بررسی روزنامه های صبح تهران؛ شنبه ۲۰ تیر

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ شنبه ۲۰ تیر

تیترهای اول

"مهلت دو ماهه برای مذاکره ایران و اروپا" تیتر اول اعتماد است، سرمایه همین خبر را با عنوان "سران جی هشت سه ماه به ایران مهلت دادند" منعکس کرده و ابتکار با تیتر "عقب نشینی گروه هشت در برابر ایران" همین خبر را دارد.

ایران روزنامه دولت در عنوان اصلی از "پرداخت تسهیلات مسکن و اشتعال به مردم" نوشته، آفتاب یزد از "لزوم حداقل تغییر یک سوم وزیران"، "کارگران همچنان اسیر قراردادهای موقت" تیتر جام جم است، جوان "ساختار دولت تغییر می کند" را آورده و دنیای اقتصاد از قیمت انرژی بعد از یارانه نقدی" گزارش داده است.

رسالت "اعتراض دولت و مجلس ایران به کشورهای غربی" را منعکس کرده، کیهان در تیتر اول خود نوشته "نهصد و ده روز بازداشت غیرقانونی، دیپلومات های ایرانی چطور آزاد شدند" و روزنامه جمهوری اسلامی "آزادی پنج دیپلومات ایرانی ربوده شده توسط آمریکا در عراق" نقل کرده است.

حیات نو این سخن امامی کاشانی را در خطبه های نماز جمعه تهران منعکس کرده که گفته "نسبت ‌دادن ‌القاب ‌زشت ‌به ‌افراد، جامعه ‌را ‌مى‌لرزاند" و صدای عدالت از "نشست نمایندگان موسوی، خاتمی و کروبی" خبر داده است.

گزیده مقالات

آلودگی هوا یا سیاست

مهرزاد غنی پور در گزارشی در سرمایه نوشته : روز گذشته پس از تعطیلی های چند روز اخیر و در پی ایجاد شائبه سیاسی بودن این تعطیلی ها هادی مقدسی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اعلام کرد هرکس عارضه طبیعی آلودگی هوا و گردوغبار را به سیاست ربط دهد در سیاستش رنگ و بویی از دیانت نیست.

سرمایه نوشته اما کارشناسانی همچون عباس عبدی معتقدند دلیل تعطیلی ها مهم نیست بلکه مهم تفسیر مردم از این موضوع است. عبدی می گوید: «دولت تنها وظیفه اش تصمیم گیری نیست بلکه باید با مردم ارتباطی ایجاد کند که در مواقعی که تصمیمی می گیرد مردم به آن تصمیم اعتماد داشته باشند. در حال حاضر مردم به تصمیمات عادی هم اعتماد ندارند چه برسد به تصمیمات حاد.

در یک کشتی نشسته

محمدعلی وکیلی در سرمقاله ابتکار انتخابات اخیر را نقطه عطفی در تحولات کلی کشور بحساب آورده که تکلیف بسیاری از مسایل را در جبهه بندی های کنونی روشن خواهد کرد و نوشته جامعه سیاسی ایران در شرایط حاضر در حال " کما "بسر می برد نخبگان،تحلیلگران،در گیجی مطلق هستند بخشی از رفتارها ی نا متوازن و هنجار شکن برامده از شوک وارد ه می باشد.

به نظر این مقاله در این شرایط رویکرد گروه پیروز بر تبدیل رقیب به دشمن متمرکز می باشد اتفاقات پیش آمده پس از انتخابات فضا را به گونه ای پیش برد که رقیب به هر شکل و نوعش به دشمن تبدیل شود تمام تحلیل ها و پیش داوری ها همه حول پروژه دشمن بودن رقیب بود ارایه مدارک، ساختن شواهد و... همه در راستای اثبات سو» نیت رقیب و به منظور دشمن سازی از جریان معترض بود.

