خاطره جرج بوش از هوجین تائو:‌ بازار ایران مشکل بیکاری چینی ها را برطرف می کند

خاطره جرج بوش از هوجین تائو:‌

بازار ایران مشکل بیکاری چینی ها را برطرف می کند

می‌پرسیدم: وحشت چه چیزی، شما را شب‌ها بیدار نگه می‌دارد؟»


 
عصر ایران - در بخشی از خاطرات جرج بوش که اخیرا در ایران منتشر شده است، بوش در مورد مناسبات با چین صحبت می‌کند و به خاطره‌ای اشاره می‌کند که به ایران هم ارتباط دارد و از این جهت مهم است که در راستای انتقادهای بی‌شمار سال‌های اخیر کارشناسان داخلی در مورد واردات از چین است.

 در صفحه‌ی  457 ترجمه‌ی فارسی این کتاب، از قول بوش می‌خوانیم: «در یک ناهار در اتاق شرقی {کاخ سفید} رو به او {هوجین تائو} کردم و سوال محبوب‌ام را پرسیدم که از همه‌ی رهبران جهان می‌پرسیدم: وحشت چه چیزی، شما را شب‌ها بیدار نگه می‌دارد؟»

به او گفتم: شب‌ها از ترس حمله‌ی تروریستی دیگری به آمریکا خواب‌ام نمی‌برد.
او هم سریع  جواب داد که نگرانی اصلی‌اش ایجاد بیست‌وپنج میلیون شغل در سال است. جواب‌اش برای‌ام خیلی جذاب بود. جوابی صادقانه بود. نشان می‌داد که نگران تاثیر بیکاری و نیروهای بیکار بود. توضیح داد که سیاست‌های دولت‌اش به مناطقی با منابع غنی مثل ایران و آفریقا نظر دارد... .»
البته سخن هوجین تائو در عمل نیز محقق شده و ایران یکی از بزرگ ترین وارد کنندگان محصولات چینی می باشد. همچنین بسیاری از پروژه های عمرانی ایران از راهسازی گرفته تا صنایع نفت و گاز و ... به دست پیمانکاران چینی احداث می شود.

نمودار زیر نشان دهنده حجم مبادلات اقتصادی ایران و چین در دوران مورد اشاره رئیس جمهور چین - که بوش نیز در آمریکا رئیس جمهور بود - است و نشان می دهد که هوجین تائو واقعیت را به بوش گفته و بر روی بازار ایران برای اشتغالزایی در کشورش حساب ویژه ای باز کرده است.
نکته قابل تإمل این که رئیس جمهور چین ، نام ایران را در کنار آفریقا برده و نه در زمره کشورهای نفتخیز منطقه که نشان دهنده نوع نگاه مقامات چینی به کشورمان است.

احتمالاً هوجین تائو به بوش توضیح نداده است که وقتی شب ها از وحشت بیکاری مردمش بی خواب می شود ، با یادآوری نام ایران آرام می شود به خوابی راحت می رود.


نمودار:‌سایت انواری


کتاب «خاطرات جرج بوش- لحظات تصمیم» با ترجمه‌ی محمد حسین اسماعیل‌زاده و ویراستاری حسین یاغچی توسط انتشارات هژبر منتشر شده است.

Royan - المان - بوخوم
آنهائی که انقلاب کردند و ساندیس خورها حالا باید از خجالت آب بشوند که ایران به یک همچین روزی افتاده که چین کشور ما را هم ردیف آفریقا بدونه و باید خجالت بکشند که حکومت نه شرقی و نه غربی فقط یه شعار بود و بس کشور را تبدیل به خزانه چین و روسیه کردید. حالا چینی ها باید تو کشور شون تولید کار بکنند و ایرانیها ایجاد بازار برای چین. خائن ترین افراد به کشور آنهائی هستند که جنس های چینی بخرند.
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

سید ابوالقاسم واعظ - جاکارتا - اندونزی
کاش به جای این نمودار گمراه کننده (در صد صادرات متقابل ایران و چین)، نمودار درصد صادرات چین به ایران و سایر کشورها را نشان می دادید تا مشخص شود کالاهای چینی همه دنیا را گرفته و ایران مشتری چندان مهمی نیست و اگر هم تا به حال مثل بقیه کشورها تحریممان نکرده فقط به خاطر رقابت سیاسی با آمریکاست نه به خاطر کالاهای تقلبی و بی کیفیتی که ایران از چین می خرد.
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

bavaffa - اذربیجان - باکو
واردات چین به اروپا . امریکا هم ای کاش درج میشد تا ذهن روشنی در تصمیم داشته باشیم.
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

