ماموگرافی، در چه سنی؟

ماموگرافی، در چه سنی؟

ماموگرافی یکی از بهترین روش ‌های غربالگری بیماری‌ های سینه است و بسیاری از زنان برای این که نوع بیماری‌ شان تشخیص داده شود، این آزمایش از سوی پزشک برای شان تجویز می‌ شود.

دکتر شهلا چایچیان، متخصص زنان و مامایی و عضو هیات علمی دانشگاه در گفتگو با جام‌جم می‌ گوید: با این که ماموگرافی به وسیله اشعه ایکس انجام می‌ شود و بر اساس برخی تفکرات ممکن است برای بدن خطر داشته باشد، ولی به هرحال این خطر بسیار کمتر از پیدا نکردن تومورهای سینه در مراحل اولیه، بیمار را تهدید می‌ کند.

بهتر است ماموگرافی در زمان ‌هایی که توصیه شده است، انجام شود و هیچ‌ گاه نباید تاثیر معاینات سینه توسط پزشک و زنان نادیده گرفته شود.

به نظر این عضو هیات علمی دانشگاه بهتر است اولین ماموگرافی در 35 سالگی انجام شود. وی می‌افزاید: انجام ماموگرافی قبل از 35 سالگی فقط در کسانی که خود و خانواده ‌اش سابقه بیماری ‌های بسیار شدید سینه دارند مجاز است و نباید زنان هنگام انجام غربالگری و تست‌ های معمولی از آزمایش ماموگرافی استفاده کنند.

انجام آزمایش ماموگرافی در 35 ‌تا 40 ‌سال در حد یک بار کافی است و پس از 40 تا 50 سالگی می ‌توان هر 2 تا 4 سال یک بار این آزمایش را انجام داد.

این متخصص زنان درخصوص انجام ماموگرافی در سنین 50 به بالا اذعان می‌ کند: در این سنین ماموگرافی با توجه به شرایط و جمعیت‌ های مختلف یک تا 2 سال یک بار صورت می‌ گیرد.

موضوع پُر سر و صدا در خصوص آزمایش ماموگرافی این است که انجمن رادیولوژی آمریکا به عنوان یکی از نهاد های مداخله‌ کننده دراین امور، معتقد است آزمایش ماموگرافی در همه زنان نباید صورت بگیرد و فقط زنان مشکوک به بیماری‌ های صعب‌العلاج باید ماموگرافی شوند، اما از سوی دیگر، گروهی از متخصصان برضد این قانون فعالیت می ‌کنند و اعتقاد دارند با این قانون، سرطان سینه در مراحل پیشرفته‌ تری کشف خواهد شد، در نتیجه درمان نیز مشکل خواهد بود.

دکتر چایچیان معتقد است: مسائل اقتصادی و فشار شرکت‌ های بیمه یکی از دلایل مهم استفاده نکردن از ماموگرافی است و صرفا نمی‌ تواند جنبه علمی داشته باشد.

در سنین پایین ‌تر از 35 سالگی تقسیمات سلولی بیشتری انجام می‌ شود. این عضو هیات علمی دانشگاه می ‌گوید: در این دوره ممکن است اشعه ی ‌ایکس برمیزان تقسیمات سلولی بیفزاید و رشد آن ها را بیشتر کند که البته این موضوع نیز به اثبات نرسیده است.

تحقیقات پزشکان نشان می‌ دهد در سنین پایین ‌تر از 35 سال سرطان سینه شایع نیست، ولی نباید فراموش کرد که معاینات باید از 25 سالگی شروع شود.

امروزه از روش MRM استفاده می ‌شود و توده‌ها با کشیدن منحنی تشخیص داده می‌ شوند که خوش خیم هستند یا بدخیم، ولی تاکنون هیچ روشی نتوانسته است جایگزین ماموگرافی شود.

انجام آزمایش ماموگرافی در 35 ‌تا 40 ‌سال در حد یک بار کافی است و پس از 40 تا 50 سالگی می ‌توان هر 2 تا 4 سال یک بار این آزمایش را انجام داد.

خودآزمایی

توصیه پزشکان این است که خانم ‌ها از 25 سالگی تحت‌ معاینه ی سینه قرار بگیرند و اگر در خانواده‌ شان موردی از سرطان ‌های زنانه وجود داشت، این معاینات را زودتر آغاز کنند.

این متخصص زنان اذعان می‌ کند: چون نسج سینه در روزی که سیکل ماهانه خانم‌ ها به اتمام می ‌رسد در نرم‌ ترین حالت ممکن است، بهتر است پس از دوش گرفتن خود را در 2 حالت ایستاده یا نشسته و خوابیده معاینه کنند.

وی تصریح می‌ کند: هیچ ‌گاه نباید هنگام معاینه، نسج سینه میان 2 دست قرار بگیرد، بلکه باید آن را به جدار قفسه سینه فشرد که در این حین نباید معاینه زیر بغل‌ ها فراموش شود.

