بررسی روزنامه های صبح تهران " چهارشنبه ۲۱ مهر
بررسی روزنامه های صبح تهران – چهارشنبه ۲۱ مهر
تیترهای اول
"اصولگرایان با بهانه حمایت نمی توانند ضعف های دولت را بیان نکنند "تیتر اول مردم سالاری است و "انفجار در یکی از مراکز سپاه لرستان" عنوان اصلی آرمان.
"مساجد سیاست، عبادت خالص و زندگی پاک را درهم آمیزند" به نقل از رهبر جمهوری اسلامی تیتر اول روزنامه های ایران، رسالت، حمایت و آفرینش است
کیهان نوشته "فرانسه فلج شد، تظاهرات و اعتصاب در 224 شهر". قدس از "گفتگوی تلفنی احمدی نژاد با سران عرب" خبر داده، "روز ایرانی لبنان" گزارش اصلی تهران امروز است و روزنامه جمهوری اسلامی از "گسترش انزجار علیه طرح نژاد پرستانه اسرائیل" نوشته است.
"صرافی های متخلف تعطیل شدند" عنوان اصلی جام جماست، ابتکار از زبان فرمانده پلیس نوشته "فتنه اقتصادی شروع شده است" جهان صنعت "برنامه پنجم با کاهش نظارت مجلس به صحن می آید" را در صدر اخبار خود آورده و "گاز مایع سهمیه بندی می شود" خبر اول فرهیختگان است.
گزیده مقالات
قدرت ایران در منطقه
قدس در سرمقاله خود نوشته تعدادی از تحلیلگران سیاسی پس از بروز حوادث انتخابات سال 1388 تلاش کردند با ارائه گزارش های جهت دار و مخدوش، چهره جمهوری اسلامی را به نحوی تخریب کنند که به تضعیف جایگاه ایران در مناسبات منطقه ای منجر گردد.
به نظر این روزنامه سفر رییس دولت ایران به لبنان خط بطلانی بر این نگرش خواهد کشید و بار دیگر ثابت خواهد کرد که تهران از قدرتی تأثیر گذار و مثال زدنی در تحولات جهانی و مناسبات منطقه ای برخوردار است.
پیش بینی قدس این است که امروز مردم لبنان با استقبال گرم خود ثابت می کنند که پیوند عمیقی بین دوملت بر اساس آرمانهای مشترک وجود دارد و جوسازی ها و شانتاژهای خبری بر اراده ملت لبنان در اعلام همسویی با ارزشهای انقلاب اسلامی تأثیر نمی گذارد.
روس ها و عدم پایبندی به تعهدها
امیر توحید فاضل در سیاست روز نوشته موضوع عدم پایبندی روسها به تعهدات خود در قبال ایران امر تازهای نیست، اما عدم تحویل فنآوری دفاعی – نظامی اس 300 به ایران بیش از دیگر موضوعات حتی راه اندازی نیروگاه بوشهر واکنش ایرانیها به ویژه رسانه های مختلف را برانگیخته است.
به نوشته این روزنامه، در روزهای اخیر اظهارات ضد و نقیضی از سوی مقامات و کارشناسان روس در خصوص قرارداد فوق با ایران مطرح و حتی بیان شده است که این کشور حاضر به بازگرداندن وجوهی است که از ایران برای ارسال اس 300 دریافت کرده است.
سیاست روز نوشته اما محور اصلی نظرات کارشناسان روسی برخلاف آنچه دولتمردان آن کشورعمل میکنند، این است که عدم تحویل این فنآوری به ایران عواقب بسیاری برای این کشور دارد که مهمترین آن افزایش بیاعتمادی ایران به همسایه شمالی خود است.
