بررسی روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه ۲۴ اسفند

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه ۲۴ اسفند

مسعود بهنود

روزنامه‌نگار

دعوت نوروزی از ملک عبدالله و شورش های منطقه

مقاومت مجلس در برابر فشار دولت و کشیدن کار بودجه سال آینده به تنخواه گردان، مخالفت ها با سفر ملک عبدالله که برای شرکت در جشن های نوروزی قرار بود به ایران آید، نگرانی بابت دستمزد کم و تورم زیاد در سال آینده بخش های عمده روزنامه های امروز صبح تهران را به خود اختصاص داده است.

مخالفت با سفر پادشاه

"بدسلیقگی سیاسی در یک دعوت" عنوان گزارش اصلی سیاست روز است، "انتقادها از دعوت شاه اردن به تهران برای حضور در جشن نوروز" در صدر اخبار خراسان آمده و تهران امروز از "جنجال دعوت از شاه اردن به جشن نوروز" نوشته است.

حشمت‌الله ‌فلاحت‌پیشه در آرمان با اشاره به تحولات منطقه نوشته در کشورهایی که قیام مردمی رخ داده دو نوع مطالبه وجود دارد در برخی کشورها معترضان خواستار اصلاح ساختار حکومتی و قانون اساسی هستند اما در برخی از کشورها معترضان انقلاب سیاسی و تحولات ژرف و عمیق‌ هستند که اردن از این جمله است.

به نوشته این نماینده مجلس دستگاه دیپلماسی کشور باید به مطالباتی که در اردن مطرح است توجه کنند چرا که این مطالبات نشات گرفته از انقلاب اسلامی ایران است. سفر ملک عبد‌الله به تهران موجب دلسردی انقلابیون اردن خواهد شد.

رییس پیشین گروه دوستی ایران و اردن در مقاله آرمان تاکید کرده سفر ملک‌عبدالله به تهران به هیچ‌ وجه توجیه‌پذیر نیست، برخی‌ها تلاش دارند سیاست خارجه ایران را به سمت و سویی ببرند که خاستگاه دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با آن مغایرت دارد.

 

سرانجام دیکتاتورها، از حسین کشتکار . روزنامه جوان

حسین شریعتمداری هم با همین استدلال در یادداشت روز کیهان نوشته تصور کنید که وقتی مردم مصر، تونس، اردن، یمن، بحرین، عربستان و... خبر دعوت رئیس جمهور ایران را از ملک عبدالله پادشاه اردن می شنوند، چه احساسی به آنها دست می دهد؟ آیا غیر از این است که الگوی حرکت خویش را خدشه دار می بینند! و به همان نتیجه دلخواه آمریکا و متحدانش می رسند که ایران اسلامی هم بعد از سی و چند سال ایستادگی در مقابل قدرت های استکباری چاره ای جز کنار آمدن با آنها و دست کشیدن از آموزه های اسلامی و انقلابی نداشت.

مدیر کیهان پروژه دعوت از ملک عبدالله را "توطئه ای موذیانه" دیده و بدون نام بردن از رحیم مشائی نوشته برخی از نزدیکان احمدی نژاد با القای این توهم که دعوت رسمی از سوی رئیس جمهور محترم صورت پذیرفته و لغو آن بیرون از عرف دیپلماتیک است! بر انجام این سفر اصرار می ورزند و حال آن که سفر یاد شده در صورت انجام، ضربه بزرگی به اعتبار ایران اسلامی و دولت انقلابی دکتر احمدی نژاد خواهد زد.

بودجه، تورم و بیکاری

کارتون علی کاشی از مردم سالاری

"بودجه موقت برای ابتدای 90" تیتر اول دنیای اقتصاد است، جهان صنعت خبر داده "15 هزار میلیارد تومان تنخواه برای دولت"، آرمان هم از "بودجه موقت برای اول سال نود" نوشته، "دستمزد کارگران در سال «نود» 330 هزار تومان" عنوان اصلی ابتکار است و مردم سالاری از زبان یک نماینده مجلس نوشته "با این همه درآمد نفتی بیکاری چرا؟"

