بررسی روزنامه های صبح تهران، شنبه سوم بهمن

بررسی روزنامه های صبح تهران، شنبه سوم بهمن

تیترهای اول

"برترین های نخستین جشنواره فیلم های تلویزیون" عنوان اصلی جام جماست، ابرار از زبان امام جمعه شیراز نوشته زنان نیز مانند مردان باید در رشته تیراندازی فعالیت کنند"، "آلاینده سرطان زای تهران پنجاه برابر اروپا و آمریکا" تیتر اول ابتکار است.

"ادامه بازی دوگانه روس‌ها" تیتر اول تهران امروزاست، روزنامه ایران از "تکمیل اطلاعات اقتصادی خانوار از امروز" خبر داده، اعتماد از "پیشنهاد افزایش چهار برابری قیمت نفت" نوشته، دنیای اقتصاد در عنوان گزارشی از اقتصاد جهان نوشته "مسابقه رشد در اقتصاد 2010" و جهان صنعت از "هشت سناریو برای اصلاح قیمت حامل های انرژی" خبر داده است.

"هر کشور مخالف سلطه دوست ایران است" از قول رهبر جهوری اسلامی در تیتربزرگ کیهان آمده روزنامه جمهوری اسلامی از همین منبع نوشته "سیاست ایران بر مخالفت با نظام سلطه استوار است"، رسالت از زبان امام جمعه موقت تهران نوشته "مواضع دوپهلو آتش فتنه را شعله ور تر می کند" و خراسان و آفتاب یزد همین خبر را با جمله "معترضینی را که در چارچوب قانون اساسی حرکت کنند برانداز نمی دانیم" نقل کرده و مردم سالاری در عنوان اصلی خود پرسیده "مناظره یا گفت گوی یکسویه".

گزیده مقالات

گردش آزاد مطبوعات

علیرضا رجائی در مقاله ای در اعتماد نوشته رشد و بالندگی مطبوعات کشور در گرو توسعه رسانه ها و افزایش سرانه مطالعه روزنامه هاست و اگر معتقد به نوعی از انحصار رسانه یی باشیم در رقابتی نابرابر مغلوب رسانه های خارجی خواهیم شد. اما اگر مرادمان برداشتن موانع گردش آزاد اطلاعات در جهت تسریع رسیدن به جایگاه مطلوب مطبوعات باشد نتیجه این رقابت به گونه یی دیگر رقم خواهد خورد.

به نوشته این مقاله این پیش فرض که رسانه ها به صورتی تمام و کمال و به طور صد درصدی باید در چارچوب و قواعد از پیش تعیین شده یی حرکت کنند نتیجه اش این می شود که علاوه بر تضعیف رسانه ها موجی از انتقاد و اتهام به سوی رسانه هایی که تنها قصدشان حرکت در چارچوب های حرفه یی فعالیت رسانه یی است به راه افتد. نمی توان انتظار داشت اخبار و تحلیل های رسانه یی تنها بر اساس موازین و مولفه هایی از پیش تعیین شده باشد.

پس کجا اعلام موضع کنند

سادات رضوی در مقاله ای در تهران امروز یادآور شده وزارت ارشاد در اقدامی کم‌سابقه به 15 روزنامه سراسری از جمله تهران‌امروز بابت چاپ سخنان آقایان خاتمی رئیس‌جمهور سابق، روحانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی، عضو کنونی مجمع تشخیص و مجلس خبرگان رهبری و مطهری نماینده اصولگرای کنونی مجلس تذکر داده است. اما این تذکرات چندان وارد نیست.

