بررسی روزنامه های صبح تهران: پنجشنبه ۱۰ آذر

روزنامه های امروز صبح تهران در صفحات اول بیشتر به بالا گرفتن تنش دیپلماتیک میان ایران و بریتانیا بر سر اشغال سفارت بریتانیا در تهران پرداخته اند. از سوی دیگر بعضی از روزنامه ها مانند کیهان و ایران تا حدی اهمیت کمتری به اقدامات جهانی علیه ایران داده اند. روزنامه کیهان به مساله اعتضاب در انگلیس پرداخته و روزنامه ایران به برنامه های اقتصادی دولت. همچنین روزنامه ها به سفر استانی اقای احمدی نژاد و ادامه اختلافات میان اصولگرایان و حریان انحرافی بر سر انتخابات پرداخته اند


پیامد های یک تسخیر ۴ ساعته


« واکنش های بین المللی به تسخیر چند ساعته سفارت انگلیس» تیتر اول روزنامه مردمسالاری است، "تعطیلی سفارتخانه ها در تهران و لندن" در بالای صفحه اول روزنامه ابتکار آمده، روزنامه کیهان در عنوان اصلی خود نوشته است « بزرگترین اعتصاب قرن انگلیس را فلج کرد» و روزنامه تهران امروز تیتر زده است « پیروزی گام به گام اسلامگرایی در شمال آفریقا ". روزنامه دنیای اقتصاد در عنوان اول خود از « چالش بر سر طرح کسب و کار» در میان دولت و مجلس خبر داده است.

روزنامه ابتکار با رو تیتر « جنگ دیپلماتیک بر سر تسخیر ۴ ساعته» و با عنوان اصلی « تعطیلی سفارتخانه ها در تهران» به طور مفصل اخبار و گزارش های محکومیت ایران بر سر ماجرای اشغال سفارت را آورده است. این روزنامه در انعکاس واکنش های داخلی نوشته است « در داخل کشور بسیاری از جمله رئیس مجلس و رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، از تجمع دانشجویان مقابل سفارت انگلیس دفاع کردند.

رییس مجلس شورای اسلامی، تجمع دانشجویان مقابل سفارت انگلستان را نمادی از فضای افکار عمومی در جامعه نسبت به رفتارهای خصمانه دولت این کشور ارزیابی کرد اما در عین حال گفت: البته توصیه‌ام به همه افرادی که به این روش‌های خصمانه اعتراض دارند این است که حرکات خود را مبتنی بر قانون تنظیم کنند.» ابتکار همچنین در گزارش خود دیدگاه های منتقدان خمله به سفارت را آورده است و نوشته است «

عبدالجبار کرمی، نماینده سنندج در مجلس هم در واکنش به این اقدام با تاکید بر اینکه «درست است که ما اقدامات خصمانه انگلیس علیه کشورمان را تقبیح می‌کنیم، اما این دلیل نمی‌شود که از عرف دیپلماتیک خارج شویم»

این روزنامه از زبان آقای کرمی نوشته است «وقتی یک کشور در کشوری دیگر سفارتخانه دایر می‌کند و اتباعش را برای انجام امور به آنجا می‌فرستد یعنی به آن کشور اعتماد کرده است. بنابراین نباید با چنین رفتار‌هایی اعتماد کشور‌های دیگر را به خودمان سلب کنیم.»

این روزنامه همچنین نوشته است «مرتضی تمدن استاندار تهران در پاسخ به سوال ایسنا در ارتباط با نتایج آخرین پی‌گیری‌ها درباره حادثه‌ی روز سه شنبه سفارت انگلستان و ادعای مسوولین انگلیسی مبنی بر کوتاهی تهران در حفاظت از این سفارتخانه، با رد این ادعاها، اظهارداشت: کارگروهی به مسوولیت وزارت کشورتشکیل شده که کار این کارگروه این است که موضوع را از تمام زوایا و جوانب بررسی کند و علل مشخص شود و اگر فرد یا افرادی در این اتفاق قصور و تقصیر داشته‌اند، حتما بر اساس قانون عمل می‌شود.»

