آیا ایران کشوری مشابه اتیوپی خواهد شد ؟

آیا ایران کشوری مشابه اتیوپی خواهد شد ؟

این کامنت عبداللطیف عبادی در باره مطلب "خوزستان فقط یک آتشفشان کم دارد"*( این مطلب در ذیل همین کامنت درج شده است ) واقعا خواندنی است. البته برخی آمارهای ارائه شده احتمالا احتیاج به تصحیح دارد. توصیه میکنم اول خود مطلب اصلی را بخوانید بعد کامنت عبادی را. این مطلب واقعا یک جور مانیفست است در توصیف چشم انداز ایران:


در آفریقای جنوبی سفیدپوستها معتقدند که گورخر حیوان سفیدی است که خطوطی سیاه دارد. اما سیاه پوستان معتقدند که گورخر حیوانیست سیاه که خطوطی سفید دارد . اختلاف در این زمینه همچنان ادامه دارد.

از نظر کارشناسان علم جغرافیای طبیعی جهان با کمبود غذا روبروست . اما از نظر کارشناسان جغرافیای انسانی جهان با مازاد جمعیت روبروست . من شخصا با نظر دوم موافقم .ایران کشوری است با یک میلیون و ششصد هزار کیلومتر وسعت. اما کمتر از یکصد هزار کیلومتر آن برای سکونت انسان مساعد است . و تنها کمتر از هشتاد هزارکیلومتر آن مناسب کشت و زرع هست . در مجموع خاک و هوای غالب نقاط آن مناسب کشاورزی نیست و صرفا در کوهپایه های زاگرس و البرز می شود باغداری کرد. طبق روال قانون طبیعت، جمعیت ایران باید کمتر از ده میلیون نفر باشد ولی با پمپاژ پول نفت این تعداد به بیش از هفتاد میلیون نفر رسید . به عبارتی ما بیش از شصت میلیون نفر جمعیت مازاد داریم . میزان تولید ناخالص ملی ما - منهای درآمد نفت - چیزی معادل کشور اتیوپی هست . میزان خاک قابل کشاورزی ما هم - منهای شمال خوزستان - معادل زمینهای قابل زرع اتیوپی هست . جالب اینجاست که جمعیت ایران هم معادل جمعیت اتیوپی است . و جالبتر اینکه میانگین بارندگی در ایران و اتیوپی هم تقریبا معادل هم هستند . در نتیجه مردم ایران باید حال و روزی شبیه به مردم اتیوپی داشته باشند . اما عاملی که از وقوع این فاجعه جلوگیری کرده است چهار صد و هشتاد حلقه چاه نفت و دویست و بیست حلقه چاه گازی هستند که در خوزستان و نیز فلات قارهء خلیج فارس واقع شده اند و با پولی که ناشی از فروش نفت خام آنها بدست می آید از بروز قحطی های پی در پی قاجاری و فلاکت مردم ایران جلوگیری شده است .انگلیسی ها در قرون 17 تا 20 جمعیت مازاد خود را به آمریکا ، کانادا ،استرالیا و جتوب آمریکا صادر کردند و از انفجار جمعیت جلوگیری نمودند . ما را که حتی به اتیوپی هم راه نمی دهند. پس فعلا باید دعا کنیم چاههای نفت و گاز خوزستان به آخر نرسند. تا این درآمد یامفت را داریم حای هیچگونه نگرانی نسبت به خشکسالی و غبارهای عربی نیست . نفت را می دهیم و به جایش هندوانه چینی و تخمهء بودادهء آفتابگردان قبرسی وارد می کنیم .

منبع : وبلاگ ناصرکرمی

خوزستان فقط یک آتشفشان کم دارد!