ابتکار در تشریح نظر گروه شکست خورده نوشته آن ها از همان ابتدا تلاش کرد نشان دهد با یک کودتا روبرو هستند و با تشکیک در تمام مراحل انتخابات نتیجه به دست آمده را حاصل کودتای از پیش طراحی شده تلقی کردند و بر این کودتا نام های مختلف گذاشتند کودتا علیه جمهوریت نظام،کودتا علیه ملت خواند در حالی که این هر دو گروه در یک کشتی نشسته اند و سوراخ کردن آن به نجات یک طرف ختم نخواهد شد.

استقلال قوه قضاییه

صدای عدالت در سرمقاله خود به اقتدار قوه قضاییه پرداخته و احتمال داده که این قوه تنها جائی باشد که بتوانند با بررسی شکایت معترضیان به انتخابات ریاست جمهور اعتماد را به مردم بازگرداند.

به نظر جواد کارگزاری نویسنده سرمقاله این روزنامه جمهوری اسلامی به عنوان یک حکومت دینی بیش از هر نظام حکومتی دیگر در جهان بر پایه اعتماد مردم استوار گردیده است و تصور آن که چنین حکومتی بدون اعتماد مردم بتواند پایدار بماند تصوری از اساس غیر قابل تصدیق است. با این حال، عاملی باعث گشت که آسیب جدی به اعتماد مردم نسبت به جمهوری اسلامی وارد شد و عنصر عدم اعتماد نقش عمده‌ای در آرای دو نامزد اصلی داشت.

در ادامه این مقاله آمده وقتی نامزدها و طرفدارهایشان اتهام‌هایی را به یکدیگر وارد می‌ساختند که بیش از هر چیز-در صورت درست بودن- آسیب جدی به اساس جمهوری اسلامی می‌زنند. چرا چنین اتهام‌هایی طرح و به طور شهودی از سوی گروه‌های مختلف مردم پذیرفته می‌شوند؟ آیا این به این معنا نیست که "در شهر خبری هست" اما "در قوه قضائیه خبری نیست!"؟ جمهوری اسلامی تا کی باید چوب عدم اقتدار قوه قضائیه را بخورد؟ و باید بدانیم که قوه قضاییه باید به عنوان یک بازیگر اصلی به حساب بیاید.

حوادث هجده تیر

روزنامه های امروز تهران درباره حوادث و نارآرامی های دیروز گزارشی ندارند و تنها به نقل گفته های فرمانده نیروی انتظامی اکتفا کرده اند که گفته از میدان ولیعصر به بالا منطقه بحران است.

کیهان در گزارشی ادعا کردهدر حالی که برخی پایگاه های اینترنتی و شبکه های ماهواره ای از چند هفته قبل پروژه تحریک مردم به حضور در خیابان ها به بهانه 18تیر را آغاز کرده و به شدت پی گیری می کردند، تعداد حاضران در برخی خیابان های تهران در روز پنج شنبه از چند صد نفر فراتر نرفت.


بنابر اطلاعات کیهان طراحی محافل سیاسی خاص در داخل و خارج ایران این بود که ناآرامی ها در تهران که با تحریک برخی از چهره ها و گروه های اصلاح طلب بازنده در انتخابات 22 خرداد، از فردای آن روز آغاز شد باید طوری تداوم می یافت که در روز 18 تیر به اوج برسد اما روز پنج شنبه شهر تهران وضعیتی طبیعی را از سرگذراند و برخی آشوبگران- که عمده آنها شناسایی شده اند- جز ایجاد ترافیک جزئی و آتش زدن چند سطل آشغال موفق به انجام کار دیگری نشدند.

قتل زن المانیکیهان از قول یک سایت خبری لبنانی و با اشاره به کشته شدن زن محجبه مصری در آلمان به مقایسه نحوه پوشش خبری آن با قتل «ندا آقا سلطان» در رسانه های غربی پرداخته و نوشته : «کشته شدن ندا در ایران به یکی از سوژه های جهانی تبدیل شد اما قتل الشربینی در آلمان کاملا نادیده گرفته شده است».

