سامان طهماسبی دوباره به آذربایجان رفت
سامان طهماسبی دوباره به آذربایجان رفت
عارف ربطی دبیر فدراسیون کشتی ایران می گوید این فدراسیون به سامان طهماسبی دارنده دو مدال برنز کشتی فرنگی جهان در سال های 2006 و 2007 اجازه داده است تا مجدداً به جمهوری آذربایجان برود.
گفتنی است، این ورزشکار سنندجی پیشتر با حضور در رقابت های قهرمانی کشور جمهوری آذربایجان خبرساز شده بود. با این حال او ضمن تکذیب خبر پناهندگی اش، علت حضور در مسابقات آذربایجان را بیکاری و مشکلات مالی عنوان کرد.
طهماسبی پس از بازگشت به ایران، در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا، از محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران درخواست شغل کرد که با توجه به اظهارات دبیر فدراسیون کشتی، به نظر می رسد با درخواست او موافقت نشده است.
عارف ربطی به ایسنا گفته است: "ما یا باید سامان طهماسبی را تامین می کردیم یا اجازه می دادیم به خاطر آینده زندگی اش و امرار معاش به آذربایجان برود. چرا فقط قصد داریم به طهماسبی ایراد بگیریم؟ من ایراد از کسانی می گیرم که پاسپورت چند ملیت در جیب شان است."
دبیر فدراسیون کشتی تاکید کرده است که سامان طهماسبی ملیتش را تغییر نخواهد داد و اینکه او "اعلام کرده که هر موقع خواستید برای ایران کشتی می گیرم."
مصاحبه زیر توسط خبر گزاری ایسنا در تاریخ 9 تیرماه انجام شده بود:
ایسنا: سامان طهماسبی اولین مدال آور سنگین وزن تاریخ کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی و دارنده دو مدال برنز جهان سرانجام به شایعات پایان داد و به کشور بازگشت. ملیپوش وزن 84 کیلوگرم کشتی فرنگی ایران که با قهرمانی در مسابقات کشوری آذربایجان موجب بروز شایعات زیادی شده بود لب به سخن گشود و در مورد این مسایل به گفتوگو پرداخت. متن این گفت و گو در ادامه آمده است.
چرا تصمیم گرفتی به آذربایجان بروی و در مسابقات کشوری آنها کشتی بگیری؟
بعد از المپیک، مدت زیادی به خاطر مصدومیت از تیم ملی دور شدم. پس از این که در جام یادگار امام (ره) شکست خوردم تمام امیدم به مسابقات انتخابی تیم ملی بود تا خود را ثابت کنم اما فهمیدم که مسابقه انتخابی در کار نیست. به اردوهای تیم ملی هم دعوت نمیشدم. پس از آن فهمیدم آذربایجان مسابقات کشوریاش را به صورت اوپن برگزار میکند که تصمیم گرفتم در آنجا کشتی بگیرم تا به فدراسیون کشتی بگویم که سامان طهماسبی هنوز تمام نشده است.
اما در مسابقات قهرمانی هر کشور کشتی گیرانی شرکت میکنند که قصد ملیپوش شدن در آن کشور داشته باشند و حضور در آن مسابقات بدون اطلاع فدراسیون باعث بروز چنین شایعاتی شده بود.
فدراسیون آذربایجان به فدراسیونها نامه زده بود که در وزنهای سنگین میتوانند کشتی گیران دیگر کشورها هم شرکت کنند. من از طریق ایمیل با آذربیجان مکاتبه کردم که آنها از این مسئله استقبال کردند و هزینه سفرم را هم دادند. از فدراسیون کشتی ایران هم اجازهای نگرفته بودم چون اصلا به اردو دعوت نمیشدم و اینگونه تصور کردم که اصلا روی من حساب نمیکنند. من هم میخواستم تنها نشان دهم که تمام نشدهام.
