تظاهرات مخالفان و موافقان قانون شیعیان در کابل
صدها نفر از مخالفان و موافقان قانون احوال شخصیه اهل تشیع، در کابل، پایتخت افغانستان دست به راه پیمایی گسترده ای زدند.
این تظاهرات در برابر ساختمان مدرسه خاتم النبیین، مدرسه ای که از سوی آیت الله آصف محسنی، از روحانیون شیعه ساخته شده، راه اندازی شد.
آقای محسنی از طرفداران و تهیه کنندگان پیش نویس قانون احوال شخصیه اهل تشیع است که اخیرا به تلاشها برای بازنگری برخی مواد این قانون، اعتراض کرد.
قانون احوال شخصیه اهل تشیع که به امضای حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان رسیده، ظرف هفته های اخیر از مسایل جنجال برانگیز بوده است.
مدافعان حقوق بشر و نهادهای بین المللی می گویند برخی از مواد این قانون، آزادی های زنان را نقض کرده است.
این نهادها خواستار بازنگری و تعدیل این مواد هستند و اخیرا حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در جواب به این نگرانی ها، به وزارت عدلیه (دادگستری) دستور داد تا این قانون را بازنگری کند.
تنش
تظاهرات دیروز (چهارشنبه، 26 حمل/فروردین) تازه ترین واکنش به قانون احوال شخصیه اهل تشیع و در نوع خود، بی سابقه بود.
هم مخالفان و هم موافقان این قانون، همزمان در یک محل جمع شدند تا اعتراض و حمایت خود را نسبت به این قانون ابراز کنند.
تعداد زیادی از کسانی که در حمایت از قانون جمع شده بودند، از دانشجویان مدرسه خاتم النبیین بودند که راه پیمایی خود را نیز از درون ساختمان این مدرسه آغاز کردند.
حضور نیروهای امنیتی برای جلوگیری از خشونت های احتمالی در جریان تظاهرات، سنگین بود و دهها مامور پلیس که عمدتا زنان بودند، محل تظاهرات را احاطه کرده بودند.
به دنبال شدت گرفتن شعارها و افزایش تعداد تظاهرکنندگان، نشانه های اولیه از بروز خشونت مشاهده می شد.
دهها نفر از تظاهرکنندگان طرفدار این قانون، تلاش کردند حلقه امنیتی نیروهای پلیس را شکسته و به سوی زنانی که علیه این قانون شعار می دادند، پیشرویی کنند.
اما پیش از آنکه تنش ها بیشتر شود، مخالفان قانون راه خود را بسوی ساختمان پارلمان افغانستان باز کردند.
بازنگری
خواست اصلی این تظاهرکنندگان بازنگری و تعدیل مواد قانون احوال شخصیه اهل تشیع است که به گفته آنان، آزادی ها و حقوق زنان افغان را نقض می کند.
این افراد با همین شعار، در برابر ساختمان پارلمان افغانستان تجمع کردند و از نمایندگان پارلمان خواستند در این زمینه با آنان همصدا شوند.
این تظاهرات بدنبال آن راه اندازی می شود که آصف محسنی، از روحانیون برجسته شیعه و یکی از تهیه کنندگان پیش نویس قانون احوال شخصیه اهل تشیع، با هر گونه بازنگری در این قانون مخالفت کرد.
آقای محسنی واکنش کشورهای غربی در این مورد را "مداخله" در امور افغانستان خواند و گفت که هیچ نهادی حق آوردن تغییر در این قانون را ندارد.
سرور دانش، وزیر عدلیه افغانستان نیز روز گذشته اگرچه از تصمیم به بررسی مواد جنجال برانگیز این قانون خبر داد، اما گفت که انتقادات در مورد این قانون بی اساس است و از آن "استفاده های سیاسی شده است."
این مسایل، فعالین حقوق بشر و مخالفان قانون احوال شخصیه اهل تشیع را نگران کرد که مبادا وزارت عدلیه افغانستان از بازنگری این قانون صرف نظر کند.