bavaffa - اذربیجان - باکو
واردات چین به اروپا . امریکا هم ای کاش درج میشد تا ذهن روشنی در تصمیم داشته باشیم. همه جای دنیا کالای چینی ریخته در اروپا و امریکا بیداد میکنه امامشکل ایران کالای وارداتی چینی نیست رژیم تحمیلی که غرب به ها تحمیل کرده ظاهرا دشمنی میکنند در باطن تمام پولهای اختلاص شده در امریکا و اروپا می باشد.مردم ......خودتون قضاوت کنید.
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
خاطرات بوش متعلق به چند سال " پیش " است که از " نگرانی " کشور چین گزارش میدهد و اگر از خاطرات اوباما و اروپا " در حال حاضر " جویا شوید, انان " نگران " این هستند که شاید چین به بحران اقتصادی usa و جهان " کمک " نکند ! سیاست یعنی این که با دوراندیشی و زکاوت و بردباری برنامه های " درازمدت " طرح کنید که فرهنگ چینی, بخاطر سرمایه انسانی بسیار ارزان و فراوانی که دارد, باعث جذب بازار کار سرمایه داران بزرگ میشود که در ان کشور سرمایه گذاری کنند و یا خود کشور چین در جهان در حال سرمایه گذاری است که از قاره افریقا و استرالیا گرفته تا قاره اروپا چون در کشورهایی مانند لهستان, مجارستان, المان, اسپانیا, یونان و پرتغال مشغول سرمایه گذاری پول خود هستند و به usa هم 1.000.000.000.000 دلار پول قرض داد, پس " نگرانی " سران این کشورها در اینست که چین به انها کمک نکند و تا انجایی که خبر دادم, از زمانیکه ( بمدت 10 سال ) در قاره افریقا شروع به سرمایه گذاری کردند, پیشرفتی که این قاره در این مدت کوتاه کرد,
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
قسمت 2): در مدت سرمایه گذاری چشم ابی ها ( بمدت 100 سال ) نکرده بود, زیرا چین با توجه به اینکه به یک کشور کاپیتالیستی تبدیل شده, برای Image خود در کشورهای بیگانه به طبیعت و انسانها ارزش زیادی قائل میشود ! جان کلام اینکه, همه ما در یک کشتی که بر امواج طوفانی بحران اقتصادی نام دارد نشسته ایم که بهمدیگر ( فکر و نیرو ) وابسته هستیم که اشتباه و بیعقلی یک نفر باعث سقوط دیگری و هم باعث صعود نفر دیگری بعنوان " ملوان کشتی " خواهد شد و در تاریخ بشریت این " پدیده ای " که شاهدش هستیم ( صعود کشور چین به ابرقدرت رسیدن ) " بیسابقه " است, که نه مثل همیشه از " طریق جنگ " ( مانند جنگهای باستانی ایران و روم و یونان و در عصر جدید استعمار انگلیس و بقیه کشورهای اروپایی در قاره افریقا و یا سیستم سرمایه داری امپریالیستی usa ) بلکه به کمک " نیرو و سرمایه اقتصادی " یک کشور بمقام ابرقدرتی برسد,
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
قسمت 3): پس توانا بود هر که دانا بود و ایران ما نه دانا است ( قشر اخوند دانا نمیتواند باشد, زیرا علم اقتصاد را برای خر میپندارد ) و توان سرمایه گذاری هم ندارد, زیرا بخاطر واریز کردن دلارهای نفت به جیبها و حسابهای بانکی خود در جهان و اختلاسهای انچنانی, دیگر پولی برای سرمایه گذاری باقی نخواهد ماند ) .
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

پریستوک - ایران - تهران
این جا خیلی ها نمی دونن جنسی که می خرن چینیه نمونش یک بار تو یک شلوار فروشی خواهش کردم هر چی برام آورد بیاره ولی جنس چینی نیاره که شروع کرد به قسم خوردن ما اصلن جنس چینی نداریم وقتی بهش ثابت کردم که جنس چینی هم داره با تعجب گفت شما از کجا فهمیدید این به اسم ترک به خود ما غالب کردن!
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

winnie1987 - یوکی - بیرمنگهام
سید ابوالقاسم واعظ - جاکارتا - اندونزی جنس چینی همه جا هست. مهم اینه که جنس حسابی چینی تو اون کشورهاست و جنس اشغال چینی تو ایران. تازه, دقت کردی که چینی ها نام ایران رو کنار افریقا ذکر میکنند?
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

winnie1987 - یوکی - بیرمنگهام
Royan - المان - بوخوم کاملا موافقم.
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

love-iran - ایران - چابهار
اون دوستانی که گفتن ببنید کشور ما به چه روزی افتاده که اسم اش کناره افریقا میاد اول که منظور طرفق چینی از گفتن ایران و افریقا منابع طبیعی عظیمی بوده که این کشورها دارن و وقتی بیشتر کشورها دور ایران رو خط کشیدن خب ایران هم باید با طرف چینی راه بیاد از هیچی که بهتره اما این رو میدونم که اگه کشورهای اروپایی با ایران رابطه داشتن کمتر به وضع امروزی می افتادند همونطور که چین کمترین اسیب رو دید و بیشترین رشد رو داره به لطف بازار شیرین ایران
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

winnie1987 - یوکی - بیرمنگهام
love-iran - ایران - چابهار البته. دلیل این هم که اسم ایران کنار طالبان و اینا میاد منابع عظیم تروریستهاست مگه نه? یکیش هم جنابعالی..
جمعه 13 آبان 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.