پژوهشگر ایرانی در فهرست نهایی دریافت عالیترین جایزه نوآوری اسکاتلند
پژوهشگر ایرانی در فهرست نهایی دریافت عالیترین جایزه نوآوری اسکاتلند
دکتر آرش صحرایی ، پژوهشگر ایرانی دانشگاه «آبردین» موفق به ابداع روش نوینی برای درمان مشکلات چشمی متعاقب سکته مغزی شد.
به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وی با همکاری گروهی از پژوهشگران این دانشگاه یک روش درمانی ابتکاری و رایانهیی را موسوم به روش درمانی نوروچشمی برای قربانیان سکته مغزی که از سکته جان به در برده اند، ابداع کرده است.
اغلب بیماران پس از سکته مغزی دچار نقص بینایی میشوند که علت آن وارد آمدن آسیب به مسیرهای عصبی بصری در مغز است.
این برنامه جدید درمانی پیشرفتی فوقالعاده و قابل توجه در زمینه درمانهای چشمی است.
دکتر صحرایی در این زمینه خاطر نشان کرد: اصول بنیادی روش درمانی نورو ــ چشمی شبیه به همان اصول فیزیوتراپی است که در پی سکته مغزی انجام میشود. اگر ماهیچهها در پی آسیب مغزی متاثر شدند، از بیماران خواسته میشود که یک الگوی حرکت دست و پاها را تکرار کنند تا قدرت حرکت آنها بهبود پیدا کند، به همین ترتیب پس از کاربرد روزانه برنامه توانبخشی بصری یک دوره شش ماهه بیماری میتواند در قدرت بینایی خود احساس بهبودی کند از جمله این که میتواند در داخل و اطراف منزل راحتتر برگردد و نیز هنگام مطالعه با مشکل کمتری مواجه میشود.
وی افزود: وسیلهای که برای درمان نورو ــ چشمی مورد استفاده قرار میگیرد به سادگی در خانه یا اداره قابل استقرار است و هیچ نیازی به تجربه یا مهارت قبلی برای استفاده از رایانه ندارد.
این تمرین روزانه شامل نگاه کردن به صفحه رایانه و تعیین این است که آیا یک تصویر در منطقه نابینایی ظاهر میشود یا نه که این کار با فشار یک دکمه صورت میگیرد. در ابتدا بیماران فقط میتوانند حضور تصویر را حدس بزنند، اما با گذشت زمان به تدریج در بینایی فرد بهبودی حاصل میشود.
به گزارش ایسنا، این روش شامل افزایش مهارتهای ردیابی، افزایش قدرت تمرکز و بهبود قدرت تشخیص اشیاء در حال حرکت در منطقه نابینایی چشم و همچنین بهبود توان روخوانی است.
این روش استثنایی برای 55 هزار بیمار در اروپا و نیز هفت هزار و 500 نفر در انگلیس که از نقص بینایی پس از سکته مغزی رنج میبرند بسیار سودمند خواهد بود.
نام دکتر صحرایی به افتخار کشف این روش فوقالعاده، در فهرست کاندیداهای نهایی جایزه «خلاقیت انستیتو گانوچی» انجمن سلطنتی ادینبورگ قرار گرفته است.
برندگان این جایزه که بالاترین جایزه در زمینه نوآوری در اسکاتلند است، اکتبر امسال معرفی میشوند و جایزه نقدی به مبلغ 50 هزار پوند در انتظار برنده نهایی آن است.
|
|
|
|