بررسی روزنامه های صبح دوشنبه تهران

بررسی روزنامه های صبح دوشنبه تهران

تیترهای اول

"اصولگرایان علیه عسگر اولادی" تیتر اولابتکار است، "نفوذ گفتمان اصلاحات در عمق جامعه" عنوان برگزیده اعتماد است، "مشاوری علیه همه" عنوان اصلی فرهیختگان و "پرسش و پاسخ داغ و چند ساعته شریعتمداری در غرفه کیهان" در صدر اخبار کیهان نشسته است.

"ادامه غنی سازی در روسیه، پیشنهاد دولت احمدی نژاد یا فریب غرب" عنوان اول آفتاب یزد است،"نگرانى از‌مفاد توافق‌هسته‌اى" عنوان حیات نو، "رایزنی سران غرب درباره ایران" در صدر اخبار دنیای اقتصاد نشسته و سرمایه تیتر "رهبری مخالف مذاکره با آمریکاست" را از زبان نایب رییس مجلس برای گزارش اصلی خود برگزیده است.

"تظاهرات ضد آمریکایی در افغانستان" تیتراصلی روزنامه جمهوری اسلامی است، خراسان از "یکشنبه خونین بغداد، ۱4۰ کشته و۷۰۰ زخمی" خبر داده و مردم سالاری نوشته "66 میلیارد دلا ر اختلا ف بین ارقام بانک مرکزی و دولت".

تیتر اصلی جام جم "هشتاد در صد قاچاق کالا در دست 150 نفر" است و روزنامه ایران خبر داده "1500 قاچاقچی دانه درشت در انتظار محاکمه" هستند.

فریب کاری غرب

اسماعیل کوثری نایب رییس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس در مقاله ای در خبر نوشته غرب با فریبکاری در نظر دارد تا اورانیوم غنی شده ما را از دستمان در آورد. در حالی که ما به این سوخت برای تأمین انرژی برق در کشور خودمان ذخیره کرده و به آن نیاز داریم و ضرورتی برای ارائه آن به غرب نمی‌بینیم.

به نوشته این نماینده مجلس چنانچه غرب مطابق چارچوب NPT به درخواست ما پاسخ مثبت ندهد، نخست عدم حسن نیتش در قبال ایران را نشان داده و عدم پایبندی‌اش به معاهدات بین‌المللی را نشان می‌دهد. این اقدام همچنین می‌تواند با این واکنش از سوی ایران مواجه شود که ما خودمان به تأمین سوخت مورد نیازمان بپردازیم.

مثبت و منفی

علاء الدین بروجردی رییس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس در مقاله ای در خبر نوشته پیشنهاد غرب در مذاکرات اخیر که خواستار ارائه اورانیوم 5/3 درصد ایران برای پرداخت اورانیوم 20 درصد جهت ادامه فعالیت رآکتور تهران شده‌اند دارای نکات مثبت و منفی است که در بررسی این پیشنهاد باید مد نظر قرار گیرد که میثبت آن درگیر کردن قدرت‌های بزرگی همچون آمریکا و روسیه و فرانسه نظر ایران را پذیرفته‌اند.

نماینده تهران جنبه منفی پیشنهاد غرب را در آن دیده که "ما به اورانیومی که تاکنون غنی‌سازی کرده‌ایم، نیازمندیم و می‌توانیم از آن در پروژه‌های داخلی همچون نیروگاه تحقیقاتی اراک و دارخوین استفاده کنیم"

این نماینده مجلس در مقاله روزنامه خبر نوشته گرچه ما می‌توانیم علاوه بر دریافت اورانیوم 20‌درصد برای سوخت رآکتور تهران، همچنان به غنی‌سازی‌های خودمان هم ادامه دهیم و باز هم اورانیوم 5/3 درصد تولید کنیم تا پاسخگوی نیازهای داخلی‌مان باشد.

بازتولید خشونت

مردم سالاری در سرمقاله خود نوشته در پی انتخابات ریاست جمهوری و پس از آنکه گروه های تندرو نتوانسته اند در عرصه عمومی نظریات خود در تخریب اصلا ح طلبان را به کرسی بنشانند باز به عرصه حذف و برخورد فیزیکی بازگشته اند. و سوال اصلی این است که چگونه باید از ادامه این روند که ممکن است به حوادثی مثل ترور حجاریان برسد، جلوگیری شود؟

به نوشته عماد برقعی در این مقاله هر چند حمله کنندگان به هواداران دولت بلا فاصله شناسایی، دستگیر و محاکمه و محکوم می شوند; اما این اتفاق در هیچ یک از مواردی که در مورد اصلا ح طلبان پیش آمد اتفاق نمی افتد. نه تصویر و خبری از صدا وسیما پخش می شود، نه دایره قرمزی درکار است و نه محاکمه ای و نه مجازاتی برای حمله فیزیکی به اصلا ح طلبان، در طول این سال ها هیچ خبری از برخورد با ضاربان اصلاح طلبان در بین نبوده است

سرمقاله مردم سالاری تاکید کرده حتی اگر دغدغه ای برای جلوگیری از کتک خوردن سران اصلا ح طلب وجود ندارد، مسوولا ن باید بدانند که باز تولید خشونت در عرصه جامعه می تواند به کشیده شدن جامعه به عرصه خشونت و ناامنی تبدیل شود.