روزنامه ابتکار یادداشتی دارد به قلم فرهاد دادجو با عنوان « ۸ آذر تکرار ۱۳ آباد نبود». در این یادداشت آقای دانشجو حمله به سفارت بریتانیا در تهران را مورد انتقاد قرار داده و با اشاره به آنچه خصومت دولت انگلیس با انقلاب توصیف کرده نوشته است « با فرض وجود خصومت، چه کسی مکلف به مقابله دیپلماتیک است؟ چه زمانی «دانشجو» مجوز ورود پیدا می‌کند؟ منطق حکم می‌کند اگر مسئولان سیاسی کشور خود هوشمندی و شجاعت مقابله با مداخلات خارجی را داشته باشند، نیازی به ورود نهادهای مدنی و انقلابی نیست. به بیان دیگر حاکمیت قانون اقتضا می‌کند تنها اگر دولت و مجلس در این خصوص دچار غفلت مستمر بودند و جنبش دانشجویی سلسله مراتب امر به معروف دولتمردان را طی نمود و نتیجه نگرفت، آنگاه مجاز خواهد بود با درایت و بصیرت خود بهترین روش را برای حفاظت از اصول نظام اسلامی در پیش گیرد. اگر چنین شرایطی لحاظ نشود و چنان مراتبی طی نشود، یعنی مجوز هرج و مرج به نام اسلام و انقلاب.»

آبان از آن رو به قله و سمبل جنبش دانشجویی ایران تبدیل شد که نماد تعقل انقلابی و آمیزه‌ای از آرمانخواهی و خردمندی بود، اقدامی برخاسته از شناخت خط امام بدون آنکه منتظر تصریح امام بماند. به بیان دیگر در زمانه‌ای که اولا دولت آمریکا با پناه دادن به شاه مخلوع و مشارکت مستقیم در ستم‌های شاهنشاهی و تبدیل شدن سفارتش به مرکز فعالیت‌های براندازانه و صدها خصومت دیگر، دشمنی را به نهایت رسانده بود و ثانیا دولت موقت مهندس بازرگان به دلیل مشی محافظه‌کارانه خود تمایلی به مقابله مقتدارنه با آمریکا نداشت، جنبش دانشجویی بارها و بارها اعتراض خود را به دولت رساند و از روزها پیش از آبان تجمع‌های اعتراضی مقابله لانه جاسوسی صورت داد، در نهایت به دلیل ناامید شدن از اقدام دولت، خود کمر همت بست و انقلاب دوم را آفرید.

از سوی دیگر اگر حماسه آبان خط شکن مواجهه با مداخله استکبار در سالهای پس از انقلاب بود، آیا حادثه آذر عقب‌تر از نهادهای حکومتی و رسمی نبود که پس از مصوبه مجلس برای اخراج سفیر انگلیس دست به کار شد؟ آیا ما به عنوان دانشجویان ایران اسلامی متکی بر سه دهه تجربیات نظام‌سازی اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی، شیوه‌های کاراتری برای ضربه زدن به دولت آمریکا و انگلیس و «مبارزه علمی و عملی» مد نظر امام خمینی نداریم؟

روزنامه تهران امروز واکنشی نشان داده به اقدامات متقابل بریتانیا در برابر اشغال سفارت این کشور با عنوان « درباره اقدام اخیر انگلیس » به قلم «سجاد نوروزی» و نوشته است « سنخ واکنش انگلیس با هیچ منطق دیپلماتیکی سازگار نیست. مجلس طرح «کاهش» روابط با انگلیس را تصویب کرد نه «قطع» آن. در ثانی اقدام دانشجویان در تسخیر کوتاه‌مدت سفارت انگلیس نیز اقدامی کاملا «خودجوش» بود. با این وصف، آیا واکنش انگلیس «متناسب» است؟ »

سرمقاله نویس تهران امروز برای این که نشان دهد این اقدام انگلیس به نفع ایران است این طور استدلال کرده است که « از حیث راهبردی اینکه ایران در سامان دادن به تحولات مدنظر خود در خاورمیانه اسیر ملاحظات دیپلماتیک نباشد، امری بسیار ممدوح است و در واقع امری است که می‌تواند ایران را در پیشبرد اهداف راهبردی خود یاری کند. در این میان این انگلیس است که جدا از آنکه سفارت خود را از دست داده است، توان تحلیل راهبردی تحولات سامان یافته از سوی ایران را نیز از کف خواهد داد و فرصت «مذاکره» و «تفاهم» را نیز برای خود مسدود کرده است.» در این سرمقاله همچنین آمده است « به هر روی واضح است که بریتانیا مسیر تخاصم را برگزیده است و در واکنشی به یک اقدام خودجوش، سخت‌سری از خود نشان می‌دهد.»

