باهنر: هفته آینده سوال از رئیس جمهور را در دستور کار می‌گذاریم

باهنر:

هفته آینده سوال از رئیس جمهور را در دستور کار می‌گذاریم

نایب رئیس مجلس از نمایندگان مردد در مورد سوال از رئیس جمهور خواسته است تا پایان این هفته تصمیم بگیرند

محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس ایران گفت: "هفته آینده ان شاءالله طرح سوال از رئیس​جمهور را در دستور کار مجلس می​گذاریم."

به نوشته خبرآنلاین، آقای باهنر چهارشنبه ۲۷ مهر (۱۹ اکتبر) از نمایندگان امضا کننده طرح سوال از محمود احمدی نژاد خواست که اگر در این زمینه تردید دارند، در هفته جاری اعلام کنند.

طرح سوال از رئیس جمهور، که علی مطهری نماینده محافظه کار تهران از طراحان اصلی آن است، تیر ماه گذشته با امضای ۱۰۰ نماینده به هیات رئیسه مجلس ارائه شد.

این در حالی بود که مدتی بعد از ارائه نامه نمایندگان به هیات رئیسه، بعضی از نمایندگان از امکان عدم موافقت رهبر ایران با احضار آقای احمدی نژاد به مجلس سخن گفتند و این طرح مسکوت ماند.

هفته پیش علی مطهری نماینده تهران در اعتراض به اعلام وصول نشدن طرح سوال از رئیس جمهور توسط هیأت رئیسه مجلس، استعفانامه خود را به این هیأت ارائه کرد که تاکنون در دستور کار قرار نگرفته است.

آقای مطهری در عین حال فاش کرد که در نامه ای به آیت الله خامنه ای، از او خواسته است تا "دست مجلس را در موضوع سوال از رئیس جمهور باز بگذارد".

این نماینده تهران نوشت که رهبر ایران پاسخی به این نامه نداده است و وی به همین دلیل سکوت رهبر جمهوری اسلامی را "دلیل رضایت و لااقل بی نظری" او می داند.

سه روز پیش آیت الله خامنه ای در سخنانی در کرمانشاه، با اشاره ای کلی به سخنان کسانی که می گویند بعضی مسائل "بدون نظر رهبری تصمیم گیری نمی شود" گفت: "مسئولان قوه مجریه، نمایندگان مجلس، مسئولان قوه قضاییه، با اختیارات کامل و قانونی، وظایف خود را انجام می دهند و ممکن است تصمیماتی بگیرند که رهبری با آن مخالف باشد؛ اما رهبری نه حق دارد نه می تواند و نه قادر است که در این مسائل دخالت کند."


آقای خامنه ای افزود که تنها "در جایی که اتخاذ سیاستی، به کج شدن راه انقلاب منجر می شود" او در مسئله دخالت و "به مسئولیت های خود عمل خواهد کرد."

'نمایندگان امضاهای خود را پس نگرفته اند'
در جلسه امروز مجلس، محمدرضا باهنر در پاسخ به سوال محمدجواد ابطحی، نماینده خمینی​شهر در مورد سرنوشت طرح سوال از رئیس جمهور گفت: "تعدادی از نمایندگان به ما گفته​اند که زمانی این طرح را امضا کرده​اند که رئیس​جمهور مشغول دورکاری بودند و بعد که روال علی الظاهر به حالت عادی برگشت، امضایمان را پس گرفتیم."

اشاره آقای باهنر، به غیبت ۱۱ روزه محمود احمدی نژاد از دفتر کار خود در اردیبشهت ماه گذشته است که در محافل سیاسی، نوعی اعتراض به دخالت آیت الله خامنه ای در نحوه اداره وزارت اطلاعات تلقی شد.

در پاسخ به آقای باهنر، علی مطهری اظهار داشت که به عنوان کسی که امضاهای نامه از رئیس دولت را جمع آوری کرده، می داند که فقط ۱۲ نفر در ایام خانه نشینی محمود احمدی نژاد این نامه را امضا کرده اند که تجدید نظر آنها نمی توانسته تاثیری در روال قانونی احضار آقای احمدی نژاد ایجاد کند.


آقای مطهری در استعفانامه خود، با اشاره به خبر پس گرفته شدن امضای ۱۴ نفر از حامیان طرح سوال از آقای احمدی نژاد که پیشتر در برخی رسانه های ایران منتشر شده، نوشته بود که همان ۱۴ نماینده نیز زمان حاضر را برای طرح سوال مناسب می دانند و "در واقع امضای خود را پس نگرفته اند."

طبق اصل ۸۸ قانون اساسی، در صورتی که دست کم یک چهارم نمایندگان سوالی را در مورد یکی از وظایف رئیس جمهوری مطرح کنند، وی موظف است در مجلس حاضر شود و به سوال نمایندگان پاسخ بدهد.

با توجه به عضویت ۲۹۰ نماینده در مجلس ایران، وجود حداقل ۷۳ امضا برای احضار رئیس دولت و طرح سوال کفایت می کند.

YAS ABI - بلز - برسل
بله پروژه کلید خورد..
پنج‌شنبه 28 مهر 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.