روزنامه های ۱۴ اسفند؛ سخنان میرحسین موسوی

روزنامه های 14 اسفند؛ سخنان میرحسین موسوی

تیترهای اول

سخنان روز گذشته میرحسین موسوی در دانشگاه تهران عنوان اصلی بیشتر روزنامه های امروز صبح تهران است. آفتاب یزد این سخنان را با تیتر برای جبران اشتباهات از مردم کمک بگیریم در صدر اخبار خود آورده و حیات نو با نباید عزت و حرمت مردم آسیب ببیند. صدای عدالت هم شعار دانشجویان را در صدر عنوان های خود جا داده درود بر موسوی سلام بر خاتمی.

ورود رسمی کرباسچی به ستاد انتخاباتی کروبی تیتر اصلی اعتماد است در حالی که اعتماد ملی در عنوان اول خود از ائتلاف کروبی-کرباسچی خبر داده است.

دنیای اقتصاد از زبان وزیر سابق اقتصاد پیشنهاد کرده که یارانه نقدی به طور مساوی به همه داده شود. در همین حال کیهان هم جزئیات پرداخت یارانه را از زبان وزیر اقتصاد فعلی در صدر عنوان های خود آورده است. و ایران روزنامه خبرگزار ی جمهوری اسلامی خبر داده که پرداخت یارانه ها از تیرماه سال آینده آغاز می شود.

جام جم ولخرجی های آخر سال را عنوان اصلی خود قرار داده و سرمایه در تیتر اول خود خبر داده که به پیشنهاد دولت مجلس صد میلیارد تومان از بودجه مترو کاست.

رسالت از قول دری نجف آبادی در تیتر اول خود نوشته راه جلوگیری از تجاوز به فلسطینی ها مجازات جنایتکاران است. و روزنامه جمهوری اسلامی معاملات آمریکا و روسیه با موضوع هسته ای ایران بر سر سپرموشکی اروپا را با اهمیت دیده است.

گزیده مقالات

یارانه نقدی

دنیاى اقتصاد نظر داوود دانش جعفرى، وزیر سابق اقتصاد را نقل کرده که در یک همایش درباره طرح تحول اقتصادى پیشنهاد کرده که توزیع یارانه نقدى بین همه مردم مساوى باشد تا در جهت عدالت باشد؛ وى استدلال کرد که در حالت فعلى، دهک آخر ثروتمند بیش از ۱۵ برابر دهک اول فقیر از یارانه‌ها استفاده مى‌کند که در صورت پرداخت مساوى به همه، این تبعیض از بین خواهد رفت.

دنیاى اقتصاد نوشته پیشتر مصطفى پورمحمدى، رییس سازمان بازرسى کل کشور نیز روش پرداخت مساوى یارانه نقدى را عادلانه‌تر معرفى و آن را پیشنهاد کرده بود. اکثر صاحب‌نظران نیز که اصل نقدى‌سازى یارانه‌ها را قبول دارند، به دلایل عدیده اقتصادى، اجتماعى و امنیتى معتقد به پرداخت مساوى هستند.

بر اساس گزارش این روزنامه سایت وابسته به احمد توکلى رییس مرکز پژوهش هاى مجلس نیز با طرح پرسشى طى یک مطلب تحت عنوان «لایحه هدفمندسازى یارانه‌ها به دنبال چیست» در پاسخ تصویرى را منتشر کرده که داخل آن «حذف یارانه‌ها و توزیع انتخاباتى پول» نوشته شده و جلوى عبارت هدفمند هم علامت سوال است.

عباس عبدى در مقاله اى در اعتمادملى به بازگشائى راز تصمیم مجلس پرداخته که تا هفته قبل ادعا داشت که به علت حساسیت در برابر تورم با این لایحه مخالف است اما به طور ناگهانى بدان راى داد.

عبدى نوشته چند روز پیش رئیس دولت به مجلس نوشته بود دولت باید بتواند ده درصد از سهم بخش‌هاى گوناگون را در مواقع مقتضى جابه‌جا کند و نیز باید از اختیارات کافى و قدرت انعطاف لا‌زم در تنظیم قیمت‌ها و همچنین شکل و میزان حمایت‌ها برخوردار باشد!! با توجه به این نکات، دیگر چه ضرورتى به تصویب لا‌یحه بودجه است. کافى است که گفته شود دولت هر چقدر مى‌خواهد درآمد کسب کند و هر چقدر دوست دارد و در هر کجا که مى‌تواند و مى‌خواهد آن را صرف کند. یقینا در این صورت آزادى عمل دولت بیش از ده درصد مذکور نخواهد بود.

نویسنده مقاله اعتمادملى این تصمیم مجلس را پرهزینه ترین عمل براى انتخابات دانسته و یک دلیل آن ترس ناشى ازدست دادن صندلى ریاست‌جمهورى است که با حضور آقاى خاتمى در عرصه انتخابات بیش از پیش محتمل شده است. این هزینه و ترس نقد و حتمى است، در حالى که تبعات ناشى از افزایش قیمت‌هاى سوخت و انرژى، نسیه و تا حدى احتمالى است، از این رو مجموعا پذیرفته اند که زیر بار هزینه اخیر بروند.

در پایان مقاله آمده این کار ابزار خوبى براى به پاى صندوق کشیدن مردم نیز خواهد بود اگر به صورت رسمى یا شفاهى پرداخت یارانه‌ها منوط ممهور شدن شناسنامه‌ها به مهر شرکت در انتخابات شود و نیز شایع شود که دریافت یارانه‌ها در یک منطقه منوط به اکثریت داشتن فرد خاصى از صندوق است، نتیجه انتخابات از پیش تعیین شده است.

