بررسی روزنامه های تهران - دوشنبه ۲۸ تیر

بررسی روزنامه های تهران - دوشنبه ۲۸ تیر

تیترهای اول

"کارت زرد مجلس به وزیر بازرگانی" عنوان اصلی مردم سالاریاست، دنیای اقتصاد از "بحث داغ واردات در پارلمان" خبر داده، جهان صنعت از قول وزیر صنایع نوشته "برق تولید کنید"، ابتکار از زبان دادستان کشور نوشته "74 ضربه شلاق یا دو ماه زندان، مجازات بدحجابی."

"تأمین 11 هزار میلیارد تومان برای 600 هزار شغل" عنوان اصلی روزنامه ایراناست، "بودجه یازده هزار میلیارد تومانی برای ششصد هزار شغل" تیتر اول قدس است.

"فرمان هسته ای مجلس به دولت" تیتر اول تهران امروزاست، روزنامه های جمهوری اسلامی و کیهان خبر داده اند که "دولت موظف به خودکفائی هسته ای شد"، "خوداتکائی در زمینه فن آوری هسته ای صلح آمیز" عنوان اصلی رسالت است.

"تردید در سلامت آب تهران" گزارش اصلی جام جماست، "پیام کنگره آمریکا برای مذاکره با ایران" در صدر اخبار آرمان آمده و خراسان از "نشست ویژه وزرای اطلاعات، کشور و جانشین فرمانده ناجا درباره حادثه تروریستی زاهدان در کمیسیون امنیت ملی مجلس" خبر داده است.

گزیده مقالات

وعده برای بلوچ ها

روژیا یکتا در سرمقاله روزنامه جهان صنعت نوشته با شنیدن خبر به شهادت رسیدن تعدادی از هموطنانمان در استان سیستان‌و‌بلوچستان در اثر حمله انتحاری از سوی تروریست‌ها ناخودآگاه به یاد نقل قولی از وزیر کشور افتادم که دقیقا یک روز قبل از این حادثه گفته بود این استان کاملا امنیت دارد و در تعطیلات نوروز سال جاری نسبت به سال‌های پیش مسافرهای بیشتری را در خود جای داده و اینها همه به خاطر امنیت موجود در این استان است.

به نوشته این مقاله استان سیستان‌و‌بلوچستان سال‌هاست محرومیت را به عنوان یکی از صفات ویژه برای خود انتخاب کرده است. از زمانی که محمود احمدی‌نژاد فعالیت‌های خود را با شعار محرومیت‌زدایی آغاز کرد تا به امروز در این استان تفاوت زیادی دیده نمی‌شود به طوری که نماینده زابل در جمع خبرنگاران گفته بود که در این استان گاهی مردم در 24 ساعت فقط دو ساعت آب آشامیدنی دارند، به عبارتی دیگر شعارهایی داده شد که به آنها عمل نشد.

نویسنده سرمقاله جهان صنعت افزوده از سوی دیگر شکی وجود ندارد که کشورهایی نظیر آمریکا از نا‌امن نشان دادن ایران بهره‌برداری می‌کنند اما هر چه فکر کردم به نتیجه‌ای در این باره نرسیدم که به چه دلیل یک فرد در سن نوجوانی یا اوایل جوانی می‌تواند به خاطر وعده‌های کم اهمیت به راحتی دست به کشتن مردم بزند.

هدف آمریکائی ها

کیهان سرمقاله خود را به تحلیل ماجرای شهرام امیری اختصاص داده و ضمن آن که کنه این ماجرا را نامعلوم دانسته نوشته مهم ترین موضوع که در میان مباحث داغ درباره جزئیات اطلاعاتی پرونده امیری، تقریباً به طور کامل مغفول مانده این است که این پرونده به گویاترین شکل ممکن ثابت می کند، سیاست آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران از عملیات حقوقی به سمت عملیات اطلاعاتی تغییر جهت پیدا کرده است.

