بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۲۹ آذر
بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۲۹ آذر
تیترهای اول
"رد فرضیه مننژیت؛ مرگ در اثر صدمات وارده" عنوان اصلی آفتاب یزد است، "ضرب و جرح، علت مرگ در کهریزک" تیتر ابتکار است و "اولین گزارش رسمی از متهمان کهریزک" گزارش اصلی تهران امروز است.
رسالت از زبان مدیر این روزنامه نوشته "نفی جمهوری اسلامی اساس تفکر موسوی است"، "بازتاب های راه پیمائی روز جمعه" عنوان گزارش اصلی روزنامه اعتماد است، "بی تفاوتی همه چیز را تباه می کند" به نقل از هاشمی رفسنجانی تیتر روزنامه ابرار استو فرهیختگان از همین مقام "بی تفاوتی همه چیز را تباه می کند" را نقل کرده است .
"رونق به اقتصاد جهان باز می گردد" تیتری است که دنیای اقتصاد برای گزارشی از اوضاع 80 کشور در سال 2010 برگزیده، "بانک مرکزی در برابر آزمون ضد بانک ها" عنوان اصلی جام جم است، جهان صنعت "سه سناریو برای نرخ سود سال 89" را با اهمیت ترین خبر امروز دیده و ایران روزنامه دولت "صدور شناسنامه جدید ایرانیان از بهمن" را گزارش اصلی قرار داده است.
روزنامه جمهوری اسلامی در عنوان اول خود از "کشته شدن دهها زن و کودک در حملات هوایی آمریکا به یک استان یمن" خبر داده و کیهان از زبان احمدی نژاد در صدر اخبار خود نوشته "تصمیم غرب علیه ایران در اراده ما بی تاثیرست".
گزیده مقالات
آزمون جدی قضائی
تهران امروز در سرمقاله خود نوشته اطلاعیـه سازمان قضایی نیـروهـای مسلـح که در آن برای سه نفر از متهمان بازداشتگاه کهریزک در خواست مجازات شده است را میتوان سرآغاز جدیترین آزمون قوهقضائیه در دوران جدید آن دانست. رسیدگی جدی و بدون مسامحه با همه عاملان و آمران وقایع کهریزک.
به نظر این روزنامه دستور رهبر برای تعطیلی این بازداشتگاه و تحت تعقیب قرار گرفتن مجرمان مرتبط با آن علاوه بر آنکه نشان دهنده عزم جدی نظام اسلامی برای مقابله با هر نوع عامل تهدید کننده امنیت ملی و حیثیت اجتماعی است، میتواند نشان دهنده اهمیت قانونگرایی بهعنوان یک رکن اصلی در نظام جمهوری اسلامی نیز تعبیر شود.
چه گفتند پیش از این
آفتاب یزد در مقاله اصلی خود به یاد آورده که روز پنجم مرداد 88 خــبــرگــزاری ها از قول سهـراب سلـیـمـانی مدیر کل زندانهای استان تهران نوشتند "تمام پزشکان بیمارستان و پزشکی قانونی تایید کردند که محمد کامرانی - یکی از مقتولان حوادث بعد از انـتـخـابـات - مـنـنـژیت داشته است."
به نوشته این روزنامه سلـیمانی در همان گفتگو اعلام کرده بود: "روحالامینی به قسمت بازداشتگاه اوین تحویل نشده بود و از قبل مننژیت داشت. او و کامرانی باید تحویل اوین میشدند. روحالامینی در مسیر زندان و خودروی اعزام حالش بد شده و توسط عوامل و نیروهای امنیتی به بیمارستان منتقل میشود و آقای کامرانی دو یا سه ساعت بعد در زندان حالش به هم خورد.
آفتاب یزد تاکید کرده 145 روز پــس از انـعـکــاس ایــن مـصــاحـبـه در رســانـههـای داخلـی، دیـروز اطـلاعـیـه سازمان قضایینیروهای مسلح نشان داد فرضیه "فــوت مـحـســن روح الامـیـنــی، امـیــر جوادیفر و محمد کامرانی بر اثر مننژیت" رد شده و با اشاره به وجود آثار متعدد ضــرب و جــرح این ها قتل عمد خوانده شده است.
کدام تفسیر
رسالت در مقاله ای به یکی از تفسیرهای قرآنی هاشمی رفسنجانی استناد کرده که در آن تاکید شده که راه حل بحران تمکین در برابر رهبر الهی است و خودسرانه عمل نکردن در مسائل مهم اجتماعی.