چرا این خبرها نیست؟
کیهان که در تیتر اول صفحه اول خود خبر داده که فرانسه به علت تظاهرات و اعتصاب ها در 224 شهر خود فلج شده است در مقاله ای نوشته بستن چند مغازه در بازار تهران که با مخالفت اعضای اصلی صنف و گفت وگوی آنها با مسئولان همراه است در حالی به خبر اول رسانه های غربی تبدیل می شود که همین دیروز بیش از 4 میلیون نفر از مردم فرانسه در اعتراض به سیاست های اقتصادی سارکوزی دست به تظاهرات و اعتصاب زده و روند امور در آن کشور را کاملا فلج کرده اند.
حسین شریعتمداری در این مقاله نوشته یا همین دو هفته قبل بود که سراسر آمریکا در اعتراض و اعتصاب فرو رفته بود و یا در حالی تحریم ایران- که به قول مقامات غربی، بی اثر است - به خبر اول رسانه های آمریکا و متحدان اروپایی آن تبدیل می شود که موج عظیم رکود اقتصادی در غرب کولاک می کند و همه روزه شاهد ورشکستگی و تعطیلی شمار فراوانی از مراکز اقتصادی در آن سامان هستیم.
رابطه را برد - برد کنید
مصطفی سعیدی پور در سرمقاله جهان صنعت نوشته این روزها بزرگترین واقعه اقتصادی کشور در مرز اجراست.اهمیت اجرای این قانون از آن جهت است که در قرن اخیر که موهبت الهی نفت در این سرزمین کشف شد همیشه درآمد طلای سیاه به صورت هجمهای سردرگم از نقدینگی به اقتصاد کشور تزریق میشد و مشخص نبود چه کسانی چه سهمی از درآمد نفت دارند.
این نویسنده ابراز عقیده کرده که اجرای این قانون به نفع مردم و کشور است و دولت برای حفظ اعتبار خود نهایت تلاشش را داشته تا این قانون به سامان برسد اما مشکلاتی هم وجود دارد که کمتر به آنها توجه شده است. در این رابطه یکی از موضوعاتی که بارها عنوان شده اما به آن پاسخی داده نمیشود، بیخبری بخشهایی است که نگرانند.
سرمقاله جهان صنعت به دولت توصیه کرده بپذیرند که آگاهی مردم از میزان یارانهها و نحوه حمایت دولت حق آنهاست چراکه این بازی برد- برد میان دولت و مردم است و تا زمانی که دولت اطلاعات دقیقی به مردم ندهد ایشان نمیتوانند زندگی خود را مدیریت صحیحی کنند، هر چند که دولت با نیتی خیرخواهانه و برای ممانعت از سودجویی برخی اطلاعات را ارایه ندهد.یر بهداشت با اشاره به اینکه از 80 هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور تنها 25 درصد آنها شناسایی شدهاند، گفت: با افزایش رفتارهای پرخطر در آینده ممکن است با آتش فشانی از بیماری ایدز در کشور رو به رو شویم.
اصولگرایان علیه دولت
ابتکار نوشته با نگاهی اجمالی به منتقدان فعالیتها و موضع گیریهای دولت از اصولگرایان واقع بین همچون علی مطهری گرفته تا مخالفان جدی این دولت در جرگه اصلاح طلبان و حتی اپوزسیون خارج از نظام، بی تردید جمع کثیری از این اشخاص نخبه اند.
به نوشته این روزنامه این که اصرار شود همه از دریچه فکر و نگرش تعدادی محدود به درون این ساختمان وسیع بنگرند خواسته یا ناخواسته ضربه مهلکی بر سلامت ساکنان و امنیت خاطر و رفاه آنان خواهد بود . اگر ریگی به کفش نباشد نباید از بیان حقایق واهمه داشت.
