بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه ۲ دی

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه ۲ دی

تیترهای اول

"اطلاعات روز را به مجلس نمی دهند" گزارش اصلی آفتاب یزد است، "خیز زودهنگام اصولگرایان برای شورای شهر" تیتر اول ابتکار است، و روزنامه جمهوری اسلامی در گزارشی نوشته "بم همچنان چشم انتظار بازسازی و مساعدت مسوولان."

"کاملا بر فتنه مسلط هستیم" به نقل از وزیر اطلاعات تیتر اصلی ابرار است، رسالت از زبان آیت الله نوری همدانی نوشته "سکوت را جایز نمی دانیم" و "فرصت های مثبت در ایران را از دست ندهید" عنوان اول مردم سالاری است.

اعتماد از قول محمود احمدی نژاد نوشته "خسارت را از حلقوم استکبار بیرون می کشیم" و ایران همین خبر را با عنوان "ایران از انگلیس غرامت جنگی می گیرد" منعکس کرده است.

"بازی دوگانه ژنرال ها و اوباما در برابر ایران" در صدر گزارش های جوان آمده و "تصفیه وسیع مخالفان جنگ صعده در ارتش سعودی" عنوان اول کیهان است.

"لایحه یارانه ها تولید را گران کرد" تیتر اول فرهیختگان است، "راه فوری خروج از بحران مسکن" گزارش اصلی دنیای اقتصاد، و پایان نسل تعزیه خوانان" عنوان اول جام جم.

گزیده مقالات

از حلقوم استکبار

اعتماد نوشته روز گذشته یک بار دیگر احمدی نژاد بر لزوم گرفتن خسارت جنگ جهانی دوم تاکید کرد. او در جریان سفر به شیراز خطاب به مردم گفت؛ آنها بدانند بنده جمعی را مامور کرده ام که خسارت های جنگ جهانی و اشغال ایران توسط انگلیسی ها را حساب و کتاب کنند و ما آن را به صورت سند رسمی به سازمان ملل ارائه خواهیم داد و مطالبه خواهیم کرد و با پشتیبانی ملت خسارت هایی را که به ملت ایران وارد شده است از حلقوم استکبار گران بیرون خواهیم کشید.

اعتماد نوشته احتمالاً منظور احمدی نژاد از ماموریت به جمعی برای محاسبه خسارات، همان نامه یی است که پیشتر نیز به مشایی داده بود. احمدی نژاد در نامه یی به اسفندیار رحیم مشایی، خواستار تشکیل گروهی از صاحب نظران حقوقی، اقتصادی، تاریخی و سیاسی برای ارزیابی و استیفای حقوق مسلم ایران به منظور پیگیری ابعاد خسارت وارده به ایران در جنگ جهانی دوم و اشغال توسط سه کشور به اصطلاح فاتح این جنگ در مجامع جهانی شد.

به نوشته این روزنامه احمدی نژاد که قبل از این هم در کپنهاگ گفته بود ما خسارات وارده از جنگ جهانی دوم را مطالبه می کنیم و من گروهی را مامور کرده ام، به نظر می رسد واقعاً درصدد دریافت غرامت از غرب باشد. البته پرداخت خسارت جنگ جهانی دوم تنها مطالبه احمدی نژاد در دانمارک نبود. او حتی خواستار پرداخت غرامت از امریکا برای کودتای 28 مرداد شد.

کشته ها بی شمار

رسالت موضوع خسارت های وارده به ایران را در سرمقاله خود مطرح کرده و نوشته خسارت های وارده در جنگ جهانی اول و دوم از جانب روسها، انگلیسی ها، عثمانی ها و آمریکایی ها فراتر از یک مسئله معمولی برای ملت ایران است. مسئله، فاجعه نسل کشی میلیون ها ایرانی در فاصله سالهای1296 -1298 است که متاسفانه چنین موضوع پر اهمیتی از دید مورخان به اصطلاح روشنفکر دور مانده است .

به نوشته این روزنامه علاوه بر این در طول جنگ جهانی دوم نیز به رغم اعلام بی طرفی دولت ایران بر اثر قحطی، بیماری تیفوس و نیز جابه جایی مردم ایران تعداد بی شماری از ایرانی ها کشته شدند.

