چشم مصنوعی که بینایی را به نابینایان باز می گرداند

چشم مصنوعی که بینایی را به نابینایان باز می گرداند

مردی که ۳۰ سال پیش بینایی خود را از دست داده بود حالا با استفاده از چشم مصنوعی تکامل یافته ای که بر اساس الگوهای نوری کار می کند، قادر است نور را ببیند.

ران، ۷۳ ساله، ۷ ماه پیش در بیمارستان تخصصی چشم مورفیلد لندن مورد عمل جراحی قرار گرفت.

او می گوید که می تواند با استفاده از چشم مصنوعی موسوم به" آرگس ۲ " که برایش کار گذاشته اند، خطوط سفید روی آسفالت خیابان را دنبال کند یا جوراب هایش را جور کند.

این چشم مصنوعی با استفاده از یک دوربین و پردازشگر که بر روی یک عینک آفتابی سوار شده اند، تصاویر دریافتی را به صورت بی سیم به یک گیرنده کوچک که بیرون چشم است می فرستند.

این گیرنده، اطلاعات دریافتی را با استفاده از یک سیم ظریف به الکترودهایی که روی رتینا می فرستد (رتینا لایه ای از سلول های چشم است که نسبت به نور در بخش پشتی چشم عکس العمل نشان می دهند).

این الکترود ها تحریک می شوند و پیام را از طریق اعصاب بینایی، به مغز می فرستند. مغز هم الگوی روشنایی و تاریکی را بسته به اینکه کدام الکترود تحریک شده، تشخیص می دهد.

۳۰ سال تمام، هیچ ندیدم، همه چیز سیاه بود اما هم اکنون نور آمده و اینکه ناگهان می توانم نور را ببینم، فوق العاده است

ران

متخصصان امیدوارند بیماران به تدریج بیاموزند که الگوهای دیداری تولید شده توسط این چشم مصنوعی را برای خود به تصاویر معنادار تبدیل کند.

این نوع چشم مصنوعی که توسط شرکت آمریکایی "دید دوم" تکمیل شده، تا کنون برای ۱۸ نفر کار گذاشته شده است. سه نفر از این افراد، بیمار بیمارستان تخصصی چشم مورفیلد در لندن هستند.

این نوع چشم مصنوعی برای کمک به افرادی مانند ران طراحی شده که به نوع خاصی از نابینایی دچارند، یعنی نوعی که در آن عامل وراثت موجب تحلیل رفتن رتینا می شود، و مشکل با گذشت زمان گسترش می یابد.

تخمین زده می شود که بین ۲۰ هزار تا ۲۵ هزار نفر در بریتانیا به این نوع بیماری دچار هستند.

ران که نام خانوادگی خود را فاش نکرده، به بی بی سی گفت: ۳۰ سال تمام، هیچ ندیدم، همه چیز سیاه بود اما هم اکنون نور آمده و اینکه ناگهان می توانم نور را ببینم، فوق العاده است. من حالا می توانم جوراب های سفید، سیاه و خاکستری ام را از هم تشخیص بدهم.

لیندون دا کروز، پزشکی که ران را عمل کرده، گفت که پیشرفتی که در آزمایش این تکنولوژی جدید حاصل شده، دست اندرکاران را دلگرم کرده است.

به گفته او دو سال از طرح آزمایشی این تکنولوژی باقی مانده و هم اکنون در روزهای نخستین آن به سر می بریم، اما آزمایش های مداوم برای تضمین موفقیت این تکنولوژی، بسیار مهم است.

گرگویر کاسندای، از موسسه "دید دوم" هم در این باره گفت: ما تلاش می کنیم تا ببینیم با استفاده از این تکنولوژی چه میزان از بینایی را می توانیم به نابینایان بازگردانیم.

او هم معتقد است که این تکنولوژی هنوز به کار فراوان نیاز دارد.

shabnam anti mammad! - استرالیا - سیدنی
خیلی جالبه. حالا همچنان بعضی ها بشینند کلید حل مشکلات خودشون رو در رساله امام و حلیه المتقین پیدا کنند !
جمعه 16 اسفند 1387

shari - ایران - تهران
واقعا که خیلی ما ایرانیان عقبیم به این توجه کنیم که اگه موهامون بیرون باشه از طناب های جهنم اویزون میشیم! اگه مچ پامون بیرون باشه...
جمعه 16 اسفند 1387

zpirooz - آلمان - آخن
دمشون گرم
جمعه 16 اسفند 1387

sam1 - انگلیس - لندن
این است خدمت به خلق....با ارزوی موفقیت برای پدید اورندگان این محصول. تازه مسلمون نیستن .. نماز هم نمی خونن
جمعه 16 اسفند 1387

man iraniam1 - هندوستان - بنگلور
کاش اون دختره که با اسید کور شده بتونه ازاین طریق بیناییش را بدست بیاره . متاسفانه من یک عادت بد دارم هر خبرمصیبتی که میشنوم تا مدتها خودمو جای او شخص قرارمی دم بچه که بودم یک فیلمی بود ازیک دختر ژاپنی که دست نداشت و کارهاش را با پا هاش انجام میداد . تا سالها من سعی میکردم مثل اون دختره کارهامو انجام بدم . الان هم همش به یاد این دختر می افتم .
جمعه 16 اسفند 1387

جی جی جون - ایران - تهران
man iraniam1 - هندوستان - بنگلور نازی! خیلی لطیفی دوست دارم
جمعه 16 اسفند 1387

strong_sweden - سو‌ئد - استکهلم
سلام
جمعه 16 اسفند 1387

man iraniam1 - هندوستان - بنگلور
جی جی جون - ایران - تهران منم همه شماها را دوست دارم
شنبه 17 اسفند 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.