رابرت گیتس: ایران خیلی جسور شده است
رابرت گیتس: ایران خیلی جسور شده است
رابرت گیتس جمهوریخواه، در دولت دموکرات باراک اوباما در سمت وزیر دفاع ابقا شده بود
وزیر دفاع آمریکا حکومت ایران را متهم کرده که قصد دارد تا آستانه ساخت بمب هسته ای پیش برود و تهران را مسوول افزایش تلفات نیروهای کشورش در عراق دانسته است.
آقای گیتس که در حال انتقال مسوولیت های خود در پنتاگون به لئون پانه تا، وزیر دفاع جدید است، روز پنجشنبه در مصاحبه هایی با خبرگزاری رویترز و شبکه خبری بلومبرگ درباره برنامه اتمی ایران و نقش تهران در عراق و منطقه خاورمیانه، ابراز نگرانی کرد.
ایران با رد این اتهام، بر صلح آمیز بودن تمام جوانب برنامه اتمی خود تاکید دارد.
رابرت گیتس گفت: "اگر آنها تا این اندازه (به بمب اتمی) نزدیک شوند باید فرض را بر آن گذاشت که به سلاح هسته ای هم دست یافته اند."
آقای گیتس همچنین ایران را به تلاش برای بهره برداری از بی ثباتی منطقه خاورمیانه در پی آغاز اعتراضات ضد دولتی در کشورهای عرب متهم کرد.
او گفت: "به نظر من ایرانی ها خیلی جسور شده اند. آنها سعی می کنند که از بهار عرب بهره برداری کنند اما خوشبختانه موفق نشده اند."
آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، "بیداری اسلامی" مردم کشورهای عرب را علت آغاز اعتراضات در کشورهایی نظیر مصر و تونس دانسته است.
افزایش تلفات
رابرت گیتس همچنین حکومت ایران را متهم کرد که طی سه تا چهار ماه گذشته با افزایش کمک های نظامی به برخی گروه های شیعه عراقی می خواهد که از ادامه حضور نیروهای آمریکا در عراق جلوگیری کند.
تلفات نیروهای آمریکایی مستقر در عراق افزایش یافته است
او به خبرگزاری رویترز گفت حکومت ایران مسوول افزایش تلفات نیروهای کشورش در عراق است.
رابرت گیتس گفت: "آنها سلاح، فن آوری و آموزش ارائه می کنند که به وضوح به نظر می رسد قصد آن افزایش تلفات ما تا بیشترین میزان ممکن باشد، تا اولا از ادامه حضور نظامی ما (درعراق) پس از پایان سال میلای جاری جلوگیری شود، و ثانیا، زمانی که ما عراق را ترک کردیم، به نظر برسد که آنها ما را از عراق بیرون کردند."
مقام های ایرانی بارها حضور نظامی آمریکا را مسوول بی ثباتی عراق دانسته اند.
آنها اتهام دخالت در امور داخلی عراق را بی اساس می دانند و بر خروج کامل و هرچه سریع تر نیروهای آمریکا از عراق تاکید دارند.
آمریکا حدود ۴۶ هزار نیرو در عراق دارد که نقش "پشتیبانی" از نیروهای دولتی را برعهده دارند و بر اساس توافق قبلی باید تا پایان سال میلادی جاری همگی عراق را ترک کنند.
با این وجود، گزارش ها حاکی از تمایل برخی چهره های سیاسی در واشنگتن و بغداد به ادامه حضور شماری از نظامیان آمریکا در عراق است.
این در حالیست که تلفات نیروهای آمریکایی در ماه ژوئن به بیشترین میزان طی سه سال گذشته رسیده است.
خبرگزاری فرانسه گزارش می دهد که فقط در روز ششم ژوئن، شش سرباز آمریکایی در یک پایگاه نظامی در بغداد در اثر حمله خمپاره ای کشته شدند.
رابرت گیتس به شبکه بلومبرگ گفت که طی سه تا چهار ماه گذشته خطر ایران علیه نیروهای آمریکایی مستقر در عراق افزایش یافته است.
او گفت که ایران مواد منفجره و بمب های کنار جاده ای بزرگ تر و پیشرفته تر در اختیار گروه های شیعه عراقی قرار داده که علیه خودروهای زرهی نیروهای آمریکایی موثر است.
وی گفت این سلاح های ساخت ایران است و افزود "آنها وضع را تا اندازه که می توانند دشوار کرده اند".
ماه گذشته، ده ها هزار نفر از طرفداران مقتدی صدر، روحانی تندروی شیعه که گفته می شود با ایران روابط نزدیکی دارد، با برگزاری یک راهپیمایی در بغداد، با ادامه حضور سربازان آمریکایی در این کشور بعد از پایان سال جاری میلادی، مخالفت کردند.
شبه نظامیان هوادار مقتدی صدر موسوم به "سپاه مهدی" در حالی که اونیفورم هایی به رنگ پرچم عراق (سیاه ،سرخ و سفید ) به تن داشتند در صفوف منظم از روی پرچم های اسرائیل، بریتانیا و آمریکا رژه رفتند.
مقتدی صدر در گفتگو با بی بی سی عربی تهدید کرده است که اگر سربازان آمریکایی به طور کامل از عراق خارج نشوند، طرفداران او بار دیگر اسلحه به دست خواهند گرفت.
|
|
|
|
|
|
|
|
|