بررسی روزنامه های تهران؛ سه شنبه سیزده اسفند
بررسی روزنامه های تهران؛ سه شنبه سیزده اسفند
تیترهای اصلی
بررسی محاکمه سران اسرائیل توسط پنجاه حقوقدان در تهران تیتر اول روزنامه جمهوری اسلامی است. رسالت هم همین موضوع را عنوان اصلی خود قرار داده است. اما کیهان اجلاس شرم الشیخ را در تیتر اول خود آورده و آن را توطئه دیگری علیه مقاومت فلسطین خوانده است. جوان خبر از برپائی کنفرانس حمایت از فلسطین در تهران داده است.
در میان مسائل سیاسی مربوط به رقابت های انتخاباتی آفتاب یزد سخن هاشمی رفسنجانی را با اهمیت دیده که گفته است کسانی که خود را قیم مردم میدانند در انتخابات 84 دخالت کردند . حیات نو از گفته های همین مقام بی بند و باری در تخریب شخصیت را در صدر عنوان های خبری خود آورده است. صدای عدالت در تیتر اصلی خود نوشته خاتمی از سخنرانی در شاه چراغ شیراز منع شد. ایران روزنامه خبرگزاری دولت هم با عنوان فعالان سیاسى از بداخلاقى جلوگیرى کنند نامه دفتر رییس جمهور را در صدر اخبار خود آورده است.
جام جم از افزایش حداقل دستمزد کارگران بر اساس تورم خبر داده و دنیای اقتصاد در تیتر اصلی خود نوشته آثار طرح تحول بر بازار مسکن پیدا شد. مردم سالاری از قول نمایندگان مجلس نوشته هدفمند کردن یارانه ها خارج از تحمل مردم است. اما سرمایه روزنامه اقصتادی صبح از رفتن پرونده یک میلیارد دلاری به دادسرا خبر داده است.
چند روزنامه صبح نامه وزیر صنایع دولت خاتمی را به رییس جمهور احمدی نژاد با اهمیت دیده اند و اعتماد ملی از متن همین نامه این جمله را به عنوان تیتر اول خود برگزیده آقای رییس جمهور آمار درست بدهید.
شناسایی حلقه جادوگرها در لواسان عنوان اصلی روزنامه فرهنگ آشتی است که به گزارش آشتی کنان مربی تیم ملی فوتبال با علی کریمی گلزن تیم ملی اختصاص دارد.
گزیده مقالات
شهرک های یهودی نشین
روزنامه جمهوری اسلامی ساخت شهرک های تازه توسط اسرائیل را توطئه خوانده و نوشته انتظار می رود دنیای اسلام و کشورهای عرب در این مقوله حساسیت نشان دهند و با ابراز خشم و انزجار خود فضای بین المللی را آگاه سازند و نشان دهند که دنیای اسلام و ملت های منطقه به اشغالگران فرصت نخواهند داد که توطئه های خود را اجرا کنند و با اجرای طرح کوچ اجباری فلسطینی ها زمینه های یهودی سازی بیت المقدس را فراهم سازند.
به نظر این مقاله دولت اسرائیل دچار بحران سیاسی است و با اقدامات ایذائی علیه ساکنان فلسطینی بیت المقدس از یکطرف می خواهند نظرها را از بحران داخلی اسرائیل به سمت و سوی دیگری منحرف نمایند و از طرف دیگر سعی دارند میزان حساسیت دنیای اسلام و دنیای عرب را در پرتو تحولات غزه را بسنجند تا بتوانند واکنش ها در این مقوله را ارزیابی و با آن مقابله نمایند.
سفرهاشمی به عراق
روزنامه سرمایه درباره سفر هاشمی رفسنجانی رییس مجلس خبرگان به عراق نوشته دولت ایران سال های متوالی میزبان و محل فعالیت سیاستمداران مخالف صدام بود که پس از وی به قدرت رسیدند. پس از تشکیل و شروع به کار شورای حکومتی انتقالی به عنوان جانشین حکومت بعث، ایران در بین کشور های همسایه عراق اولین کشوری بود که شورای حکومتی عراق را به رسمیت شناخت.
