«هتل ماما» محبوب جوانان آلمانی

«هتل ماما» محبوب جوانان آلمانی

در فرهنگ آلمانی، به جوانانی که به سن قانونی رسیده و هنوز زندگی مستقلی دست وپا نکرده باشند، اغلب راحت‌طلب یا بچه‌ننه می‌گویند

دلبستگی جوانان آلمانی به خانه و خانواده در حال حاضر بیشتر از پیش شده‌ است. اینان دیگر علاقه‌ چندانی به تشکیل زندگی مستقل، از خود نشان نمی‌دهند. پژوهشگران، گسترش بحران اقتصادی جهانی را از عوامل اصلی این روند می‌دانند.

جوانان آلمانی، امروزه ترجیح می‌دهند، بیشتر در خانه و با خانواده‌ی خود زندگی کنند تا مستقل. این نتیجه‌ی پژوهشی است که اداره‌ی فدرال آمار این کشور، چندی پیش منتشر کرده است. این پژوهشگران، گسترش بحران اقتصادی، کمبود شغل و بالارفتن صعودی هزینه‌ی زندگی را از عوامل اصلی دلبستگی جوانان به خانه و خانواده ارزیابی می‌کنند.

در فرهنگ آلمانی، به جوانانی که به سن قانونی رسیده و هنوز زندگی مستقلی دست وپا نکرده باشند، اغلب غیرمستقل، راحت‌طلب یا بچه‌ننه می‌گویند. ترک خانه‌ پدری یا مادری، نشانه‌‌ آماد‌گی پذیرش مسئولیت و بزرگ‌ شدن است. «هتل ماما»، اصطلاح طنزآلودی است که معمولاً در مورد کانون گرم خانواده به‌کار برده می‌شود. بر اساس نتایج آمار اداره‌ی فدرال آمار آلمان، در ۳۷ سال گذشته تا کنون، شمار فرزندان ارشدی که حاضر به ترک "هتل ماما" نبود‌‌ه‌اند، از ۲۰ درصد به ۲۹ درصد رسیده است.


روند استقلال جوانان

روند استقلال جوانان آلمانی از دهه‌ی ۷۰ تا کنون، روند پر پیچ و خمی بوده است. این جوانان در ابتدای این دهه و تحت تأثیر جنبش دانشجویی، فردای روز رسیدن به سن قانونی بار و بندیل را می‌بستند و با کرایه‌ی اتاقی در یک خانه‌ اشتراکی یا اجاره‌ی آپارتمانی کوچک، زندگی مستقلی را آغاز می‌کردند. در اوان دهه‌ی ۱۹۹۰، شیوه‌ی زندگی آنان تغییر کرد: چون «این نسل با پدر و مادرها تفاهم داشتند، در خانه می‌ماندند و پولشان را صرف خرید لوازم مورد نیاز خود و استفاده از وقت آزادشان می‌کردند.» در آغاز قرن بیست و یکم، ولی علت دیگری برای زندگی مشترک پدر و مادرها با فرزندانشان رخ کرده: بی‌پولی! پدر ومادرها، جوانان را برای "ترک کانون گرم خانواده" زیر فشار قرار نمی‌دهند، هرچند که این هم‌زیستی همیشه هم مسالمت‌آمیز نیست.

استقلال یا عدم استقلال؟

اقامت این جوانان در هتل ماما، در حال حاضر دیگر نشانه‌ عدم استقلال نیست. اگر استقلال به معنای رتق و فتق امور مالی و اجتماعی باشد، جوانانی که در خانه‌ی والدین خود زندگی می‌کنند، به شهادت آمار، تمامی مسئولیت رسیدگی به امور خود را خود به عهده می‌گیرند. از آن گذشته، آماری هم وجود دارند که نشان می‌دهند، فرزندانی که سال‌هاست خانه و کاشانه‌ی پدری یا مادری خود را ترک کرده‌اند، هنوز مستقل نشده‌اند و مادر نگران، باید آپارتمان آنان را تمیز و کارهایشان را روبه‌راه ‌کند.

