بررسی روزنامه های صبح تهران: سه شنبه ۲۴ آذر

بررسی روزنامه های صبح تهران: سه شنبه 24 آذر

تیترهای اول

"عزم مجلس برای تخصیص بودجه مترو" گزارش اصلی تهران امروز است، "سمت و سوی بازار جهانی مسکن" خبر اول دنیای اقتصاد، "مقطع راهنمائی حذف شد تیتر جام جم است، ایران هم نوشته "حذف دوره راهنمائی از دوره دبیرستان"و جهان صنعت هم در تیتر اول خود نوشته "صبحانه انتقادی به محرابیان نچسبید".

"مردم: ریشه فتنه را بخشکانید" تیتر کیهان است، "دانشجویان هرگز به امام توهین نمی کنند" عنوان اصلی مردم سالاری، اسرار "کنترل عزاداری های محرم توسط جوانان هیات ها" را در صدر اخبار خود آورده و رسالت از قول محمد یزدی نوشته "رهبری حجت را بر همه تمام کردند".

"ورود مستقیم آمریکا به جنگ یمن" عنوان اصلی خراسان است و "اعتراف جدید غرب به ناکارآمدی تهدیدها و تحریم ها علیه ایران" تیتر روزنامه جمهوری اسلامی است.

اعتماد از "حمله بی سابقه به سران و چهره های شاخص اصلاح طلب" خبر داده و ابتکار از "مسافرت های خبرساز" نوشته، "صف بندی آشکارا اصولگرایان در خصوص حوادث اخیر کشور" عنوان اول آفتاب یزد است و فرهیختگان "وحدت در نماز جمعه" را در صدر گزارش های خود آورده است.

گزیده مقالات

نتیجه دیپلماسی

قنبری در مقاله ای در اعتماد نوشته ورود اتحادیه اروپا به فاز جدید تحریم ها علیه ایران این بار بیشتر از موارد پیشین نتیجه عملکرد دیپلماسی کشور بوده است. در جریان مذاکراتی که با طرف اروپایی یعنی گروه پنج به اضافه یک داشتیم آنچه به عنوان نتیجه یا دستاورد برای ما حاصل شد این بود که ذخیره خود را که حدوداً 1600 کیلو اورانیوم با غنای حدود 5/3 درصد بوده ظاهراً قرار بر این شد تا 1200 کیلو از این اورانیوم با غنای 5/3 را بدهیم و اورانیوم با غنای بالا را دریافت کنیم.

این نماینده اقلیت تاکید کرده نوع برخورد اتحادیه اروپا را با موضوع هسته یی ایران اکنون همه شاهد هستند. از سوی دیگر امریکا نیز نوع برخورد و مواضعش در برابر ایران از ابتدا مشخص بوده است.

به نوشته اعتماد حمایت روسیه از ایران نیز به گونه یی مشخص است چراکه همان طور که دیده می شود و همه واقف اند، روسیه تاکنون به موقع به تعهدات خود در برابر ایران عمل نکرده است و این طور به نظر می رسد که روسیه قصد عمل کردن به آنها را ندارد و تا جایی که توانایی داشته باشد در انجام آنها تاخیر می کند و با به تاخیر انداختن تعهداتش از انجام آنها شانه خالی می کند.

بازار داغ افترا

علی اکبر وکیلی در سرمقاله ابتکار نوشته بازار تهمت و افترا بیش از هر زمان داغ است. سخن گفتن آن هم بی پروا از این و آن ورد زبان سیاسیون شده است. صنعت تشبیه و مقایسه سازی و نتیجه گیری های دلخواه رونق روزافزون پیدا کرده است. هاشمی رفسنجانی به منتظری تشبیه می شود و تلاش گسترده ای برای ایجاد باور مبنی براینکه او امروز منتظری دیگری است صورت می پذیرد و خواهان تسری سرنوشت آقای منتظری به آقای هاشمی می شوند.

به نوشته این مقاله این روزها هم بازار تشابه یابی بین آقای میرحسین موسوی و مسعود رجویی هم داغ، داغ است و بر همین اساس هم عده ای خواهان برخورد قهرآمیز حکومت با ایشان هستند آنچنانکه مسعود رجویی استحقاقش را دارد و فریاد گلایه معترضین به عدم برخورد حکومت با آقای موسوی، گوش فلک را کر کرده است.

شتر را باید پائین آورد

اما رسالت نوشته تاکنون هیچ علامتی که نشان دهد فرقه موسوی دست از انتقام و دشمنی با مردم برداشته، رویت نشده است. آیت الله مهدوی کنی چند روز پیش در جمع دانشجویان فرمودند: «جریانات پس از انتخابات فتنه ای برای براندازی بود.» اگر این گزاره را بپذیریم باید گفت آقایانی که دنبال براندازی هستند بعید به نظر می رسد از شتر فتنه پایین بیایند، باید آنها را پایین آورد.

به نوشته سردبیر رسالت آن ها که دم از وحدت می زنند نمی گویند چگونه می شود با کسانی که با نظام و انقلاب و امام به معارضه برخاسته اند «وحدت» کرد. خوب چگونه می شود با کسی که اصرار دارد از نظام فاصله بگیرد تا دشمن روی او حساب باز کند، وحدت کرد؟!