روزنامه جمهوری اسلامی تحت عنوان "کلاً مجلس کجای کار است؟" به نقل از یک نماینده مجلس نوشته : "وزارت نفت در سال جاری قراردادهای نفتی و گازی بسیاری را منعقد کرده، اما هیچ یک را به اطلاع مجلس نرسانده است." و بعد این سؤال را مطرح کرده که: "حالا که اعلام شده وزیر نفت قانون اساسی را زیر پا گذاشته و به مجلس شورای اسلامی بی احترامی کرده و هیچ یک از قراردادهای نفتی را به اطلاع آن نرسانده و سرخود عمل کرده است، آیا رگ غیرت نمایندگان خواهد جنبید و وزیر را به پای میز استیضاح خواهند کشاند تا درس عبرتی باشد برای سایرین؟ یا نه؟!"

این روزنامه با علامت استفهام و به طعنه نوشته از نظر نمایندگان، چند قرارداد دهها میلیارد دلاری نفتی که ارزش این حرف‌ها را ندارد و در شرایط حساس کنونی که دشمنان داخلی و خارجی درصدد ضربه زدن به نظام هستند، کشور به آرامش نیاز دارد و در راستای حفظ اتحاد و همدلی نباید وزیر نفت را استیضاح کرد!"

دنیای اقتصاد در سرمقاله خود نوشته اصولا، دولت‌ها برای تحریک اقتصاد و ایجاد رونق در کوتاه‌مدت، دو ابزار اصلی در اختیار دارند: سیاست مالی و سیاست پولی. دولت، برای سال آینده، هم انبساط مالی و هم انبساط پولی را در دستور کار خود قرار داده است به طوری که هم رشد هزینه‌های عمومی دولت در سال آینده را شاهدیم و هم رشد بودجه جاری را.

به نظر این مقاله افزایش هزینه‌های دولت، به معنای افزایش خرید دستگاه‌های دولتی از بازار و افزایش سفارش کار به پیمانکاران است و رقم بودجه عمومی برای سال ۹۰ نشان دهنده رشد 1/39 درصدی نسبت به قانون بودجه سال ۸۹ است. از طرفی سهم بودجه جاری، ۸۹ هزار میلیارد تومان است که رشدی معادل ۲۲ درصد را نسبت به سال ۸۹ نشان می‌دهد.

نویسنده اقتصاد دان سرمقاله دنیای اقتصاد در مورد بودجه عمرانی توضیح داده که این داستان کمی متفاوت است. بر روی کاغذ، بودجه عمرانی سال ۹۰، حدود ۴۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که نسبت به عدد ۳۲ هزار میلیارد تومانی قانون بودجه ۸۹، رشدی معادل ۵۰ درصد را نشان می‌دهداما واقعیت آن است که این رقم، در عمل محقق نخواهد شد. دیدگاه کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس این است که این رقم با «ظرفیت‌های مدیریتی و واقعیات اجرایی» کشور هم‌خوانی ندارد .

خودسرها از کجا فرمان می گیرند

علیرضا کریمی در سرمقاله مردم سالاری ضمن محکوم دانستن بداخلاقی ها و هتاکی ها این سئوال را مطرح کرده که خودسر ها از کجا فرمان می گیرند.

به نوشته این مقاله با تمام گله ها و انتقادهائی که مطرح شده جماعت خودسر نه تنها تغییر رویکرد نداده بلکه اکنون گستاخانه تر عمل می کند. روزگاری این عده تنها پیش و پس از انتخابات مختلف فعال می شدند و از خط قرمزهای اخلاقی وقانونی عبور می کردند اما در حال حاضر در هر بزنگاهی قدعلم کرده و علیه شخصیت های ریشه دار انقلاب حکم صادر کرده و خودشان نیز اجرا می کنند. در هر زمان و مکانی به راحتی می توانید رد ایشان را پیدا کنید; از مجلس ختم گرفته تا نشست ها و سخنرانی ها. در واقع وضع به گونه ای شده که بعضا چهره های نظام از جمله رجلی که آنان را اصولگرا می دانیم در امان نیستند و هر لحظه باید آمادگی مواجهه با هجمه افراد خودسر را داشته باشند.

