بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه ۱۵ مهرماه
بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه ۱۵ مهرماه
عنوان های اصلی
روزنامه اعتماد : انتقاد کمال خرازی از تخریب دولت خاتمی
روزنامه رسالت : اقتدار ملی جمهوری اسلامی تهدیدی برای ملت ها نیست (فرمانده کل قوا)
روزنامه ایران : ایران مقتدر برای ملت ها تهدید نیست ( فرمانده کل قوا)
روزنامه جمهوری اسلامی : زورگویان جهانی در اجرای پروژه ایران هراسی ناکام خواهد ماند ( فرمانده کل قوا)
روزنامه کیهان : سرنوشت همه زورگویان سقوط است ( فرمانده کل قوا)
روزنامه حیات نو : فعالیت برخی محافل برای ایجاد تفرقه (هاشمی رفسنجانی
روزنامه جام جم : پروژه ایران هراسی ناکام خواند ماند (فرمانده کل قوا)
روزنامه دنیای اقتصاد : روز هیجانی بازار جهانی طلا
روزنامه خراسان : هدف اصلی بیگانگان از اعتراف به قدرت ملت ایران پیشبرد پروژه ایران هراسی است
گزارش ها و یادداشت ها
در حالی که عنوان های اصلی بیشتر روزنامه های صبح در ایران به انعکاس اخبار رسمی سفر آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی به به نوشهر اختصاص دارد در مطالب روزنامه ها همچنان انتقادات معترضان دیده می شود.
روزنامه اعتماد در گزارشی در باره نمایشگاه صنعت در تهران با عنوان نمایشگاه صنعت تهران با لهجه چینی و آفریقایی می نویسد:
«سیاست نگاه به شرق و نگاه به آفریقای دولت احمدی نژاد این بار سر از نمایشگاه بین المللی تهران درآورد تا در روزی که صنعتگران ایرانی مدعی اند با کمترین ظرفیت مشغول تولیدند، صنعتگران چینی و آفریقایی در ولنجک خیمه زده و صنعت خود را به رخ ایرانیان بکشند. البته مردمی که به این محل آمده بودند چشم بادامی ها را به حال خودشان رها کردند تا وزیر صنایع و معادن دولت احمدی نژاد نیز با دیدن خلوتی غرفه های چینی سالن را نصفه ونیمه بازدید کند.
... شاید به همین سبب بود که محرابیان در جمع خبرنگاران از تصمیمی خبر داد که قرار است دولت دهم از سیاست های وارداتی و ضدتولید دولت نهم عقب نشینی کند. او گفت تصمیمی جدی برای جلوگیری از ورود کالاهای نامرغوب و غیراستاندارد به کشور گرفته ایم اما اشاره نکرد این کالاهای نامرغوب و فاقد استاندارد طی چهار سال گذشته از چه سرزمینی و توسط چه کسانی پا به وطن گذاشته است.»
روزنامه اعتماد همچنین در مطلبی با این عنوان که کاراته کای زن حامی احمدی نژاد زن سال شد می نویسد:
« وقتی اواسط پاییز سال گذشته که هلن سپاهی کاراته کای زن ایرانی از دور مسابقات به خاطر داشتن حجاب محروم شد، شاید تصورش را هم نمی کرد در آینده نزدیک صاحب اولین «مینیاتور» و البته «زن منتصب سال 88» از سوی رئیس دولت جدید خواهد شد. البته سپاهی در مقابل خردادماه امسال پیش از انتخابات «ردای شایستگی جمهوری اسلامی» را سزاوار تن احمدی نژاد دانسته بود و هم او بود که رای خود را هدیه به احمدی نژاد کرد.
تمام این اتفاقات افتاد. هلن سپاهی که پ یش از این در کلام احمدی نژاد دلیل غصه اش شده بود، حالا زن سال 88 شده است.»
باز هم در اعتماد ابراهیم رها طنز نویس در مطلبی با عنوان گوسفند می نویسد:
«می خوانیم که روزنامه های فرهنگ آشتی و آرمان هم توقیف شدند. اصولاً و اساساً بعضی حرف های رئیس دولت بعد از نهم کمی پیچیدگی دارد. مثلاً اینکه او می گوید در ایران آزادی نزدیک به مطلق وجود دارد، یعنی اینکه دوستان آزاد هستند هر نشریه یی را خواستند ببندند، هر کس را خواستند بازداشت کنند، هر... دوستان و عزیزان برای «آزادی» رسماً ماشین دربست گرفته اند، بس که عجله دارند.»