حمله به یک مکتب خصوصی
در همین حال، ساختمان یک مکتب خصوصی در غرب شهر کابل، از سوی افرادی که خود را طرفداران قانون احوال شخصیه شیعیان می خوانند، مورد حمله قرار گرفته است.
مسئولان این مکتب می گویند، حدود پنجاه تا شصت نفر به این مکتب حمله کرده و با پرتاب سنگ و چوب، شیشه های آن را شکستند.
یکی از مسئولان این مکتب، طرفداران آیت الله آصف محسنی را به راه اندازی این حمله متهم کرد. او گفت که آقای محسنی از طریق تلویزیون خود به مردم پیام داده است که از سازماندهی تظاهرات از این مکتب جلوگیری کنند.
اما آقای محسنی در تماس با بی بی سی این اتهام را به شدت رد کرد.
او گفت زمانی که از حمله به این مکتب در غرب کابل اطلاع یافت، از طریق تلویزیون از همه مردم خواست تا از ادامه این برخوردها جلوگیری کنند.
مسئولان این مکتب می گویند، وضعیت در این محل تا حوالی ظهر "آشفته" بود و افراد مهاجم زمانی که نیروهای پلیس به منطقه رسید، محل را ترک کردند.
وزارت داخله (کشور) افغانستان می گوید چهار نفر از کسانی که به ساختمان این مکتب حمله کرده بودند، از سوی نیروهای پلیس بازداشت شده اند.
قانون احوال شخصیه شیعیان افغان
یکی از ماده های این قانون به مردان حق داده تا مانع بیرون رفتن زنان از خانه شوند و ماده دیگر نیز زنان را مکلف کرده تا از خواسته های "جنسی" شوهرانشان اطاعت کنند.
فعالان حقوق زنان باور دارند این قانون - که هنوز رسما به چاپ نرسیده - آزادی های زنان را سلب کرده و زمینه را برای نقض حقوق زنان هموار خواهد کرد.
برخی از اعضای پارلمان افغانستان نیز می گویند در تصویب این قانون در مجلس نمایندگان، "بیش از حد عجله" شد و حتی مواد این قانون در زمان تصویب، با صدای بلند خوانده نشد.
شینکی کروخیل، یک عضو مجلس نمایندگان افغانستان می گوید: "این یکی از بدترین قوانینی است که از سوی پارلمان تصویب شده و کاملا در تضاد با حقوق زنان قرار دارد. این قانون زنان را بیشتر آسیب پذیر خواهد کرد."
در ماده صد و سی و دوم قانون "احوال شخصیه اهل تشیع" چنین آمده است: "بر زن واجب است تا در صورت تمایل مرد به استمتاعات جنسی، از او تمکین کند. مرد مکلف است که بیشتر از چهار ماه بدون اجازه زوجه (زن) خود نزدیکی با او را به تاخیر نیاندازد."
این فقره می افزاید: "زوج (شوهر) مکلف است در غیر ایام سفر، حداقل از هر چهار شب، یک شب با زوجه (زن) اش در فراش واحد بیتوته کند، مگر اینکه برای یکی از زوجین مضر و یا یکی از آنها مبتلا به مرضی مقاربتی باشند."
در فقره چهارم ماده صد و سی و سوم این قانون آمده است: "زوجه (زن) بدون اذن زوج (شوهر) نمی تواند از منزل بیرون شود، مگر اینکه عسر و حرج یا مشقت داشته باشد که به مقدار دفع عسر و حرج یا مشقت بدون اذن شوهر می تواند بیرون برود و در صورت اختلاف، محکمه حکم کند."
با این حال، برخی از اعضای پارلمان افغانستان در همان زمان، تلاش کردند تغییراتی را در این قانون وارد کنند.