همین روزنامه در سرمقاله خود نوشته با توجه به شواهد و قرائن یاد شده، شهادت «مروه شربینی» نمی تواند معمولی باشد، بلکه بدون کمترین تردیدی عامل اصلی آن دولت آلمان است و اولین و ابتدایی ترین اقدام در برابر این ماجرا که علیه تمامیت جهان اسلام صورت پذیرفته ، اخراج سفرای دولت آلمان از کشورهای اسلامی است، خواسته برحقی که ملت های مسلمان نباید از آن چشم پوشی کنند.

به نظر حسین شریعتمداری در این میان، از جمهوری اسلامی ایران که پرچمدار نهضت جهانی اسلام است انتظار می رود در اخراج سفیر آلمان پیشگام باشد.

تحلیل کیهان این است که بحران مالی اخیر غرب، آلمان را در شرایط اقتصادی شکننده ای قرار داده است، هر هفته تعدادی از مراکز بزرگ صنعتی و تجاری آلمان ورشکست شده و آلمان صنعتی و ثروتمند چند دهه اخیر به ورطه سقوط اقتصادی نزدیک شده است. در این حال، قطع رابطه سیاسی و اقتصادی کشورهای مسلمان با دولت آلمان ضربه ای هولناک و انتقام پشیمان کننده ای برای این کشور خواهد بود بی آنکه کمترین تأثیر منفی برای جهان اسلام در پی داشته باشد.

صادرات گاز در ابهام

محمدصادق جنان‌صفت در سرمقاله دنیای اقتصاد با یادآوری قرارداد بزرگ نابوکو برای صادرات گاز به اروپا که عواید بسیاری برای دولت ترکیه خواهد داشت نوشته این کامیابی ترکیه در حالی رخ می‌نماید که ایران به عنوان دومین کشور دارای ذخایر گاز طبیعی هنوز در ابتدای راه صادرات گاز قرار دارد و به دلایل گوناگون فرصت‌‌ها را برای تبدیل شدن به یک بازیگر فعال در قرنی که آن را قرن گاز می‌نامند، از دست می‌دهد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تبلیغات وزارت نفت و سرنوشت نامعلوم قرارداد خط لوله صلح نوشته به هر دلیل، رهبران هند که مستعدترین اقتصاد برای واردات گاز از ایران را داشتند به شکل‌های گوناگون از این کار اجتناب کردند. به این ترتیب ایران یکی از مهم‌ترین بازارهای پیش‌بینی شده برای صادرات گاز خود را در شرایط بسیار مبهم می‌بیند و دست کم برای یک دوره غیرقابل پیش‌بینی باید چشم به بازار کشورهای همسایه و بازار اروپا بدوزد.

در ادامه این مقاله آمده قرارداد صادرات گاز به امارات متحده عربی نیز که به قرارداد کرسنت مشهور شده بود نیز با ابهام و سردرگمی مواجه است. دقت در طرح‌های خطوط لوله گاز ایران برای صادرات که شامل چند طرح عمده است، نه تنها امیدواری ایجاد نمی‌کند، بلکه بر یاس و ابهام‌ها می‌افزاید.

ایران و حوادث چین

اعتماد در گزارش اصلی خود نوشته کشتار مسلمانان ترک تبار اویغور توسط نیروهای امنیتی چین اگرچه چند روزی است به یکی از اخبار اول رسانه های دنیا بدل شده و حتی سبب شد رئیس جمهور این کشور کمونیستی اجلاس سران جی هشت را ترک کند و سر از فرودگاه پکن دربیاورد اما در ایران برخلاف موارد مشابه در خصوص برخورد با مسلمانان در نقاط مختلف دنیا، هنوز موضع گیری رسمی از سوی مسوولان دستگاه دیپلماسی و نهادهای تبلیغی دینی اعلام نشده است.