به نوشته سرمایه سفر هاشمی رفسنجانی به بغداد از آن جهت دارای اهمیت است که وی فرمانده جنگ هشت ساله با عراق بوده است وسفر او و سان دیدنش از ارتش عراق نشان آن است که ایرانی ها و عراقی ها درصدد عبور از دوران بی اعتمادی گذشته و ایجاد روابطی عادی و براساس الزامات همسایگی هستند. ایران و عراق دیگر نمی خواهند لشکرهای شان را در مرزهای مشترک متمرکز کنند .
هالیوودی ها در تهران
کیهان برای دومین روز نسبت به حضور هیاتی از هالیود در تهران واکنش نشان داده و در سرمقاله خود پرسیده چه کسی به این هیات ویزا داده و دعوتشان کرده است .
به نوشته حسین شریعتمداری مدیر کیهان ممکن است گفته شود حضور این هیئت در جمهوری اسلامی ایران می تواند آنها را از نزدیک با واقعیات آشنا کند و زمینه ای برای توهم زدایی از اذهان به خطا رفته آنان باشد. این برداشت اگرچه بر فرض صحت نیز ساده اندیشانه است ولی چندان پاپیچ آن نمی شویم و فعلاً با تسامح می پذیریم که اگر با این هدف آمده بودند یا دعوت شده بودند چندان نگران کننده نبود. اما واقعیت غیر از این است.
نماینده ولی فقیه در موسسه کیهان با اشاره به گفته های مقام های آمریکائی و نوشته سایت وزارت خارجه آمریکاک نتیجه گرفته که این تبادلات فرهنگی حساب شده است و اهداف سفر هیئت آمریکائی هم به گفته مدیرعامل خانه سینما که ظاهراً میزبان آنهاست، برای این است که در راستای برنامه توسعه علمی- آموزشی و ارتقای شغلی اعضای جامعه اصناف سینمای ایران، سمینارهای تخصصی و کارگاه های آموزشی برقرار کنند تا به تبادل تجارب با جامعه سینمایی ایران پرداخته و دانش سینمایی خود را به این سینما انتقال دهند.»
کاری که کیهان آن را در جهت اهداف آمریکائی ها برای نفود فرهنگی در ایران می داند و با آن به شدت مخالفت کرده است.
آمار نادرست
چند روزنامه صبح نامه اسحاق جهانگیری وزیر سابق صنایع را به رییس جمهور با اهمیت دیده اند که در آن از وی خواسته است در ارائه آماری که به او می دهند دقت بیش تر کند و به مردم آمار درست بدهد.
اعتمادملی نوشته اینکه آیا گلایه وزیر سابق صنایع ایران میتواند در تغییر منش دولت نهم موثر افتد پرسشی است که بدون شک شیوه رفتاری اعضای کابینه نهم در سهونیم سال گذشته از حالا پاسخی روشن برای آن محسوب میشود.
به نوشته این روزنامه دولت نهم خوشاقبالترین دولت ایران بوده است و شیرینترین روزهای نفتی را مزمزه کرده است. در دیماه 86 این دولت نفت را با 68 دلار راهی بازارهای جهانی میکرد و در گرمای امسال برای هر بشکه نفت حتی تا 127 دلار هم پول دریافت کرد. درآمد نفتی ایران در سه سال گذشته بیش از 260 میلیارد دلار تخمین زده شده است.