یکی از این تغییرات، بالا بردن سن ازدواج برای دختران، از ۹ سال به شانزده سال بود. در یک مورد دیگر هم سن حضانت دختران از سوی مادر که در قانون هفت سال و برای پسران دو سال تعیین شده بود، به ترتیب به ۹ سال و هفت سال بلند برده شد.
صبرینا ثاقب، از اعضای مجلس نمایندگان می گوید: "ترس این است که (توشیح این قانون) بستری را برای نقض حقوق همه زنان افغانستان فراهم کند."
یک مقام سازمان ملل متحد گفت که این قانون به شکلی به مردان حق می دهد تا به زنان خود "تجاوز" کنند و برخی از فعالان حقوق بشر نیز آن را بد تر از قوانین زمان حاکمیت گروه طالبان بر افغانستان خوانده اند.
|
آقای محسنی می گوید هیچ ارگانی صلاحیت وارد کردن تغییر در مواد قانون خانواده شیعیان را ندارد |
یک روحانی برجسته شیعه در افغانستان اعلام کرده است که وزارت دادگستری و یا هیچ ارگان دیگر حق آوردن تغییر در مواد قانون احوال شخصیه را ندارد.
منتقدان این قانون می گویند حقوق زنان به گونه گسترده ای در قانون احوال شخصیه شیعیان نقض شده است اما آقای محسنی، که در تهیه این قانون نقش داشته، در پاسخ به این انتقادها می گوید قانون احوال شخصیه براساس فقه اسلامی تهیه شده و در هیچ جایی از آن حقوق زنان نقض نشده است.
آقای محسنی همچنین اعلام کرد که وزارت عدلیه/دادگستری افغانستان و یا هیچ نهاد دیگری در افغانستان صلاحیت آوردن تغییرات در مواد این قانون را ندارد.
در پی انتقادهای گسترده، رئیس جمهور افغانستان به وزارت عدلیه این کشور دستور داد تا متن قانون را مورد بررسی دوباره قرار دهد.
اما آقای محسنی با اشاره به همین انتقادها از کشورهای جهان خواست که به موضوعات داخلی افغانستان مداخله نکنند و به استقلال سیاسی این کشور احترام بگذارند.
در روزهای گذشته دبیرکل ناتو این قانون را در مغایرت با قوانین جهانی دانست و گفت تردید دارد که کشورهای عضو ناتو در کشوری که پیرو چنین قوانین سختگیرانه است سرباز بفرستند.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا این قانون را "نفرت انگیز" توصیف کرد، همچنین برخی دیگر از کشورهای غربی نیز امضای این قانون را مورد انتقاد قرار دادند.
این قانون که از سوی کمیسیون عدلی و قضایی مجلس نمایندگان به اجلاس عمومی ارائه شد، پس از حذف چند مورد جنجال برانگیز در ۲۴۹ ماده به اکثریت آرای اعضای حاضر مجلس به تصویب رسید.
ازدواج موقت یا صیغه از موارد جنجالی بود که از تصویب بازماند و به گفته احمد بهزاد نماینده هرات در مجلس نمایندگان، اعضای شیعه مذهب حاضر در مجلس رضایت دادند که این موضوع "مسکوت" بماند.
آقای بهزاد گفت: "به دلیل حساسیت هایی که پیرامون ازدواج موقت موجود بود و مخالفت هایی که صورت گرفت، سرانجام نمایندگان اهل تشیع رضایت دادند که فعلاً این موضوع مسکوت بماند و در این قانون گنجانده نشود."
موضوع حضانت کودکان هم از موارد جنجالی بود که پس از گفتگوهای دامنه دار نمایندگان به تصویب رسید. بر اساس مواد مصوبه این قانون سن حضانت دختران هفت سال کامل و پسران ۹ سال کامل است.
با این همه برخی از نمایندگان می گویند تصویب این قانون مغایر قانون مدنی افغانستان است و این قانون مشکل شیعیان را برای حل مشکلات شان در مورد مسائل احوال شخصیه حل نمی کند.