مشاهده سینه ‌ها در آیینه یکی از مهم ‌ترین بخش ‌های معاینه است، چرا که فرد می‌ تواند با مشاهده در آیینه غیرقرینگی، تفاوت سینه‌ ها نسبت به ماه‌ های گذشته، قرمزی و احساس توده را تشخیص دهد و در صورتی که محتویات داخل سینه توسط پزشک مشکوک به نظر آید به وسیله سرنگ (در صورت مایع بودن محتویات) کشیده و به پاتولوژی فرستاده می‌ شود، ولی اگر توده ‌ای باشد، با سوزن‌ های ضخیم نمونه ‌گیری انجام می‌ شود.

وی ضمن بیان این که تومورهای سینه از نوع بدخیم آن درد ندارند، مگر در مواقعی که چسبندگی پیدا کنند و اعصاب آن ناحیه را تحت کنترل قرار دهند، یادآور می شود: خوشبختانه بیشتر زنانی که از درد سینه رنج می‌ برند دچار مشکلات خوش ‌خیم هستند که شایع‌ ترین آن فیبروسیستیک است که در نژاد ایرانیان بسیار زیاد به چشم می‌ خورد که پس از کشیده شدن این مایع از نسج، اگر غذاهای کم چرب، کم ادویه و مواد کافئینی کمتر مصرف شود، از شدت درد کاسته می ‌شود که البته مصرف ویتامین‌های E و ب‌ کمپلکس نیز تاثیر بسزایی در این خصوص دارد، ولی نباید کاهش وزن به منظور بهبود را فراموش کرد.

حرف آخر

دکتر چایچیان با اشاره به این که اگر فردی دچار بدخیمی‌ های تخمدان، سینه، رحم و حتی روده‌ای است باید غربالگری را انجام دهد، می ‌گوید: امروزه دانشمندان در حال بررسی هستند که آیا رژیم‌های حاوی ویتامین A هم می ‌توانند خانواده‌ هایی که این بیماری ‌ها را دارند از بدخیمی ‌ها حمایت کنند؟

fosil - ایران - تبریز
چیزی راجع به ماموگرافی مردها نگفته, چکار کنیم بریم یا نریم پیش دکتر
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

pariha - کویت - کویت
fosil - ایران - تبریز - شما که دیگه fosil هستی اگر اصلا هم نرفتی اشکالی نداره -
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

Esfahan Nesfe Jahan - آلمان - برلین
fosil - ایران - تبریز . شما اقایون خودتون ماموگراف هستید.
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

niagara - ایران - تهران
fosil - ایران - تبریز ,وای تو چقد حرف میزنی.هرجا میام فقط تویییییی البته شوخی کردم عزیزم خوش اومدی خیلی خوبه که تو همه بخشها کامنت داریم.ادم حوصله اش سر نمیره.در ضمن کامنتت راجع به دختر سال امریکا معرکه بود
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

Esfahan Nesfe Jahan - آلمان - برلین
pariha - کویت - کویت . مردم از خنده.
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

سلامتی - بلژیک - نمور
fosil - ایران - تبریز خفه نشی دادا.
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

fosil - ایران - تبریز
niagara - ایران - تهران. واسه همینه که اسمم فسیل گذاشتم که عمر زیادی داره و اسیب ناپذیره و همیشه در خدمت همتون هستم.
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

dannni - سوئد - استکهلم
---به تمام خانم‌هایی که در اطرافتان زندگی می کنند از جمله مادران ، خواهران ، خاله و عمه و دیگران بفرستید . در ماه نوامبر نوع نادری از سرطان سینه کشف شد . خانمی متوجه جوش‌های پوستی دراطراف نوک سینه‌اش شد همانند تحریکات پوستی که در مادران جوان شیرده مشاهده می شود . ---به دلیل منفی بودن نتیجه آزمایش مامو‌گرافی ، پزشک معالجش تنها به او داروهای آنتی بیوتیک تجویز کرد . ---بعد از دو دوره درمان ، ضایعه‌ ایجاد شده رو به وخامت گذاشت . بنابراین پزشک معالجش انجام ماموگرافی مجدد را تجویز کرد . ---در این مرحله نتیجه آزمایش ماموگرافی حاکی از وجود توده‌ای در سینه بود . نتایج حاصله ازنمونه برداری نمایانگر رشد سریع توده بود . ---شیمی ‌درمانی برای کند کردن رشد توده آغاز شد . سپس بخشی از سینه برداشته شد . پس از مشاهده نتایج نمونه ‌برداری ، درمان طبق مراحل زیر ادامه یافت . ---.
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

dannni - سوئد - استکهلم
. ---2. در مرحله بعد بخشی ازسینه برداشته شد . ---. ---3. سپس دوره کامل شیمی‌درمانی آغاز شد . ------1. در ابتدا برای رشد سریع توده از شیمی درمانی استفاده شد . ---4. بعد از طی مراحل فوق پرتو‌درمانی آغاز شد . ---. ---پس از 9 ماه معالجه سخت ، پزشکان سلامت کامل وی را تایید کردند . ---. ---یک سال بدون هیچ مشکلی سپری شد ولی این بار سرطان در کبد وی ظاهر گشت ، و به ناچار همانند دوره قبل چهار مرحله درمان را پشت سر گذاشت . ---. ---او هرگز اجازه نداد که دوره‌های درمانی سخت و طولانی تاثیری بر کیفیت زندگیش داشته باشد و با روحیه‌ای خوب برای واپسین روزهای زندگیش برنامه ریزی می‌کرد . سر انجام پس از تحمل درد و رنج بسیار در گذشت . ---. ---در واپسین روزهای عمرش این پیام را به تمام بانوان جهان به یادگار گذاشت : . ---.
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

