آیا مبتلا به سرطان تخمدان شده ام؟

آیا مبتلا به سرطان تخمدان شده ام؟

سرطان تخمدان یکی از 5 بیماری رایج در بین زنان می باشد که متاسفانه نگرانی زیادی را برای زنان به همراه دارد. به راستی که شیوع این بیماری به اندازه ای است که تقریبا هر سال 25 هزار زن امریکایی مبتلا به این بیماری شناسایی شده اند و از هر 5 نفر زن مبتلا ، 4 نفر در مرحله پیشرفته بیماری قرار دارند که مسلما نجات جان بیمار در این شرایط غیر ممکن است. اما اگر شناسایی بیماری سریع و از همان مراحل اولیه شیوع صورت بگیرد ، امکان نجات جان بیمار حداقل برای 5 سال میسر خواهد شد. اما مشکل اصلی تشخیص سریع و درست بیماری است. در واقع نیاز به آزمایشات و تست های قابل تر از آنچه امروز وجود دارد، در این زمینه احساس می شود.

شناخت علائم بیماریبعد از دهه های متوالی که ادعا می شد ، این بیماری هیچ علامت مشخص و واضحی ندارد، چندین سازمان پزشکی مثل جامعه سرطان  در امریکا توانستند علائم تقریبا اختصاصی زیر را به عنوان علامت شاخص این بیماری اعلام کنند:

1 – تورم و درد شکم یا لگن
2- مشکل در خوردن3- احساس پری و سیری بلافاصله بعد از غذا خوردن4- توسعه علائم ادراری مثل افزایش توالی دفع ادرار و یا نیاز به دفع سریع ادرار اگرچه این علائم در مشکلات معده و به طور کلی ناراحتی های گوارشی نیز مشاهده شده است ولی اگر این علائم را هر روز و برای چندین هفته احساس کردید سریعا به پزشک زنان مراجعه کنید. زیرا این ها می تواند علائم اولیه سرطان تخمدان باشد. بهتر است این تفکر و افسانه که سرطان تخمدان یک قاتل خاموش می باشد را از ذهن بیرون کنید.  باید پذیرفت که بدلیل عدم توجه زنان به این علائم ، تشخیص به موقع با تاخیر مواجه می شود. در حالیکه توجه به این علائم واقعا ضروری است و این علائم اغلب ثابت و مجاب کننده می باشد. اگر چنین است حتما به پزشک مراجعه کرده و در مورد سرطان تخمدان سوال کنید. توجه به سابقه خانوادگی این بیماریهر آنچه در مورد سابقه این بیماری در هر دو خانواده پدری و مادری وجود دارد را جست و جو و مطالعه کنید. اگر افراد درجه یک خانواده مثل مادر، خواهر و یا دختر مبتلا به سرطان تخمدان بوده اند، شانس شما در ابتلا به این بیماری نیز زیاد خواهد بود. حتی اگر عمه، خاله ، مادر بزرگ و ... به این بیماری مبتلا بوده اند، احتمال ابتلای شما نیز به مراتب افزایش خواهد یافت. دقیقا همین مساله در مورد احتمال ابتلا به سرطان سینه نیز صادق است. در مجموع خطری که شما را تهدید می کند وابسته به فاکتورهای متعددی مثل گرایش قومی و حتی سن کسانی که مبتلا به این بیماری شده اند ، نیز می باشد. بنابر این اگر افراد خانواده و یا فامیل مبتلا به سرطان سینه یا تخمدان بوده اند حتما به پزشک اطلاع دهید. انجام معایناتآزمایشات مختلفی برای تشخیص و حتی اندازه گیری درصد خطر و احتمال ابتلا وجود دارد. اما فراموش نکنید که همه ا ین آزمایشات برای هر کسی انجام نمی شود. 1-    آزمایشات ژنتیکی: تنها 10 درصد از موارد این سرطان مربوط به ژنتیک و یا مسئله وراثت می باشد. اما افراد مبتلا به سرطان سینه 20 تا 40 % بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به این بیماری می باشند. بنابراین اگر افراد درجه یک خانواده و یا فامیل های نزدیک مبتلا به سرطان سینه و یا تخمدان بوده اند حتما با پزشک در مورد انجام تست ژنتیکی مشورت کنید. 2-    آزمایشات خون: برای تشخیص وجود سرطان لازم است. 3-    اولترا سوند: نام دستگاهی است که امکان تصویر برداری از تخمدان از مجرای واژن میسر می کند. این تست امکان بررسی تغییرات ساختاری تخمدان را فراهم می کند.

palmera - ایرانا - اصفهان
از مسوولین سایت بخاطر اطلاعات مفیدی که در اختیار بینندگان میگذارن واقعا سپاسگزارم. سایت ایرانیان انگلستان کمک خیلی بزرگی به جامعه ایران است.
پنج‌شنبه 8 اسفند 1387

kasraa - ایران - تهران
آره فکر می کنم مبتلا شدم
پنج‌شنبه 8 اسفند 1387

saeed.star - ایران - مشهد
واقعا دمتون گرم که به فکر مردم هستین .
جمعه 9 اسفند 1387

nilufar_sadr - ایران - کرج
هشدار مهم و ارزنده ای بود خوبه که در مورد بیماریهای دیگه نیز مطلب بگذارید. ممنون
شنبه 10 اسفند 1387

Arteen88 - هه ولیر - کوردستان
با سلام___از اطلاعاتتون ممنونم
شنبه 10 اسفند 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.