نویسنده با عنوان یک سوال مهم پرسیده: خود سر کیست و از چه کسی یا کسانی خط می گیرد؟ به نظر می رسد کسانی که نسبت به فعالیت خودسرها ابراز انزجار و انتقاد می کنند برای موثر افتادن اقدامات خود بایستی پاسخی تفسیری به سوال فوق بدهند. چرا که هزاران بار هتاکی ها نسبت به دلسوزان انقلاب مذموم شمرده شده اما محکوم کنندگان هیچگاه نیم نگاهی به این سوال نداشته اند. مطمئنا اگر قرار بود محکومیت لفظی اقدامات خودسرها، آنها را سرعقل بیاورد در سال های گذشته این اتفاق می افتاد و ما امروز شاهد در نوردیده شدن اصول اخلاقی نبودیم.

سرمقاله مردم سالاری پرسیده چرا در ماجرای اهانت به نوه آیت الله خمینی در مجلس ختم کک برخی نگزید؟ مگر فائزه هاشمی جدا از اینکه دختر رفسنجانی است یک زن مسلمان نیست، پس چرا رگ غیرت برخی افراد بالا نزد؟ علی لاریجانی مگر رئیس مجلس این نظام نیست، چرا برخی در مقابل هتاکی به او و منافق خواندن وی سکوت کردند؟ شایسته است برای پی بردن به حمایت کنندگان و خط دهندگان به جریان خودسر به سوالات این چنینی پاسخ داده شود. به نظر می رسد کلید این ماجرا در پاسخ به سوالات فوق است.

خبرهای کوتاه روز

دو خبرگزاری در حال تعطیل

مردم سالاری نوشته شنیده شده است سید ابوتراب فاضل مدیر عامل ایلنا نیز استعفای خود را تقدیم هیات مدیره این خبرگزاری کرده است.

خبرگزاری ایلنا وابسته به خانه کارگر به دلیل آنچه عدم تامین بودجه و مسائل مالی خوانده شده در آستانه تعطیلی است. خبرهای رسیده از خبرگزاری کار ایران حاکی از آن است که به خبرنگاران این رسانه گفته شده است در صورت ادامه فعالیت خبرگزاری در سال آینده برای تداوم همکاری با آنها تماس گرفته خواهد شد.

به نوشته این روزنامه جلسه ای در روز چهارشنبه هفته جاری مبنی بر بررسی علت این تصمیم از سوی هیات مدیره ایلنا برگزار می شود و تصمیم نهایی برای ادامه یا تعطیلی این رسانه وابسته به خانه کارگر اتخاذ خواهد شد.

این در حالیست که چندی پیش نیز به دستور مسوولان دانشگاه آزاد و عدم حمایت کافی از خبرگزاری ایسکانیوز، این رسانه هم از گردونه خبری خارج شد که برخی بدخواهان دانشگاه نخواستند این رسانه رشد کند و پس از 6 سال فعالیت به یک باره منحل شد.

استفاده تبلیغاتی مشایی از دیدارهای احمدی نژاد

به نوشته مردم سالاری قاسم روانبخش سردبیر نشریه پرتو، در یکی از مطالب اخیر وبلاگ خود نوشته : مشایی ریاست دفتر رئیس جمهور، در کنار دیدار طلاب سال های اولیه برخی مدارس کرج با رئیس جمهور، به هر یک از طلاب یک کتاب و دو عدد سی دی مربوط به سخنرانی های خود در جمع طلاب و شورای ایرانیان را هدیه کرد که برخی از طلاب حاضر در این دیدار ضمن تماس با نشریه پرتو این عمل آقای مشایی را نامناسب و در راستای تبلیغات احتمالی ریاست جمهوری آینده دانستند که در نهاد ریاست جمهوری انجام می پذیرد!

مطابق این نوشته مشایی چندی پیش نیز با دعوت از متولیان نشریات دانشجویی به شورای ایرانیان و تهیه بلیت هواپیما و هتل و... برای آنها قریب به دو ساعت سخنرانی کرد. به نظر می رسد که وی برای آینده خود نیاز به حضور نخبگان دارد و تا نخبگان نباشند نمی تواند بر افکار عمومی تاثیرگذار باشد.

