قلیچ‌خانی: حذف تیم فوتبال زنان ایران از المپیک ناشی از معاملات پشت پرده است

قلیچ‌خانی:

حذف تیم فوتبال زنان ایران از المپیک ناشی از معاملات پشت پرده است

تیم ملی فوتبال زنان ایران در حالی بخاطر حجابش از ادامه شرکت در بازی‌های مقدماتی حذف شد، که پیشتر در مسابقات با همین پوشش بازی کرده بود. پرویز قلیچ‌خانی، ملی‌پوش سابق، دلیل حذف این تیم را سیاسی و ناشفاف ارزیابی می‌کند.

بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران پس از شنیدن خبر حذف از بازی‌های المپیک

قرار بود تیم ملی فوتبال زنان ایران شامگاه جمعه (۱۳ خرداد / سوم ژوئن) در چارچوب دیدار مقدماتی المپیک ۲۰۱۲ لندن، در اردن با تیم ملی فوتبال زنان این کشور مسابقه دهد. اما به گزارش ایرنا، خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی، «مسئول بحرینی برگزار‌کننده مسابقات از حضور بانوان ایرانی با پوشش اسلامی جلوگیری کرد». بدین ترتیب تیم ملی فوتبال زنان ایران که در دور مقدماتی با همین پوشش شرکت کرده بود و در گروه خودش هم اول شده و به مرحله دوم رسیده بود، از ادامه شرکت در بازی‌های المپیک به دلیل حجاب  بازیکنان محروم شد. نتیجه بازی روز جمعه را ۳ بر هیچ به نفع اردن اعلام کردند.

برای بازیکنان جوان و پرانرژی تیم فوتبال زنان که در زمین بازی منتظر آغاز مسابقه بودند، اعلام خبر حذف از مسابقات مقدماتی المپیک لندن چنان دردناک بود که همانجا آغاز به گریستن کردند و بعد با  چشمان اشک‌آلود از ورزشگاه خارج شدند. تصاویر متاثرکننده بازیکنان گریان به سرعت در فضای مجازی پخش شد و بار دیگر به بحثهایی درباره حجاب و تبعیض جنسیتی دامن زد.

سپس علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، اعلام کرد که از مسئول برگزارکننده این مسابقات به فیفا (فدراسیون بین‌المللی فوتبال) شکایت خواهد کرد.

قانون فیفا: تبلیغ ایدئولوژی با هر پوششی ممنوع است

شهرزاد مظفر

شهرزاد مظفر، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال زنان ایران، در مصاحبه با دویچه وله  گفت که انتظار چنین رخدادی را در اردن نداشته است. وی افزود، این واقعه باعث تعجب اوست و نمی‌داند آنجا چه گذشته است.  شهرزاد مظفر گفت: «ما در دور اول این مسابقات شرکت کرده بودیم، بدون هیچ مسئله و مشکلی و این هم ادامه‏‌ی همان مسابقات است. بنابراین، من فکر می‏‌کنم اگر فیفا می‏‌خواست تصمیم بگیرد که ایران با این شرایط شرکت نکند، باید همان دور اول هم اجازه نمی‏‌دادند.»


این نخستین بار نیست که میان ایران و فیفا بخاطر پوشش بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان ایران اختلاف پیش می‌آید. فیفا در سال ۲۰۰۷ هم پوشش اسلامی بازیکنان ایران را ممنوع کرد. قوانین فیفا تبلیغ ایدئولوژی یا تظاهر هر گونه تبلیغ فکری، دینی و نژادی را با هر گونه پوششی ممنوع می‌کند.

شهرزاد مظفر هم به پیشینه این اختلاف اشاره کرده، می‌گوید: «البته فیفا همیشه با لباس‏‌های ما مشکل داشته است. در مسابقات المپیک نوجوانان جهان هم برای ما خیلی مسئله درست کردند. ولی من فکر می‏‌کنم که این دیگر مقداری زیادی مته به خشخاش گذاشتن است. چون به‏‌هرحال نکات مورد نظر آن‏ها را ما تقریباً رعایت کردیم، لباس‏‌ها را اصلاح کردیم، مقنعه‏‌ها را تبدیل به کلاه کردیم و حالا ایرادی روی یقه‏‌ی پیراهن‏‌ها گرفته‏‌اند که به نظر من، هیچ صدمه‏‌ای به سلامتی بازیکنان نمی‏‌زند.»

شهرزاد مظفر از توافقاتی یاد می‌کند که علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، هم در مصاحبه با ایرنا به آن اشاره کرده؛ کفاشیان گفته است، اگر چه در قانون فیفا هیچ کشوری حق ندارد با پوشش اسلامی در رقابت‌ها حاضر شود، «اما فدراسیون فوتبال ایران رایزنی‌های لازم را در این مورد انجام داده بود». وی افزوده است که پیش از شرکت این تیم در مسابقات با رئیس فیفا، سپ بلاتر، مکاتبه کرده و نظر وی را برای شرکت تیم با حجاب اسلامی در مسابقات جلب کرده بوده است.