کبیر رنجبر دیگر عضو مجلس نمایندگان می گوید "این افتضاح است که در قرن بیست و یک ما بر مبنای مذهب، بخشی از مردم یک کشور را جدا می کنیم و برای آنها قانونی جداگانه می سازیم."
به نظر آقای رنجبر در مورد مسائل احوال شخصیه در کشور باید یک قانون مدنی وجود داشته باشد و قانون مدنی نباید بر اساس احکام مذهبی به تصویب برسد.
آقای رنجبر گفت تمام شهروندان صرف نظر از این که پیرو کدام مذهبی هستند و همچنین کسانی که اصلاً مسلمان نیستند، باید از یک قانون پیروی کنند.
آقای بهزاد می گوید این قانون بر اساس قانون اساسی جدید افغانستان به تصویب رسیده است که مذهب جعفری را برای نخستین بار در افغانستان به رسمیت شناخته است.
پیش از این پیروان مذهب جعفری، که یک اقلیت بزرگ مذهبی را در افغانستان تشکیل می دهند، همواره تلاش می کردند، مذهب آنان به رسمیت شناخته شود، اما این تلاش آنها زمان تصویب این قانون در سال ۱۳۸۲ کاملاً بی نتیجه مانده بود.
قانون احوال شخصیه که از سوی مجلس نمایندگان تصویب شده پس از تصویب مجلس سنا و توشیح رئیس جمهور نهایی می شود.
pejman-khafan - کانادا - تورنتو |
من نمیدونم این سنی ها کی به حقانیت امیرالمومنین می رسند.ایشاله اقا ظهور کنه با شمشیر عدالت خودش حساب اینارو برسه. |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
sam2009 - آلمان - آمدن |
ادیان کلا زن ستیز هستند اما اسلام ضد بشر دربین همه ادیان بسیار زن ستیز است اگر یهودیت یا مسیحیت مثال بزنیم این ادیان خود را با شرایط امروزی وفق داده و دیگر نه تنها زن ستیز نیستند بلکه در بسیاری از کشورها مسیحیت از حقوق زنان جامعه دفاع میکند اما چون اسلام براساس سنت و شریعت عمل میکند یعنی هرچه در اون تازینامه نوشته شده را اجرا میکند واصلا به شرایط روز توجهی ندارد
نمونه های زیادی از زن ستیزی در اسلام را میتوان مثال زد
1- تازینامه سوره گاو آیه 223 میگوید زنان مانند زمین زرعتی هستند هرطور دوست دارید وارد شده و زراعت کنید (منظور تازینامه از زراعت بچه دارشدن است)
2- علی قداره بند همون کسی که فرش بهارستان را بعداز یورش ددمنشان اسلام به ایران چهل تکه کرد یا امام اول شیعیان در خطبه هشتاد خود میگوید زنان عقل ناقص دارند که امروزه عواقبش را میبینیم در جوامع سنتی ایران بر این باورند که زنان عقل ندارند و بر پایه همین تصورات ضد بشری و زن ستیزانه است که در تازینامه حق زنان نصف مردان نوشته شده و یا در دادگاه یک زن نمیتواند شهادت بدهد میتوانید به سوره زن نگاه کنید نوشته یک زن نمیتواند شهادت دهد باید حتما دوتا زن باشد و یا اینکه پرداخت دیه به زن نصف مردان است در تازینامه آمده که مرد میتواند زن خود را کتک بزند و یا در خانه زندانی کند در تازینامه آمده با چهار شاهد میتوان زنی را اعدام کرد و اگر شاهدی درکار نباشد میتوان چهار بار قسم خورد و سپس قاضی حکم اعدام زن نگون بخت را صادر میکند صدها مورد دیگر را میتوان از این اسلام ضد بشر زن ستیز آورد......... |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو |
کشورهای اسلامی یکی از دیگری عقب افتاده تر و لمپن تر..طفلک زنان روشنفکری که در این کشورها اسیر مردان زن ستیز و زنان زن ستیز!!!!! هستند. |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
rezanl - هلند - امستردام |
خدایا شره ادیان را از جوامع انسانی کم کن و مدنیت قانون ساخته دست مردم را حکمفرما کن.