ابتکار معتقدست مسئولان ارشد مملکتی به خوبی میدانند که نباید به پشتوانه هواداران چاپلوس و کاسه لیس یا شیفتگان نابخرد دل ببندند . هیاهوی اطرافیان سودجو نباید مانع شنیدن سخنانی شود که در ظاهر نیش و تلخ ولی در باطن درمان ساز و شهد نجات بخش است . بی شک کشوری راه توسعه را به درستی میپیماید که رفتار و گفتار مسئولانش در زیر ذره بین نقد قرار گیرد و صاحبان مناصب یقین داشته باشند که اعمال آنان در معرض آینه نگاه جامعه قرار میگیرد به همین سبب از کژ روی و گزافه گویی میهراسند و میپرهیزند.
دوری احمدی نژاد از اصولگرایان
کورش شرفشاهی در مردم سالاری نوشته از روزی که دولت نهم به ریاست محمود احمدی نژاد شکل گرفت این بحث را مطرح کرده که با حمایت هیچ گروهی برسر کار نیامده اما همواره مورد حمایت جدی اصولگرایان بوده اما دولتمردان هرگونه وابستگی به اصولگرایان را منکر می شوند.
این روزنامه آخرین اظهار نظر را نقل کرده که اعلام کرده از جریانی که احمدی نژاد را به اصولگرایی منتسب می کند باید جلوگیری کرد. البته این ایرادی ندارد که یک نفر با حامیان و همفکرانش بخواهد هیچ گونه تعلق یا وابستگی به هیچ گروه و جناحی نداشته باشد اما اشکال در آن است که یک گروه یا جناح بخواهد خودش را وابسته نشان دهد; آن هم وابسته به چیزی یا فردی که بارها وابستگی اش را به صراحت انکار کرده است.
مردم سالاری سپس بررسی کرده که اصولگرایان چه نفعی از تعلق به احمدی نژاد می برند که باوجود اعلا م صریح برائت حامیان دولت، بازهم ابراز ارادت می کنند؟ و پرسیده آیا احمدی نژاد در رفتار و کردار اصولگرایان ایرادی دیده که از این جریان برائت می جوید و حامیانش به اشکال مختلف، اصرار دارند که اصولگرایی را نباید در مورد وی به کار برد؟
این روزنامه احتمال داده احمدی نژاد به این نتیجه رسیده باشد که جریان اصولگرایی پاسخگوی نیازهای جامعه نیست و تصمیم گرفته باشد جریان دیگری را به نام خودش راه اندازی کند که این نیز جای بحث دارد و اصولگرایی را زیر سوال می برد. اکنون اصولگرایان باید به این اظهارات پاسخ دهند که چه اشکالی در عملکردشان وجود دارد که رئیس دولت دهم حاضر نیست خود را با آنان همگام کند.
این همه قتل خانوادگی؟
مریم زنگنه در گزارشی در قدس نوشته کمتر روزی است که صفحات حوادث روزنامه ها را نخوانم.هرچند اعصابم را به هم می ریزد، اما انگار خواندن این صفحات یک جور عادت است؛ صفحاتی که حوادثش گاهی شبیه داستان هایی است که در کتابهای داستانی و پلیسی می آید.
این گزارش مثال آورده مردی که برای تهیه شیشه می خواسته است النگوهای همسرش را بگیرد و چون همسرش مقاومت کرده، او را کشته است یا مرد دیگری به همسرش سوء ظن پیدا می کند که پای مرد دیگری در میان است و بر اثر همین فکر احتمالا باطل آن قدر زنش را با سیم برق و شلنگ به مدت 11 ساعت کتک می زند که زن می میرد.
قدس در پاسخ این سئوال که چرا دامنه قتلهای خانوادگی به این شدت گسترده شده نوشته اغلب کارشناسان، اعتیاد، فقر اقتصادی، فقر فرهنگی و مصرف مواد روانگردان را علت اصلی این قتل ها می دانند. یک مقام قضائی می گوید: برای ریشه یابی این گونه قتلها باید به سراغ ناهنجاریهای موجود در جامعه رفت. فقر و اعتیاد و گاهی برخوردهای افراطی و تفریطی با فرزندان، می تواند از علل اصلی قتل های خانوادگی باشد.
|
|