دیده‌بان حقوق بشر: لیبی مین‌گذاری شده است

دیده‌بان حقوق بشر: لیبی مین‌گذاری شده است

برپایه اطلاعات سازمان دید‌ه‌بان حقوق‌بشر، ارتش لیبی مناطق بسیاری را مین‌گذاری کرده است. همزمان، ناتو، ضمن تکذیب سقوط یک هلیکوپتر آپاچی، تایید کرد که رد یک هواپیمای بدون خلبان را در لیبی گم کرده است.

لیبی آلوده به مین‌های ضد نفر

پژوهشگران سازمان دیده‌بان حقوق بشر مدارکی را جمع‌آوری کرده‌اند که نشان می‌دهند ارتش لیبی مناطق بسیاری را در این کشور مین‌گذاری کرده است. شورشیان لیبی، تنها در یک منطقه کوهستانی ۱۵۰ مین کشف و خنثی کرده‌اند. این مین‌ها، در اختیار همکاران دیده‌بان حقوق‌بشر گذاشته‌ شده است.

دادگاه بین‌المللی در انتظار قذافیگروهی از مخالفان قذافی از چند هفته پیش در مصراته سرگرم جمع‌آوری مدارک و شواهدی هستند که نشان می‌دهد رژیم قذافی کنوانسیون ژنو را لغو می‌کند. هدف آن‌ها تکمیل پرونده‌ای است که می‌تواند برای محاکمه دیکتاتور لیبی در دادگاه بین‌المللی مورد استناد قرار گیرد.استفاده از مین‌های ضد‌نفر، در جامعه بین‌المللی محکوم شده است. مدیر بخش تسلیحات دیده‌بان حقوق بشر در گزارش خود نوشته است:«مین‌های ضدنفر خطر بزرگی برای غیرنظامیان هستند.» براساس اسنادی که این سازمان به کمک شورشیان جمع‌آوری کرده، ارتش لیبی دست کم پنج نوع مین ضدنفر را در مناطق مختلف قرار داده است.

ناتو: یک هواپیمای بی‌خلبان در لیبی گم شده است

کمیته موقت شورشیان در ماه آوریل امسال متعهد شد که از مین‌گذاری در لیبی بپرهیزد و مین‌هائی را که می‌یابد خنثی کند. پیش از این، همکاران عفو بین‌الملل تعدادی مین در نزدیکی مصراته کشف کردند. تاکنون ۱۵۰ کشور جهان پیمان منع استفاده از مین‌های ضدنفر را امضا کرده‌اند. اما لیبی جزو ۳۷ کشور دیگری است که از امضای این پیمان خودداری ورزیده‌اند.گم شدن هواپیمای بی‌خلبان ناتوهمزمان با انتشار گزارش دیده‌بان حقوق بشر، ناتو تایید کرد که رادارهای این سازمان رد یک هواپیمای شناسائی بدون سرنشین را گم کرده‌اند. پیمان آتلانتیک شمالی در عین‌حال شایعات مربوط به سقوط یک هلیکوپتر آپاچی در لیبی را رد کرد.سخنگوی ناتو حاضر نشد نوع هواپیمای گم شده را اعلام کند، اما توضیح داد که رادارهای ناتو رد این هواپیما را گم کرده‌اند. وی همچنین نگفت که چه تعداد از این هواپیماها در عملیات لیبی شرکت دارند.خانه یا مرکز فرماندهی؟دولت لیبی اخیرا اعلام کرد که نیروهای ناتو خانه حمیدی یکی از رهبران این کشور را در ۸۰ کیلومتری طرابلس مورد حمله قرار داده‌اند. اما "مایک براکن" سخنگوی ناتو این گزارش را تکذیب کرد. وی در یک کنفرانس مطبوعاتی با استفاده از عکس‌های ماهواره‌ای نشان داد که ۱۷ آنتن روی بام ساختمان مورد نظر دولت لیبی نصب شده بوده است. سخنگوی ناتو، گفت که به همین دلیل این ساختمان یک مرکز فرماندهی بوده و نه خانه مسکونی.ناتو، روز جمعه (۱۷ ژوئن، ۲۷ خرداد)  در یک عملیات اشتباهی ستونی از  خودروهای نیروهای مخالف  قذافی را بمباران کرد. روز یکشنبه نیز یک بمب به علت نقص فنی در یک مجموعه مسکونی منفجر شد و تعداد زیادی غیرنظامی را کشت. ناتو، که به خاطر این اشتباهات به شدت مورد انتقاد قرار گرفته از این رویدادها به عنوان "استثناهای تاسف‌بار" یاد کرد.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +138شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +128حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو