ارزشیابی مدارک دانشگاهی ایران در آلمان
ارزشیابی مدارک دانشگاهی ایران در آلمان
کنکور سراسری و کمیسیون ارزیابی مدارک تحصیلی خارجیان در آلمان، دو خوانی هستند که برای گرفتن پذیرش باید حتماً از آنها گذر کرد |
امکان تحصیل در دانشگاههای آلمان به عوامل مختلفی بستگی دارد. پذیرفتهشدن در آزمون سراسری ایران، مقطع تحصیلی و نوع دانشگاه، برای مثال سراسری یا آزاد، از فاکتورهای تعیینکننده برای دریافت پذیرش از دانشگاههای آلمان هستند.
برای اقدام به پذیرش و تحصیل در دانشگاههای آلمان، مراحل مختلفی را باید طی کرد. ارزشیابی علمی مدارک تحصیلی از دانشگاههای آلمان، یکی از این مراحل است. به طور مثال، شرایط در مورد افرادی که در ایران تحصیلات دانشگاهی خود را به پایان رساندهاند یا تنها در آزمون سراسری پذیرفته شدهاند، متفاوت است.
قبولی در آزمون سراسری
برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای آلمان، تحویل درخواست نامهی کامل و بی عیب و نقص و همهی مدارک مورد نیاز، نخستین شرط است. اسیست مرکزی است که به همین منظور تأسیس شده است؛ پل میان متقاضی و دانشگاه. |
متقاضیان تحصیل در دانشگاههای آلمان که در آزمون سراسری دانشگاههای دولتی پذیرفته شدهاند، بدون آنکه در ایران در دانشگاه تحصیل کرده باشند، میتوانند اقدام به دریافت پذیرش از دانشگاههای آلمان کنند. این افراد اما تحصیل خود را نه از دانشگاه، بلکه با دورهای یک ساله در کالج شروع خواهند کرد و با توجه به نمراتی که در پایان این دوره کسب میکنند، میتوانند در رشته و دانشگاه مورد علاقهشان تحصیل کنند.
دانستن این نکته که حدنصاب قبولی در آزمون سراسری، مقطع کارشناسی است، برای آن دسته از افرادی که تنها با پذیرش در کنکور سراسری ایران، قصد تحصیل در آلمان را دارند، ضروری است. بنابراین قبولی در آزمون سراسری در مقطع کاردانی برای گرفتن پذیرش در دانشگاههای آلمان کافی نیست.
منظور از قبولی در آزمون سراسری، تنها آزمون دانشگاههای سراسری در نوبتهای روزانه و شبانه است. با این حساب، قبولی تنها در آزمون سراسری دانشگاههای غیرانتفاعی، پیام نور و جامع علمی کاربردی، مورد تایید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در آلمان نیست. البته این شرایط تنها در صورتی است که این افراد علاقهمند باشند، بدون تحصیل در دانشگاههای ایران و تنها با قبولی در آزمون سراسری اقدام به پذیرش کنند.
فارغالتحصیلان از دانشگاه آزاد
پذیرفتهشدگان کنکور سراسری ایران در مقطع کارشناسی پیوسته، میتوانند برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای آلمان اقدام کنند |
در مورد دانشآموختگان دانشگاه آزاد و یا افرادی که در آزمون ورودی به این دانشگاه پذیرفته شدهاند، شرایط متفاوت است. تنها قبولی در آزمون سراسری دانشگاه آزاد، برای اقدام برای پذیرش کافی نیست. حدنصاب پذیرش، عموماً داشتن مدرک کارشناسی از دانشگاه آزاد است. این قاعده شامل فارغالتحصیلان از سایر دانشگاههای دولتی به غیر از دورههای روزانه و شبانه نیز میشود.
دانشآموختگان دانشگاههای غیرانتفاعی سراسری، پیام نور و هچنین دانشگاه جامع علمی کاربردی، تنها در صورت داشتن مدرک کارشناسی میتوانند برای پذیرش از دانشگاههای آلمان اقدام کنند. طبیعتا فارغالتحصیلان این دانشگاهها و همچنین دانشگاه آزاد، مستقیما وارد دانشگاه خواهند شد و احتیاجی به گذراندن دوره یک ساله کالج نخواهند داشت.
درخواست برای کارشناسی یا کارشناسی ارشد؟
zvs مرکز توزیع سهمیههای رشتههایی خاص، از قبیل رشتههای پزشکی در میان متقاضیان خارجی است. برای رسیدن به این مرحله ابتدا باید مدارک متقاضی از سوی نهادهای دیگر مسئول ارزشیابی و تأیید شده باشند |
سئوالی که در اینجا مطرح است، این است که آیا فارغالتحصیل دانشگاههای نامبرده با مدرک کارشناسی میتوانند برای مقطع کارشناسی ارشد اقدام کنند یا باید در مقطع کارشناسی، از ابتدا تحصیل کنند؟
در این مورد شانس فارغالتحصیلان از دانشگاههای سراسری نسبت به دانشآموختگان دانشگاه آزاد بیشتر است. البته در این مورد تصمیم با دانشگاه و
کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی است.
در این شرایط اما یک قاعده کلی وجود دارد. افرادی که در رشته تحصیلی خود
در ایران و یا در زیر مجموعههای مشابه آن، قصد ادامه تحصیل در آلمان دارند، با تصمیم دانشگاه میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد نیز پذیرفته شوند. و یا پس از تعیین سطح و ارزشیابی واحدهای گذرانده، در مقطع کارشناسی، اما در ترمهای بالاتر ثبتنام کنند.
در مورد قبولی و تعداد واحدها، تنها کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه تصمیم خواهد گرفت و قاعده یکسانی وجود ندارد. تنها میتوان گفت که در این مورد، میان دانشآموختگان دانشگاههای سراسری و آزاد تفاوتی وجود ندارد.
کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی متقاضیلن خارجی تحصیل در دانشگاههای آلمان |
موارد استثنا
برای پذیرفتهشدگان در آزمون سراسری دانشگاههای دولتی این امکان وجود دارد که در صورت پشتسر گذاشتن یک سال تحصیلی (گذراندن واحدهایهای دو نیم سال)، بدون ورود به کالج در آلمان، مستقیما وارد دانشگاه شوند. البته این شرایط تنها با موافقت دانشگاه امکان پذیر خواهد بود و شامل دورههای روزانه و شبانه میباشد. در صورت این امکان، طبیعتا این افراد از ابتدا مشغول به تحصیل میشوند.
|
|
|
|
|
|
|
|
|