در انتهای سرمقاله رسالت آمده وحدت واقعی در یک صورت شکل می گیرد، کسانی که هنوز به وحدت با این فرقه می اندیشند از آنها فاصله بگیرند تا مردم روی آنها به عنوان کسانی که در خط رهبری می اندیشند حساب باز کنند.

مرجع اصلی حقیقت

مردم سالاری در مقاله اصلی خود نوشته یک خبرگزاری دولتی به اعضایش بخشنامه کرده بود که از این پس از هاشمی رفسنجانی لقب آیت الله را حذف کرده وبه حجت الاسلام ویا رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام (بدون ذکر ریاست ایشان بر مجلس خبرگان) استفاده کنند.

به نوشته این مقاله در قرن بیست و یکم، برخی روشهای ما هم خرافی و هم تحقیرکننده و هم توهم زاست. توهم زا از این منظرکه گمان می کنیم ما مرجع اصلی حقیقت عالم هستیم و اگر ما گفتیم که یکی آیت الله نیست و باید به حجت الاسلامی بسنده شود الان همه منتظر پاسخ ما به عنوان تبلور حقیقت مطلق برای تعیین منزلت دیگران نشسته اند تا براساس آن به رتق و فتق امور بپردازند. گویی دراین جهان این کلمات هستند که برای ما نقش تعیین می کنند نه آن چه در واقعیت مستقل از ذهن ما وجود دارد.

آصف نخعی نویسنده سرمقاله مردم سالاری برخورد این چنینی با آیت الله رفسنجانی را به یک معنی رهایی از شایسته سالاری دانسته که مرزهای ارتقا در کشور را ویران می کند وزندگی خرافی برای رسیدن به رفاه یک شبه را که جز با رانت و ارتباط میسر نیست وعده می دهد و این یعنی ام الفساد، ام الفساد برای جوانکی که بسیاری از راه های علمی ارتقا را بسته می بیند.

تلاش برای تحریک

آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشته در حالی که چهره‌های افراطی در جناح موسوم به اصولگرا، بر تلاش خود بــرای تـحـریـک اصـلاح‌طلـبـان و طـرفـداران آنـهـا افزوده‌اند، چهره‌های معتدل آن جناح با محور قرار دادن سخنان رهبر، خواستار ایجاد آرامش در فضای جامعه شده‌اند.

به اشاره این مقاله روز گذشته علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره تلویحی به همه افراطیونی که رفتار آنها در ماه‌های اخیر مـوجـب "سایش" در کشور شده است، خواستار توجه به دیدگاه "دفع حداقلی و جذب حداکثری" این مقام شد.

به نوشته مجتبی واحدی توهین به اصلاح طلبان و هاشمی رفسنجانی در حالی بیان شد که هیچ یک از اصلاح‌طلبان در روزهای اخیر، مرتکب اتهام‌افکنی یا توهین نسبت به جناح مقابل نشده‌اند و در مقابل، چهره‌های افراطی مدعی اصولگرایی، بدترین اهانت‌ها را متوجه اصلاح‌طلبان نموده‌اند. از جمله یک نماینده فعلی مجلس که 10‌ سال قبل، حضور او در مراسم ختم سعید امامی، موجب واکنش‌هایی در کشور شده بود، دیروز در اظهاراتی شدید‌اللحن، خاتمی را »شخص حقیری« نامید که »چشمش به دست غرب است.

مرزهای خطرناک

اعتماد در خبری گزارش داده که با اوج گیری اختلافات محسن رضایی پیشنهاد داد اکبر هاشمی رفسنجانی، علی اکبر ناطق نوری، محمدرضا مهدوی کنی، سیدمحمد خاتمی و مهدی کروبی به همراه سران سه قوه به صورت دسته جمعی در نماز جمعه شرکت و با نمایش وحدت در کشور با آرمان های امام و رهبری بیعت کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته این اتفاق نشان می دهد ادامه این ناآرامی ها به مرز خطرناکی رسیده است و از مدیریت و رهبری خودی ها خارج شده و معلوم نیست در آینده چه حوادثی از دل آن بیرون بیاید. به گزارش ایلنا در بخش دیگری از بیانیه وی آمده است: دشمنان ملت ایران ممکن است فکر کنند که در اثر تفرقه ها و اختلافات داخلی موجود ملت ایران ضعیف شده است و بخواهند که فشارهای جدید را به ایران وارد کنند.

مهندسی نظام اسلامی

ایران روزنامه دولت در سرمقاله خود نوشته امروز به هر کوی و برزن این مرز و بوم که گذر می‌کنی و به هر محفل و مجلس علمی، پژوهشی، فرهنگی، هنری و ... که پای می‌گذاری، نام حکیمی می‌درخشد که قصد دارد کار مهندس معمار «نظام اسلامی» را به مهندس معماری «تمدن اسلامی» ارتقا بخشد و همواره ایرانی را به سیرورت و شدن از «قوه» به «فعل» دعوت کند و در برابر تکرار‌های ملال‌آور مجریان و بیم متحقق نشدن طرح کامل انقلاب متعالیه، نقشه چشم‌انداز 20 ساله را در افق 1404 رسم می‌کند.

