بررسی روزنامه های صبح تهران: چهارشنبه ۲۵ آذر
بررسی روزنامه های صبح تهران: چهارشنبه 25 آذر
تیترهای اول
"لغو نشست 1+5 درباره ایران" خبری است که دنیای اقتصاد در بالای صفحه اول خود نقل کرده، خراسان نوشته "نشست۱+۵ برای تحریم ایران به دلیل مخالفت چین به بعد از سال نو میلادی موکول شد"، "لغو نشست پنج به اضافه یک درباره ایران" عنوان اصلی فرهیختگان است و ابرار از قول رییس سازمان انرژی اتمی نوشته "شرایط ما درباره تامین سوخت تغییری نکرده است".
جوان با تیتر "لوایح دوقلو برای جنگ سایبر با ایران" از تصمیم های مجلس آمریکا خبر داده و جمهوری اسلامی به نقل از آیت الله خامنه ای در دیدار با رهبران حماس نوشته "اگر رژیم صهیونیستی جنگ دیگری را آغاز کند شکست سختی خواهد خورد" جام جم از همین دیدار نقل کرده "ایران در مساله فلسطین کوتاه نخواهد آمد" و کیهان همین خبر را با تیتر "شکست سنگین صهیونیست ها در جنگ آینده" نقل کرده است.
ایران روزنامه دولت در خبر اصلی خود نوشته "مترو کلانشهرها در دولت دهم به کار می افتد" ابتکار با قراردادن عدد " 250 هزار میلیارد تومان" در بالای صفحه اول خود از ارزش دارائی های دانشگاه آزاد خبر داده و جهان صنعت از قول یک اقتصاددان حامی دولت نوشته "درآمدهای نفتی صرف ناکارآمدی ها می شود".
"حفاظت از راه امام حتما نیاز به راهپیمائی ندارد" به نقل از دولتمردان تیتر اول اسرار است، آفتاب یزد از قول عماد افروغ اصولگرا نوشته "برخی پرونده تشکیل داده و خودشان هم حکم صادر میکنند"، مردم سالاری از " تحریف سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی در مشهد" خبر داده و رسالت از زبان مدیر این روزنامه نوشته "حمله به اسطوره های انقلاب به نام میرحسین ثبت می شود".
گزیده مقالات
هیچ معجزه ای نیست
محمود صدری در سرمقاله دنیای اقتصاد به مساله به تعویق افتادن تصمیم گیری کشورهای پنج به اضافه یک اشاره کرده و نوشته تعویق اینگونه مذاکرات را نمیتوان رخدادی استراتژیک به شمار آورد. تنها فایده چنین تعویقهایی، ایجاد فرصتهای تازه برای ایران است که تدابیری تازه برای دفع فشار بازیگران جهانی بیندیشد.
در ادامه این مقاله آمده در یک دههای که از کشمکش ایران و غرب بر سر پرونده هستهای میگذرد، طرفین منازعه، تقریبا همه برگهای خود را رو کردهاند و اکنون دیگر نمیتوان منتظر ابتکارات بزرگ و تعیینکننده نشست.
به نوشته سرمقاله دنیای اقتصاد آنچه که ایران میتواند در این فرصتها انجام دهد، به درستی معلوم نیست و از دیپلماتهای ایرانی انتظار هیچ معجزهای نمیتوان داشت؛ اما این به معنای پایان تلاشهای تهران نیست. ایران دستکم دو کار نیمهتمام منطقهای و جهانی برای گسترش روابط با این کشورها دارد که زمانهای تعلیق مذاکرات، فرصتی مناسب برای پیگیری آنها است.
برق اتمی فعلا نیست
مردم سالاری نوشته نیروگاه بوشهر نیز از آن جمله مسائلی است که گویا قرار نیست پرونده اش ختم شود و روس ها به تعهداتشان در این خصوص عمل کنند. آخرین خبرها حکایت از آن دارد که فعلا نباید منتظر تولید برق از این نیروگاه بود. اگرچه رئیس سازمان انرژی اتمی دیروز اعلام کرد: به زودی مردم اخبار خوبی درباره راه اندازی نیروگاه بوشهر خواهند شنید.
