نروژ به دیپلمات معترض ایرانی پناهندگی سیاسی داد

نروژ به دیپلمات معترض ایرانی پناهندگی سیاسی داد

دولت نروژ به دیپلمات مستعفی ایرانی پناهندگی سیاسی داده است

دولت نروژ به یک دیپلمات ایرانی و اعضای خانواده او پناهندگی سیاسی داده است.

منابع خبری نروژ به نقل از سخنگوی اداره مهاجرت این کشور گزارش کرده اند که با درخواست محمد رضا حیدری، عضو مستعفی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلو، پایتخت نروژ، برای دریافت پناهندگی سیاسی موافقت شده است.

بنته انگسلاند، سخنگوی اداره مهاجرت نروژ، با اعلام اعطای پناهندگی به آقای حیدری و اعضای خانواده او، گفته است که این تصمیم بر اساس ضوابط رایج در چنین مواردی اتخاذ شده است.

به گفته خانم انگسلاند، از جمله این ضوابط عدم اطمینان از امنیت جانی و اجتماعی فرد متقاضی در صورت بازگشت به وطن اوست.

سخنگوی اداره مهاجرت نروژ افزوده است که آقای حیدری نشان داده است که پس از استعفای از سمت خود در بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی در نروژ، نگران جان خود و خانواده بوده است.

اوایل ماه ژانویه، تلویزیون دولتی نروژ خبر استعفای آقای حیدری را در اعتراض به کاربرد خشونت علیه معترضان به نتیجه اعلام شده انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران پخش کرد.

گزارش های بعدی حاکی از آن بود که این عضو سفارت جمهوری اسلامی پس از سرکوب شدید عزاداران معترض در روز عاشورا از سمت خود کناره گرفته و از بیم اقدامات تلافی جویانه ماموران ایرانی، در اختفا به سر می برد.

تکذیب وزارت امور خارجه

حیدری علت استعفای خود را خشونت دولت ایران علیه مردم معترض اعلام کرده است

در آن زمان، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی خبر کناره گیری آقای حیدری را تکذیب کرد و گفت که او در پایان دوره خدمت خود در اسلو، به زودی به ایران باز می گردد.

کوتاه مدتی پس از آن، منوچهر متکی، وزیر امور خارجه، گفت که محمد رضا حیدری از سمت خود استعفا داده اما این استعفا پذیرفته نشده و لازم است این کارمند وزارت خارجه به تهران باز گردد اما آقای حیدری این درخواست را رد کرد.

محمدرضا حیدری در مصاحبه ای در ماه ژانویه گفت که شمار دیگری از کارمندان وزارت امور خارجه ایران از شرایط داخلی ناراضی هستند و ممکن است تعدادی از آنان از سمت های خود کناره گیری کنند و به کشورهای خارجی پناهنده شوند.

وی گفته بود که در نظر دارد در زمینه مبارزه با نقض حقوق بشر و آزای زندانیان سیاسی در ایران فعالیت کند.

برخی از مقامات وزارت امور خارجه ایران اقدام آقای حیدری برای کناره گیری از شغل او را ناشی از فرصت طلبی قلمداد کردند اما آقای حیدری گفته است که انگیزه او صرفا اعلام حمایت از مردم ایران بوده است و با اقدام خود، در واقع امتیازات شغلی متعددی را از دست داده است.

در جمهوری اسلامی، ارتقای شغلی و دستیابی به مشاغل مهم دولتی و برخورداری از امتیازاتی مانند اعزام به ماموریت های خارج از کشور، عموما مستلزم اثبات وفاداری نسبت به نظام و تعهد به پیشبرد اهداف حکومت است.

siavashoma - انگلیس - - انمنچستر
حق مسلمش بود. امیدوارم بیشتر افشاگری کنه و به مردم هر کمکی میتونه بکنه. در هر صورت دمش گرم. راستی از بچه های لندن خواهش می کنم که ما را از وجود هر مراسمی و اجتماعی برای ابراز انزجارمان از این بی شرفها با خبر کنند .ما در منچستر کمی بی خبریم. مرسی
پنج‌شنبه 29 بهمن 1388

Alireza.. - ایران - تهران
نه جان من میخواستند دیپورتش کنن ایران.به این مرد شریف ندن میخواهین به من بدن.
پنج‌شنبه 29 بهمن 1388

Mahnaz30 - سوئیس - ‌‌برن
مبارکش باشه 30 سال بردند و خوردند حالا هم از مزایای پناهندگی استفاده میکنند.
پنج‌شنبه 29 بهمن 1388

nikiniki12 - المان - المان
امیدوارم بقیه هم ازایشان یادبگیرند!!
جمعه 30 بهمن 1388

احتراز - آلمان - دورف
اگر آلمان بود ، ۸ سال الافش میکردن، آخر سر هم باید میرفت مسیحی‌ میشد.
جمعه 30 بهمن 1388

Mahnaz30 - سوئیس - ‌‌برن
احتراز - آلمان - دورف همه کشورها سخت میگیرند.
شنبه 1 اسفند 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.