رقیب تازهی فیس بوک، شبکهی اجتماعی Socl
پس از گوگل که گوگل پلاس را برای رقابت با فیس بوک وارد میدان کرد حالا این مایکروسافت است که گفته میشود به زودی از شبکهی اجتماعی خود پردهبرداری میکند. این شبکه با نام «Socl»شبیه فیس بوک است با امکان ویژهی پرسش و پاسخ.
در جهانی زندگی میکنیم که همه بهطرز عجیبی شبکهوار به یکدیگر متصلاند. تنها شبکهی اجتماعی فیس بوک هشتصد میلیون کاربر را به هم پیوند داده است تا ثانیه به ثانیه بتوانند از احوال هم باخبر شوند و فعالیتهای یکدیگر را دنبال کنند. آیا این جهان شبکهوار بازهم به شبکههای اجتماعی دیگری نیاز دارد؟ کنسرن مایکروسافت معتقد است که هنوز فضا برای تنیدن شبکه جدیدی موجود است. کم کم شایعهها در مورد این که محققان این کنسرن در حال کلون کردن یک رقیب برای فیس بوک هستند، زیادتر میشود.
گفته میشود که در ماه ژوئن میشد صفحهی آغازین پلت فرم تازهی مایکروسافت را با آدرسwww. Socl.com فراخواند. صفحهای که نام „Tulalip“ را یدک میکشید. شعار تبلیغاتی این صفحه هم این چنین بوده است: «آنچه را که نیاز داری پیدا کن و چیزی را که میدانی به اشتراک بگذار». این سایت اما تنها برای مدت کوتاهی قابل دسترس بود و کمی بعد از شبکه ناپدید شد.
توماس هوستون در وب سایت اخبار تکنولوژی The Verge مینویسد که صفحه را دیده است و به عنوان سند و مدرک چند عکس هم از آن در اختیار این سایت گذاشته است.
این اسکرینشاتها نشان میدهند که چگونه Socl که گویا نام این شبکهی اجتماعی تازه وارد هم هست، بسیار به فیس بوک و گوگل پلاس شبیه است. صفحهی Socl به سه ستون تقسیم شده است؛ سمت چپ کاربران مجموعهای از دوستان خود و صفحههایی که دنبال میکنند را میبینند، در میانهی صفحهآخرین نوشتهها و پستهای دوستانشان را میخوانند و سمت راست امکان چت ویدیویی برقرار است که نه تنها کاربر میتواند به وسیلهی آن با دوستان خود ارتباط دیداری داشته باشد که ویدیوهای یوتیوب را هم میتوان در این ستون نگاه کرد.
«دنبال چه میگردی؟»
مهمترین امکان این صفحه را شاید بتوان باکسی در قسمت میانی صفحه دانست که در آن این پرسش حک شده است؛ «دنبال چی میگردی؟». آنچه که کاربر در این قسمت وارد میکند مانند استتوس فیس بوک بر صفحهاش نقش میبندد ولی تفاوت این شبکه با فیس بوک این است که در اینجا ماشین جستجوی آنلاین «بینگ» در شبکهی اینترنت و در میان استتوسهای تمامی دوستان کاربر به دنبال پاسخهای احتمالی یا پستهای مربوط میگردد.
یکی از ضعفهای این شبکهعدم امکان تقسیم بندی دوستان و صفحهها در گروههاست. به جای ساخت یک شبکهی اجتماعی کاملا جدید، مایکروسافت تلاش کرده است که خدمات دیگر شبکهها را در پرتال جدید خود اینتگره کند. گفته میشود کاربرانی که در شبکههای دیگر مانند فیسبوک و توییتر عضو هستند، میتوانند در شبکهی اجتماعی مایکروسافت آخرین استتوسهای دوستان فیس بوکی یا تایم لاین آکانت توییتر خود را نیز درSocl مشاهده کنند.
به این ترتیب Socl امکان داشتن نگاهی کلی بر تمام فعالیتهای شبکههایی که کاربر در آن عضو هست را به او خواهد داد و افزون آنها، میتوان گفت که Socl با امکان جدید خود در جستجوی پاسخ، به نوعی به یک شبکهی اجتماعی پرسش و پاسخ خواهد بود.
اما آیا این امکانات جدید، باعث جذب کاربران به سوی این شبکهی اجتماعی خواهد شد؟ شاید پیش از جواب دادن به این پرسش باید منتظر بود و دید که گزارش سایت ورج تا چه اندازه واقعیت دارد. بر اساس نوشتههای این سایت به زودی Socl وارد مرحلهی آزمایشی خواهد شد. مایکروسافت اما تا کنون دربارهی این گزارش هیچ اظهار نظری نکرده است.