dannni - سوئد - استکهلم
---' لطفا نسبت به هر چیز کوچک غیر عادی بی تفاوت نباشید و برای کمک به سلامت خویشتن تا حد امکان پافشاری کنید . ' . --- بیماری PAGET : . ---این بیماری نوع نادری از سرطان سینه می‌باشد که در خارج سینه و در ناحیه هاله و نوک سینه بروز می کند و به شکل دانه‌های قرمز رنگی است که بعد‌ها به صورت ضایعه‌های پوستی خشن ظاهر میشود . ---من به هیچ عنوان تصوری از این بیماری مبنی بر یک نوع نادر سرطان سینه نداشتم ، ولی کاملا در اشتباه بودم . ---نوک سینه‌های من هرگز غیر عادی به نظر نمی رسیدند فقط دانه‌های جوش بودند که مرا اذیت می کردند و این تنها دلیل مراجعه من به پزشک بود . ---گاهی اوقات این جوش‌ها خارش داشتند و درد‌ناک بودند ولی درسایر مواقع مشکلی برای من نداشتند . آن‌ها فقط زشت و مزاحم بودند و با هیچ نوع پمادی که توسط پزشک معالجم و متخصص پوست تجویز میشد محو نمیشدند . ---.
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

dannni - سوئد - استکهلم
---پزشکان کمی نگران بودند اما هیچگاه به من در مورد سرطانی بودن آن‌ها هشدار ندادند . ---با قاطعیت می توانم بگویم که زنان زیادی آگاهی ندارند که این دانه‌های کوچک قرمز رنگ بر روی سینه و هاله اطراف آن می‌تواند باعث بروز نوع نادری از سرطان سینه باشد . ---حادترین بخش این بیماری ، بی خطر به نظر رسیدن علائم آن است . ---اغلب تصور می شود که یک نوع التهاب پوستی یا عفونت است و همین تشخیص نادرست باعث به تعویق افتادن شروع درمان این بیماری می باشد . --- علائم بیماری : . ---. ---· قرمزی مزمن ، ترشحات و سخت شدن نوک سینه که باعث ایجاد خارش و سوزش می شود . ' ( همان طور که اشاره کردم من خارش و سوزش یا ترشحاتی که از آن آگاه باشم نداشتم اما در نوک سینه‌های من حالت سفتی و پوسته پوسته شدن ایجاد شده بود . ) . ---.
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

dannni - سوئد - استکهلم
---· زخمی درنوک سینه شما که هرگز بهبود نخواهد یافت . ---· معمولا یکی ازنوک سینه‌ها درگیر این بیماری می شود و تشخیص آن در ابتدا با انجام معاینات فیزیکی توسط پزشک و سپس انجام آزمایشات مامو گرافی تجویز شده توسط پزشک معالج صورت می پذیرد . ---اگرچه این قرمزی و ترشحات و سخت شدن تقریبا شبیه یک آماس پوستی ( عفونت پوستی ) است اما اگر این علائم تنها در یکی از سینه‌ها مشاهده شود ، پزشک شما باید مشکوک به سرطان شود. ---پزشک شما برای اطمینان از تشخیص صحیح بیماری و ارائه درمان مناسب ، می بایست برای شما نمونه برداری از زخم را تجویز کند . ------این پیغام باید جدی گرفته شود و تا جائی که امکان دارد به دوستان و اعضای فامیل ارسال شود . ---این کار می تواند نجات بخش زندگی یک انسان باشد . ---سرطان سینه در من پس از دریافت مقادیر زیادی از مواد شیمی درمانی و بیست وهشت جلسه پرتودرمانی و دریافت تاماکسوفین به استخوان‌هایم سرایت نمود ، در صورتی که اگر این بیماری از ابتدا درست تشخیص داده می شد هیچ گاه به سایر قسمت‌های بدن گسترش پیدا نمی کرد . ---.
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

dannni - سوئد - استکهلم
--- خوانندگان عزیز . ---. ---این باعث تاسف است که خانم‌های زیادی ازبیماری PAGET آگاهی ندارند ، اگر با ارسال این میل بتوانیم افراد زیادی را از خطرات این بیماری آگاه کنیم ، درآن صورت ما به زنان بسیاری در همه جای جهان کمک کرده ایم . ---. ---لطفا اگر می توانید ، چند لحظه ای را صرف ارسال این میل برای آن تعداد از افرادی که برایتان مقدور است بنمایید ، به خصوص به افراد فامیل و دوستانتان . ---این تنها چند لحظه وقت شما را می گیرد ولی می تواند یک زندگی را نجات دها.
سه‌شنبه 20 بهمن 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.