روزنامه ایران در صفحه اول عکسی چاپ کرده است از روستای فردو در نزدیکی قم که تاسیسات غتی سازی تازه اعلام شده در آن ایجاد شده و می نویسد:
«انگیزه مسئولان کشور از انتخاب این نام برای تأسیسات جدید هسته ای به این مسئله باز می گردد که اهالی روستای فردو از حامیان بی غل و غش نهضت امام خمینی(ره) هستند و به همین خاطر بیشترین تعداد شهید را در میان روستاهای سراسر کشور در طول جنگ تحمیلی تقدیم ملت ایران نمودند.
«فردو» با تقدیم 151 شهید، پر افتخارترین روستا از این حیث است و نامگذاری این سایت جدید هستهای نیز به همین دلیل بوده است تا افتخارآفرینی مردم دلاور این خطه و ایثارگری شهدای بزرگوار آن پاس داشته شود.»
روزنامه جمهوری اسلامی در خبر های کوتاه خود به طرح رونق دوچرخه سواری اشاره کرده و می نویسد:
«معصومه ابتکار عضو شورای اسلامی شهر تهران در جلسه علنی دیروز این شورا با اشاره به تصویب یک فوریت طرح بسترسازی فرهنگی واجتماعی برای رونق دوچرخه سواری در شهر تهران خواستار از بین بردن محدودیت جنسیتی در طرح گسترش استفاده از دوچرخه در شهر تهران و مهیا شدن شرایط استفاده بانوان از دوچرخه در سطح شهر گردید.
روزنامه جمهوری اسلامی سپس تاکید می کند که« با توجه به عوارض منفی دوچرخه سواری زنان در انظار عمومی تردیدی نیست که این پیشنهاد یک سواستفاده از طرح رونق دوچرخه سواری است»
روزنامه کیهان در یادداشت روز خود به قلم سعدالله زارعی به نقد رفتار دولت یمن در برخورد با شوزشیان قبیله خوثی پرداخته و در پایان یادداشت چنین نتیجه گیری کرده است:
«در این درگیری ها مبارزان صعده مظلوم واقع شده اند چرا که هم آماج حملات نظامی و هم آماج حملات تبلیغاتی و رسانه ای بوده اند ولی با این وجود به نظر می رسد در شرایط کنونی ختم بحرانی که هیات های آمریکایی، اسرائیلی و سعودی برای تشدید آن از یک طرف ماجرا حمایت می کنند، قطعاً به نفع مبارزان یمن خواهد بود.»
روزنامه حیات نو در یادداشتی به قلم علی محمد حاضری به حملات کیهان به میرحسین موسوی پاسخ داده و می نویسد:
«کیهان که نان خود و دیگر جریانهاى افراطى را در تشدید بحران در روابط بینالمللى کشورمان مىبیند از اینکه برخلاف تصور آنان، آقاى موسوى از تحریمهاى بینالمللى علیه دولت ایران استقبال نکرده است به خشم مىآید. ظاهرا کیهان اشتیاق دارد همه جریان ها و عوامل از جمله رهبران جنبش سبز در مسیر تنشآفرینى در روابط ایران با دیگر کشورها مشارکت داشته باشند تا شدیدترین تحریمها علیه ایران شکل گیرد و آنگاه این جریانهاى افراطى بتوانند در پرتو این جو ملتهب، مخالفان خود را تحت عناوین مضحکى چون همسویى با بیگانگان سرکوب کنند.
... مایلند ... مخاصمه اجتماعى و شکافهاى ملى تشدیدشده و به زعم خودشان زمینه براى وارد کردن ضربات حذفى و نهایى به جریان رقیب فراهم آید. با عنایت به مجموعه ملاحظات فوق است که مىتوان فهمید چه جریاناتى از تشدید بحران سود مىبرند و تشنجآفرینىهاى گسترده این چندماهه اخیر از چه مواضعى تغذیه مىشوند.»
روزنامه حیات نو گزارش اقتصادی هم دارد که به وعده عملی نشده آقای احمدی نژاد در باره حساب ذخیره ارزی پرداخته و می نویسد:
«حساب ذخیره ارزى در دولت نهم تبدیل به قلکى شده بود که مسئولان هر زمان و به هر دلیلى که مىخواستند از آن پول برداشت مىکردند این در حالى است که هدف اصلى براى تشکیل این حساب کمک به بخش خصوصى بود. در حالى که به گفته کارشناسان تاکنون تنها 20 درصد از میزان پولهاى برداشت شده از این حساب به بخش خصوصى تعلق گرفته. بحثها درباره حساب ذخیره در حالى در دولت نهم به اوج رسید که آن دولت براى تامین کسر بودجه و مصارف جارى از این حساب بارها پول برداشت کرد و هر بار صحبت از میزان موجودى این حساب به میان مىآمد به نوعى با طفره رفتن مسئولان مواجه مى شد.