از ترس تیغ و گردن

کیهان در مخالفت با طرح آشتی ملی نوشته ناکامی کاندیداهای شکست خورده، عدم توانایی در اثبات ادعاها و اتهامات جور واجور خود و ریزش پایگاه اجتماعی آنان نزد مردم، سران این جریان را بر آن داشته تا از طرح های این چنینی با ذوق زدگی، استقبال کنند. آنان که برخی گردن خود را زیر تیغ دستگیری، محاکمه و مجازات می بینند، برای فرار از تعقیب قضایی و عدم برخورد قانونی، نه تنها بدشان نمی آید بلکه دو دستی طرح هایی که بوی «آشتی» و «وحدت» می دهد را می چسبند.

نویسنده سرمقاله کیهان ادعا کرده طرف «آشتی» فقط احمدی نژاد و دولت دهم نیست، بلکه در جبهه مقابل اغتشاشگران، همه مردم قرار دارند. مردمی که هزینه آشوبها و اغتشاشات پس از انتخابات را متحمل شده اند. طرف مقابل، نظامی است که آماج اتهامات ناروا، دسیسه ها و بی مهری هایی قرار گرفت که بعد از پیروزی انقلاب سابقه نداشته است.

کدام آمار صحیح است

محمدصادق جنان صفت در سرمقاله دنیای اقتصاد با عنوان "مهم این است که آمار صحیح باشد" نوشته تشکیک در درستی آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی برای نخستین بار در سال 1386 و توسط وزیر سابق صنایع و معادن انجام شد که آمار بانک مرکزی را درباره رشد پایین صنعت و معدن غیرواقعی دانست.

به نوشته این مقاله این مجادله پس از تغییر مدیران بانک مرکزی و کنار رفتن وزیر سابق صنایع و معادن مسکوت ماند؛ اما تمام نشد. در روزهای اخیر مسوولان مرکز آمار ایران و برخی مسوولان دولتی بار دیگر این موضوع مسکوت مانده را طرح کرده و معتقدند که این مرکز کارآمدی بیشتری از بانک مرکزی برای تولید آمار درباره شاخص‌های کلان دارد و در مقابل رییس کل بانک مرکزی می‌گوید: حتی اگر ده نهاد دیگر آمار تولید کنند، بانک مرکزی کار خود را انجام می‌دهد؛ چون نهادهای بین‌المللی به آمارهای این بانک اعتماد دارند.

به جای نمایشگاه مطبوعات

حیات نو در مقاله ای نوشته شاید بهتر این بود وزارت ارشاد براى جلوگیرى از به وجود آمدن این اتفاقات تاسف‌برانگیز از تشکیل نمایشگاه مطبوعات پرهیز مى‌کرد و جشنواره‌اى از هنرنمایى نیروهاى لباس شخصى و رسانه‌هاى همسو را تشکیل مى‌داد و از همان ابتدا اعلام مى‌شد که این نمایشگاه محل حضور مطبوعات مدافع دولت و حامیان آنهاست.

به نوشته سعید الله بداشتی در این مقاله آن‌وقت میزان استقبال از نمایشگاه و دستاوردهاى دولت مشخص مى‌شد. در یک بررسى آمارى به راحتى مى‌توان میزان ازدحام جمعیت بازدیدکننده در مقابل غرفه‌هاى مطبوعات اصلاح‌طلب و حضور گرم منتقدین در مقابل روزنامه‌ها و خبرگزارى‌هاى حامى دولت را تشخیص داد.

در پایان مقاله حیات نو چند سئوال مطرح شده: ادامه این روند نه تنها به تلطیف فضاى سیاسى و حرکت به سمت وحدت ملى کمک نمى‌کند که به افزایش تنش‌هاى سیاسى و التهابات اجتماعى مى‌انجامد. بى‌تردید باز تولید گروه‌هاى فشار به نفع هیچ شخص و جریانى در نظام جمهورى اسلامى و چنین روزهاى حساسى نیست و نخواهد بود.

اما به نظر می‌رسد که غرب با فریبکاری در نظر دارد تا اورانیوم غنی شده ما را از دستمان در آورد. در حالی که ما به این سوخت برای تأمین انرژی برق در کشور خودمان ذخیره کرده و به آن نیاز داریم و ضرورتی برای ارائه آن به غرب نمی‌بینیم.