*معمولا عیدها را به جنوب می روم. پارسال مشاهده اثرات خشکسالی حقیقتا وحشت زده ام کرده بود. نیمی از اقارب من پس زمینه زراعت و کوچ دارند و به همین خاطر دلمشغول اوضاع آسمان بودن عادتی است که از کودکی با خود دارم. مشاهدات پارسال حاصلش یادداشتی است که د رزیر میخوانید. نکته این است که امسال اوضاع اسفناکتر از قبل شده. باران کمتر باریده  و به مصائب قبلی هجوم دائم غبارهای مرگزای عربی هم اضافه شده است. فقط همین مانده که از یک جایی در خوزستان ناگهان یک آتشفشان هم فواره بزند و گدازه هایش را روانه اطراف کند. نگرانیهای این یادداشت را ضرب در 3 کنید تا وضعیت جنوب را دریابید:

 سال بد برای زارعان و . . زیستبوم های ایران

 می‌گوید وقتی آدم بفهمد که به هرچیزی – هرچقدر بد و زیانبار – می‌تواند عادت کند، به این ضرورت پی می‌برد که باید همه‌چیزهای عادی زندگی‌اش را وارسی کند.   وقتی می‌گوییم آشوب‌ها و نابسامانی‌های اقلیمی، زیستبوم‌های طبیعی ایران را با خطر روبه‌رو کرده است و کسی گوش‌اش بدهکار نیست، ناچاریم شماری از ما به ازاهای موضوع را در حوزه منافع مستقیم اقتصادی برشماریم؛ شاید که در این میانه یکی کارگر شود. گزارش‌ها از این حکایت دارند که امسال برای کشاورزان ایرانی یکی از بدترین سال‌های دهه گذشته بوده است. در نیمه‌جنوبی کشور میزان بارش کمتر از نصف متوسط معمول بوده است و نه‌تنها همه دیمزارها سوخته‌اند بلکه انتظار می‌رود کشت‌های آبی نیز با افت فاحش میزان محصول روبه‌رو باشند. در نیمه شمالی کشور اما آنچه کشتزارها را تلف کرده، سرمازدگی بوده است. یخبندان زمستان گذشته که در مناطقی از شمال و غرب کشور در 40 سال گذشته بی‌سابقه بوده، بخش عمده محصولات زراعی را از بین برده است... و هم بدین‌رو انتظار می‌رود در مناطق روستایی کشور، که بقا و سکونت عمدتاً از سر ناچاری است و ماندگاری اقتصادمحلی به مویی بند است، امسال گروه بسیار افزون‌تری از هم‌میهنان ما مجاب شوند. برای بستن کوله‌بار و مهاجرت به شهر. جز همه دیگر زیان‌های این مهاجرت همچنان ناگزیر و همچنان شتابناک بایسته است که دولتمداران کشور به خسران عظیم ناشی از کاهش روزافزون تولید موادغذایی و وابستگی دم‌افزون اقتصاد ایران به منابع تجدیدناپذیر نفتی توجه داشته باشند.

 براساس اعلام فائو بشر هم‌اکنون با بزرگ‌ترین قحطی تاریخ روبه‌روست (یک پنجم جمعیت جهان در حال حاضر با خطر مرگ ناشی از گرسنگی روبه‌رو هستند؛ یعنی جمعیتی افزون بر 2 میلیارد نفر). از سوی دیگر آن تحول تکنولوژیک که در همه ابعاد فعالیت‌های انسانی رخ داده، در حوزه کشاورزی مشاهده نشده است، به همین‌خاطر عملاً در سال‌های آغازین قرن بیست‌ویکم و از سال 2000 به این سو، میزان تولید غلات در جهان کمتر از بیشینه تولید آن در واپسین سال‌های دهه هشتاد قرن بیستم بوده است. از این‌رو انتظار می‌رود غذا روز به روز گران‌تر شده و قدرت‌های مسلط جهان به‌تدریج نه سازندگان مصنوعات و برخورداران از فناوری‌های پیچیده بلکه تولیدکنندگان موادغذایی و به‌طور ساده‌تر کشاورزان و دامداران باشند... و در چنین فضایی خوب است مرور کنیم چشم‌انداز اقتصاد کشاورزی در ایران را و نیز روند قهقرایی حیات روستایی و عشایری و این را که در زیستبوم‌های از نظر طبیعی بسیار شکننده ایران، تداوم نابسامانی‌های اقلیمی از نوع آنچه امسال شاهد آن بوده‌ایم، ممکن است موجب شود جز آنچه در شهرها و پیرامون چاه‌های نفت هست، در ایران نه از تاک نشان بماند و نه از تاک‌نشان.

