جمعه ۴ تیر ۱۳۸۹ - ۲۵ ژوئن ۲۰۱۰
گوگل پلاس نیامده، متهم به جاسوسی شد
شبکه اجتماعی گوگل به نام «گوگل پلاس» که تنها ۱۶ روز پیش کار خود را آغاز کرده بود، از دسترس کاربران ایرانی خارج شد. یک مسوول وزرات ارشاد ایران گفته است که این شبکه اجتماعی بخشی از پروژه جاسوسی کشورهای غربی است.
یک مسوول وزارت ارشاد میگوید، نظام «با دیدگان باز مراقب و حافظ حریم شخصی کاربران» است
گرچه قابل پیش بینی بود که گوگل پلاس نیز به سرنوشت اورکات و فیس بوک گرفتار شود، اما سرعت عمل حکومت ایران در این میان قابل توجه است. روح الله مومن نسب، مدیر واحد اینترنت مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد اسلامی ایران میگوید که «گوگل پلاس» جدیدترین فناوری جاسوسی در شبکه اینترنت است. وی در گفت و کو با وب سایت «ندای انقلاب» مدعی شد، آمریکا گوگل پلاس را برای جبران افت شدید بازدید کاربران فیس بوک تهیه و تدارک دیده و جایگزین پروژه شکست خورده بیدرنگ (Real Time) در گوگل کرده است. آقای مومن نسب میافزاید: «گوگل سرویس ریل تایم خود را بصورت شتابزده در ۲۵ بهمن سال گذشته با هدف برهم زدن امنیت اجتماعی ایران راه اندازی کرد که با هوشمندی قابل تقدیر مسئولین امر سریعا خنثی و از دسترس خارج شد.»
مدیر واحد اینترنت مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد:«آمریکا گوگل پلاس را برای جبران افت شدید بازدید کاربران فیس بوک تهیه و تدارک دیده است»
البته گفتنی است که پروژه «زمان واقعی گوگل» از نزدیک به دو سال پیش مطرح بود. گوگل با اضافه کردن یک امکان جدید به سیستم جستجوی خود به کاربران اجازه میدهد که برای یافتن اطلاعات تازه از شبکههای اجتماعی در اینترنت همچون توییتر، فیسبوک و مایاسپیس نیز بهرهمند شوند. این اقدام گوگل در رقابت با موتور جستجوگر بینگ (Bing) متعلق به شرکت مایکروسافت صورت گرفته است. مایکروسافت در ماه اکتبر ۲۰۱۰ از همکاریش با سایتهای فیسبوک و توییتر برای فراهم آوردن نتایج جستجو در زمان واقعی خبر داده بود. از دیگر دلایل راه اندازی این سیستم جدید، برخی نتایج مایوس کننده از جستجو در مورد اتفاقاتی است که در یک برهه زمانی خاص اهمیت مییابد. موتور جستجوگر گوگل در این مورد با مشکلاتی روبرو بوده است. هشدار به کاربران ایرانی شبکههای اجتماعیآقای مومن نسب همچنین مدعی است که یکی دیگر از مهمترین کارکردهای این سیستم «بسط وگسترش تهاجم فرهنگی و از میان بردن مرزهای حریم خصوصی و حیا» در جامعه است: «از سالها پیش با ایجاد شبکههای اجتماعی و تشویق افراد به شکستن حریمها پیگیری میشد ولی در این سرویس با قدرت بیشتری دنبال میشود.»این مسوولان وزارت ارشاد ایران به کاربران ایرانی توصیه کرده است که از وب سایتهای کاربرمحور داخلی استفاده و با «امر به معروف و نهی از منکر» خطرات استفاده از این شبکههای اجتماعی را به دیگر کاربران گوشزد کنند.
|
شبکه اجتماعی گوگل به نام «گوگل پلاس» ۱۶ روز پیش کار خود را آغاز کرد |
وی همچنین به کاربران ایرانی در مورد استفاده از وب سایتهای فیلتر شده هشدار داد: «فعالیت مجرمانه در تارنماهای فیلتر شده از نظر قانون و عقل منع شده است و ایرانیان نیک میدانند که نظام و مسئولان دلسوز کشورشان با دیدگان باز مراقب و حافظ حریم شخصی آنها بوده و بههیچ عنوان اجازه نخواهند داد، دزدان اینترنتی با لباس دوست و ظاهری بزک کرده به اطلاعات شخصی آنها دستبرد بزنند.»همچنین از کسانی که توانایی اقدام متقابل را دارند دعوت کرد «با طرحها و ایدههای نو و بدیع خود به یاری در مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بشتابند.»اینترنت و به خصوص شبکههای اجتماعی در انتشار اخبار حوادث سال ۱۳۸۸ ایران نقش بسزایی را ایفا کردند. کاربران اینترنت در ایران توانستند با اشتراک گذاشتن فیلمها، تصاویر و اخبار اعتراضات مردمی، خلا نبود رسانههای مستقل در این کشور را پر نمایند. پس از این حوادث بود که حکومت ایران کنترل خود را بر فضای مجازی افزایش داد و در صدد است با اجرای طرحهای مختلف از جمله راه اندازی شبکه ملی اطلاعات (اینترانت) امکان بهرهمندی آزاد از اطلاعات را محدود نماید.
khosh bavar - ایران - یزد
|
ما به زندگی " شخصی " که مثلا انرا در 10 سال پیش میشناختیم, از ان باید خداحافظی کرد ! از موبایل گرفته ( بعنوان مثال خبرنگاران جاسوس در انگلیس ) تا کارتهای بانکی و ایمیل و گوگل و فیس بوک و اسپم, همه این ابزارها الوده به ویروس و از طرفی خودش یکنوع خوش امدگویی به جاسوسها میباشد ! از یک لحاظ باعث امنیت و از یک لحاظ باعث سواستفاده شخصی و سیاسی ! باید سوخت و ساخت و باید با زمان پیش رفت, وگرنه مثل بعضی ها ( مذهبی ها ) عقب مانده باقی میمانیم و شاید حتما همینطور خواهد شد, که روزی خواهد امد که افسوس " همین الان " را بخوریم که مثلا چقدر از لحاظ تکنیکی و جاسوسی در عصر حجر زندگی میکردیم, پس همواره شاد و همراه زمان باشیم . |
شنبه 25 تیر 1390 |
|
Ezhaq - ایران - تهران
|
بدبختا از سایه خودشان هم می ترسند. ( هشدار به کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی ) ... |
شنبه 25 تیر 1390 |
|
صمیمی - ژاپن - اویتا
|
چیزیکه من از تجربه آموخته ام:. یک کشور امروز باید خیلی خیلی سرمایه را به هدر دهد خیلی انرژی را باید به کار بیندازد و خیلی مامور باید استخدام نماید و خیلی مردم خود را تحت فشار قرار دهد تا بتواند به امریکا دشمنی کند. کار آسانی نیست بسیار محصولات بزرگ دنیا تحت انحصار شرکت های امریکایی هستند. کشور های مثل ژاپن که از آن نفع میبرند. چی مفهومی دارد که خود گوگل که امریکایی است در ایران استفاده شود و گوگل پلاس آن جاسوس است و استفاده نشود؟ |
شنبه 25 تیر 1390 |
|