مثالش هم همین امست خودمونه! |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
arashbehdin - امریکا - اتلانتا |
آدم به یاد اوائل انقلاب ایران می افتد که زنان در مخالفت با حجاب اجباری راهپیمایی کردند. اما مشابه همین جوجه طلبه ها با کمک یک عده خودفروخته زنان آزادیخواه را در طول سالیان سال به شدت سرکوب کردند. به نظر میرسد همگی انها از یک جا منشا میگیرند. |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
saeed1 - کانادا - تورونتو |
sam2009
در کل تاریخ بشری همیشه زنان را جنس دوم میدانستند. شما اگر به چین و زاپن هم بروید همین بوده است در گذشته. من فکر نمیکنم این خاص مذاهب ابراهیمی باشد. در ضمن هنوز هم در جوامع غربی تبعیض بین زن و مرد هست! حال بگذریم که نتیجه جنبش های فمینیستی در آینده معلوم خواهد شد! |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
turkmen - ایران - ترکمن صحرا |
pejman-khafan - کانادا - تورنتو:
شمشیر عدالت!!!!! (شمشیر=عدالت؟؟؟) |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
Black Chador - امریکا - ولدن |
اسلام پر رشترین دین در کشورهای عقب افتاده هست. در کشور عقب افتاده بیسوادی زیاد هست. 2+2=4
بیدینی در کشورهای پیشترفته رشد سرعیی پیدا کرده. حتی اگر در امریکا یا کشورهای اروپایی نگاه کنید هر چقدر دانش مردم بلا میره بیشتر پی میبرن که قضیه خدا و پیقمبرانش چیزی به جز دروغ نیست. متاسفانه چون کشیشها-اخوندها- رباها- و سیاستمداران تماتم دنیا روی این قضیه نون میخورن ازبین بردن دین بهخورده طول مکشه. ولی وجود اینترنت دکون خدا را بلاخره مبنده. |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو |
saeed1 - کانادا - تورونتو
شما هم هر اعتراضی به زن ستیزی این دین ننگین می شود بلافاصله انرا به جنبش فمینیستی متصل می کنید برای پوشاندن ننگ این دین.!!!!!.. نقض حقوق زنان در کشورهای عیر مسلمان قابل مقایسه نیست با سنگسار .کتک ردن و قتل های ناموسی صیغه و تعدد زوجات و هزار کوفت و زهر مار دیگر !!!!!!!!مقایسه ی ایران افغانستان پاکستان بنگلادش کشورهای عربی با وضع زنان در غرب جز اب به اسیاب ملا و اسلام نیست. |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
pejman-khafan - ایران - تهران |
turkmen - ایران - ترکمن صحرا
آره دیگه.وقتی زبون آدم سرشون نمیشه مولا علی رو با اون همه فضایل ول کردن چسبیدن به عمر و عثمان که بزرگترین خیانتهارو به اسلام کردن باید شمشیر تو سرشون بخوره دیگه( البته منظورم اسلام واقعیه نه اسلام آخوندی) |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
Emam Zaman - ایران - قم |
pejman-khafan - کانادا - تورنتو
من نمیدونم این سنی ها کی به حقانیت امیرالمومنین می رسند.ایشاله اقا ظهور کنه با شمشیر عدالت خودش حساب اینارو برسه.
پسرم من در چاه جمکران قم هستم و از تو می خواهم اگر شیعه واقعی امیرالمونین هستی از کانادا به ایران برگردی و مرا از این چاه در اوری و مقدمات ظهورم را فراهم اوری.درنگ مکن پسرم که خداوند به تو نظر خاص دارد.تو یار دست راست من خواهی بود.زود بیا که بیاری الله فرج نزدیک است. |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
sarab22 - المان - دوسلدورف |
pejman-khafan - کانادا - تورنتو
مرسی از جوک واقعا خنده دار بود.