در ادامه مقدمه نامه جهاگیری آمده در دوران دولت فعلی افزایش 60 درصدی بدهی معوقه نظام بانکی، رشد نقدینگی غیرمولد از 68 هزار میلیارد تومان به 170 هزار میلیارد تومان، افزایش نرخ تورم به 26 درصد، رشد خط فقر تا 780 هزار تومان، واردات بیرویه و شکست صنایع، چرخ نرخ بیکاری روی 12 تا 13 درصد و تزریق 20 میلیارد دلار به بنگاههای زودبازده برای رفع بیکاری، نشتی حساب ذخیره ارزی و موجودی 20 میلیارد دلاری، نتایج کار این دولت است که احمدینژاد در سیمای ملی گفت که ما به 85 درصد از اهداف برنامه چهارم عمل خواهیم کرد. به نظر شما این ادعا تا چه حد میتواند درست باشد؟
بحران اقتصادی
دنیای اقتصاد در سرمقاله خود با اشاره به بحران اقتصادی جهان نوشته خواسته و یا ناخواسته اقتصاد نفتی ایران از این بحران بزرگ متاثر شده است و تبعات آن در عمده واحدهای تولیدی حتی کارآمد کشور به وضوح قابل رویت است. هر چند به علت چسبندگی کمتر اقتصاد کشور به اقتصاد جهانی، تاثیرات تخریبی کمتری را باید متحمل شویم، لیکن به علت مساله تحریمها و فشارهای اقتصادی غرب تا حدودی این تخریب چند برابر میشود. تولید کشور مدت 2 سال است در تامین منابع مالی خارجی، تامین تجهیزات و مواد اولیه با مشکلات خارجی روبهرو شده است که به صورت طبیعی میبایستی تدابیری برای آن اندیشیده شود. واحدهای تولیدی کشور در شرایطی قرار گرفتهاند که خود هیچ نقشی در ایجاد آن نداشتهاند.
به نوشته محمود اسلامیان در این مقاله نگاهی به موجودی انبارها، چه شرکتهای بزرگ دولتی همچون ذوبآهن، مبارکه، پتروشیمیها و سیمانیها تا کوچکترین واحدهای صنعتی، نشانگر وضعیت خطرناکی است که بیتوجهی به آن میتواند بسیار مخاطرهآمیز باشد. طبیعی است صنعتی که در جریان فروش با مشکلات مواجه شده باشد و نتواند تعهدات مالی خود را به بانکها عملی سازد، بگیر و ببندها و ممنوعالخروج کردنها هم نه تنها به حل مشکل کمک نخواهد کرد، بلکه بحران را عمیقتر خواهد ساخت؛ زیرا امکان حداقل حرکت را از صنعت کشور سلب خواهد نمود.
این اقتصاددان تاکید کرده هیچکس نمیتواند حقوق بانکها را برای پیگیری دیون خود نادیده انگارد، اما سوال اصلی این است آیا بدون توجه به شرایط موجود و قفل شدن فروش در بسیاری از واحدهای تولیدی، میتوان با برخوردهای قضایی حل مشکل نمود؟
توقع از دولت
رسالت در سرمقاله خود نوشته این گفته آقای رئیس جمهور مبنی براینکه دولت مردمی اصولگرا وامدار هیچ حزب یا جریانی نیست، نه تنها یک ایدهآل مجموعه ارزشی و انقلابی کشور است بلکه در نظام اسلامی نیز اصولا قدرت و مناصب سیاسی نبایستی به وادی سهم خواهی و جاهطلبی افراد و احزاب کشانده شود و حتی احزاب و تشکلهای اصیل و باسابقه انقلابی نیز از این رویکرد مکتبی و صادقانه دولت استقبال کرده و میکنند اما تکرار این بحث در محافل مختلف آن هم در آستانه انتخابات شاید موجب برخی دلگیریها و سوء تفاهمات و تحلیلهای نادرستی قرار گیرد.
به نظر سرمقاله رسالت چنین بیانی از سوی رییس دولت در حقیقت خواسته و ناخواسته نوعی گریز از کار منسجم و تشکیلاتی کارآمد نیز خواهد بود. مضاف براینکه دولت نهم که به نام جریان فراگیر اصولگرایی برسرکار آمده در طول سه ماه و نیم گذشته از افراد متعهد، صالح، شایسته و مجرب تمام زیرمجموعههای جریان اصولگرایی بهرهمند بوده و از فکر و تجربه آنان در مدیریت صحیح امور کشور استفاده میکند و اساسا نیازی به اینگونه موضعگیری نیست.
|