روزنامه حبات نو در ادامه می نویسد:
«محمود احمدىنژاد در جریان انتخابات در مناظره تلویزیونى در اقدامى از رئیس کل بانک مرکزى خواست تا موجودى این حساب را اعلام کند. این اقدام احمدىنژاد در آن زمان با استقبال کارشناسان روبهرو شد. اما اکنون با گذشت چهار ماه از این درخواست احمدىنژاد بانک مرکزى نه تنها موجودى حساب ذخیره را اعلام نکرده بلکه هر بار به نوعى از این موضوع طفره رفته و به نوعى اظهارات احمدىنژاد را تنها به یک راهحل کوتاهمدت براى برونرفت از فشارهاى مطرح شده تبدیل کرده است.»
روزنامه جام جم در خبری کوتاه از درگذشت یک هنرمند خبر داده و می نویسد:
«مصطفی گرگین زاده آهنگساز و موسیقیدان پیشکسوت و خالق آهنگ به یاد ماندنی "بردی از یادم" سحرگاه سه شنبه در سن 87 سالگی به دلیل بیماری سرطان در تهران دارفانی را وداع گفت.»
روزنامه جام جم توضیح داده است که مصطفی گرگین زاده « نوازنده برجسته ترومپت و سازهای بادی اوایل سال 1326 با مرحوم مهدى خالدى آشنا شد و به پیشنهاد وی که سرپرستی ارکستر رادیو را برعهده داشت با رادیو به همکارى پرداخت.»
روزنامه دنیای اقتصاد در یادداشتی به قلم محمد صادق جنان صفت با اشاره به ماجرای واگذاری سهام مخابرات به شرکت های وابسته به سپاه پاسداران که مورد انتقاد بخش خصوصی است می نویسد:
«تا وقتی قدرت نهاد بخش خصوصی در ایران (بنگاهها، خانوادهها و احزاب) فقط از جنس حرف، نصیحت و هشدارهای بدون الزام اجرایی است، در بر همین پاشنه خواهید چرخید. به نظر میرسد برای اجتناب از رویدادی که به هر حال مساله درست کرده و قابل هضم نیست، باید کار از نقطه قانونگذاری شروع شود و نهادهای مدنی در بخش خصوصی میتوانند و باید با قانونگذاران و به ویژه روسای کمیسیونهای مرتبط با این ماجرا بحث کرده و پیامدهای منفی ایجاد انحصارهای تازه در کسب و کار را به صورت واضح نشان دهند تا آنها با ارائه طرح تازه، این ماده قانونی را از قانون یادشده حذف کنند.»
روزنامه خراسان گزارشی دارد از مراسم روز ملی شعر که با تاخیر برگزار شده است و می نویسد:
«اهالی شعر و ادب در ضیافتی که در هتل لاله برگزار شد، روز شعر و ادب پارسی را پس از ۱۸ روز گرامی داشتند.به گزارش خراسان ، این مراسم با حضور جمعی از اهالی فرهنگ، ادب و هنر و مسئولان فرهنگی کشور و به همت موسسه خانه کتاب برگزار شد.در ابتدای این مراسم محسن پرویز، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر عنوان نویسندگی نبود در این جمع حاضر نمی شدم و به عنوان ریاست نیامده ام. دغدغه ای در تمام سال های گذشته به عنوان نویسنده در من وجود داشته و هنوز وجود دارد اما امیدوارم در آینده برطرف شود این است که گاهی نویسندگان آثار خوبی خلق می کنند و آرزوی من این است به روزی برسیم که هیچ اثر خوبی به خاطر کمبود امکانات از انتشار محروم نشود.وی افزود: امیدوارم فضایی عاری از مشکلات برای صاحبان اثر فراهم شود.در ادامه پرویز بیگی حبیب آبادی با اشاره به این که شاعران سخن خود را با شعر آغاز می کنند، گفت: هرچند در این فضا با وجود ملودی کارد و چنگال شعرخوانی دشوار است! اما تصمیم گرفته ام با خواندن دو قطعه شعر از مهرداد اوستا و شهریار یادی کنم.»