ادیان افیون جامعه هستند |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
homl_homl - سوپد - سوپد |
دوران شیعه گرئ سنی گری احمق گری تمام شده بس کنید به فکر اینده باشید دنبال قران ندوید وگرنه عقب تر میروید |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
aashkan - ایران - تهران |
Emam Zaman - ایران - قم
دمت گرم باحال بود |
پنجشنبه 27 فروردین 1388 |
|
punisher - ایران - شیراز |
pejman-khafan - کانادا - تورنتو
بیا اینجا بعدا رجز بخون. |
جمعه 28 فروردین 1388 |
|
paltalk - ایران - تهران |
pejman-khafan - کانادا - تورنتو یا pejman-khafan - ایران - تهران؟ |
جمعه 28 فروردین 1388 |
|
turkmen - ایران - ترکمن صحرا |
pejman-khafan - ایران - تهران:
جوابت را Emam Zaman - ایران - قم داد :))
|
جمعه 28 فروردین 1388 |
|
pejman-khafan - کانادا - تورنتو |
pejman-khafan - ایران - تهران
لطفا اسم آیدی خودتو عوض کن چرا از آیدی دیگران استفاده میکنی؟ یه کم یاد بگیر رو پای خودت بایستی |
جمعه 28 فروردین 1388 |
|
pejman-khafan - کانادا - تورنتو |
Emam Zaman - ایران - قم
اون چاهی که تو توش هستی چاه جمکران نیست چاه جای دیگه س زنگ بزن میان ... |
جمعه 28 فروردین 1388 |
|
tehrangeles - امریکا - لس انجلس |
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
یک مسلمون واقعی دیدی؟منظورم سنی یا شیعه یا کشور عربستان نیست
منظورم کسی که به حقوق زن و ...احترام بزاره.
خانوم یا اقا شما فقط انتقاد میکنید خوب میگید یهود خوبه یا مسیح یا زرتشت خوب چرا نمیاید دینتون تبلیغ کنید فقط اتقاد.منم بخدا خارجم 30سال انتقاد میکنیم کجارو گرفتیم دوره پهلوی انتقاد بعد از این این حکومت شیطانی حکومت دیگه بیا انتقاد میکنیم خوب چرا از مقعیتی که قرار دارید نمیگید.اخرش بی خدایی هست خوب از اون بگید |
جمعه 28 فروردین 1388 |
|
mc20 - ژاپن - توکیو |
Emam Zaman - ایران - قم
جای دیگه نرفتی؟تو چاهی تو هم یکی دیگه از انیشتینای قم هستی؟ |
جمعه 28 فروردین 1388 |
|
Black Chador - امریکا - ولدن |
tehrangeles - امریکا - لس انجلس
منظور شما از مسلمان واقعی چیه؟
اگر منظور شما از مسلمان واقعی یعنی کسی که از قران اطاعت کنه و قوانین اسلامی را قبول داشته باشه پس دیگه حرفی نیستد همین کارهایی که مردهای مسلمان توی کشورهای عربی و مردهای مسلمان عربی در ایران بسر دختربچها و زنان و حیوانات میاورن کاملا اسلامی هست. اگر زنی خود را مسلمون بدونه باید قوانین اسلامو قران را قببول کنه وخفه بشه. |
جمعه 28 فروردین 1388 |
|
tehrangeles - امریکا - لس انجلس |
Black Chador - امریکا - ولدن
اشتباه نکن دوست عزیز ایرانی جماعت مسلمون نیست فقط اسمش مسلمون همینطور هم عرب جماعت شما چرا مالزی زیر زربین قرار نمیدید فقط عرب خومون مورد بحث قرار میدید .تو مالزی به بچهاشون اموزش جنسی میدن بی حجاب هم هست خارجی هم زیاده ولی همچیزون درسته دزدی ندارن حقوق زن رعایت میشه و...این جامعه جامعه اسلامی هست.و ملما واقعی به این جماعت میگن |