به نوشته این روزنامه هوادار دولت بهترین راه برای فهم موضوع آن است که توجه کنیم امیری چه زمانی ربوده شد و در چه مقطع زمانی در اختیار آمریکایی ها قرار داشت: فاصله زمانی خرداد 88 تا تیر 89 تا آنجا که به برنامه هسته ای ایران مربوط است، دو ویژگی داشته است . اول صفر شدن فهرست پرسش های پادمانی آژانس از ایران با تکمیل اجرای مدالیته ای که در اوت 2007 توافق شد و دیگر زیر سوال رفتن اعتبار و وثاقت موضوع مطالعات ادعایی که خصوصاً در ماه های پایانی مسئولیت محمد البرادعی در آژانس.

کیهان اظهار نظر کرده که با تهی شدن گزارش های آژانس از اتهامات دندان گیر، توان استدلال آمریکایی ها برای همراه کردن بقیه کشورها با خود علیه ایران (پروژه اجماع سازی) تا حد بسیار زیادی افت کرده بود و آمریکایی ها برای زنده نگهداشتن پروژه خود ناچار باید به روش های جدیدتری متوسل می شدند. آنچه این ناتوانی را تشدید می کرد این بود که طرف های مذاکراتی آمریکا دائماً به برآورد اطلاعاتی این کشور در سال 2007 استناد می کردند که با اطمینان نتیجه گرفته بود اگر هم چیزی به نام برنامه هسته ای نظامی ایران وجود داشته در سال 2003 متوقف شده است.

استقلال بانک مرکزی

طهماسب مظاهری در سرمقاله آرمان درباره لزوم استقلال بانک مرکزی پرسیده چرا باید بانک مرکزی در مقابل درخواستهای “دولت به مثابه یک مشتری”، استقلال عمل داشته باشد و سخت گیری کند و از انتشار بی رویه پول برای تامین نیازها و کمبودهای مالی دولت خودداری کند؟ و چرا نباید نیازهای مالی نامحدود دولت را تامین کند تا دولت با آسودگی خاطر و بدون دغدغه درآمد، بتواند خدمات عمومی و وظایف حاکمیتی خود را به صورت گسترده انجام دهد؟

رییس سابق بانک مرکزی خود توضیح داده که تامین و انتشار پول توسط بانک مرکزی، نقدینگی در دست دولت را افزایش می‌دهد لیکن تولید ثروت نمی‌کند، بلکه موجب کاهش ارزش پول در دست مردم می‌شود. پول موجود در شبکه بانکی متعلق به مردم است و متعلق به سهامداران بانک نیست. این یک اصل کلی است و از این نظر تفاوتی بین بانک‌های دولتی و خصوصی و تعاونی وجود ندارد. پول موجود در بانک دولتی متعلق به دولت نیست و پول موجود در بانک خصوصی متعلق به سهامداران آن نیست. مدیرعامل و هیات مدیره بانک‌ها را سهامداران آن، انتخاب و پس از تائید بانک مرکزی مبنی بر داشتن تخصص و تجربه بانکی، آنان را منصوب می‌کنند.

به تاکید سرمقاله آرمان وجوه موجود در بانک ها نباید برای نیازمندی‌های مالی سهامداران آن بانک اختصاص یابد. این وجوه باید به طر‌ح‌ها و فعالیت هایی اختصاص یابدکه برای سپرده گذاران و صاحبان وجوه آن واجد منافع باشد. این یکی از دلایل محکم و مستندی است که رفتار مستقل بانک مرکزی در قبال دولت به مثابه مشتری را اقتضا می‌کند. اقدام کمیسیون تلفیق قدمی جدی و محکم برای حفظ و صیانت از نظام پولی و دارائی‌های مردم در بانکهاست.