به گزارش این روزنامه علی اکبر صالحی بخش عمده تاخیر در راه اندازی این نیروگاه را مسائل فنی و تجهیزاتی عنوان کرد و با بیان اینکه البته برخی از آنها ریشه سیاسی نیز دارد،گفت : عمده مباحثی که در یک ماه اخیر در این باره رخ داد به مصاحبه چندی پیش وزیر انرژی روسیه برمی گردد که وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال تولید برق از نیروگاه بوشهر تا آخر سال میلادی یعنی تا دو هفته آینده گفته بود این اتفاق رخ نخواهد داد و البته از اول نیز قرار نبود تا دو هفته آینده برق از نیروگاه بوشهر تولید شود .
حمله به عراق برای چه؟
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود با اشاره به گفته های نخست وزیر سابق بریتانیا درباره حمله نیروهای آن کشور به عراق نتیجه گیری کرده که حمله عراق به ایران هم برنامه ریزی شده غرب بود و در پایان آن جنگ چون بخش های نامکشوف و اسرار ناگفته ای مانده بود، همان قدرتها که صدام را مامور جنگ علیه ایران کردند، جز انهدام اسناد و مدارک و نابودی کامل ماشین جنگی عراق چاره ای نداشتند.
به نظر این روزنامه اگرچه پرونده صدام بسته شده است ولی حامیان دیروز وی اکنون برای جلوگیری از خارج شدن مدیریت عراق از اراده خود به باقیمانده های حزب بعث و گروه های تروریستی استعمار ساخته ای همچون القاعده متوسل شده اند. آنها می دانند که در فضای امن عراق آنچه رخ خواهد داد به زیان بیگانگان و جنگ افروزان است . به همین جهت تروریسم را تقویت می کنند تا مانع این رویداد شوند.
کدام راه امام
رسالت در تائید تصمیم دولت برای ندادن مجوز راه پیمائی به مجمع روحانیون مبارز برای برگزاری راه پیمائی اعتراض به توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی نوشته راه امام کدام است؟ یاد او و تجلیل از او چگونه انجام می شود؟ 6 ماه است که از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری می گذرد. در این6 ماه امنیت ملی و اقتدار نظام به خاطر عدم پذیرش رای ملت توسط مجمع روحانیون مبارز در معرض تهدید قرار گرفته است!6 ماه است شکست خوردگان در انتخابات - کسانی که مردم فقط رای اعتماد خود را از آنها دریغ کردند- به معارضه با نظام پرداخته اند!
سرمقاله رسالت اشاره کرده که گروه هائی مانند مجمع روحانیون مبارز شش ماه است برای ارتش رسانه ای دشمن تفنگ و فشنگ تهیه می کنند و می خواهند چیزی را که آنها در خصوص اتهام نقض حقوق بشر و نقض آزادی های فردی تقاضا دارند اینها با زبان وقلم و عمل خود به ثمن بخس اثبات کنند!
به نوشته سردبیر رسالت روز قدس و روز13 آبان و روز16 آذر به خیابانها می آیند. اسلام را از جمهوری اسلامی حذف می کنند دم از جمهوری ایرانی می زنند اسرائیل و آمریکا را از شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل حذف می کنند کدام راه امام.
آفریقائی می شویم
روزنامه های اقتصادی امروز صبح سخنان تازه جمشید پژوهان رییس شورای دولتی رقابت را با اهمیت دیده اند که ضمن تاکید بر این که ممکن است از سمت خود استعفا بدهد از برنامه های دولت و از جمله واردات انتقاد کرده و وضع آینده اقتصاد کشور را فاجعه آمیز خوانده .
