انتخاب محل مناسب برای هر گیاه خاص، باعث میشود که گیاه سالم، شاداب و برای سالها سرحال و پر شاخ و برگ بماند. برعکس، اگر محلی برای گیاهان مناسب نباشد، نه تنها به خوبی رشد و نمو نمیکنند، بلکه سرانجام پژمرده و نابود میشوند. پس، انتخاب محل و انتخاب گیاه مناسب برای آن محل، از اصول اولیه نگهداری و پرورش گل و گیاه در درون خانهها به شمار میآید.آنچه در زیر آورده میشود، محلهای اساسی را در داخل خانه برای نگهداری گیاهان مورد توجه قرار میدهد که به اضافه گلخانهها جاهایی هستند که شما میتوانید گیاهان را برای جنبه زینتی آن پرورش دهید.
پیش از هر چیز توجه کنید که گیاهان در چه جاهایی امکان رویش بهتری دارند. مطمئنا در هر اتاقی نمیتوان شرایط رویش برای گیاهان را فراهم آورد. معمولا سالنهای پذیرایی، اتاقخوابها و آشپزخانهها برای نگهداری گیاهان انتخاب میشوند ولی شاید از حمامها کمتر به عنوان جایی برای نگهداری گیاهان یاد شود.· برای لذت بردن از گیاهان رعایت چند روش و قاعده دستهبندی شده ضروری است. این قواعد شامل شکل برگ و گل، مقیاس و اندازه فضا و سبک و شیوه طراحی محیط است. آرایش گونههای مختلف گیاهان از لحاظ شکل برگ و گل مهم است. مثلا گیاهان معمولی را باید به صورت گروهی چیدمان کرد. مقیاس و اندازه فضا نیز در نحوه آرایش گیاهان بسیار اهمیت دارد؛ معلوم است که اتاقهای بزرگ، گیاهانی با قامتی بزرگ طلب میکنند. سبک وشیوه آرایش را هم باید مورد توجه قرار داد. مثلا گیاهانی که از نظر سبک معماری و آرایشهای مربوط به آن سبک، مورد نظر گرفته شدهاند، باید در مورد آن سبک به کار گرفته شوند. برای نمونه «دراسینا» که پایههایی لُخت و برگهایی برجسته دارد، در آرایش مبلمانهای اتاق مدرن بیشتر جلوه خواهند داشت تا در شیوه مبلمان کهنه و قدیمی.
جاهایی که مجموعهای از گیاهان را در آنجا نگهداری میکنند، باید محلی باشد که در نگاه بینندگان مورد توجه قرار گیرد. یک یا دو گونه خاص که معمولا توجه همگان را جلب میکند، باید در میان گیاهان معمولی قرار گیرد تا هم از نظر رنگ (تنوع) و هم از نظر آرایش، آن گونهها برجسته و نمایان شوند. البته در این شیوه، غیر از گلخانهها نباید افراط کرد. مثلا نباید که اتاقخواب شما به صورت باغی انبوه دیده شود.
یکی از به اصطلاح ترفندهایی که یک علاقهمند به گل و گیاه آپارتمانی اجرا میکند، این است که گیاهان را در مواقع مناسب جابهجا کند و از یک اتاق به اتاق دیگر منتقل کند. مثلا تعدادی از گیاهان مانند گل کاغذی، هویا، پیتوسپروم، پاسیفلورا و مانند آنها، حتی در فصل زمستان هم به شرایط سرد محیط نیاز دارند. بنابراین در طول زمستان، گلدانهای این گیاهان را باید از محیط گرم (حرارت مرکزی) به جایی که خنکتر است منتقل کنید. گیاهانی که به رطوبت بالایی نیاز دارند نیز باید به حمام و آشپزخانه انتقال یابند. گونههایی از گیاهان که از کمبود نور رنج میبرند (در داخل سالنها) باید به اتاق روشنتری انتقال یابند و تا زمانی که شرایط برای آنها مساعد شود در همانجا باقی بمانند.· اتاقخوابها چون درجه حرارت معمولا معتدل دارند و به ندرت دچار نوسان دمایی میشوند، محلی ایدهآل برای پرورش بسیاری از گونههای گیاهی به شمار میروند.· وجود گیاهان خانگی در آپارتمان فایدههای زیادی دارد. مثلا گیاهانی مانند عنکبوتیان یا گندمیها که در تصفیه هوا نقش اساسی دارند دارای مکانیزمی هستند که علاوه بر جذب دیاکسیدکربن و آزاد سازی اکسیژن، مواد شیمیایی سمی و آلاینده موجود در هوای آپارتمان را فیلتر میکنند و در هر قسمت از آپارتمان که باشند محیطی سالم به وجود میآورند.