بنگاه های زود بازده

در حالی که روزنامه های هوادار دولت مانند جوان خبر داده اند که یک میلیون و صد هزار شغل تا پایان سال تامین می شود و این را مستند به سخن رییس جمهور در جلسه شورای عالی اشتغال نوشته اند جام جم خبر داده که رییس جمهور دستور ششصد هزار شغل تازه را با تامین یازده هزار میلیارد تومان داده است.

جوان از قول محمود احمدی‌ نژاد اظهار امیدواری کرده که با تحقق این تعداد شغل جدید بخش عمده‌ای از دغدغه والدین به اشتغال فرزندانشان رفع شود.

روزنامه ایران نوشته که ششصد هزار شغل از طریق بنگاه های زودبازده به دست خواهد آمد که قرار شده بانک ها و دولت اعتبارات لازم را برایشان فراهم آوردند.

در همین حال آرمان خبر داده که مدیر کل دیوان محاسبات هرمزگان گفت: در پی بازدید تصادفی از 19 بنگاه اقتصادی در قشم متوجه شده‌ایم که از این تعداد 11 واحد علاوه بر اخذ تسهیلات بانکی هیچ وجود خارجی ندارند.

بنگاه های زودبازده موضوع تردید جدی مرکز پژوهش های مجلس است که معتقدند بخش عمده ای از این ابتکار دولت به نتیجه نرسیده و شکست خورده است اما به نوشته روزنامه ایران رییس دولت همچنان بر ادامه کار این بنگاه ها اصرار دارد.

آلودگی آب تهران

انوشیروان محسنی‌بندپی در آرمان نوشته زنگ خطر آلودگی آب تهران سالها پیش زده شد اما این زنگ خطر جدی گرفته نشد‌. در حال حاضر وزارت نیرو مسئول آب است و اگر مردم در شهر تهران آب آلوده مصرف می کنند وزیر نیرو باید پاسخگو باشد .اما متولی آنالیز آب را هم نمی توان در این ماجرا بی تقصیر دانست که وزارت بهداشت و درمان است .

به نوشته این نماینده مجلس قانون گذار به لحاظ کیفی وزارت بهداشت را مامور می کند تا کیفیت آب را هر چه زودتر آنالیز کند و تشخیص دهد ،اما شاهد هستیم که وزیر بهداشت هم خبر می دهد که آب آلوده است و هم اظهارمی کند که جای نگرانی نیست و مردم عادی می توانند استفاده کنند و در واقع گفته خود را نقض می کند. گاهی شاهد بودیم که این آلودگی محرز از سوی وزیر بهداشت تایید شده و گاهی هم تایید نشده است.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس به نوشته آرمان تاکید کرده نیترات بالا در آب تهران باعث می شود تا هموگلوبین تبدیل به مت هموگلوبین شود که در نهایت انتقال اکسیژن مختل می شود‌. برای همین است که وزیر بهداشت توصیه می کند کودکان از این آب ننوشند چرا که نوشیدن آب برای کودکان زیر 6 ماه خطر خفگی را به همراه خواهد داشت.

وزیر بازرگانی در مجلس

هادی چاوشی در گزارشی در دنیای اقتصاد نوشته مهدی غضنفری خوش اقبال بود که دیروز، روز کسب رای اعتماد او از مجلس ‌نبود؛ چرا که در این صورت شانس حضور مجدد در ساختمان وزارت بازرگانی را به کلی از دست می‌داد. آن جا نمایندگان مجلس چندان عملکرد وزارتی غضنفری را به چالش کشیدند و او را به «ارائه آمارهای نادرست» در مورد میزان واردات و صادرات کشور متهم کردند که جلسه سوال از وزیر بازرگانی بیشتر به جلسه محاکمه شبیه شد.