جهان صنعت از مباحثه جمشید پژوهان و یک استاد دانشگاه دیگر در شبکه تلویزیونی کشورخبر داده که در آن جا این اقتصاددان نزدیک به دولت احمدی نـگرانیهای خود را از وضعیت اقتصادی کشور بیان کرده و گفته تا کی میتوانیم فقط بخریم و به این اقـتـصـاد بـدهـیم؟ خـطر تبدیل شدن به وضعی شبیه کـشـورهـای آفـریـقـایـیکـه بـرای غـذای خود به دنبال کامیونهای سازمان ملل میدوند بیخ گوش ماست
به نوشته این روزنامه در همین مناظره تلویزیونی محسن رنــانـی استاد دانشگاه اصفهان به مهمترین استدلال طرفداران طرح تحول اقتصادی در خصوص تبدیل ایران به بزرگترین مـصـرفکـنـنده انرژی در جهان اشاره کرد و گفت کاملا درست است. ولی ما حدود 20 مقام اولی دیگر مانند فرار مغزها، فضای کسب و کار، مرگ و میر جادهای و ... هم داریم. چرا اصلاح را از مصرف انرژی آغاز میکنیم که حساسترین جراحی در کـشـور اسـت.
نشاط کجاست در صنعت
ابتکار در سرمقاله خود پرسیده اقتصاد ایران در چه شرایطی قرار دارد؟ رکود یا رونق و رشد. برخی از کارشناسان می گویند اقتصاد ایران در آستانه رکود است. واقعیت های حاکم بر جامعه و آمارهای دولتی مانند آمارهای بانک مرکزی نیز با سخنانی که از رکود می گوید، می خواند. نمایندگان مجلس نیز نگران شده اند و با استفاده از اهرم استیضاح بر آنند که جلوی اتفاق شوم رکود را بگیرند.
به نوشته این مقاله به تازگی رئیس اتاق بازرگانی تهران از وجود رخوت در صنعت ایران خبر داد و گفت: «ممکن است در برخی واحدها که عمدتا واحدهای بزرگی هستند رشد اقتصادی داشته باشیم اما آن چه که روشن است این است که کل فضای تولید وصنعت کشور در نشاط به سر نمی برد و واحدهای تولیدی ما با مشکلات زیادی روبرو هستند و آسیب هایی دیده اند که توجه ویژه ای می طلبد.
در مقاله ابتکار به جلسه اتاق تهران با وزیر صنایع اشاره شده که نماینده دولت آن را ناتمام گذاشت و بیرون آمد همان جا که یکی از اعضا اتاق تهران از وزیر صنایع خواست که وجود بحران در صنعت را باور کند، و نسبت به آمار ارائه شده توسط بخش خصوصی بدبین نباشد و آن را غلط قلمداد نکند. این شکاف در دیدگاه را پرکنید تا بتوانیم قبل از بروز مشکل از آن پیش گیری کنیم. آمار غلط سرمایه گذاران را به اشتباه می اندازد.
کودکان کار خیابانی
جهان صنعت در سرمقاله خود با اشاره به قوانینی جهانی که کار کشیدن از کودکان را ممنوع می کند نوشسته کودکان کار خیابانی که نماد استثمار انسانیت توسط افرادی سودجو و بیشناسنامه است، علاوه بر آشفتگیهای شهری و اقتصادی، تبعات اجتماعی وحشتناکی را برای هر جامعهای در پی دارد.
به نوشته محمد رضا طهماسبی پور در این مقاله سالها پیش مسوولان اعلام کردند که کودکان کار خیابانی ساماندهی میشوند و در این راستا طرحهای مقطعی برای جمعآوری و ساماندهی این کودکان بیبضاعت و درمانده اجرا شد اما هیچگاه این موضوع به نتیجه واقعی و ختم این ماجرا منتهی نشد.
سرمقاله جهان صنعت چنین پایان می گیرد بسیار تاسفانگیز است زمانی که پشت چراغ قرمز ایستادهای و دختری جوان همراه با چند کودک به صورت گروهی مشغول پاک کردن شیشه خودروها، اسپند دود کردن یا فروش فال هستند و با نگاهی ملتمسانه درخواست همان نقدینگی را دارند که میگویند این روزها در اقتصاد ایران به شدت افزایش داشته است!
|
|