پس از قهرمانی، آیا آذربایجانیها پیشنهاد پناهندگی دادند؟
بله. پیشنهادشان هم بسیار سنگین بود. آنها گفتند اگر بمانی ماهیانه 1500 منات (2 میلیون تومان) به عنوان حقوق دریافت میکنی و در صورت قهرمانی اروپا یا جهان هم 150 هزار دلار جایزه به همراه خانه و ماشین خواهی گرفت. همچنین مدال طلای المپیک هم در حدود یک میلیارد تومان پاداش دارد. اما من با وجود این که به عنوان یک قهرمان ملی بی کار هستم و مسکن هم ندارم، هیچ وقت چنین پیشنهادی را قبول نمیکنم. من تعصب ملیام را باهیچ چیزی عوض نمی کنم و به عرق ملی ام را به هیچ چیزی نمی فروشم. من اولین مدال آور سنگین وزن تاریخ کشتی فرنگی در مسابقات جهانی، اولین مدال آور جهانی استان کردستان، ملیپوش ایران در المپیک، برنده دو مدال برنز جهان و برنده مدال طلای آسیا هستم.به عنوان یک قهرمان ملی خواسته زیادی ندارم. تنها از احمدینژاد و مسئولین میخواهم یک شغلی برایم فراهم کنند و مشکل مسکنم را حل کنند. درخواست من معقولانه است و میخواهم باز هم برای ایران افتخارآفرین شوم. در کشورهای اطراف مانند ترکیه یا آذربایجان به قهرمانان ملیشان خیلی رسیدگی میکنند و همانطور که گفتم پاداشهای هنگفتی داده میشود ولی در ایران قانونی برای جوایز قهرمانان ملی نداریم. در همین آذربایجان کشتی گیرانی مانند فرید منصوراف یا روشن بایرام اف تنها ماهانه 4-5 هزار دلار می گیرند و این به غیر از جوایز میلیونی آنهاست ولی من در این چهار سال تنها 20 سکه برای هر مدال جهانیام گرفتهام که تنها خرج روزانهام در مدتی کوتاه را پاسخگو بوده است. بیتوجهی به قهرمانان ملی یک زنگ خطر است و امیدوارم مسولین صدای مرا بشنوند.
چقدر امیدواری به سطح اول تیم ملی برگردی؟
من آمادگیام خیلی پایین نیست و حتی میتوانم تا مسابقات جهانی مسکو آماده شدم. پس از آن هم بازیهای آسیایی را داریم. از پنجشنبه به اردوی تیم ملی میروم و انگیزه زیادی دارم تا خودم را ثابت کنم.
در این مدت که در آذربایجان بودی، برخی افراد حرفهایی پشت سر تو زدند. آیا ناراحت نیستی؟
طهماسبی در این باره مدعی شد: متاسفانه برخیها پشت سرم حرف زدند ولی نباید زود قضاوت میکردند. یکی از مسئولین سابق کشتی استان خودم گفته بود که "طهماسبی بیوفایی کرده و به این کارها عادت دارد و کار او را محکوم میکنم". مدتها بود سکوت کرده بودم تا جواب نامرادیهایی که در حقم شده بود را ندهم ولی دیگر طاقتم تمام شده است. همانهایی که مرا اینچنین متهم میکنند، چهار سال قبل هیچ پولی را که در مرسم تجلیلم به عنوان اولین مدال آور جهانی استان کردستان جمع شده بود، به من ندادند. سه سال با تیمهای لیگی صحبت میکرد تا با من قرارداد نبندند و حتی وقتی به استخدام شرکت نفت درآمدم پس از 4-5 ماه، کاری کرد که مرا بیکار کنند. درسنندج هم به هر دری زدم تا یک متر زمین بگیرم یا کاری پیدا کنم، مانع میتراشیدند. تا به حال این حرفها را نزده بودم چون پیشکسوتم، همشهریام و همزبانم بود اما دیگر نمیتوانم این حرفهای اخیر را تحمل کنم.
|
|
|
|
|
|
|
|
|