +149ترامپ بار دیگر تاکید کرد: اگر تا زمان رسیدنم به قدرت گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا خواهد شد