در پشت صحنه چه می‌گذرد؟


پرسشی که مطرح می‌شود آن است که چگونه جمهوری اسلامی و فیفا می‌توانند برخلاف قوانین این نهاد بین‌المللی در جایی به توافق برسند و سپس در نیمه راه این توافق دیگر عمل نکند.

پرویز قلیچ‌خانی، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران، در مصاحبه با دویچه وله قضیه را سیاسی، اقتصادی، امنیتی می‌داند. او در این گفت‌وگو ابراز تاسف کرد از اینکه فوتبالیست‌های جوان ایرانی در این میان «قربانی بند و بست‌ها و بده‌بستان‌های سیاستمداران پشت صحنه و مسئولان اطلاعاتی و امنیتی و نظامی ورزش شده‌اند».

پرویز قلیچ‌خانی، کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال ایران

قلیچ‌خانی به سخنان رئیس فدراسیون فوتبال ایران در مورد توافق با رئیس فیفا اشاره کرد و آن را نشان‌دهنده «معاملات پشت پرده» با فیفا و بخصوص رئیس این نهاد دانست. قلیچ‌خانی گفت: «شاید یک مقدار به نظر برسد که در واقع این اتفاقی که افتاده مسئله انتخاب ریاست فیفا و برخوردهایی در این زمینه نقش داشته است. اما اگر نظر مرا بخواهید، ماجرا را باید در جایی دیگر جستجو کرد.  سال‌هاست که اکثر مقامات سیاسی و اقتصادی غرب نشان داده‌اند که با جمهوری اسلامی در حال بده بستان‌های سیاسی و اقتصادی هستند. پشت پرده مسائلی را با ایران حل و فصل می‌کنند که علنی نمی‌شود. معلوم نیست که پس آن مذاکرات چه اتفاقاتی می‌افتد و چه مسائلی را رد و بدل می‌کنند که منجر به این می‌شود که جوانان فوتبالیست ایرانی، مخصوصا دخترها که نیمی از جامعه ما هستند، محروم شوند. اکثر مسئولان کشور، مخصوصا روحانیان، مخالف ورزش دختران هستند.»

به نظر قهرمان سابق فوتبال ایران که سال‌هاست مدیر مسئول نشریه فرهنگی سیاسی "آرش" در پاریس است‌، مسائل دیگر فرعی است و مسئله اصلی مذاکراتی است که میان مسئولان فوتبال ایران که گروهی از آنان هم نظامی هستند، با فیفا و از آن طریق با سیاست جهان صورت می‌گیرد. قلیچ‌خانی در این رابطه از «مافیای ورزش» نام ‌برد. او گفت: «شفافیتی نیست و روشن نیست در کجا توافقی شده که در لحظه آخر به هم خورده و بازی را به هم زده‌اند. برای همین است که می‌گویم، بچه‌ها قربانی می‌شوند. وگرنه این بازیکنان با همین لباس در مسابقات مقدماتی بازی کرده‌اند. چرا آنجا جلویشان را نگرفته‌اند؟»


پرویز قلیچ‌خانی با نظر به سیستم موجود در ایران به هیچ وجه به چشم‌انداز ورزش زنان در این کشور امیدوار نیست. او می‌گوید: «به نظر من این نکته‌ای است که باید جوانان ما، بخصوص ورزشکاران ما، به آن فکر کنند، که با این تفکر واپسگرا و ارتجاعی‌ای که در ایران حاکم است، نمی‌شود هیچ چشم‌اندازی را برای ورزش زنان در ایران متصور شد، جز سیاهی و تباهی‌ای که در این محیط وجود دارد.»

khosh bavar - ایران - یزد
اظهار نظر قلیچ خانی را نمیتوان بعنوان دلیل قانع کننده ای محسوب کرد, زیرا اگر اینطور به سادگی فکر کنیم که بخاطر زد و بند سیاسی فیفا با این رژیم قهقهرایی است که باعث منع شرکت این ورزشکاران شدند زیرا فرانسه و انگلیس و ایتالیا تا دیروز با قذافی معاشرت داشتند و الان دارند کاخهای این مردک را بمباران میکنند ! جان کلام اینکه این تغییر سیاست °180ای در دنیای سیاست متداول است و همانطوریکه این بزرگ مرد فوتبال ایران گفت, مشکل ما ایران اسلامی است که با قدرت و شرکت بانوان در جامعه وحشت دارد, پس باید به اصل مشکل که همان حذف رژیم هست پرداخت و فیفا و امثال ان کار خوبی کردند که باعث جلوگیری این زنان ورزشکار که مانند مومیایی دیده میشوند شدند وگرنه همین دجلان پیر خرفت بر خود " میبالیند " که به خواسته های انان جامعه عمل پوشانده شد !
یکشنبه 15 خرداد 1390

morteza00 - ایران - رشت
اسلام-ببخشید دین=عقب افتادگی
سه‌شنبه 17 خرداد 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.