چرا به مصر

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به سفر رییس مجلس به مصر اعتراض کرده و با اشاره به گفته های مقامات مصری درباره موفقیت این دیدار نوشته این گفته ها را شاید با اغماض بتوان در چارچوب تعارفات دیپلماتیک از نوع غیرمتداول آن ارزیابی کرد و از کنار آن گذشت ولی با توجه به اظهارات صریح عمر سلیمان رئیس سازمان اطلاعات و امنیت مصر در پایان دیدارش با رئیس مجلس شورای اسلامی مسئله به کلی فرق می کند .

به نوشته سرمقاله جمهوری اسلامی عمر سلیمان در پایان این دیدار ادعا کرده ایران و مصر درخصوص مسئله فلسطین دیدگاههای مشترکی دارند و فقط در برخی از موارد این دیدگاهها با اختلاف نظرهای جزئی همراه است !

نویسنده این سرمقاله پرسیده: در این دیدار دو و نیم ساعته چه مسائل و محورهائی مطرح شده که قرار است حسنی مبارک در جریان دیدار با برخی سران عرب حوزه خلیج فارس نتایج و دستاوردهای آن را به اطلاع برساند. متاسفانه خبررسانی در این حوزه ها با تعلل تردید سکوت و تکذیب همراه است و معلوم نیست این نقیصه بزرگ چگونه و چه زمانی رفع و جبران خواهد شد.

قاهره نزدیک تر

روزنامه جوان هوادار دولت از این سفر تجلیل کرده و نوشته مصر و سعودی کباده کیاست عربی را می کشند در این میان قاهره به ایران نزدیک تر است.

به نظر این روزنامه مشکلات روابط دو کشور در حد ماجرای وجود جنازه شاه سابق ایران در قاهره و وجود خیابانی به اسم خالد اسلامبولی عامل ترور انور سادات در تهران خلاصه می شود ، برخی معتقدند که شاید مناسسفر علی لاریجانی رئیس مجلس بتواند قفل های سفت و سخت مناسبات ایران و مصر را در شرایط جدید منطقه در هم بشکند، اما تهران هنوز هم به مناسبات دو جانبه با شک و تردید نگاه می کند .

فقط پنج هزار نفر

کیهان در گزارشی ادعا کرده که ادعاهای سایت های اصلاح طلبان برای جمعیت پانصدهزار نفری در تشییع جنازه آیت الله منتظری زدن به جدول است و اگر کاملاً علمی و به صورت دقیق به محاسبه جمعیت حاضر بپردازیم مشخص می شود که جمعیت مذکور در حد همان محاسبه روزنامه کیهان در روز سه شنبه- حدود 5 هزار نفر - خواهد رسید.

مطابق محاسبه کیهان طول خیابانی که تشییع جنازه در آن صورت گرفت طبق نقشه های چاپ شده قم که با مقیاس 1 به 15 هزار تنظیم شده است 150 متر بوده و اگر در هر متر مربع هنگام راه رفتن 2 نفر موجود باشند با احتساب عرض 20 متری این خیابان کل جمعیت حاضر در خوشبینانه ترین حالت به 6 هزار نفر نمی رسد .

به نوشته کیهان با احتساب جوی ها، درختان و مردم حاضر در صحنه که بخش عمده آنها برای دفاع از حریم مقدس حرم حضرت معصومه و نیز برای دفاع از انقلاب حاضر شده بودند و نیز با احتساب فضای خالی انتهای خیابان حجتیه میزان جمعیت کمتر هم می شود. این در حالی است که حتی اگر جمعیت حاضر در هر متر مربع را چند برابر هم در نظر بگیریم باز عدد نهایی با اعداد تخیلی اعلام شده از جانب سایت های نزدیک به جریان فتنه تفاوتی پرنشدنی دارد .

مقایسه آماری

آفتاب یزد در سرمقاله خود با عنوان از استادیوم تبریز تا خیابان های قم به یادآورده که بعضی روزنامه‌ها، در جریان سفر یکی از مقامات به تبریز هنرنمایی را به اوج رسانده و تصاویری را منتشر نمودند که با عکس‌های منتشره توسط خبرگزاری‌های اصولگرا تفاوت عمده داشت.و سکوهای خالی را پر نشان می داد.