هزینه های زودهنگام انتخاباتی

روزنامه جمهوری اسلامی در ستون جهت اطلاع خودش به فعالیت های انتخاباتی جریان موسوم به جریان انحرافی پرداخته و نوشته است « مبالغ قابل توجهی از سوی جریان انحرافی در استانها به برخی ائمه جمعه پیشنهاد داده شده و آنها قبول نکرده‌اند. این اتفاق علاوه بر اصفهان در قم و کاشان نیز رخ داده است. » این روزنامه از قول

محمدتقی رهبر رئیس فراکسیون روحانیون مجلس خطاب به مسوولین نوشته است « اگر دلتان به حال مردم می‌سوزد، چرا کشاورزی که الان در بدترین شرایط در منطقه به سر می‌برد یا فلان نقطه که بودجه آن عقب افتاده در آب، کشاورزی، کار، بازنشستگان و... است را پیگیری نمی‌کنید؟ جای این ریخت‌وپاش‌های بی‌مورد، به ملت خدمت کنید؛ خرج‌کردن بیت‌المال در راه انتخابات حرام و گناه است. نماینده مردم اصفهان هشدار داد: بودجه ملی را صرف انتخابات‌کردن حرام است؛»

روزنامه دنیای اقتصاد در تیتر اول خود با روتیتر « دولت با طرح مشترک مجلس و اتاق بازرگانی مخالفت کرد» تیتر زده است « چالش بر سر طرح کسب‌و‌کار». این روزنامه نوشته است « پس از دو هفته بحث بر سر جزئیات طرح بهبود مستمر فضای کسب‌و‌کار در مجلس، روز گذشته دولت از مخالفت جدی خود با این طرح خبر داد؛ محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی رییس‌جمهور در جلسه دیروز مجلس خطاب به نمایندگان تاکید کرد:‌ در این طرح بسیاری از وظایف حاکمیتی و مدیریتی اقتصاد کشور از دولت گرفته شده است؛ در صورتی که این طرح با همین مفاد به تصویب برسد، دیگر نباید دولت را در مورد اقتصاد کشور مسوول دانست؛ زیرا اختیارات قوه مجریه سلب شده و به شورای گفت‌وگو داده شده است. میرتاج‌الدینی همچنین بخشی از این طرح را مخدوش کننده استقلال بانک مرکزی و نقش شورای پول و اعتبار خواند.» این روزنامه در مقابل حرف های محمد نهاوندیان رییس اتاق بازرگانی ایران را هم آورده است که گفته « این طرح ربطی به مخدوش شدن استقلال بانک مرکزی ندارد.» او همچنین گفته است « بخش خصوصی باید بتواند در مجامع تصمیم گیر حرفش را بزند.»

روزنامه مردمسالاری در سرمقاله ای « در باب دیدار چهره به چهره با مردم تهران » به قلم حمیدرضا شکوهی به آخرین سفر استانی آقای احمدی نژاد پرداخته و نوشته است « آقای احمدی نژاد همچنان اصرار به تداوم سفرهای استانی و دیدار چهره به چهره با مردم دارد و علی رغم انتقاداتی که نسبت به این موضوع انجام می شود، هنوز این گونه سفرها و دیدارها ادامه دارد; بدون آن که درباره ثمربخشی آن، اتفاق نظری وجود داشته باشد. طی هفته های گذشته، رئیس جمهور به شهرهای اطراف تهران هم سفر کرده و چند جلسه دیدار چهره به چهره با مردم تهران هم انجام داده است. فارغ از این که در دیدارهای چهره به چهره با مردم شهر تهران که براساس آمار، جمعیتی نزدیک به ۹ میلیون نفر را در بر می گیرد که نزدیک به ۱۵ درصد کل جمعیت کشور است، چه تعداد از این افراد امکان دیدار با رئیس جمهور و بیان مشکلا ت خود را پیدا می کنند، نکته مهمتر این است که این دیدارها تا چه حد در حل مشکلا ت مردم تهران می تواند تاثیرگذار باشد؟»