نویسنده رسالت بر این مقدمه افزوده مردم براساس همین آموزه های قرآنی که آقای هاشمی در تفسیر راهنما آورده طی دو جمعه گذشته به خیابانها ریختند و پشتیبانی خود را از مواضع رهبری و نیز محکومیت هتک حرمت به ساحت امام اعلام کردند. اما دفتر آقای هاشمی دو روز قبل متن کامل سخنان ایشان را در مشهد منشتر کرد که در واقع تحمیل یک نظر به رهبری است.
مقاله رسالت استدلال کرده که 40 میلیون نفر در این انتخابات شرکت کردند. دو سوم مردم به یک نامزد رای دادند و کسانی هم که به کسان دیگر رای داده اند به اعلام نتایج التزام قانونی دارند. چرا عده ای برخلاف رای اکثریت و داوری6 فقیه و6 حقوقدان شورای نگهبان و حکم تنفیذ رهبری همچنان به دروغ تقلب یا تردید در اعلام نتایج انتخابات تفوه می کنند ؟
چرا هفتم نشد
اعتماد در خبری با عنوان هاشمی چگونه هفتم نشد به نقل از یک سایت اینترنتی فاش کرده که در چهارمین دوره انتخابات خبرگان، در حالی که ناظران هاشمی تشخیص داده بودند که وی با فاصله بعید از نفر دوم به عنوان نماینده اول تهران در آن مجلس برگزیده شده قصد داشتند وی را نفر هفتم اعلام کنند.
به نوشته اعتماد با آگاهی ستاد هاشمی از تقلب در اعلام نتیجه انتخابات، نتایج به دست آمده از صندوق های اخذ رای که با پیامک ارسال شده بود، به برخی مسوولان برگزاری انتخابات ارائه و با اظهار نگرانی از اخبار غیررسمی نسبت به اعلام نادرست شمارش آرا هشدار داده می شود و در نهایت آمار درست نتایج انتخابات به اطلاع مردم می رسد.
شعر و شعار ایت الله
رسالت در مقاله ای به تحسین آیت الله نوری همدانی پرداخته که واعظ و فقیهی عالیقدر است. با این که محاسن او از گذشت روزگار سپید و قامتش خمیده است اما در کنار فقاهت، لباس رزم بر تن دارد، به مثابه بسیجیان است.
نویسنده رسالت با این مقدمه اشاره می کند که ایت الله نوری همدانی سی و دو سال قبل نزدیک انقلاب در پاسخ مقاله توهین آمیز ی که علیه ایت الله خمینی چاپ شد اشعار بسیاری علیه حکومت پادشاهی قرائت کرد از جمله شعر مه فشاند نور و سگ عوعو کند را.
به نوشته این روزنامه در روزهای اخیر هم این روحانی محافظه کار و نزدیک به جناح راست شعارهای تظاهرات را ساخته از جمله شعارهای: امام خمینی کوثر است، دشمن او ابتر است/ خامنهای کوثر است، دشمن او ابتر است.
آگاهی مردم
جعفر گلابی در اعتماد نوشته وقوع دو انقلاب بزرگ در کمتر از صد سال توانایی مردم ایران در درک و تحصیل و امعان نظر حتی به جزییات را مضاعف ساخته است. مردم دیگر امواج را شناخته اند و حتی گاهی عمداً خود سوار آنها می شوند. شاید دیگر هیچ موجی نتواند ناخواسته و نادانسته مردم ایران را با خود به مقصد دلخواه اش ببرد.
به نظر این نویسنده اصلاح طلب در شرایط خاص کنونی امید می رود مردم بدون هزینه های گزاف و بدون مخدوش شدن آرامش جامعه و بدون افراط و تفریط گام های مهمی در جهت اعتلای کشور و نزدیک شدن به جامعه آرمانی خویش بردارند. از پس آن همه حوادث و یک تاریخ بزرگ دیگر عیب است که ما در اثر یک دعوای خانوادگی دچار خسارت های بزرگ شویم.
غرامت از کی؟
آفتاب یزد در سرمقاله خود با اشاره به گفته محمود احمدی نژاد در دانمارک مبنی بر این که دولت ایران از متفقین به خاطر خسارت های زمان جنگ جهانی دوم غرامت طلب خواهد کرد نوشته مهم از خسارت هائی که در آن زمان به کشور وارد آمده خسارت ناشی از رفتارهای روسیه و چین در پرونده هستهای ایران است که به مراتب سنگینتر از خساراتی است که از توطئهچینی مستقیم آمریکا و انگلیس ناشی میشود.
