نماینده ایران: آژانس انرژی اتمی دانشمندان ایرانی را در معرض ترور قرار داده است

یران گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی را باعث به خطر افتادن امنیت پژوهشگران و کارشناسان هسته ای این کشور دانسته و آن را مورد انتقاد قرار داده است.

                                           

روز جمعه، ۲۷ آبان (۱۸ نوامبر)، خبرگزاری های ایرانی خبر دادند که علی اصغر سلطانیه، نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین المللی انرژی اتمی، با ارسال نامه ای برای یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس، از گزارش او درباره برنامه های اتمی ایران انتقاد کرده است.

براساس این گزارش، آقای سلطانیه در این نامه گفته است که "آژانس با انتشار اسامی دانشمندان و متخصصان ایرانی، آنان را در معرض ترور گروه های تروریستی و نیز سرویس های جاسوسی رژیم اسرائیل و آمریکا قرار داده است."

در نامه آقای سلطانیه آمده است که "اسامی دانشمندان و متخصصان ایرانی که طی بازرسی ها و مصاحبه ها، همکاری متعهدانه ای با آژانس داشته اند، از مجرای آژانس به بیرون درز کرده و در فهرست غیرقانونی تحریم اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته است."

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی این فهرست ها را منبع اطلاعات نهادهای اطلاعاتی خارجی برای برنامه ریزی ترور پژوهشگران هسته ای ایرانی دانسته و گفته است: "جامعه بین الملل شاهد پدیده زشت جدید ترور دانشمندان و متخصصان هسته ای ایران به دست گروه های تروریستی تحت حمایت آمریکا و رژیم اسرائیل است."

علی اصغر سلطانیه در اثبات ارتباط "ترور دانشمندان هسته ای" با اسرائیل و آمریکا، به فیلم ضبط شده اعترافات تروریست های دستگیر شده استناد کرده و گفته است که این فیلم ها، موید ادعای اوست.

نماینده ایران گفته است در گزارش اخیر آقای آمانو اسامی متخصصان و مکان های هسته ای ایران ذکر شده و گفته است که: "این امر مغایر با قانون و توافقنامه جامع پادمان آژانس انرژی اتمی است."

وی خطاب به مدیرکل آژانس افزوده است که "بیش از یکصد کشور درخواست کردند که ضمیمه را منتشر نکنید و به شما در خصوص عواقب آن هشدار دادند اما شما با بی اعتنایی به اکثریت کشورهای عضو، اقدام به انتشار آن کرددید و باید تاکید کنم که از سوی شورای حکام یا مجمع عمومی، نسبت به انتشار این ضمیمه تکلیفی نشده بود."

نماینده ایران در این نامه گفته است که مدیرکل آژانس "مسئول هرگونه تهدید امنیتی علیه جان مردم کشور من و خانواده هایشان و نیز اقدامات خرابکارانه علیه مکان های اشاره شده در گزارش است."

                                           

آقای سلطانیه هشدار داده است که: "این حق را برای خود محفوظ می دانیم که اقدامات قانونی شایسته و به جا در این خصوص انجام گیرد."

گزارش اخیر مدیرکل آژانس به شورای حکام، که متن آن هفته گذشته توسط برخی رسانه ها گزارش شد، حاوی ضمیمه ای با عنوان "ابعاد نظامی احتمالی برنامه های هسته ای ایران" است که در آن برخی فعالیت هایی توصیف شده که از نظر آژانس احتمالا نشانه جنبه های نظامی برنامه های اتمی ایران است.

در این بخش، از چند سازمان و نهاد ایرانی و کارکنان آنها نام برده شده که، به گفته آژانس بین المللی، در این فعالیت ها شرکت داشته اند.

"توطئه ترور" دانشمندان هسته ای ایران

این نخستین بار نیست که مقامات جمهوری اسلامی اقدامات نهادهای بین المللی را با "ترور دانشمندان هسته ای" این کشور مرتبط دانسته اند.

مقامات ایرانی ترور شهریاری را هم به سازمانهای خارجی نسبت داده اند

چند هفته پیش، فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در سخنانی در اجلاس مجمع عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که کشور او در اکثر زمینه های علمی به خودکفایی رسیده و افزود "به همین دلیل، تلاش جدید چند کشور و سرویس های امنیتی - تروریستی بر حذف فیزیکی متخصصان ما متمرکز شده است."

                                           

آقای عباسی در این زمینه، از ترور سه پژوهشگر و استاد دانشگاه های ایران نام برد و افزود که "سرویس های امنیتی - تروریستی، تعداد دیگری را نیز در فهرست ترورهای آتی خود گذاشته اند" اما در مورد چگونگی آگاهی خود از فهرست تهیه شده توسط این سرویس ها توضیح بیشتری نداد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مورد چگونگی شناسایی و انتخاب قربانیان ترور در ایران نیز گفت که "نام و مشخصات آن ها در فهرست تحریم اعلام شده توسط شورای امنیت و اتحادیه اروپا و یا اطلاعاتی که سرویس های جاسوسی در اختیار آژانس قرار می دهند ذکر شده است."