سه لنگه کفش

اعتماد با چاپ سه عکس از رییس جمهور سابق آمریکا و صفارهرندی و مهدی کروبی که هر سه لنگه کفش هائی از جانب منقدانشان دریافت داشتند نوشته این کار از عراق آغاز شد و حالا کم کم در حال تبدیل شدن به شیوه یی برای نمایش اعتراض در خیلی از کشورهای جهان شده است.و اما در ایران آن سوی تاسف برانگیز ماجرا این است که این اتفاقات در روزهایی می افتد که به دو نماینده ایران جایزه گفت وگوی جهانی اعطا می شود.

به نوشته اعتماد مهم نیست که عکس ها فتوشاپی هستند یا طبیعی (خبرگزاری فارس حتی فیلم پرتاب لنگه کفش به سمت شیخ مهدی کروبی را هم روی خروجی سایتش قرار داده تا شائبه فتوشاپی بودن عکس را رد کند) مساله این است که پرتاب لنگه کفش راه خوبی برای نمایش اعتراض نیست.

در ادامه این گزارش آمده شاید حرکت منتظر الزیدی (بدون در نظر گرفتن شخصیت خبرنگاری اش) به این دلیل که او به سمت کسی که نیروهایش، به عراق، کشور منتظر الزیدی حمله کرده اند لنگه کفش پرتاب کرده، قابل توجیه باشد، اما پرتاب لنگه کفش به سمت صفارهرندی و کروبی که تنها اندیشه و حرف دیگرگون دارند قابل توجیه نیست.

رسانه های دروغگو

مجتبی واحدی در سرمقاله آفتاب یزد با اشاره به گفته های محمود احمدی نژاد در انتقاد از رسانه های غربی به مقایسه رسانه های غرب و رسانه های ایران پرداخته و نوشته احمدی نژاد مشخص نکرد که اگر رسانه‌های بزرگ دنیا را ترویج دهنده دروغ و عامل پیگیری سیاست‌های استـکـبــاری مـی‌دانـد چــرا خــود او به استفاده حداکثری از این رسانه ها، اصرار دارد؟ آیا او گمان می‌کند برنامه‌ریزان آن رسانه‌ها، فــریـب او را می‌خورند ؟

به نوشت این مقاله شبه رسانه‌ های داخلی قبلا نیز به بعضی دروغ پردازی‌ها یا قانون شکنی‌ها آلوده بودند اما اوج این درماندگی را می‌توان در خبررسانی‌های آنان از حوادث نمایشگاه مطبوعات مشاهده کرد. همچنین تنها ماندن آنها در توطئه‌چینی و خبرسازی از همان توطئه چینی‌ها، از تصاویر و خبرهایی که توسط این رسانه‌ها مخابره می‌گردد، قابل مشاهده است.

سرمقاله آفتاب یزد با این جملات پایان می گیرد:اگر روزی خبرنگاران ایرانی بتوانند به اندازه خبـرنگاران سفارشی صدا و سیما در سایر کشورها، گزارش‌های آزادانه از برخی حوادث داخلی - مانند استقبال از کروبی در نمایشگاه، راهپیمایی روز قدس و تجمع 25 خرداد - تهیه و آن را در رسانه‌های داخلی منتشر کنند، آیا کسی حتی برای تفریح و تفنن، به خبرهای ساخته و پرداخته خبرسازان غیرحرفه‌ای، توجه خـواهـد کرد؟

شیطان پرستان

روزنامه جمهوری اسلامی نوشته اشتغال فعالان سیاسی به دعواها و درگیری ها زمینه را برای میدان دار شدن گروه های منحرف از جمله شیطان پرست ها مساعد کرده است . نتایج بررسی برخی نهادها از افزایش گروه های شیطان پرست و همجنس باز در برخی شهرهای کشور حکایت دارد.

به گزارش این روزنامه این گروه ها به تازگی با دیوارنویسی های گسترده تلاش جدیدی برای تبلیغات در برخی نقاط کشور آغاز کرده و از طریق پارتی های شبانه اینترنت گروه های موسیقی زیرزمینی و... اقدام به عضوگیری چند برابری نسبت به گذشته کرده اند. حتی دامنه این فعالیت ها بدانجا رسیده که چندی پیش در یکی از شهرستان های کرمانشاه یک فرقه شیطان پرستی رسما و در قالب تشکل خصوصی اقدام به عضوگیری و فعالیت گسترده کرده است .

نشریات اصولگرا گروه های موسیقی رپ و هوی متال را شیطان پرست می خوانند.

گزیده مقالات

ساعت 12 - ایران - تهران
باز برای هزارمین بار روزنامه کیهان آشغالترین و به درد نخورترین مقاله را نوشته است.در تایید و توضیح مقاله روزنامه جمهوری اسلامی، در مورد بزرگترین گروه ازگروههای شیطان پرست در ایران وجهان می توان به شعارنویسی آنها با مضمون مرگ بر ضد ولایت فقیه یا درود بر ولایت فقیه نام برد.
دوشنبه 4 آبان 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.