تشخیص بیماری پارکینسون با استفاده از نور
تشخیص بیماری پارکینسون با استفاده از نور
پرشکان می گویند با تکنیک جدید می توان بیماری پارکینسون را در مراحل اولیه تشخیص داد |
پژوهشگران بریتانیایی می گویند نوری که قدرت آن به اندازه یک لامپ یک میلیون واتی است، می تواند به تشخیص بیماری پارکینسون در مراحل اولیه این بیماری کمک کند.
تیم پژوهشگران بریتانیایی دانشگاه کیل، که در کنفرانس انجمن آمریکایی برای پیشبرد علوم شرکت کرده بودند، اظهار می دارند که یک سوپر میکروسکوپ، می تواند تغییراتی را که در سلول های مغز پیش می آید قبل از اینکه بیماری پارکینسون این سلول ها را از بین ببرد، ردیابی کند.
دکتر جوآن کالینگوود، از دانشگاه کیل به شرکت کنندگان در کنفرانس گفت این تکنیک هنوز در مراحل اولیه است ولی نهایتا با استفاده از آن می توان بیمار را زودتر معالجه کرد.
تشخیص پارکینسون در مراحل اولیه بیماری
دکتر کالینگوود گفت پژوهشگران دانشگاه کیل در پروژه خود از یک شتاب دهنده سینکروتون که در هارتول در ناحیه آکسفوردشایر بریتانیا راه اندازی شده، استفاده کرده بودند.
دستگاهی که از آن استفاده می شود دایره شکل و به اندازه وسعت 5 زمین بازی فوتبال است.
این دستگاه به ذره ها با سرعتی که اندکی کمتر از سرعت نور است حمله کرده و آنها را یک جا گرد آورده و به صورت پرتو یا نوری که قطرش کمتر از یک سلول واحد است، در می آورد.
با این تکنیک پژوهشگران می توانند میزان آهن را در هر یک از سلول های مغز که در اثر پارکینسون آسیب دیده اند شناسایی کنند.
دکتر کالینگوود می گوید با استفاده از این روش آنها توانسته اند نسوج انسان را با چنان دقتی بررسی کنند که در نتیجه آن تعیین میزان آهن در داخل و اطراف هر سلول واحد امکان پذیر شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که این یافته ها بتواند به پزشکان در تشخیص علایم اولیه بیماری پارکینسون با استفاده از MRI کمک کند.
دکتر کالینگوود می گوید: "تشخیص بیماری درمراحل اولیه مهم است زیرا می دانیم هنگامی که عوارض شناخته شده بیماری ظاهر می شود، زمانی است که تغییرات شیمیایی باعث مرگ عصب های حرکتی آسیب پذیر شده است."