دیرکرد عمومی

با این‌حال جوانان آلمانی، نسبت به گذشته، دیرتر بزرگ می‌شوند. آمار نشان می‌دهند که نسل جدید، دیرتر از نسل پیش، مثلاً برای اولین بار با جنس مخالف یا موافق خود رابطه‌ی جنسی برقرار می‌کند، یا دیرتر به استقلال اجتماعی و مالی دست می‌یابد. یکی از پژوهش‌گرانی که در گرد‌آوری این آمار شرکت داشته، می‌گوید: «این که جوانان دیرتر از پیش زندگی مستقلی را شروع می‌کنند، نشانه‌ی این است که نمی‌توانند پیوندهایشان را قطع کنند. این جوانان تازه، وقتی شریک زندگی موقت یا پایداری پیدا کردند، خانواده را ترک می‌کنند. در نتیجه از آغوش یک خانواده به آغوش دیگری می‌روند.‌»

یکی دیگر از دلایلی که جوانان آلمان دیرتر از آب و گل در می‌آیند، این است که خانواده‌ها از نظر مالی کمتر می‌توانند آنان را در این راه یاری دهند. بیشتر آن‌‌ها از عهده‌ی پرداخت شهریه‌ی سنگین دانشگاه و اجاره‌ی ماهانه‌ی اتاقی در کوی دانشگاه برای فرزندان خود برنمی‌‌آیند. این فرزندان، حتی کسانی که شغلی آموخته‌اند، باید هم‌چنان در هتل ماما بمانند، چون نمی‌توانند ‌کار پیدا کنند. از این‌رو، به تحصیل ادامه می‌دهند، تا تخصص‌های بیشتر و بهتری کسب کنند. 

دخترها، مستقل‌تر از پسرها

بر اساس نتایج اداره‌ فدرال آمار آلمان، دخترهای جوان دو سال زودتر از مردان، "هتل ماما" را ترک می‌کنند: تنها ۴۲ درصد از زنان ۲۲ ساله در سال ۲۰۰۵، با خانواده‌ی خود زندگی می‌کردند. این رقم در بین مردان ۲۴ ساله، در همین سال تا ۴۸ درصد می‌رسید.

در حال حاضر، ولی حتی دخترهای جوان هم دیرتر می‌توانند زندگی مستقلی برای خود دست و پا ‌کنند:«چون اغلب این دختران هستند که با معدل خوب، دیپلم می‌گیرند و بعد به تحصیل خود ادامه می‌دهند.»

جامعه‌شناسان پیش بینی می‌کنند که شمار جوانان خانه‌نشین در آینده، به دلیل وجود بحران اقتصادی افزایش خواهد یافت. دیر نیست که این تابلو، زینت‌بخش سر در اغلب "هتل ماما"های آلمان بشود: «اتاق خالی موجود نیست!»

persianshadow1 - انگلستان - برایتون
ما ایرونی ها که تا 40 سالگی هتل بابا مامان زندگی میکنیم.بیچاره ماها که اومدیم خارج! خداییش هتل بابا مامان رو با اون غذاهای خوشمزه ول نکنین بیاید خارج. لعنت به هرچی اخوند که این بلا رو سر ما اورد.
سه‌شنبه 29 اردیبهشت 1388

rezanl - هلند - امستردام
وقتی بیکاری زیادشه و اجاره ها بالا برن بهترین جا هتل ماما یا هتل رفیقه!
سه‌شنبه 29 اردیبهشت 1388

zendeh bad iran - انگلستان - منچستر
دقیقا عین ایران می مونه
سه‌شنبه 29 اردیبهشت 1388

saeed-nasi - ایران - تهران
persianshadow1 - انگلستان - برایتون اون هتل بابا مامانی که میگی مال قدیماس الان دیگه خونه مامان باباها مسافرخونه ناصر خسرو هم نیست چه برسه به هتل شماها هم یه وقت زندگی تو خارج رو ول نکنید بیایید داخل اونم به خاطر غذاهای خوشمزه
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

dannni - سوئد - استکهلم
عمرا هتل ماما رو ترک کنم
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

atoosairan - بلژیک - کنوکه
zendeh bad iran - انگلستان - منچستر خوب گفتی.دقیقا
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