از جمله دلایلی که نویسنده تهران امروز ذکر کرده این است: تاکید رهبر این بوده است که نخبگان سکوت نکنند. به تبع چنین خواسته درستی، سه نفر از نخبگان و خواص نکاتی را مطرح کرده‌اند و روزنامه‌ها نیز به چاپ آن اقدام کردند و تذکرگرفتند. اگر این سه‌ نفر جزو خواص و نخبگان نیستند پس چه کسی خواص و نخبه محسوب می‌شود؟ و اگر روزنامه‌ها اجازه چاپ مطالب این خواص را ندارند پس این افراد چگونه مواضع خود را به گوش ملت برسانند و فاصله خود را با دشمنان عیان سازند؟

سیاست نه مثل جام حذفی

ابتکار در سرمقاله خود سیاست را همچون مسابقه فوتبال دانسته و نوشته در جام حذفی به اندازه لیگ جذابیت نیست چرا که آن جا استرس حذف یک مرحله ای هست و این جا پلکانی امکان ورود به فینال وجود دارد گاهی یک اشتباه کوچک موجب حذف یک تیم مقتدر می شود به همین دلیل هم گفته می شود لیگ برتر به عدالت نزدیکتر است.بازی سیاست هم چنین است.

علی اکبر وکیلی نویسنده سرمقاله ابتکار تاکید کرده جام حذفی سیاست، امکان اجرا» استراتژی جذب حداکثری و دفع حداقلی را نمی دهد.در جام حذفی سیاست امیدی به آینده وجود نخواهد داشت.اما هنگامی که عرصه سیاست به مدل لیگ برتر تبدیل شد هر کس خود را در مقابل قوانین حاکم بر مسابقه،متعهد می داند و لیگ تا لحظه آخر هم جذابیت دارد.بازنده خود را حذف شده مطلق نمی پندارد .

ولی فقیه را نمی شود خرید

رسالت در سرمقاله خود در توجیه ولایت فقیه و اهمیت آن نوشته طی30 سال گذشته همواره کسانی بوده اند که از رسانه های دشمن برای ملت ایران شکلک درآورند اما این ادا و اطوارها شیوع نداشته است اما ظهور امپریالیسم در دهه چهارم در اندازه ای متفاوت بود، که رهبر چون چشمی بیدار همه را رصد کرده بود.

سردبیر این روزنامه اظهار نظر کرده که برخی نخبگان از همان ابتدا نمی خواستند این هشدارها را جدی بگیرند چون خود آنها در دام فریب دشمن بودند و یا قیمت فروش خود را دریافت کرده بودند.

به نظر کاظم انبارلوئی امپریالیسم در ایران طی30 سال گذشته بارها شکست خورده است. چرا؟ برای اینکه نتوانسته است امام یا رهبر را بخرد.

مناظره یا مسخره

مردم سالاری در مقاله ای ضمن اشاره به توجه مردم به مناظره های هفته گذشته نوشته ما پنج شنبه شب آب سردی به آتش امید آنها ریخته شد ، طرفین شرکت کننده در مناظره نه تنها اختلافی و بحثی با هم نداشتند، که هر دو درخت افراط را آبیاری کردند و سخنان مناظره کنان چند جلسه گذشته را در غیاب آنها به سخره گرفتند و راه گشوده شده بر «واقعه سازی» را مسدود و تلاش دلسوزانه پی گرفته شده را ناکام وهمچون گذشته به همگان القا نمایند که جز نگاه سیاه وسفید، نگاه دیگری را باور نداشته باشند.

به نوشته این مقاله به هر علت از جمله علتی که مجری برنامه «روبه فردا» بر آن تکیه داشت این برنامه نه تنها مناظره نبود بلکه مباحثه هم نبود و به لحاظ اخلاق رسانه ای طعن و تمسخر شرکت کنندگان قبلی که احترامی به این برنامه روا داشتند و آبرویی به آن دادند نه حق بود ونه انصاف و نه مفید، زیرا این تصور که گفتمان رسانه ها مستقیما در افکار عمومی تغییر ایجاد می کند، پنداری غیر علمی و ساده بینانه است.

ارزش پول ملی

فرخ قبادی در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته تازه ترین ارزیابی‌ها از ارزش برابری واحد پول کشورهای مختلف جهان در برابر دلار آمریکا حاکی است که ریال ایران تنها از واحد پول سائوتام و ویتنام با ارزش‌تر است. این در حالی است که 5 سال قبل‌، ریال ایران دهمین پول کم ارزش دنیا بود.

