بررسی روزنامه های صبح تهران - شنبه ۱۲ تیر
بررسی روزنامه های صبح تهران - شنبه ۱۲ تیر
تیترهای اول
ایران از قول منوچهر متکی، وزیر امور خارجه این کشور به اروپا نصیحت کرده که "خود را از همکاری ایران قدرتمند محروم نکند". کیهان از قول رییس مجلس خبر داده که "مقابله به مثل با قطعنامه ضد ایرانی در دستور کار مجلس" قرار گرفته است. حمایت همین خبر را با عنوان "هشدار ایران به اتحادیه اروپا" و دنیای اقتصاد با "هشدار شدید به آمریکایی ها" منعکس کرده اند.
رسالت از قول رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی نوشته "ایران سلاح هسته ای ندارد". همین خبر با عنوان "ایران برنامه تسلیحات اتمی ندارد در تیتر اول روزنامه جمهوری اسلامی آمده است و خراسان "اوباما مصوبه کنگره آمریکا برای تحریم ایران را امضا کرد" را در صدر گزارش های خود آورده است.
"پرداخت ودیعه به مشترکان بدون واگذاری سیم کارت منتفی است" گزارش اصلی سیاست روز است، ابرار از "خودرو ارزان قیمتی در راه ایران" خبر داده، ابتکار "لغو جلسه تعیین رییس دانشگاه آزاد" را با اهمیت دیده و آرمان و جهان صنعت با تیتر "بانک مرکزی استقلال ندارد" نظر مرکز پژوهش های مجلس را منعکس کرده اند .
"پدرم سفارش چند نفر را داشت" به نقل از سید حسن خمینی تیتر اول مردم سالاری است.
گزیده مقالات
علیه سعودی
یک روز بعد از انتشار خبری درباره گفته های ملک عبدالله پادشاه سعودی علیه ایران ابتکار در مقاله ای به بررسی این موضوع پرداخته و نوشتهنقشهای تاریخی و کارکردهای این دو کشور در جهان اسلام زمینه تقابل را تشدید کرده چرا که ایران بعد از انقلاب به مُدلی از اسلام تبدیل گردیده که با اسلام وهابیت در تضاد کامل است.
این مقاله با بررسی شرایط کشورهای منطقه نتیجه گرفته که سعودی همه جا شکست خحورده و ایران پیروز شده تا به آن جا رسیده که نوشته به هر روی رقابت و خصومت عربستان با ایران اسلامی در کانونهای مختلف به نفع ایران و به ضرر این کشور بوده است جالب است که دولتمردان عربستان همواره خواسته اند از طریق دشمنی با ایران برای خود در منطقه کسب وجهه نمایند و به اصطلاح با سیاست موازنه برای خود نقش تعریف کنند.
به نوشته ابتکار بررسی ها نشان میدهد که این کشور توان هماوردی با ایران را نخواهد داشت شکستهای پیاپی این کشور در مصاف با ایران باعث انتخاب سیاست ایران هراسی شده است به گونهای که امروز سیاست مداران عربستان علمدار سیاست ایران هراسی شده اند.
بعد از کهریزک
دو روز بعد از انتشار احکام دادگاه درباره متهمان زندان کهریزک ایران روزنامه دولت ضمن تجلیل از این حکم اظهار نظر کرده که به این ترتیب داستان به پایان رسیده و سناریو متهم کردن ایران تمام شد.
این روزنامه به شرایط نامناسب بهداشتی در کهریزک اشاره کرده و نوشته دستور قاطع رهبر برای تعطیلی این بازداشتگاه صادر شد اما با این حال برخی افراد که تلاش داشتند موضوعی را برای تحریک هواداران خود به حضور در خیابانها و ادامه آشوب پیدا کنند، مسئله کهریزک را به موضوع اصلی رسانههای بیگانه تبدیل کردند.
به نظر ایران روزنامه دولت سرانجام به دنبال صدور کیفرخواست علیه 12 نفر از متهمان پرونده بازداشتگاه کهریزک توسط دادسرای نظامی تهران باعث شده که با رسیدگی نهایی به پرونده متهمان بازداشتگاه کهریزک، نوبت به رسیدگی به پرونده افرادی است که مسئله اصلی را که زیر سؤال بردن آبروی نظام اسلامی بود، رقم زدند.
معضل آموزش رایگان
علی سرزعیم در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته این روزها کنکور سراسری در ایران برگزار شد و بخش قابل توجهی از جوانان ایران در یک رقابت نفسگیر و فوقالعاده سنگین شرکت کردند و نهایتا خانوادهها از یک فشار روانی غیرقابل توصیف یک ساله خلاص شدند.
به نوشته این مقاله شدت رقابت در کنکور ناشی از شدت تقاضا برای آموزش عالی رایگان است. طبیعی است که هرجا خدمات رایگان عرضه شود، برای آن صف تشکیل میشود، لذا نفس دولتی بودن دانشگاهها از عوامل تشدیدکننده تقاضای بالا برای آموزش عالی به شمار میرود.