سرمقاله نویس مردمسالاری سپس در باره مشکلات استان تهران نوشته است « علا وه بر مشکلا تی همچون مسکن و تورم و بیکاری که تنها مختص مردم تهران نیست، مردم پایتخت با مشکل ضعف جدی ناوگان حمل ونقل عمومی هم مواجه هستند. رسانه ها مردم را تشویق می کنند که به جای خودروی شخصی، از ناوگان حمل ونقل عمومی استفاده کنند اما ناوگان موجود، پاسخگوی نیازها نیست و به همین دلیل مردم علی رغم میل باطنی از خودروی شخصی استفاده می کنند، ساعت ها در ترافیک خیابان ها و بزرگراه های شهر معطل می شوند و هزینه بالا یی بابت سوخت خودرو پرداخت می کنند. این مشکل خاص مردم تهران را به مشکلا ت بزرگی همچون بالا بودن هزینه زندگی در تهران و گرانی مسکن و تورم بالا و بیکاری و... اضافه کنید.» این روزنامه چنین نتیجه گیری کرده است که « در چنین شرایطی که مشکلا ت مردم تهران واضح و آشکار است و دولت سالهاست برای رفع آن گامی جدی بر نداشته، به راستی چه ضرورتی برای دیدار چهره به چهره رئیس جمهور با تعداد اندکی از مردم تهران وجود دارد و این دیدارها چه میزان از مشکلات مردم تهران را حل می کند؟»

این بار دفاع سلحشور از زنان

روزنامه ابتکار گزارشی دارد از سخنان تازه فرج الله سلحشور کارگردان نزدیک به دولت که حرف هایش در باره فساد زنان بازیگر و فساد در سنمای ایران چندی پیش جنجال برانگیز شده بود. به نوشته ابتکار « کارگردان مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر» در ادامه اظهارنظرات اخیرش در مورد بازیگران زن سینما، اسامی تعدادی از بازیگران و کارگردانان را بعنوان سینماگران سالم مطرح » کرده و می نویسد «فرج‌اله سلحشور درباره معیاری انتخاب بازیگر سالم برای حضور در آثارش، گفته: بچه‌هایی که با ما بودند می‌دانند ما سعی خودمان را می‌کردیم افراد سالمی وارد گروه شوند؛ البته براساس برداشت از ظاهر افراد. انصافا از بازیگران راضی بودیم و بازیگران چه زن، چه مرد بچه‌های خوبی بودند. » آقای سلحشور همچنین گفته است « سعی کردیم محیط سالمی فراهم کنیم و فضا آنقدر آلوده نباشد که هر مرد و هر زنی در هر گوشه‌ای که دلشان خواست با هم بگو بخند داشته باشند.»

به نوشته ابتکار آقای سلحشور در مورد چگونگی تشخیص بازیگر سالم از غیرسالم هم گفته «براساس ظاهر. از افراد می‌شنویم فلانی بازیگر خوبی است و وقتی هم سر کار آمد دیدیم جلف و سبک نیست، بر این اساس انتخاب می‌شود. در سریال حضرت موسی در این مورد بیشتر دقت خواهیم کرد. با اینکه در مورد بازیگران «یوسف پیامبر» خیلی تحقیق نکردیم، اما بازیگرانی که نصیبمان شدند زن‌‌ها و مردهای خوبی بودند.» به گفته آقای سلحشور « قریب به اتفاق بازیگران زن ما در سریال «حضرت یوسف» همه‌شان انصافا بازیگرانی بودند که از آنان راضی بودیم و خطایی یا بگو بخند با آقایان یا بگو بخند با خودشان جلوی آقایان از آن‌ها ندیدیم.»

رأی دهید
ملاصدرا - شیراز - ایران
آقای رئیس مجلس ..ه خوردن که اشغال سفارت انگلیس را نماد افکار عمومی خواندند.افکار عمومی اینکار وحشیانه عده ای جیره خوار وحشی که به اسم دانشجو سامان داده شده بودند را فقط و فقط نماد توحش؛بی حساب کتابی مملکت و حماقت سران حکومت میدانند.
‌پنجشنبه 10 آذر 1390 - 08:43
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.