صفایی فراهانی : فوتبال ما هیچ چیزی ندارد

صفایی فراهانی : فوتبال ما هیچ چیزی ندارد

"فوتبال ما مثل دانشجویی است که می‌خواهد از روی دیوار وارد دانشگاه شود!" همه‌ی ما این جمله معروف صفایی فراهانی را شنیده‌ایم. او هنوز هم معتقد است که ما فقط در کاغذ فدراسیون برتر آسیا هستیم و بازی‌های لیگ قهرمانان آسیا و تیم ملی نشان از این واقعیت تلخ دارد. فوتبال ما یک مدیریت ساختارمند می‌خواهد. آیا با گذشت هشت سال از لیگ به اهداف خود رسیده‌ایم؟ لیگ هسته‌یی از فوتبال است، تا مشکل کل فوتبال حل نشود، مشکل لیگ حل نخواهد شد.

محسن صفایی فراهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با ابراز تاسف از جایگاه کنونی فوتبال ایران خاطرنشان کرد: لیگ، هسته‌یی کوچک از کل فوتبال است. نمی‌توانیم کل فوتبال را نداشته باشیم اما، یک لیگ خوب داشته باشیم. زمانی که یک لیگ مرتب، منظم و هدفمند داریم که ریشه درستی داشته و کل فوتبال از پتانسیل درست و استاندارد برخوردار باشد. ولی آیا حالا کل فوتبال ما این شرایط را دارد؟

وی افزود: زمانی که لیگ قهرمانان آسیا می‌خواست برگزار شود، گفتم ما مثل دانشجویی هستیم که می‌خواهد از دیوار دانشگاه بالا برود. فوتبال ما رتبه 326 را روی کاغذ به دست آورده است اما، ژاپنی‌ها واقعا 457 شدند، آقایان واکنش نشان دادند و گفتند که فراهانی برای ترساندن ما این حرف‌ها را می‌زند اما، حالا به خوبی می‌توان دید که بیان آن حرف‌ها، بحث ترس نبوده است. ما حالا داریم نتیجه کار فوتبال را در لیگ داخلی، لیگ قهرمانان آسیا و بازی‌های تیم ملی می‌بینیم. پس وقتی می‌گویم ما روی کاغذ فدراسیون برتریم و ژاپن در واقع برتر است،‌ بحث ترساندن نیست.

فراهانی با بیان اینکه مدیریت فوتبال یک ساختار منسجم می‌خواهد، تصریح کرد: تنها یک مدیریت ساختارمند به ما کمک می‌کند که فوتبال موفقی داشته باشیم، در سال 1997 لیگ ژاپن کار خود را با هفت تیم شروع کرد و امروز لیگ ژاپن 18 تیم حرفه‌یی دارد. ایران نیز در هشتمین سال لیگ خود قرار دارد یعنی تنها چهار سال با ژاپن فاصله داریم حالا باید مقایسه کنیم و ببینیم ژاپنی‌ها به کجا رسیده‌اند و ما به کجا. با حل کردن مشکل یک بخش کوچک از فوتبال، مشکل فوتبال حل نمی‌شود. مشکل فوتبال را با حرف زدن نمی‌توان حل کرد. این کار یک برنامه 10 ساله می‌خواهد. باید برای باشگاه‌، هیات‌، لیگ و... برنامه‌ریزی هدفمند کرد. باید ببینیم که آیا لیگ ایران بعد از هشت سال توانسته به اهداف خود برسد. در آیین نامه لیگ آمده است که تمام باشگاه‌ها باید تیم‌های پایه داشته باشند اما،‌آیا حالا واقعا باشگاه‌های ما تیم‌های پایه دارند؟ در آیین نامه آمده باشگاه‌ها باید زمین تمرین مختص خود داشته باشند، آیا دارند؟ همه اینها در آیین نامه لیگ پیش‌بینی شده است، حالا اگر بعد از هشت سال فاقد این اصول هستیم، باز جای بحث دارد.

وی از عملکرد رسانه‌ها نیز انتقاد کرد و به ایسنا گفت: متاسفانه رسانه فقط حاشیه را می‌بیند اما، آیا درد ما فقط مسایل حاشیه‌یی است. ورزشی نویسان بررسی کنند و ببینند که چه شده فوتبال ژاپن بدون دردسر به جام جهانی و المپیک می‌رود اما، حضور در این رویدادها برای ما آرزوست.

وی تاکید کرد: تمام مشکلات فوتبال نشان می‌دهد که ما برنامه‌ریزی نداریم و تا زمانی که مشکل برنامه‌ریزی حل نشود، مشکل فوتبال حل نخواهد شد. مدیران ما درگیر امروزند، آنها فقط امروز را می‌بینند نه 10 سال دیگر را و هیچ مقامی هم از مدیر نمی‌خواهد که برنامه 10 ساله بیاورد. همه دوست دارند که تیم امروز به جام جهانی برود و بگویند ما این کار را کردیم. کاری ندارند که چه بلایی سر فوتبال ما می‌آید. ما قبلا در جام جهانی بوده‌ایم آیا به این معنی است که ما به عرش فوتبال رسیده‌ایم و یا انگلستان که نتوانست به جام ملت‌های اروپا راه یابد، در قعر فوتبال دنیاست.

فراهانی تاکید کرد: اگر به اصل موضوع نپردازیم فقط وقت‌مان را تلف کرده‌ایم، به همین دلیل است که من زمانی نمی‌گذارم که مسایل فوتبال و لیگ را پیگیری کنم. وقتی می‌دانم در فوتبال ما هیچ چیزی وجود ندارد دلیلی نمی‌بینم که داخلش را بگردم تا شاید چیزی پیدا شود. اگر می‌دانستم که بررسی‌های ما تاثیرگذار است فکر می‌کردم، بررسی می‌کردم و راهکار ارایه می‌دادم.