این اقتصاد دان برای نشان دادن بی اعتبار چنین نگرشی نوشته به زودی با برداشته شدن سه صفر از اسکناس‌ها‌ که ظاهرا در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد‌، ارزش برابری پول ملی نسبت به دلار، یک شبه هزار برابر بالا می‌رود اما متاسفانه این دگرگونی‌، هیچ تغییری در ارزش واقعی پول ملی ما‌، به معنای قدرت خرید آن برای مردم کشور‌، پدید نخواهد آورد

درآمد دلاری دولت

یک روز بعد از آن که پایگاه اطلاع رسانی دولت آمار حسن روحانی را درباره درآمدهای ارزی دولت تذکیب کرده بود به نوشته مردم سالاری روابط عمومی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به یاد آن ها آورده که گرچه در گزارش دولت درآمد چهارسال دولت احمدی نژاد 339 میلیارددلار گفته شده اما درآمدهای دیگری هم هست.

بر اساس این گزارش عملکرد وزارت نفت در معاوضه نفت خام با فرآورده های نفتی در دوره چهار ساله مورد محاسبه قرار گیرد تا روشن شود که رقمی بالای 23 میلیارد دلار از درآمدهای ارزی دولت به خزانه واریز نشده ومبلغی که برای بازپرداخت بدهی بیع متقابل از طریق فروش نفت خام داده شده است بیش از 3 میلیارد دلار می باشد.

باز هم وعده

تهران امروز در سرمقاله خود نوشته روس‌ها مجددا در خصوص نیروگاه بوشهر تعهد دادند. پس از آنکه علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان اعلام کرد که نیروگاه بوشهر در نیمه اول سال 1389 افتتاح می‌شود، روسیه نیز اعلام کرد نیروگاه بوشهر بدون تردید در سال جاری میلادی ساخته می‌شود.

به گزارش این روزنامه رئیس سازمان انرژی اتمی روسیه‌ گفته است همه آزمایش‌ها با موفقیت انجام شده و بدون تردید نیروگاه اتمی بوشهر در سال ۲۰۱۰ راه‌اندازی می‌شود هر چند از تعیین زمان مشخص آغاز به کار این نیروگاه خودداری ورزید. روسیه 15 سال پیش ساخت این نیروگاه هزار مگاواتی را آغاز کرد اما راه‌اندازی آن بارها به تعویق افتاده است. به گونه‌ای که تقریبا هر چند وقت یک بار خبر از اتمام و راه‌اندازی نیروگاه می‌دهند اما بعد به دلایلی از آن سر باز می‌زنند

خطرناک و سرطان زا

ابتکار در تیتر اول خود از گزارشی خبر داده که حاکی است جدیدترین اندازه گیری های انجام شده نشان می دهد غلظت آلاینده سمی، بسیار خطرناک و سرطانزای آزبست در هوای شهر تهران 50 برابر شهرهای اروپایی و امریکایی است.

به نوشته این روزنامه آلاینده آزبست جز گروه سرطان زا A تقسیم بندی شده است که وجود این آلاینده در هوا می تواند سبب بروز سرطان ریه شود و سلامتی شهروندان را با خطر مواجه کند. از سوی دیگر افرادی که در مدت طولانی در معرض آزبست باشند احتمال ابتلای آنها به سرطان ریه بسیار زیاد است

زیان فن آوری منسوخ

خراسان در گزارشی نوشته ماهانه ۸۰ هزار سیم کارت به دلیل پر شدن کانتر می سوزد و این بدان معناست که این تعداد سیم کارت در ماه صرفا به دلیل به کارگیری یک فناوری منسوخ شده از سوی مخابرات از بین می رود

به نوشته این روزنامه به تازگی معاون فنی شرکت ارتباطات سیار اعلام کرده است. البته تعداد کل سیم کارت های سوخته خیلی بیشتر از این میزان است اما رقم ۸۰ هزار ،آماری است که مخابرات اذعان می کند به دلیل پرشدن کانتر در هر ماه رخ می دهد و در واقع به نوعی کاربر در بروز آن مقصر نیست.

black chador - امریکا - ولدن
رسالت جوک جالبی گفته.
شنبه 3 بهمن 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.