منبع : وبلاگ ناصرکرمی

abiabi - انگلستان - لندن
اخر و عاقبته ایران همین میشه با این اخوندها . خدایا چهارتا ادم باشعور تو مملکت ما بزار رس کار
شنبه 8 فروردین 1388

بهدین - آمریکا - نشویل
تا وقتی که‌ درگیر مسائلی مانند فلسطین هستیم و تا آن هنگام که‌ هی تو سر این قوم و آن قوم بزنیم ، روشن است که‌ با این بیهوده‌ از دست دادن نیرو به‌جای پیشرفت ، پسرفت میکنیم .
شنبه 8 فروردین 1388

parastoo06 - استرالیا - سیدنی
به هیچی احتیاج نیست احمدی نزاد را داریم بسمونه هیچی لازم نیست!!
شنبه 8 فروردین 1388

Alborz Mountain - امریکا - لس انجلس
شما چرا فکر میکنید که مردم مهم هستند؟؟مهم این است که رهبر ما عنکبوت الله خامنه ای سلامت باشد. تازه هر چی مردم بیشتر بمیرند او خوشحالتر میشه .
شنبه 8 فروردین 1388

ali honey 20 - ایران - شیراز
صاحب بزرگترین معادن جهان هم باشیم با این اسلام اخوندی به جایی نمیرسیم به امید نجات ایران از دست این اجنبیها
شنبه 8 فروردین 1388

louisette - فرانسه - مارسی
مقصر واقعی واصلی دوام حکومت ملایان فقط مردم اند.ملتی که اصلا همبستگی نداره تا50 سال دیگه بازهم همین را بایدتحمل کنه.تحریم تحریم وتحریم راه شروع است. از خریدن گران یابا بالا رفتن نرخ بدون رویه باید خود داری کرد. نخوردن-نخریدن کالا وغیره راههای مناسبی هستند برای شکستن قیمت ها و ضرر رساندن به مسببین گرانفروش .کشورهای مترقی با تحریم وهمبستگی به آسایش واستقلال اجتماعی واقتصادی وسیاسی رسیدند.بعضی ها میپرسند:پس چی بخوریم؟ تا زمانیکه این سوال را میکنیم باید وضع به همین منوال است .فرانسه -آلمان-ویتنام-وخیلی از کشورهای آسوده امروز چه خوردند؟ کجا حرص زدند وبجای تحریم ده تا ده تا خریدند تا کم نیارند؟دوباره با یک حرف ویک گول زنگ کوچک سرمان شیره میمالند ودوباره همون آش وهمون کاسه. فقط تحریم !
یکشنبه 9 فروردین 1388

Hoja Verde - ایران - تهران
خدا ممکن است به کشوری نفت و گاز داده باشد و به جای دیگری درخت و خاک مناسب.ولی مهم ترین نعمت خدا به انسان عقل و اندیشه و شعور و تفکر است.نفت و گاز هم یک روزی بالاخره تمام خواهد شد ولی انسان می تواند با عقل و تفکر خود خیلی پیشرفت ها کند.کشوری سرسبز با مردمانی منهای عقل و شعور همیشه بدبخت است ولی کشوری تقریبن خشک با سیستمدارانی کاردان و با کفایت پیشرفته خواهد شد.اگر ما مانند اتیوپی خواهیم شد دلیلش این است که مسئولان مملکت آدم های باسواد و وطن پرست و لایق سیاست نیستند.یک مشت روضه خوان همه کاره ی مملکت شده اند.مطمئن باشد اگر ما نفت نداشتیم از اتیوپی هم خیلی بدتر می شدیم.و گرنه چه بسا کشورانی مانند ژاپن که منابع طبیعی به آن صورت ندارند ولی با اندیشه و کاردانی به آنجا رسیده اند.تا جمهوری اسلامی هست وضع ما همین است.مطمئن باشید.
یکشنبه 9 فروردین 1388

alich - ایران - س
پدیده ال ینوباعث خشکسالی درکره زمین شده وفقط ایران نیست.
یکشنبه 9 فروردین 1388

neshat - ایران - تهران
سلام . همین موضوع لزوم دستیابی کشورمان به چرخه کامل سوخت را ثابت میکند .
دوشنبه 10 فروردین 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.