نشریه متعلق به موسسه تحت ریاست آیت الله مصباح یزدی نوشته برخی گزارشها حاکی است که به دلیل داشتن اختیارات فوق العاده و موثر بودن نامه های مشایی، اکثر مراجعه کنندگان را به اتاق وی رهنمایی می کنند و می گویند اگر می خواهید کارتان حل شود بروید پیش مشایی که حتما حل خواهد شد.

دعوت از همسر امیر قطر

آرمان خبر داده که همسر امیر قطر به دعوت همسر محمود احمدی نژاد اوایل سال 90 به تهران سفر می کند.

به گزارش این روزنامه موزه بنت ناصر آل مسند همسر امیر قطر بنا به دعوت همسر احمدی نژاد در بهار سال 90 به تهران سفر می کند. بنت ناصر مسوول شورای تحقیقاتی و بهداشتی و آموزشی قطر است.

اخراج و استعفا در روزنامه

آرمان نوشته همزمان با روزهای پایانی سال 1389 و به دنبال اوج گرفتن اختلافات مدیرمسئول روزنامه ایران با برخی مدیران عالی رتبه این روزنامه و بالاگرفتن تنش ها، کاوه اشتهاردی، مدیرمسئول این روزنامه تنها چندروز مانده به پایان سال درنخستین گام مرتضی قمری وفا، سردبیر این روزنامه را برکنار کرد.

به گزارش این روزنامه مدیرمسئول روزنامه ایران در اقدامی کم سابقه و غیر منتظره از مدیران میانی خود در روزنامه ایران خواسته بود نیروهای تحت اختیار خود را جهت تعدیل معرفی کنند اما با مقاومت های جدی روبرو شد و صبح دیروز برگه اخراج را به دست خبرنگاران داد .

دفتر تحریریه روزنامه ایران دیروز در بهت و ناباوری کارکنان خود فضایی از ناباوری و غم و اندوه را به تصویر می‌کشید. خبرنگارانی که با هزاران آرزو خود را برای رسیدن لحظه تحویل سال آماده می کردند با بغضی تلخ محل کار خود را ترک کردند .

تیترهای پنهان

ابتکار در ستون طنز خود با نقل جمله هائی از مسئولان به آن ها پاسخ داده است:

- رسایی:‌ رفتارهای تند در جامعه نتیجه‌ رفتارهای غلط برخی از شخصیت‌هاست [اونا خودشونو اصلاح کنن. ما چرا؟]

- مشایی: نه من و نه احمدی نژاد در قم با علما دیدار نکردیم [کلا تو این فاز نیستیم]

- نظر فاطمه رجبی درباره تحولات در خبرگان [عالی بود. من در پوست خودم نمی‌گنجم. دارم اشک شوق می‌ریزم]

- تخصیص «بودجه نمایندگان» از سوی دولت [به هر حال شما نمایندگان هم خرج دارین.سفر باید برین. ارباب رجوع دارین، بودجه نرسه ممکنه برین دنبال اضافه کاری استیضاح و این موارد]

- کوچک‌زاده: در رابطه با دولت خبیث انگلیس تجدیدنظر شود [وگرنه با حسینیان و رسایی می‌شینیم و سه تایی تجدید نظر می‌کنیم]

- استفاده از معلم اخلاق برای توجیه نمایندگان [برادران استیضاح نکنید. اگه هم شیطان شما را فریب داد با لغو استیضاح و یا رای اعتماد مجدد شیطان را فراری دهید]

- جوانفکر:رئیس جمهور می‌تواند از اجرای قانون سر باز بزند [آخه رئیس جمهوری که نتونه یه قانونو زیر پا بذاره به چه درد می‌خوره؟]

- امام جمعه رشت: تا حدودی از احمدی‌نژاد راضی هستیم [ولی اندازه شو نمی‌دونم]

کارتون روز

نوروز از فرهاد فروتنیان، روزنامه جام جم

danial nabi - سوئد - استکهلم
من مخالف سرسخت امدن این منحوس به کشورم هستم .این اقا از نوکران امریکاست و در فرقه کثیف ماسونیک فعالیت دارد .کشور اهورائی مان را با وجود این کابالائیهای مجهول هویه کثیف نکنید.
سه‌شنبه 24 اسفند 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.