برخورد ایران با آگهی دهندگان به شبکه های ماهواره ای
ایران با آگهی دهندگان به شبکه های ماهواره ای 'برخورد قانونی می کند'
یک مقام ایرانی از پیگرد قانونی موسسات ایرانی آگهی دهنده به شبکه های تلویزیونی خارجی سخن گفته است.
روز سه شنبه، ۲۷ اردیبهشت (۱۷ مه)، خبرگزاری مهر متن مصاحبه با علیرضا کریمی، مدیرکل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را منتشر کرد که گفته است با آگهی دهندگان به شبکه های ماهواره ای خارجی برخورد قانونی می شود.
آقای کریمی افزوده است که یکی از فعالیت های اداره تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت ارشاد نظارت بر تبلیغات تجاری است و افزوده است که این مسئولیت شامل بخش های مختلف مانند تبلیغات محیطی، رسانه ای و شبکه های ماهواره ای می شود.
به گفته آقای کریمی، هیچیک از شبکه های ماهواره ای خارجی در ایران دفتر ندارند و از نظر جمهوری اسلامی، این شبکه ها قانونی محسوب نمی شوند.
وی افزوده است که شبکه های ماهواره ای در خارج مستقر هستند و آنهایی که از طریق "گروه ها و نهادهایی تغذیه می شوند که مخالف نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند، معاند محسوب می شوند و تبلیغات در این شبکه ها، غیرقانونی است."
این مقام دولتی گفته است دادن آگهی تجاری به این شبکه ها به منزله همکاری با آنهاست و هشدار داده است: "ما اجازه نمی دهیم منابع مالی کشور در اختیار شبکه های معاند قرار گیرد و موظفیم علیه موسسه هایی که کالاها و خدمات خود را از طریق این شبکه ها ارائه می دهند، موضعگیری کنیم."
مدیرکل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت ارشاد گفته است که قوانین ایران، برنامه سازی و همکاری با این شبکه ها را منع کرده و تا کنون هم با خاطیان برخورد شده است.
به گفته وی، این برخورد به صورت اخطار و در صورت تکرار تخلف، برخورد انتظامی و قانونی با متخلف بوده و یادآور شده که موارد متعددی از چنین برخوردهایی وجود داشته است.
مجازات همکاری
آقای کریمی افزوده است که در حال حاضر، اقداماتی برای رصد کردن شبکه ها صورت می گیرد و افرادی که با شبکه های ماهواره ای خارجی همکاری کنند، مجازات خواهند شد.
این مقام وزارت ارشاد همچنین در مورد تاثیر عمومی برخی از این آگهی ها اظهار داشته است که بعضی از تبلیغات این شبکه ها به خصوص در زمینه اقلام غذایی و بهداشتی خطرناک است و آسیب هایی را متوجه خانواده ها می کند.
علیرضا کریمی افزوده است: "اجازه نمی دهیم روح و جسم خانواده های ایرانی در بازی تجاری این شبکه ها اسیر شود."
با رواج استفاده از ماهواره در ایران، تلویزیون های ماهواره ای به یکی از منابع عمده اطلاع رسانی و سرگرمی برای بخش قابل توجهی از جمعیت این کشور تبدیل شده و همچنین، بییندگان ایرانی را به مخاطبان تبلیغات تجاری ماهواره ای مبدل کرده است.
در حال حاضر، علاوه بر تعدادی شبکه های خبررسانی ماهواره ای که با استفاده از منابع مالی عمومی در تعدادی از کشورها فعالیت می کنند، شبکه های ماهواره ای دیگری نیز به پخش برنامه های تفریحی و همچنین آگهی های تجاری اختصاص دارند.
تا کنون، بعضی از شبکه های خبررسانی، مانند تلویزیونی های بی بی سی فارسی و صدای آمریکا، در مواردی هدف پارازیت اندازی و اخلال در پخش اخبار و گزارش های خبری قرار گرفته اند.
به خصوص از زمان آغاز تظاهرات اعتراضی به نتایج بحث برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ایران و محدودیت های شدیدی که علیه اطلاع رسانی در داخل کشور صورت گرفت، پارازیت اندازی بر برنامه های ماهواره های خبری خارجی شدت و رواج بیشتری پیدا کرد.
براساس شواهد، مراکزی در ایران مسئول پارازیت اندازی بر روی این شبکه های ماهواره ای بوده اند.
|
|
|
|
|
|