parvaz39 - آلمان - هامبورگ
همانطور که مشهود بود همه مقاله از روی آمار ونهایت با ضریب اشتباه 3% بود . در چند مورد راجع به به بیکاری اشاره شده بود. به اندازه معلومات خودم خواستم موردی را کوتاه عنوان کنم. اگر اماری داده میشود برای بیکاری، آن گروه بصورت واقعی بیکار هست و تنها با کمک اداره شهر و یا اداره کار زندگی را میگذراند. و گروه دیگر شاغل بصورت رسمی و قراردادی کار میکنند. سیگار فروش سر کوچه و خیابون، کوپن فروش، دلال به صورت واسطه، مسافرکش، دست فروش و.... امثال ان وجود ندارد. که اگر آماری گرفته شود، این اشخاص بگویند که بله ما شاغل هستیم و شغلمان هم آزاد هست. وقتی مسولین بی مسولیت کشور در بوق و کرنا میکنند که در دنیا اروپا و یا آمریکا شرکتها ورشکسته و بیکاری گریبانشان را گرفته و از این طریق بخواهند شانه از مسولیت خالی کنند. بیکاری و ورشکستگی در اینجا به ان معنایی که در ایران گفته میشود و یا وجود دارد تفاوت بسیار دارد.
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

tehrangeles - آمریکا - لس انجلس
parvaz39 - آلمان - هامبورگ درود به شما حرف دلمو زدی تو تلوزیون جام جم اشغال اخبار پیگیری میکنم یارو با افتخار میگفت تو ایران امار بیکاری کمه
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

samira-beik - ایران - تهران
saeed-nasi - ایران - تهران سلام . خوبی ؟ خیلی با درایت جواب دادی . موفق باشی.
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

safoura - قطر - دوحه
ما ایرانیها عاشق این هستیم که هر طور شده نوه ونتیجه هم تو هتل ماما نگه داریم تازه بعضی مامانای ایرانی پسراشون تا30 -35سال به زور وکلک به شیر پاستوریزه حلالت نمیکنم عادت میدن بیچاره خانمه که زنش میشه تازه 40 سالگی میتونه اونو از...
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

Maryam39 - ایران - تهران
فرهنگ ما و فرهنگ اروپا رو ببین زمین تا آسمون فرق داره من الان 39 ساله تو هتل مامان هستم و اگه از موعد مقرر دیرتر از سرکار بیام خونه مامانم از دلشوره می میره اونوقت اینا به سن قانونی که می رسن باروبندیل می بندند ! واقعا که تفاوت فرهنگی خیلی زیاده
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

vahid_baghjari - ایران - تهران
((هتل ماما))چه اسم اوا خواهری !!! خوراک این سوسول موسولا ست . بگو خونه ننه دیگه ؛ این قرتی بازیا چیه ؟
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

گنده لات - آلمان - مونیخ
آلمان یکی از کشورهایی است که تحصیل در دانشگاههای دولتی رو بصورت رایگان عرضه میکنه. البته دو سه سالی است که هزار یورو شهریه سالانه گرفته میشه که نسبت به بریتانیا و کشورهای دیگه ناچیزه و فقط سه تا پنج درصد دانشجوها نمیتونن پذیرش رشته دلخواه رو احراز کنن که تا سال بعدی به اون دست پیدا می کنن. پس نگرانی برای شهریه کمی تا قسمتی اغراق آمیزه. البته هنوز آمار بیکاری در آلمان غربی سابق در حد استاندارد خودشه و ای آلمان شرقی سابق هستش که با نوزده درصد بیکاری آمار کل رو وخیم کرده.
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

saeed-nasi - ایران - تهران
samira-beik - ایران - تهران سلام سمی جون ممنون تو چطوری؟ کم پیدایی
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

sami uk - انگلستان - ردینگ
persianshadow1 - - برایتون بانظرت واقعا موافقم
چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 1388

samira-beik - ایران - تهران
saeed-nasi - ایران - تهران ای هستیم . شما نیستی ؟ از این ورا ؟ راه گمردی ؟
پنج‌شنبه 31 اردیبهشت 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.