رسیدگی سازمان ملل به وضعیت ساکنان قرارگاه اشرف

رسیدگی سازمان ملل به وضعیت ساکنان قرارگاه اشرف

به گفته یکی از مسئولان سازمان ملل وضعیت ساکنان قرارگاه اشرف در عراق دوباره مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس توافقات بدست آمده پس از انجام گفت‌وگوهای فردی با ساکنان اشرف درباره اعطای پناهندگی به آنان تصمیم گرفته خواهد شد.

قرارگاه اشرف در عراق

وینست کوشتل، مدیر منطقه‌ای کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) در روز چهارشنبه (۶ مهر/۲۸ سپتامبر) در گفت‌وگویی با خبرگزاری IPS اعلام کرد که توافقی با مسئولان سازمان مجاهدین خلق حاصل شده که برمبنای آن وضعیت ساکنان قرارگاه اشرف به صورت فردی دوباره بررسی و پس از مصاحبه با این افراد درباره شرایط پناهندگی آنان تصمیم‌گیری خواهد شد.

وظیفه برگزاری مصاحبه و بررسی وضعیت ساکنان اشرف بر عهده نمایندگان سازمان ملل بوده و ظاهراَ دولت عراق نقشی در آن ندارد. توافق جدید مجاهدین با مسئولان سازمان ملل می‌تواند به شرایط نامناسب زندگی ساکنان قرارگاه اشرف خاتمه دهد.

کوشتل گفت که این توافق ۱۰ روز پیش از سوی وکیل قانونی سازمان مجاهدین خلق در لندن ارسال شده است. به گفته مدیر آژانس پناهندگان سازمان ملل، مجاهدین با «بررسی فردی» ساکنان اشرف موافقت کرده‌اند. کوشتل افزود: «ما پیشنهاد کردیم که محل دیگری در نزدیکی قرارگاه اشرف منظور شود.»

دولت عراق شدیداَ با ادامه حضور مجاهدین در خاک این کشور مخالف است. دولت عراق پس از پایان ماموریت سربازان آمریکایی خواستار خروج مجاهدین از این کشور شده است. دولت مالکی توافق کرده که تنها بخش کوچکی از ارتش آمریکا به منظور آموزش و همکاری با ارتش عراق در این کشور باقی بماند.

پشتیبانی آمریکا از یافتن راه‌حلی برای ساکنان قرارگاه اشرف

مارک تونر، معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن «بطور کامل از تلاش‌های بین‌المللی برای حل وضعیت قرارگاه اشرف پشتیبانی می‌کند.» هنوز حدود ۳۳۰۰ نفر از طرفداران مجاهدین در قرارگاه اشرف مستقر هستند. در حمله نیروهای انتظامی عراق در ماه آوریل امسال به ساکنان غیرمسلح قرارگاه اشرف بیش از ده‌ها تن کشته و زخمی شدند.

طرفداران مجاهدین در اروپا

از سوی دیگر دولت آمریکا همچنان سازمان مجاهدین خلق را یک گروه تروریستی می‌داند. دادگاهی در آمریکا از وزارت امورخارجه این کشور خواسته که مجاهدین را از فهرست سازمان‌های تروریستی خارج کند.

خبرگزاری IPS در گزارش خود می‌نویسد که سازمان مجاهدین خلق تاکنون از پذیرش وضعیت پناهندگی برای ساکنان قرارگاه اشرف خودداری می‌کرد و مخالف گفت‌وگوی مسئولان آژانس پناهندگان سازمان ملل با ساکنان اشرف، بدون حضور نمایندگان رسمی مجاهدین بود.

به نظر دولت عراق توافق میان مجاهدین و مسئولان امور پناهندگی سازمان ملل نخستین گام عملی برای حل وضعیت ساکنان قرارگاه اشرف است. اما هنوز روشن نیست که در صورت اعطای پناهندگی به ساکنان اشرف، محل اقامت آتی آنها کجا خواهد بود.کوشتل تصریح کرد: «ما می‌کوشیم که کشورهایی را بیابیم که آنها را بپذیرند.» وی افزود: «این احتمال که آنان در عراق بمانند، بسیار محدود است.»

وزارت امورخارجه آمریکا پیشتر گفته بود که با توجه به قرار داشتن مجاهدین در فهرست گروه‌های تروریستی، قوانین آمریکا اجازه نمی‌دهند که اعضای یک گروه تروریستی به این کشور مهاجرت کنند. شرط پذیرش اعضای مجاهدین در آمریکا، حذف نام این سازمان از فهرست گروه‌های تروریستی دولت این کشور است.

کوشتل در پاسخ به این پرسش که چرا کشورهای اروپایی، جایی که مجاهدین دارای پیوندهای گسترده‌‌تری هستند، برای اقامت ساکنان اشرف در نظر گرفته نمی‌شوند گفت: «در حال حاضر نمی‌توانم چیزی در اینباره بگویم. مسئولیت آنان در این زمینه بسیار مهم است.»

MIRZADEH E ESHGHI - دوسلدورف - دوسلدورف
بفرستنشون صحرای لیبی.
جمعه 8 مهر 1390

love-iran - ایران - مشهد
همشون رو باید گردن زد از اخوند بی غیرت تر اینها هستن برادر رجوی جانم فدای فلان خاک تو سرتون که واسه جونتون حداقل به زبان ارزش قائل نیستید بی ارزش های تخمه ترک عرب قاطیتون شده دیگه بدبخت ها
جمعه 8 مهر 1390

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
چه آه و ناله ای میکنن این ساندیس خورهای سایت!!! خوشم میاد بعد از سالها که دیگه مجاهدین عملیات نظامی ندارند هنوزم ساندیس خورها جای سوختگی شون خوب نشده که نشده. مجاهدین دیگه براتون خطر نظامی ندارند باید بفکر گروههای مسلح دیگه باشید.
جمعه 8 مهر 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.