وی درباره مسایل و مشکلات فرهنگی به وجود آمده در لیگ هشتم نیز به ایسنا گفت: اخلاق هم بخشی از مدیریت است. در دنیا نیز همین طور است. اگر شما سیستم‌های پیشرفته مدیریتی دنیا را بررسی کنید خواهید دید که اخلاق اصل اولیه مدیریت است. اما، وقتی در فوتبال اصل برنامه‌ریزی و مدیریت وجود ندارد، نمی‌توان توقع اخلاق داشت.

amiromid - سوئد - تهران
فوتبال ماچیزی کم نداره جز فوتبالیست و مربی ...اینجا ساخلوی نظامی است.سلطان .شهریار . جادوگر .رمال .حوزه قم.امپراتور .ژنرال .گروهبان قندلی.باقالی.و نوچه ها.
دوشنبه 14 اردیبهشت 1388

lionking - انگلیس - لندن
تو یکی در مورد فوتبال صحبت نکن.
دوشنبه 14 اردیبهشت 1388

bluestar - ایران - تهران
صفایی بهترین رییس فدراسیون پس از انقلاب بود.
دوشنبه 14 اردیبهشت 1388

saeed-nasi - ایران - تهران
فوتبال ما هیچ چیز کم ندارد به جز یک جاسوس فیفا و زیرابزن برای فوتبال ایران که آن هم وجود با برکت جنابعالی این کمبود را برطرف کرده
دوشنبه 14 اردیبهشت 1388

punisher - ایران - شیراز
تازه فهمیدی .....؟!
دوشنبه 14 اردیبهشت 1388

kili_patilaki - قطر - دوحه
موافقم
دوشنبه 14 اردیبهشت 1388

محسن1358 - المان - کلن
فعلا که این فوتبال ابزاری است که صدها فوتبالیست مفتخور ، مفسد و گنده لات به راحتی بیت المال را غارت کنند و آب از آب تکون نخوره. تو همین فوتبال چند تا گنده لات تر که اسم خوودشونو گذاشتند سرمربی ولی سواد خوندن و نوشتن هم ندارند به راحتی بیت المال را غارت میکنند. از طرف دیگر هزاران جوان تحصیلکرده و با استعداد در حسرت مبلغ ناجیزی پول هستند که بتونند چرخ زندگیشونو بچرخونند و یا روی پروژه های علمی کار کنند. اما افسوس که هیچ دلسوزی در دستگاه حکومتی نیست که بتونه تعادل و توازن را برقرار کنه. در ایران هزاران جوان نخبه وجود دارند که بعلت نداشتن پشوانه مالی محکوم به توقفند و در ازای آن چندتا فوتبالیست غارتگر بیت المال سوار بر اتوموبیلهای چندصد میلیونی در خیابانهای شهر به همراه دوست دخترانشان به عالم و آدم فخر میفروشند. متاسفانه همه رسانه های ملی اعم از روزنامه ها و صدا و سیما با شور و هیجان زیاد و با ابتذال هر چه تمامتر در کورس معرفی ستاره ها و اسطوره های پوشالی فوتبالند ولی حاضر به معرفی دست آوردهای علمی جوانان تحصیل کرده و رتبه های فوق العاده ممتاز بین المللی که با نجابت هر چه تمام تر و در عین گمنامی کسب میکنند، نمیباشند. به راستی چه باید کرد؟
دوشنبه 14 اردیبهشت 1388

sarab22 - المان - دوسلدورف
فوتبال؟ بگو حکومت چی داره که فوتبالمان داشته باشه فعلان پولها روانه فلسطین و امریکای جنوبی میشه اگر همین سرمایه های ملی را خرج فوتبال و جوانان میکرد الان کشورمان کل وبلبل شده بود و هلند و هم جلو زده بود . بعدش خود شما هم که گندکاری زیاد داشتی پس فعلان برو ماستتو بخور
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

پسر ایران زمین - ایران - تهران
bluestar - ایران - تهران کاملا موافقم کمپ تیم ملی رو اون راه انداخت وگرنه تیم ملی باید تو تپه های داودیه بدنسازی و تمرین می کرد ... درود بر صفایی فراهانی ...
سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +397مجری شبکه منوتو خطاب به شنونده طرفدار حکومت: همون پادشاه شماها رو پررو کرد
  • +221دانشگاه ییل یک پژوهشگر ایرانی را به ظن ارتباط با یک گروه فلسطینی از کار تعلیق کرد
  • +184بزرگداشت سپهبد نادر جهانبانی توسط مردم بر سر مزارش در تهران، ۴۶ سال پس از تیرباران
  • +174یک کارشناس بلژیکی : در حمله به ایران اسرائیل شاید اول رهبر را بزند
  • +168احمد کسروی؛ اندیشمندی فراتر از زمانه‌ که امروزِ ایران را پیش‌بینی کرده بود
  • +165روبیو: ما ویزاها و یا گرین‌کارت‌های حامیان حماس را لغو می‌کنیم تا بتوان آن‌ها را اخراج کرد
  • +159سکانس ترور و کشته شدن عمر بن خطاب، به دست «ابولؤلؤ یا پیروز نهاوندی» در سریال«معاویه»
  • +125آقای حسن خمینی اگر اندکی وجدان دارید لطفا به بند بند این نوشته پاسخ صریح دهید
  • +114نشست شورای امنیت؛ بریتانیا هشدار داد تمام تحریم‌ها علیه ایران بازمی‌گردد
  • +111طرح نتانیاهو برای خامنه‌ای بعد از نوروز؛ طرح ۱۴۰۴ موساد؛ ترور مقام‌های ارشد در ایران