به نوشته این روزنامه سکوت که بر اساس دیدگاه برخی تحلیلگران در زمان کشتار مسلمانان چچن از سوی کشور روسیه نیز دیده شد، سبب شده این ابهام ایجاد شود که ممکن است به دلیل نوع روابط ایران با این دو کشور یعنی چین و روسیه، برخی ملاحظات در اعلام محکومیت این جنایت ها از سوی مسوولان ایرانی پدید آمده که از سوی کارشناسان و مردم انتقاداتی را در پی داشته است.

حیات نو در مقاله ای یادآوری کرده سوابق نشانگر آن است که اگر در گوشه‌اى از دنیا بر مسلمانى ستمى روا شود مسئولان ایرانى از کنار آن نمى‌گذرند. شاهد زنده آن، ماجرایى است که در آ‌لمان براى بانویى مسلمان رخ داده است اما همین آقایان در مقابل فجایع و جنایت دولت چین علیه مسلمانان به سکوتى سنگین گرفتار آمده‌اند.

نویسنده مقاله حیات نو پرسیده نکند خداى نکرده ایران با ملاحظه آنچه که منافع خود مى‌پنداریم از کنار خون‌هاى ریخته شده مسلمانان در گوشه‌اى از دنیا بگذریم. نکند که خداى نکرده آرمان‌هاى جمهورى اسلامى را به فراموشى بسپاریم.

خوب است یک بار دیگر قانون اساسى و تکلیف دولت جمهورى اسلامى در قبال مسلمانان جهان را مرورى کوتاه کنیم. نکند که خداى نکرده اصل اساسى جمهورى اسلامى یعنى استقلال از شرق و غرب و بیانات امام را از خاطر برده باشیم.

روزنامه جمهوری اسلامی سرمقاله خود را به سرکوب مسلمانان توسط دولت چین اختصاص داده و نوشته دولت چین با برخورد خشن و سرکوب گرانه و به خاک و خون کشیدن مسلمانان سین کیانگ فقط به عمیق تر شدن زخم کهنه ای که سالهای طولانی و پر التهابی را پشت سر گذاشته کمک می کند و هیچ مشکلی از مشکلات خود را حل نخواهد کرد.

این مقاله با اشاره به اعتراض ترکیه به کشتار مسلمانان توسط چین این سئوال را مطرح کرده که چرا چمهوری اسلامی سخنی نمی گوید نوشته هر چند گمانه زنی ها حکایت از مانع شدن ملاحظات سیاسی میان تهران و پکن از موضعگیری صریح و شفاف متولیان سیاست خارجی نسبت به وقایع» سین کیانگ » دارند لکن با توجه به اینکه مصالح امت اسلامی و رعایت جایگاه نظام جمهوری اسلامی از اهمیت بیشتری برخوردارند بی تفاوتی در قبال وقایع « سین کیانگ » قابل توجیه نیست.

سکوت و فریاد

آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشته رییس دولت حداقل برای چهارمین بار از برخوردهای پلیسی با مساله حجاب انتقاد می کند و می گوید اجازه نخواهد داد چنین رفتاری تکرار شود اما در مقابل اعتراض مردم به انتخابات و نحوه برگزاری آن که عده بیشتری را شامل می شود کاملا سکوت کرده است.

سردبیر این روزنامه علاوه بر این موضوع مهم داخلی معتقدست در حادثه مهم سرکوب خشن مسلمانان در چین است که دولت نه تنها مانند ترکیه اعتراضی نمی کند بلکه اعلام می دارد ایران از شرکت‌های چینی دعوت کرده تا در پروژه‌های بـزرگ نفتی جمعاً به ارزش 8/42 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنند. در حالی که میزان توانمندی فنی چینی‌ها قبلاً در پروژه‌هایی بسیار کوچک مانند احداث بزرگ راه شمال به نمایش گذاشته شده و قابلیت اعتماد به چینی‌ها در عرصه‌های سیاسی نیز با رای مثبت آن کشور به قطعنامه‌های ضد ایرانی شورای امنیت،‌آشکار شده است.