سفرهاشمی به عراق

همزمان با سفر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عراق صداى عدالت در سرمقاله خود نوشته مهمترین مسئله میان تهران و بغداد، بحث مرزهاى دو کشور است که موضوع قرارداد ۱۹۷۵ باید مورد توافق قطعى و نهایى دولت عراق قرار گیرد. اما مسئله دیگر، بحث هاى اساسى درباره آینده حکومت عراق و روابط دو کشورست که باید بر اساس شرایط سیاسى عراق تنظیم و طراحى شود.

به نوشته این مقاله هاشمى رفسنجانى به عنوان یک استراتژیست منطقه اى و به عنوان فردى که پیشتر فرمانده جنگ و پس از آن رئیس جمهور ایران بوده است و اکنون نیز مقامى تاثیر گذار در نظام جمهورى اسلامى ایران دارد در این سفر بیش از آنکه مسائل جزیى روابط تهران و بغداد را مد نظر قرار دهد- موضوعى که بیشتر دولت هاى بدان توجه مى کنند- به مسائل اساسى تر میان دو کشور و دو ملت خواهد پرداخت.

آمار نادرست

سعید لیلاز در سرمقاله روزنامه سرمایه با اشاره به نامه وزیر سابق صنایع به رییس جمهور درباره نادرستى آمارها نوشته محتواى این نامه و بسیارى دیگر از اطلاعات موجود در گزارش هاى عملکرد دستگاه هاى اجرایى این دولت نشان دهنده آن است که آمار و ارقام طى سال هاى اخیر ذلیل شده است و این پدیده به خودى خود یک خطر بزرگ براى کل اقتصاد و کشور تلقى مى شود. بنابراین طبیعى است که آمارهاى واضح بخش صنعت و معدن و دیگر حوزه هاى اقتصادى کشور به راحتى نادیده گرفته مى شود و چنین رویکردى به سرعت از دولت به بدنه جامعه منتقل خواهد شد.

به نوشته این کارشناس اقتصادى در شرایط فعلى تولید جایگاه خود را از دست داده و با وجود آمارسازى هاى اخیر صنعتگران کشور در وضعیت هشداردهنده و نامطلوبى قرار گرفته اند. نکته مهم این است که با وجود آمارهاى ارائه شده از سوى دستگاه هاى اجرایى دولت، تصمیم گیرى ها قابل اتکا نخواهد بود و سرمایه گذاران بخش صنعت انگیزه اى براى سرمایه گذارى یا ادامه فعالیت در این حوزه نخواهند داشت.

علیه فتح

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود که به بررسی تحولات چند روز گذشته در اجتماع کشورهای عربی برای کمک به غزه اختصاص دارد تشکیلات خودگردان فلسطین و الفتح را متهم کرده که در عین حال که ارتباطات خود را با اسرائیل حفظ کرده اند ستون پنجم آن ها هستند و با شلیک موشک از جنوب لبنان و سوریه به خاک اسرائیل به آرمان فلسطین لطمه وارد می کند.

سرمقاله روزنامه جمهورى اسلامى احتمال داده که توافقات قاهره به فرصتى براى تفاهم و همکارى گروههاى فلسطینى منجر شود و زمینه اى براى همبستگى مردم فلسطین را بوجود آورد اما نوشته از آنجا که فتح و تشکیلات خودگردان به اضطرار در این حلقه وارد شده اند این احتمال وجود دارد که در فرصت مناسب از پشت به سایر گروههاى فلسطینى خنجر بزنند.

حمله به دراویش

عطالله مهاجرانى در اشاره به دستگیرى دراویش در مقاله اى در اعتمادملى نوشته گرایش عرفانى و صوفیانه را که نمى‌توان حذف کرد. اصلا‌ تاسیس حکومت صفویه در کشور ما و ترویج و توسعه تشیع اگر نگوییم مرهون گرایش صوفیانه و عرفانى صفوى‌ها و قزلباشان است، آنان نقش درجه اولى در این واقعه کم نظیر که تاسیس نخستین دولت ملى در ایران است، برعهده داشته‌اند.

از سوى دیگر، در جهان اسلا‌م گرایش عرفانى و صوفیانه گرایش بسیار نیرومندى در شبه قاره هند و شمال آفریقا و حتى غرب و جنوب آفریقا است.

به نوشته وزیر سابق ارشاد اگر مى‌خواهیم بر این گرایش‌ها تاثیرگذار باشیم و از این توان بالقوه و بالفعل استفاده کنیم، نبایست در داخل کشور عرصه را بر جمعیتى که هیچ خطرى ندارند تنگ کنیم. ویران کردن یک حسینیه یا یک مقبره که کار آسانى است! ‌چنان که مى‌دانیم برخورد‌هاى فرقه‌اى میان اهل سنت و تشیع در منطقه دامن زده مى‌شود.

طالبان نوک پیکان چنین برخورد‌هایى در افغانستان و پاکستان بوده و هست، کشتارهاى مزار شریف و تازگى‌ها دیره اسماعیل خان از همان زمره است.

farzande mihan - ایران - تهران
این بی شرف ها میخوان طرح تحول اقتصادی رو تیر ماه اجرا بکنند که انتخاباتشونو به سلامت بر گزار کرده باشند و مردم اون موقع زیر فشار نباشند لعنت بر همه خائنان ایران
چهار‌شنبه 14 اسفند 1387

atoosairan - بلژیک - کنوکه
خیلی از مردم به قدری عوام هستند که با توجه به نارضایتیشان دوباره فریب میخورند و رای میدهند.
چهار‌شنبه 14 اسفند 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.