سردبیر آفتاب یزد بعد از تاکید بر این که تعداد حاضران در تشییع جنازه آیت لله منتظری بیش از رقمی است که کیهان ادعا کرده نوشته درارائه آمارهای اینچنینی، یک چیز موجب نگرانی جدی است. این نگرانی از آنجا آغاز می‌شود که ظاهرا تعدادی از تریبون‌داران و صاحب‌نفوذان در کشور، اطلاعات مندرج در یکی دو روزنامه را به راحتی می‌پذیرند و همین اطلاعات را مبنای تحلیل‌ها- و شاید تصمیم‌گیری‌ها- قرار می‌دهند.

. ‌‌

مجتبی واحدی در این نوشته تاکید کرده تصمیم گیرندگان اگر آمار واقعی مراسمی مانند تشییع جنازه قم و سخنرانی تبریز را بدانند، در اتخاذ آن تصمیم‌ها، قدری تامل به خرج دهند«! این نحوه خبررسانی از بُعد دیگری نیز می‌تواند برای کشور و نظام هزینه‌ساز باشد. کسانی که بنابر بعضی مصلحت سنجی‌ها یا خدای نخواسته برای برخی تسویه‌حساب‌ها، واقعیات آشکار را دستکاری می‌کنند آیا به روزی اندیشیده‌اند که همین رسانه‌های داخلی بایستی در برابر خبرسازی‌‌های شیطنت آلودِ مخالفان نظام،بـه نـقش آفرینی بپردازند. چطور؟

گذر از جنبش اعتراضی

فروزان آصف نخعی در سرمقاله مردم سالاری نوشته هوشیاری اصولگرایان میانه رو و اصلاح طلبان اقتضا می کند تا در برابر اصولگرایان افراطی، بر اساس یک خط مشی روشن و هوشمندانه جنبش اعتراضی به جنبش مدنی تبدیل شود.

به نظر نویسنده این مقاله شرایط فعلی ضربه های جبران ناپذیری به منافع ملی ایران وارد می سازد که خطر دامن زدن به انتظارات به ویژه مصرفی در جامعه از آن جمله است این خطر نه تنها اصول گرایان افراطی و دولت بلکه نیروهای اجتماعی دیگر را نیز شامل خواهد شد و به استهلا ک ملی شدت و عمق خواهد بخشید.

خصوصی سازی چینی

حسین راعفر در مقاله ای در اعتماد نوشته ظاهراً خصوصی سازی به سبک چینی از جمله نسخه هایی است که دولت نهم برای ساماندهی اقتصاد جهانی پیچیده بود و چون با مقتضیات اقتصاد جهانی تنظیم شده بود فقط در ایران کار نمی کند، سهام عدالت نیز از طرح هائی است که جز ایجاد اختلال بیشتر در اقتصاد کشور کاری نکرده است .

به نوشته این اقتصاددان تجربه خصوصی سازی در بسیاری از نقاط جهان از جمله کشور خود ما حکایت از آن دارد که این کار می تواند یک فرآیند بسیار فاسد باشد که انتقال دارایی ها به یک گروه از نخبگان ممتاز در مقابل پرداخت تنها بخش اندکی از ارزش بازار آنها صورت پذیرفته است.

Haghighat09 - المان - بن
این حسین شریعتمداری مدیره روزنامه کیهان 100٪ از سر تا پا به خون 1000ران بیگناه الودست واقعا برای من وجود خدا فقط در یچز خلاصه میشه و نه بیشتر و اونم اینکه خودش مستقیم این موجودی رو که افریده چنان روزگارش رو سیاه کنه که تا به حال نه دیده و نشنیده شده .امیدوارم که خانوادت رو جلوی چشمات اول بهشون تجاوز کنند بعد به اتیش بکشند .واقعا اگه تو حسین شریعتمداری سره سالم به گور ببری یعنی باید تمامه مقدسات رو باید به کثافت کشید.
چهار‌شنبه 2 دی 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.