                                            

پیش از آن هم، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در سخنرانی خود در کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین که در ماه اکتبر در تهران برگزار شد، اسرائیل را به ترور کارشناسان اتمی ایران متهم کرد و گفت که اسرائیل اطلاعات مربوط به این افراد را از طریق آژانس بین المللی انرژی اتمی به دست آورده است.

اشاره مقامات ایرانی به سوء قصد به جان تعدادی از استادان و پژوهشگران فیزیک طی حدود دو سال اخیر است که به تشکیلات جاسوسی و اطلاعاتی خارجی نسبت داده شده است.

در دی ماه سال ۱۳۸۸ مسعود علیمحمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران، که زمانی نمایندگی ایران در یک انجمن علمی منطقه ای با عضویت اسرائیل و چند کشور دیگر را برعهده داشت، هنگام خروج از خانه خود در تهران در اثر انفجار یک بمب نیرومند کشته شد.

از میان ایرانیانی که تا کنون هدف سوء قصد قرار گرفته اند، تنها نام فریدون عباسی دوانی در مصوبات راجع به تحریم هسته ای ایران دیده می شود

این حادثه زمانی روی داد که حرکت اعتراضی به نتیجه انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری همچنان ادامه داشت و برخی از سایت های مخالف دولت از گرایش مسعود علیمحمدی به نامزدهای مخالف خبر دادند اما بعدا، مقامات دولتی، با تاکید بر وفاداری او به حکومت، کشورهای خارجی را مسئول این ترور دانستند.

چند ماه پیش، تلویزیون دولتی برنامه اعترافات شخصی را به عنوان مسئول ترور این فیزیکدان ایرانی پخش کرد. این فرد اعتراف می کرد که در اسرائیل آموزش دیده و برای قتل مسعود علیمحمدی به تهران آمده بود.

پائیز سال گذشته نیز مجید شهریاری، استاد فیزیک دانشگاه "شهید بهشتی" ("ملی سابق") در اثر انفجار در نزدیکی دانشگاه کشته شد و در همان روز، فریدون عباسی، استاد فیزیک و رئیس کنونی سازمان انرژی اتمی از یک سوء قصد در نزدیکی همین محل جان سالم به در برد.

مورد دیگری که در همین ارتباط مطرح شده، قتل داریوش رضایی نژاد، دانشجوی رشته برق و الکترونیک بوده است که تابستان سال جاری در اثر تیراندازی چند موتور سوار کشته شد.

برخی منابع و رسانه های خبری ایران این قتل را نیز به اقدام کشورهای خارجی برای ضربه زدن به برنامه های اتمی این کشور نسبت دادند هر چند وزیر اطلاعات تصریح کرد که داریوش رضایی نژاد با برنامه های هسته ای ایران ارتباطی نداشته است.

مقامات جمهوری اسلامی انگیزه سازمان های اطلاعاتی و جاسوسی خارجی در قتل پژوهشگران و استادان فیزیک را تلاش برای متوقف کردن پیشرفت علمی در ایران توصیف کرده و گفته اند که این سازمان ها، برای انتخاب هدف های مورد نظر، به فهرست اسامی ایرانیان مشمول تحریم شورای امنیت و اتحادیه اروپا مراجعه می کنند.

شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپا تا کنون تحریم هایی را علیه ایران به اجرا گذاشته اند تا جمهوری اسلامی را به توقف بخشی از برنامه های اتمی خود وادار سازند و در برخی از این مصوبات، اسامی سازمان ها و افرادی دیده می شود که به گفته این نهادها، در پیشبرد این برنامه ها فعالیت دارند.

از میان ایرانیانی که تا کنون هدف سوء قصد قرار گرفته اند، تنها نام فریدون عباسی دوانی در مصوبات راجع به تحریم هسته ای ایران دیده می شود.

رأی دهید
greentree - تهران - ایران
شما که تمامی‌ دانشمند‌ها و مغز‌های ایران رو به خاطره موی سر و لباس فراری دادید،اونها هم بقیه رو ترور میکنند که تا سالها در جهل و نادانی بمانید ،آخه شما اوباش‌های اسلامی رو چه به تکنولوژی
جمعه 27 آبان 1390 - 13:12
potatis - مالمو - سوئد
دست یابی‌ سید علی‌ یکدست به بمب اتم به معنای دراز تر شدن عمر این اشغال‌های پسفطرتِ و مرگ هرکی‌ که به سخت بمب اتم کمک می‌کنه به نظر من خالی‌ از اشکال هستش.
جمعه 27 آبان 1390 - 13:15
bavar88 - آمستردام - هلند
گیریم که این دانشمندان توانا را میکشید با شاگردان آنان چه کار خواهید کرد...اسلام به سلاح هسته‌ای نیاز دارد...
جمعه 27 آبان 1390 - 13:32
parmida_alman - فرانکفورت - آلمان
اسلام به یک باز سازی و پاک سازی نیز دارد که یاد بگیرد به حقوق دیگران در مورد دینشان و آزادی در انتخابو همهٔ حقی که دارن احترام بگذارد نه به بمب اتم...با شما بودم.bavar88 - آمستردام - هلند
جمعه 27 آبان 1390 - 14:27
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.