· گیاهی که دارای برگهایی برجسته و رنگین هستند، در نقطهای از آپارتمان که از نور متوسطی برخورداراست، تاثیر زیادی بر شما و تزئین درون خانه و روحیه ساکنان دارند.· در سالنهای پذیرایی، میتوان گونههایی از گیاهان که با هوای خشک نیز سازگاری دارند و نیز گیاهان کوتاه مناسب که میتوانند بر روی میزهای کوچک پیشدستی قرار گیرند را استفاده کرد. یا مثلا مجموعهای از بگونیاها، مبلمان کمرنگ را کاملا مشخص میکنند و در شکل دکوراسیون سالن پذیرایی تاثیر بسزایی دارند.استفاده صحیح از نور:الف: با توضیحاتی که قبلا داده شد، برای تعداد محدودی از گیاهان، نور کم قابل تحمل است.ب: مکانهای تاریک فقط برای نگهداری موقت گیاهان مناسب است. هیچ گیاهی در تاریکی نمیتواند به زندگی خود ادامه دهد.ج: محلهایی که در مجاورت پنجرهها با نور معتدل هستند برای نگهداری گونههای زیادی از گیاهان مناسب است.د: لبه پنجرههایی که از نور کامل و آفتاب برخوردارند، جاهایی مناسب برای گیاهان هستند، ولی نور مستقیم برای اکثر گیاهان مضر است که با پرده توری میتوان نور را فیلتر و مناسب برای گیاهان کرد.ه: در اتاق پذیرایی و ناهار خوری، از نظر رنگ گیاهانی را انتخاب کنید که با طرح دکوراسیون محیط در تضاد یا مکمل آن باشند.و: در آشپزخانهها نوسان درجه دما وجود دارد و احتمالا کوران هوا در اثر باز و بسته شدن درها و پنجرهها مشکلاتی برای پرورشدهندگان به وجود میآورد. در این مکانها بهتر است گلدانها را بر لبه پنجرهها و بر روی میزهایی که از محیط آمد و شد و فعالیت به دور هستند قرار دهید.
منکه توی اپارتمان زندگی نمیکنم که بفکر گلش هم باشم ! خوش بحال کسانیکه خونه اپارتمانی دارند ! من که در کنار جنگل های شمال زندگی میکنم که نیازی به این گلها نیست !
دخترخاله جون, باور کن یزدیها خیلی شیرین هستند ولی چون من در بچگی یکمدت در شمال بودم و الان هم هوس شمال را کردم ! اگر بدونی شمال چقدر زیبا و سبزه که نهایت ندارد و شبهای زیبایی مانند شبهای زیبای یزد را دارد که از بس پر از ستاره هست که انگار میتونی انها را توی دستت بگیری ! راستی, سلام به خاله جون برسون !
گل های آپارتمانی (Pot Plants) از گیاهان زینتی هستند که نیازی به نور مستقیم آفتاب ندارند و به همین جهت است که می توان آنها را در منازل و اپارتمانها نگهداری نمود ولی این به این معنی نیست که به نور نیازی ندارند بلکه نور مورد نیاز آنها نور غیرمستقیم آفتاب است یعنی نوری که بعد از تابیدن بر روی زمین و یا کف اتاق منعکس شده و برروی گیاهان بتابد در این میان گیاهان آپارتمانی از نظر نیاز نوری درجان متفاوتی دارند و با توجه به همبن خصوصیت است که می توان آنها را در مکتنهای مختلف منزل نگهداری نمود به عنوان مثال سانسویریا یا زبان مادر زن (Sansevieria trifasciata) نیاز نوری بسیار کمی دارد و می توان آن را در اتاق خواب و جاهای تاریک نگهداری کرد ولی گیاه آپارتمانی بگونیای معمولی (Begonia sempervirens) و بگونیای رکس (Begonia rex ) چند ساعت در روز به نور مستقیم نیاز دارند.
بازم مثل همیشه اطلاعات شما خیلی عالی و مفید بود , خودمونیم ها اگه ترشی نخوری یه چیزی میشی loooooooooooooooooool. ;):d چه کیفی داره سربه سر شما گذاشتن یادته گفتم حالتو میگیرم تازه این اولشه :d . looooool
شنبه 22 مرداد 1390
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.