به نوشته روزنامه دولت اینان در مقابل پایان نافرجام سوسیالیسم و لیبرالیسم، الگوی ایرانی – اسلامی رشد و تعالی را محور کار ایرانی قرار می‌دهند. راهبر نهضت تولید علم می‌شوند و قدر و قیمتِ فناوری، فرهنگ و هنر متعالی را در تعمیق تمدن اسلامی می‌شناسند.

روزنامه ایران درباره رهبر جمهوری اسلامی نوشته ایشان با همه می‌گوید و از همه می‌شنود. ایشان با حوصله‌ترین حکیمی است که به چشم دیده‌ایم و اینچنین است که نقطه «آماج» و تهاجم دشمن، همان مرکز «آماد» و طراحی و پشتیبانی ما به حساب می‌آید و بی‌حساب نیست که «آماجگاه» دشمن، «آمادگاه» ایران و اسلام است.

لطف و بلند نظری

جام جم در مقاله ای با اشاره به سمت های میرحسین موسوی نوشته او منصوب ولی امر مسلمین به عنوان عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است و همچنان برای جلسات مجمع دعوت می‌شود. وی همچنین سال‌هاست که از سوی رهبر انقلاب به عنوان عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شده است و کماکان این مسوولیت را دارد. ریاست فرهنگستان هنر دیگر مسوولیت اوست و بالاخره این‌که حفاظت از وی به عهده تیم حفاظت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

به نوشته مهدی فضائلی در جام جم همه این ها در حالی است که او پس از انتخابات 22 خرداد و ناکامی در جلب اکثریت آراء، در مقابل ارکان نظام ایستاده است و اصول متعدد قانون اساسی و قوانین عام را نقض کرده و او و هوادارانش آرمان‌ها و اصول بنیانگذار جمهوری اسلامی را زیر پا گذاشته‌اند.

وی در پایان نوشته اش، با اشاره به دولت های هاشمی و خاتمی نتیجه گرفته که هیچ کس مانند آیت الله خامنه ای نظر بلند ندارد.

بداخلاقی ها

خراسان در سرمقاله خود نوشته علی رغم آن همه بزرگی و بزرگواری ملت و خلق آن حماسه بی نظیر و حضور ۴۰ میلیونی در پای صندوق های رای و ثبت رکورد و نصابی بی نظیر در مشارکت و مردم سالاری در جهان، این اختلافات به پس از انتخابات نیز کشانده شد و قصه آن شد و آن ماجراهای تلخ که شاید سابقه ای در تاریخ انقلاب نداشت و از دل آن بداخلاقی ها، بی تدبیری ها، لجبازی ها و آن بهانه گیری ها، تن ندادن به قانون و قانون شکنی ها، ایجاد زمینه برای اغتشاش و آشوب گری و فضای غبارآلود، مولود نامبارک و نامیمونی به نام «فتنه» پدید آمد.

به نظر نویسنده خراسان این ماجرا هنوز بسیاری از ابعاد و زوایایش پنهان و نامکشوف و ناگفته و چون خار در چشم و استخوان در گلو باقی است.در ادامه این مقاله گلایه شده که برخی خواص که می توانستند و البته وظیفه داشتند به هنگام و به موقع به نحوی شایسته به روشن گری افکار عمومی اقدام کنند، مهر سکوت بر لب گذاشتند، برخی نیز نسنجیده و غیرمدبرانه و بعضی مغرضانه گفتند آن چه بر سبیل و مدار حق و حقیقت نبود و مردود شدند و برخی اصرار کردند بر آن چه اثبات نشد و کم کم و شاید ناخواسته به راهی پا گذاشتند و یا کشانیده شدند که یک اختلاف خانوادگی را به مقابله با نظام بدل کردند.

سفر سید حسن

ابتکار در عنوان اصلی خود خبر داده سید حسن خمینی مجددا به خارج از کشور سفر کرد. این دومین سفر این نوه امام خمینی به خارج از کشور در ماه های پس از انتخابات است. یک سایت اصولگرا مقصد وی را نیز کشور پاکستان اعلام کرده است. کشوری که در سفر اول سید حسن خمینی پس از انتخابات نیز به عنوان مقصد وی اعلام شده بود. سفر یک روحانی به یک کشور خارجی البته اتفاق خبری خاصی نیست اما آنچه که آن را به خبری مهم بدل می کند زمان انجام این سفرهاست.

به نوشته این روزنامه اولین سفر نوه امام (ره) در زمانی انجام شده بود که مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد قرار بود انجام شود. تنفیذی متفاوت که در آن برخی از سران و مسئولان سال های گذشته کشورهمچون هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی، مهدی کروبی، علی اکبرناطق نوری حضور نداشتند.

در همین حال روزنامه اعتماد در خبری سفر حجت الاسلام خمینی را تکذیب کرده و نوشته وی در قم است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.