pouriya - ایران - رودسر
توجه توجه فراخوان دانشجویان دانشگاه شیراز:راهپیمایی در 22 تیر ما دانشجویان دانشگاه شیراز قصد داریم روز دوشنبه 22 تیر در اعتراض به کودتای 22 خرداد در خیابان ملاصدرا از ساعت 7 تا 8 گردهمایی مسالمت آمیزی داشته باشیم. از تمامی مردم شیراز میخواهیم از این حرکت پشتیبانی کنند.22 هر ماه باید به خیابانها بیاییم و اعتراض خود را به رژیم کودتا نشان دهیم.از دانشجویان شهرهای دیگر تقاضا داریم به این حرکت بپیوندند و محل و ساعت تظاهرات را در شهرهای خود اعلام کنند. خداوند نگهدار ایران باد جمعی از دانشجویان دانشگاه شیراز
شنبه 20 تیر 1388

amidjan - ایران - تهران
از نظر مقامات عزیز فقط چند کشور محدود در دنیا هست که هم مسلمان داره و هم باید از مسلمانهاش دفاع کرد 1- فلسطین 2- لبنان 3- فلسطین 4- لبنان 5- فلسطین 6- لبنان و کشورهای دیگه ای مثل فلسطین و لبنان البته در کنار این کشورها در خاورمیانه کشورهای دیگه ای مثل فلسطین و لبنان هست که مسلمان داره و از نظر این مقامات آخه مگه می شه در کشوری مثل چین هم مسلمان وجود داشته باشه مگه چچن هم می تونه مسلمان داشته باشه مگه اصلا مسلمانها می تونن در چنین کشورهایی زندگی کنن مگه مسلمانها قرار نبود فقط در ایران و فلسطین و لبنان باشن اگه مسلمانهای چین می خوان که ما ازشون حمایت کنیم و حرکت دولت چین رو محکوم کنیم می تونن خیلی سریع ویزا بگیرن بیان توی فلسطین و لبنان تا توسط اسرائیلی ها کشته بشن و اون موقع ما می تونیم ازشون دفاع کنیم البته می تونن بصورت محجبه هم به کشور آلمان برن تا اونجا کشته بشن و ما باز هم از اونها حمایت کنیم البته اگر بیان ایران جزء خس و خاشاک خواهند بود !!!!!!!!!!!!!
شنبه 20 تیر 1388

gole naz - امریکا - Carol Stream
رهبر ما قاتله . ولایتش باطله . نه تهران نه کابل مرگ بر دیکتاتور . مجتبی بمیری رهبری را نبینی حکومت پست نمیخوایم رهبر یک دست نمیخوایم . ما بچه های تهرون رای ندادیم به میمون .
شنبه 20 تیر 1388

RAHE SABZ - بلژیک - انتورپن
بادرود فراوان به شیران ایران زمین خبرگزاری هرانا : افراد بازداشت شده در روز ۱۸ تیر، امروز به زندان اوین منتقل شدند، هم چنان از تعداد و هویت اکثر افراد بازداشت شده اطلاعی در دست نیست. تعداد افراد منتقل شده به زندان اوین بر اساس گفته شاهدان عینی، کمتر از ۱۵۰ نفر اعلام شده است امروز نیز خانواده های بسیاری از بازداشت شده گان و به ویژه بازداشت شده گان در ۱۸ تیر، در مقابل زندان اوین حضور داشتند و در پی حضور خانواده ها، به آن ها اعلام شده است که روز شنبه، با همراه داشتن سند، به دادگاه انقلاب مراجعه کرده تا با قرار دادن وثیقه افراد بازداشت شده آزاد شوند. هم چنین امروز تعدادی از افراد بازداشت شده روز ۱۸ تیر که زیر سن قانونی (۱۸ سال) بودند آزاد شدند.
شنبه 20 تیر 1388

amirbidgoli - ایران - کاشان
درود بر پاکان
یکشنبه 21 تیر 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.