به نوشته سردبیر آفتاب یزد مسئولانی که امروز از آرای ممتنع در قطعنامه های علیه ایران سپاسگزاری می کنند بعید است در آینـده بتـواننـد مدعی کشورهایی شونـد کـه جمع آوری مدرک در خصوص "خسارت زنی" آنها به ایران در جنگ جهانی دوم به اندازه اقدامات آشکار تعدادی از کشـورها در سوژه های اخیر مرتبط بــا ایران، آسـان نیست.
مجتبی واحدی در انتهای مقاله نوشته اگر دولتمردان ایران، این موضوع را از وظایف اصلی خود برمیشمارند و آن را در مقایسه با جریان امور عادی کشور از اولویت برخوردار میدانند، بهتر نبود قبل از رسانهای کردن - آن هم در یک کشور خارجی- برای آن، فراخوان داخلی میدادند تا این موضوع حیثیتی، مانند بعضی اظهارنظرهای دیگر، درمیانه راه به تفسیر و تاویل یا توجیه و تکذیب، دچار نشود!
رکود نزدیک
جهان صنعت در سرمقاله خود نوشته در شرایطی که غبارهای دیپلماتیک فضای عمومی کشور را تحتالشعاع قرار داده، جو سیاسی و اقتصادی کشور از سوی دولتمردان شفافسازی نمیشود و تکلیف طرح تحول اقتصادی، هدفمند کردن یارانهها و بودجه سال 89 مشخص نیست تا امنیت اقتصادی سرمایهگذاران کاهش یابد و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف به رکود نزدیک شود.
به نوشته این مقاله چه بخواهیم و چه نخواهیم، دولت با بلاتکلیف گذاشتن اقتصاد کشور، ناخواسته لطمات جبرانناپذیری را وارد ساخته و به سادگی نمیتوان امنیت از دست رفته سرمایهگذاران را بازگرداند.هرچند که این نکته نیز امکان انکار دارد و میتوان با یک جو روانی تازه حبابگونه شاخصها را با خریدهای دولتی به بالا هل داد اما در نهایت نمیتوان رشد حقیقی را انتظار کشید.
طهماسب طلائی در انتهای سرمقاله جهان صنعت نوشته به قول امروزیها و دیروزیها امنیت در سرمایهگذاری حرف اول است و نمیتوان با اعداد حبابی همه چیز را گلگونه و بلبلوار نشان داد!
دو نوع رشد
پویا جبل عاملی در سرمقاله دنیای اقتصاد پرسیده آیا میتوان رشد اقتصادی را معیاری برای مقایسه عملکرد دو اقتصاد دانست؟ به طور کلی پاسخ به این پرسش مثبت است. اما با توجه به میزان توسعه یافتگی و در حال توسعه بودن هر جامعه این معیار تغییر می کند.
به نوشته این اقتصاددان اگرر دو اقتصاد در حال توسعه و توسعه یافته، رشدی برابر را تجربه کنند، فعالیت در اقتصاد توسعه یافته بسیار بیشتر از اقتصاد عقب مانده بوده تا این رشد محقق شده است.
سرمقاله دنیای اقتصاد نتنیجه گرفته اگر امروز رشد اقتصاد ایران از اقتصادهای توسعه یافته تنها با اختلاف ناچیزی بالاتر است، نشان از آن دارد که عملکرد این اقتصاد به صورت محسوس و غیرقابل اغماضی نامطلوب بوده و امیدبخش نیست.
تیزر تبلیغات ازدواج
روزنامه جمهوری اسلامی با لحنی انتقادآمیز از یک تیزر تبلیغاتی خبر داده که سازمان ملی جوانان ساخته تا جوانان را به ازدواج تشویق کند در حالی که بیشتر روابط آزاد دختر و پسر ها را تبلیغ می کند.
به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی سازمان ملی جوان بعد از آن که نمایشگاهی با عنوان ازدواج اسان برپا کرده و به دلیل ترویج زندگی اشرافی و دادن غرفه به سایت های اینترنتی همسریابی مورد انتقاد قرار گرفت دست به کار ساختن این تیزر تبلیغاتی شده که در آن دوستی دختران و پسران در پارک ها ترویج و تبلیغ می شود.
از قرار در این آگهی تلویزیونی که در روزهای اخیر در ساعت پربیننده از شبکه های سراسری سیمای جمهوری اسلامی پخش می شود یک دختر و پسر برروی نیمکتی نشسته اند و به زانتیای سفیدی که به عنوان ماشین عروس استفاده می شود و یک زوج خوشبخت را نمایش می دهد با حسرت نگاه می کنند. فیلم تاکید می کند که زوج خوشبخت ماشین عروس فعلی سه هفته قبل در همان پارک با هم آشنا شده اند.
|
|