شنبه 29 فروردین 1388 |
|
Black Chador - امریکا - ولدن |
tehrangeles - امریکا - لس انجلس
کشورهایی مثل مالزی وترکیه اسلام را طبق زمان عوض کردند. درست مثل مسیحی ها که کتاب اسمانیشون رو عوض کرنند و چیزهایی مثل سنگسار
را از ان بیرون اوردند. ولی کشورهای عربی وعربهایی که در حال حاضر ایران
را /مچرخاننند طرفدار اسلام اصیل هستند یعنی مرد سالاری و خشونت. |
شنبه 29 فروردین 1388 |
|
tehrangeles - امریکا - لس انجلس |
Black Chador - امریکا - ولدن
خوشحالم منظور بندرو متوجه شدید اسلام واقعی در این دو کشور هست و مسلمون به انها میگن دوست عزیز موفق باشی |
یکشنبه 30 فروردین 1388 |
|
IRAN ZAMEN - نروژ - روگنان |
اسم چاه که میاد.من نمی توانم ارام بگیرم.امامی که از ترس....فرار کرده رفته در چاه.می خواهد بیاید و عدالت بر قرار کند.ان هم مانند اجدادش یا زن باز است یا زیر شگم فکر می کند.
Emam Zaman - ایران - قم
چقدر می خواهی در چاه بمانی.خودت نمی توانی بیائی بیرون که ازدیگران کک می خواهی.ن اگر بودم تا دهانه چاه بتون می ریختم.تا این خافات برای همیشه ذر ایران تمام شود.
این دفعه کار من از سوسک شدن گذشته.پیام امده که موش می شوم. |
یکشنبه 30 فروردین 1388 |
|
Black Chador - امریکا - ولدن |
tehrangeles - امریکا - لس انجلس
من اگر چه خودم خدا را قبول ندارم به تمام دینهای ارام احترام میگذارم و علیه ادمهای دینی رادیکال وخشن هستم. دینهایی که موسی وعیسی ومحمد اوردنن و قوانینی که داشتن برای دوهزار سال پیش هست نه حالا. |
یکشنبه 30 فروردین 1388 |
|
ashka - فرانسه - پاریس |
به نظر می رسد که این گونه موضع گیری ها در مورد زنان در افغانستان، بیش از آنکه به آموزه های دینی مربوط باشد، در سنتها و فرهنگ ضعیف آن کشور ریشه داشته باشد. سنتهایی که البته با دین بی ارتباط نیستند. هرچند در افغانستان نمایندگان اقوام و سرکردگان گروههای مختلف سیاسی و دینی با هم تصمیم می گیرند، اما نباید فراموش کرد که سران طوایف، همان زعمای سابق اقوام هستند که منافع خود را در حفظ شرایط قبل می بینند و تحولات اصولی و زیربنایی را برنمی تابند. رشوه و فساد اداری در افغانستان بیداد می کند و تعداد معدودی که خواهان پیشرفت اصولی هستند، به شکل های مختلف به قتل می رسند.
هرچند که تنها راه حل رفع این مشکلات گذشت زمان و ورود طیف جوان و تحصیلکرده افغان به صحنه سیاست به نظر می رسد، اما امیدوارم هرچه زودتر افغانستان به ثبات و پیشرفتی که شایستگی اش را دارد، دست یابد.
امیدوارم که شیرزنان افغان نیز به حق بایسته خود برسند. زنان مظلوم و شجاعی که سخت ترین شرایط را گذرانده و می گذرانند ولی هیچ گاه گوهر عفت خود را به حراج نگذاشتند و مایه شرمساری هم وطنانشان نشدند.
درود می فرستم به زنان افغان و افتخار می کنم که به کودکانشان زبان پارسی می آموزند. پارسی دری (زبان درباریان ایرانی). |
یکشنبه 30 فروردین 1388 |
|