گسترش اعتصاب پارچهفروشان تهران به صنفهای دیگر
گسترش اعتصاب پارچهفروشان تهران به صنفهای دیگر
تعطیلی در بازار تهران در اعتراض به سیاستهای مالیاتی
اعتصاب صنف پارچهفروشان تهران که در اعتراض به قانون اخذ مالیات بر ارزش افزوده از دهم مردادماه آغاز شده، امروز پنجم شهریورماه با همراهی برخی صنفهای دیگر ادامه یافت.
به گزارش خبرآنلاین، تعطیلی امروز پارچه فروشان به بخش های دیگر بازار گسترش یافته و بخشهای قابل توجهی از بازار تهران امروز تعطیل است و بازاریان با وجود حضور در مغازههای خود، حاضر به بالا بردن کرکرهها نیستند.
کسبه و بازاریان صنف قماش و پارچهفروشان در بازار تهران در واکنش به ابلاغ دستور اداره مالیات برای ثبت نام کسبه فعال در این صنف جهت پرداخت چهار درصد مالیات بر ارزش افزوده، دست به اعتصاب زده و مغازههایشان را بستهاند.
در همین رابطه، رئیس اتحادیه پارچهفروشان تهران به خبرگزاری کار ایران گفته که طبق تفاهمات صورت گرفته قرار بود جرایم مالیاتی بخشیده شود اما به دلیل عملی نشدن این تفاهم، بازار پارچه همچنان تعطیل است.
گفته میشود اختلافهایی درباره حمایت صنفهای دیگر از صنف پارچهفروشان وجود دارد، از جمله اینکه صنف طلافروشان با اشاره به عدم حمایت صنفهای دیگر هنگام اعتصاب آنها در سال ۸۷ حاضر به حمایت از بنکداران نشدهاند.
اعضای صنف پارچهفروشان میگویند در این صنف معاملات غالباً با چکهای مدتدار چهار تا ۹ ماههی مشتریان انجام میشود و در نهایت هم، با توجه به مشکلات اقتصادی موجود، بهطور قطعی و صددرصدی مشخص نیست که چه مقدار از این چکهای دریافتی در تاریخ سررسید پاس میشوند.
به گفته آنها، در وضعیتی که هیچ ضمانتی برای وصول چکهای دریافتی وجود ندارد، اداره مالیات چگونه میخواهد بر اساس درآمدهای نامشخص مالیات دریافت کند.
قانون دریافت مالیات بر ارزش افزوده قرار بود از سال ۸۷ اجرا شود. اما اصناف تهران به دلیل آماده نبودن و آشنا نبودن آنها با جزئیات قانون مالیات بر ارزش افزوده، از اجرای آن جلوگیری کردند.
مهرماه سال ۸۷، صنف طلافروشان تهران و اصفهان و چند شهر دیگر، در اعتراض به اجرای این قانون، دست به اعتصاب زدند که در مواردی با برخورد حکومت نیز روبهرو شد.
بازاریان اعلام کرده بودند که مجبورند برای پرداخت این مالیات، قیمت کالاهای خود را افزایش دهند که این اقدام موجب کم شدن تعداد مشتریان خواهد شد.
همچنین به نبود آموزش و اطلاعرسانی کافی درباره قانون جدید و آگاهی نداشتن از چگونگی اجرای آن اعتراض کرده بودند.
این اعتراضات نتیجه داد و محمود احمدینژاد اجرای این قانون را به حال تعلیق درآورد و وزیر اقتصاد را موظف کرد که در مدت دو ماه برنامه عملیاتی و راهکارهای مناسب برای اجرای صحیح این قانون را تدوین کند.
اما اجرای این طرح در مهرماه سال گذشته نیز صنف طلافروشان در شهرهای مختلف کشور را به اعتصاب وا داشت.
پیش از آن نیز بازار تهران در ۱۵ تیرماه ۸۹ به دلیل افزایش بیسابقه ۷۰ درصدی مالیات بر درآمد توسط دولت، با اعتصاب ۹ روزه بازاریان تعطیل شد؛ اعتصابی که با کوتاهآمدن دولت و کاهش آن به ۱۵ درصد به پایان رسید.
بنا بر تعریف سازمان امور مالیاتی کشور، مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات چند مرحلهای است که در مراحل مختلف زنجیره تولید و یا خدمات ارائهشده، اخذ میشود و خرید کالاها و خدمات واسطهای را از پرداخت مالیات معاف میکند.
|
|
|
|
|