به نوشته این گزارش در پایان این جلسه در رای‌گیری پایان جلسه، وزیر بازرگانی تنها 56 نماینده موافق داشت و 120 نفر از 194 نماینده حاضر در صحن علنی اعلام کردند که توضیحات غضنفری را درباره واردات و صادرات قانع کننده نمی‌دانند. در حالی که وی گفت ما در سال 1388 در زمینه صادرات غیر نفتی با درصد تحقق 166 درصدی موفق شدیم رکورد خوبی را ثبت کنیم و نسبت واردات به صادرات کشور از سال 84 تا 88 رکورد خوبی را نشان می‌دهد.

به نوشته دنیای اقتصاد نماینده ورامین که به عنوان سوال کننده از وزیر بازرگانی سخن می‌گفت «بخشی از آمارهای ارائه شده» از سوی غضنفری را «غیرواقعی» دانست. علاوه بر او، حسن ونایی، نماینده ملایر نیز در تذکری آیین نامه ای، مهدی غضنفری را به «دروغ گویی» متهم کرد. ونایی گفت: «آقای وزیر راست راست توی چشم مردم نگاه می‌کند و دروغ می‌گوید. همه می‌دانند که واردات میوه افزایش پیدا کرده است. همه این آمارها دروغ است.».

گزارش دنیای اقتصاد نشان می دهد اما نقوی حسینی با بیان اینکه سیاست‌های تجاری در سال‌های اخیر به نفع واردات بوده است گفته براساس آمار فائو (سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد) ایران در سال‌های اخیر یکی از پنج کشور نخست واردکننده میوه در جهان بوده است؛ این در حالی است که ایران زمانی بزرگ‌ترین تولیدکننده میوه در خاورمیانه بود.

فعالیت های هنری

روزنامه جمهوری اسلامی چند خبر در ستون جهت اطلاع خود نوشته علیرغم اعتراضات فراوان، جریان برپائی کنسرت زنان ادامه دارد "آوای شورانگیز" به سرپرستی آوا پازوکی فردا در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران کنسرت موسیقی سنتی ایرانی ویژه بانوان برپا می‌کند. این قبیل اقدامات در دولت‌های گذشته توسط اصولگرایان تقبیح می‌شد ولی اکنون با سکوت و حتی حمایت آنان برگزار می‌شود.

دومین خبر این است که عربستان سعودی در زمینه وارد ساختن زنان به این عرصه از ایران هم جلو زده است. چنان که روزنامه الوطن چاپ ریاض گزارش داد نخستین تئاتر زنان در عربستان سعودی به نمایش درآمد. این تئاتر با نام "مسیار کوووم" توسط کمیته زنان انجمن فرهنگ و هنر منطقه نجران در جنوب عربستان سعودی برگزار شد. تمامی بازیگران این تئاتر را زنان تشکیل می‌دهند.

و سومین خبر روزنامه جمهوری اسلامی این است که سعید حدادیان از مداحان تهران در یکی از مراسم‌های اخیر خود از بازگشت تعدادی از خوانندگان لس آنجلسی انتقاد کرد و گفته درحالی که می‌شنویم برخی خوانندگان لس آنجلسی درحال بازگشت به کشور هستند، به برخی مداحان هم می‌‌گویند که باید از فلان امامزاده‌ها بروید.

به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی این مداح گفته به گونه‌ای اوضاع درحال چرخش است و عده‌ای درحال وارونه کردن وضعیت هستند. می‌خواهند خوانندگان لس آنجلسی را به ایران بیاورند و ما را به لس آنجلس بفرستند.

Black Chador - امریکا - ولدن
جناب نویسنده سرمقاله جهان صنعت, چی شده حالا این سوال رو میکنی? سالهاست که شما با همین وعدها بچه احمقهای تازی را فریب میدید تا خودشون رو در اروپا و عراق و پاکستان و افغانستان و اسرائیل مثل گوجه فرنگی له شده بترکونن. حالا که پاتون توی چاله خودتون افتاده میگی چرا?واقعا پر رویی همحدی داره اشغال.
دوشنبه 28 تیر 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.