نویسنده سرمقاله دنیای اقتصاد پرسیده آیا بهتر نیست دانشگاهها خصوصی باشند و دولت بودجههایی از این دست را در سطوح آموزشی پایینتر هزینه کند و به این ترتیب کیفیت آموزش عمومی و همگانی را افزایش دهد؟ و برای نشان دادن جدی بودن این دیدگاه اشاره کرده به: مهاجرت افراد تحصیلکرده یا بیکاری تحصیلکردگان که قوت دیدگاههای حامی دولتی بودن آموزش عالی را به چالش کشیده است.
ودیعه های مردم کجاست
سپیده اشرفی در گزارش اصلی روزنامه خراسان نوشته چند سالی می گذرد که نام "ودیعه های مردم و مخابرات" به سریال دنبال داری تبدیل شده بود که شاید حتی کسانی که در این میان نقشی و سهمی نداشتند پیگیر خبر های آن بودند سریالی که در مقطعی آرام اما دوباره به نقطه اوج نزدیک شد؛ داستان از این قرار بود که مشترکان شرکت مخابرات ایران، بخش بزرگی از هزینه های خود را بنا بر قانون به صورت ودیعه نزد شرکت مخابرات ایران ودیعهها یا امانت گذاشته اند تا در صورت انصراف یا واگذاری خطوط به این شرکت، ودیعه خود را دریافت کنند.
به نوشته این گزارش نحوه پرداخت این ودیعهها و چون و چرای آن در زمان ورود مخابرات به بورس وارد مرحله تازه ای شد چنانچه زمزمه هایی مبنی بر ارائه سهام به افرادی که ودیعه ای نزد مخابرات داشتند شنیده می شد. هرچند در آن زمان بسیاری از منتقدان دوران طلایی را برای مخابرات پیش بینی کردند اما با کش و قوس هایی بحث واگذاری سهام هم منتفی شد.
گزارشگر خراسان سرانجام به این جا رسیده که بهترین راه برای مشترکانی که مدتها است از سیم کارت خود استفاده می کنند و شماره های اولیه اپراتورها را از آن خود کرده اند که در آن زمان با قیمت های چند برابر فعلی بود همان بهره بردن از خدمات تخفیف تعرفه و میزان ودیعه ای است که شاید بتوان آن را به عنوان شارژ هدیه اجباری تلقی کرد که بهتر از گذشتن از خیر سیم کارت های شخصی است.
توزیع یارانه ها چطور؟
"عواید هدفمند کردن کجا می رود" سئوالی است که مردم سالاری مطرح کرده و نوشته یکی از مسایلی که امروزه فکر تمامی اقشار جامعه را به خود مشغول کرده است و در مورد آن بسیار صحبت به میان میآید، طرح هدفمندسازی یارانه ها است که با مصوبه مجلس به قانون تبدیل شده است.
به نوشته این روزنامه طرح سهمیه بندی بنزین که زمانی بسیار سر و صدا کرد نیز نشان داد که قشر مرفه ضربه ای را پذیرا نشدند و این تنها قشر ضعیف جامعه بود که با مشکلات عدیده ای روبرو شد به طوری که در آن زمان اعلام شد که بیکاری های بسیاری بر اثر اجرای این طرح حادث شد. حال چه تضمینی وجود دارد که در صورت اجرای این طرح بازهم قشر زحمت کش جامعه صدمه نبینند؟
در پایان مقاله مردم سالاری این سئوال مطرح شده که "چه تضمینی وجود دارد که هنگام پرداخت مبلغ نقدی این مقدار ناچیز به درستی و به دست صاحب به حقش برسد در حالی که حتی اجراکنندگان این طرح نتوانسته اند قشر فقیر جامعه را از قشر مرفه تمییز دهند؟"
خطر شیوع وبا
حبیب احسنی پور در مقاله ای در آرمان نوشته گرمتر شدن هوا در روزهای اخیر علاوه براینکه افزایش میزان مصرف منابع آب و برق کشور را به دنبال داشته تهدید دیگری را نیز در پی دارد و آن شیوع وبا به دلیل استفاده از آبهای آشامیدنی آلوده و غیربهداشتی است که بعضا در طول سفر اتفاق میافتد.
به نوشته این روزنامه آغاز فصل تابستان و گرمتر شدن هوا باعث میشود که عطش افراد بیشتر شده و در نتیجه میل به خوردن انواع نوشیدنیها نیز افزایش یابد. دراین بین، نوشیدن آب خنک طرفداران بیشتری دارد به طوری که اغلب مردم آب خنک را به آب میوه و سایر نوشیدنیهای گازدار ترجیح میدهند. البتهاین میتواند نکته مثبتی باشد اما باید توجه داشت که نوشیدن هر آبی بدوناینکه از سلامت و بهداشت آن مطلع باشیم میتواند خطرات زیادی در پی داشته باشد.
آرمان به نقل از پزشکان متخصص نوشته "گرمازدگی" و "فرسودگی ناشی از گرما" عوارض بالقوه مرگباری هستند که از افزایش شدید درجه حرارت بدن ناشی میشوند. در حالی که هر کسی ممکن است به بیماریهای ناشی از گرما دچار شود، برخی افراد در مقابل گرمازدگی آسیب پذیرترند.