بیان نظرات رهبر ایران توسط ولایتی در لیبراسیون

بیان نظرات رهبر ایران توسط ولایتی در لیبراسیون

مشاور آیت الله خامنه ای تحریم ها علیه ایران را به نفع اقتصاد کشور نمی داند
در مطلبی که امروز، دوم ژوئیه ۲۰۰۸ همزمان در سه روزنامه لیبراسیون فرانسه، لوتام سوئیس و لا رپوبلیکا ایتالیا چاپ شد، علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بین الملل خاطرنشان می کند که از نگاه آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، قدرت تسلیحاتی، امنیت به ارمغان نمی آورد، چرا که تجربه برخی از کشورهایی که قدرت تسلیحاتی بالایی دارند و حتی اتمی هستند، نشان می دهد که این تسلیحات نمی توانند فقدان امنیت سیاسی و اجتماعی را جبران کنند.

به نوشته لیبراسیون، این مطلب را وزیر اسبق خارجه جمهوری اسلامی به برنارگتا (Bernard Guetta)، یکی ازدوستان فرانسویش پیشنهاد داده بود، "به شرط آنکه قبلا نوشته شده باشد و عینا چاپ شود، چیزی که، به توضیح آقای گتا در لیبراسیون، نمیتوانست قابل قبول باشد".

سرانجام، پس از گذشت مدتی و مقداری "چانه زنی"، برسر کوتاه کردن مطلب، قرارمی شود این نامه منتشر شود.

آقای ولایتی در مطلب خود پس از تعریف و معرفی آقای خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی و تشریح شخصیت، مقام، وظایف و مسئولیت های او می گوید "رهبر، با وجود برخورداربودن از اختیاراتی که قانون به او داده، تنها در موارد بسیار مهم و حساس بطور مستقیم دخالت می کند".

آقای ولایتی خاطرنشان می کند که در ملاقاتها با سران کشورها، آقای خامنه ای، مانند آقای خمینی، "نمونه های جدی حضور سیاسی و قانونی رهبری ایران را درعرصه دیپلماسی کشور نشان داده است".

نامه "شخصی" آقای ولایتی با این جمله شروع می شود: "یک خارجی اخیرا از من می پرسید چه کسی در ایران رهبری می کند؟ پاسخ روشن است: اگر مربوط به مسائل راهبردی اساسی باشد، (مسئول) رهبر است، که قانون اساسی این اختیار را به او می دهد".

به گمان برخی از ناظران فرانسوی، یکی ازدلایل نوشتن این مطلب برطرف کردن نگرانی هائیست که در خارج از ایران درباره وضع آقای خامنه ای از یکسو و از سوی دیگر به چالش گرفته شدن قدرت او از سوی آقای احمدی نژاد، رئیس جمهور"تندرو"، پیدا شده است.

نامه همچنین نشان می دهد که سخنان "خشن" رئیس جمهور ایران بر ضد اسرائیل و آمریکا، مانند "محو اسرائیل از صحنه گیتی" و غیره چندان مورد قبول رهبر ایران نیست.

در رابطه با مساله هسته ای، آقای ولایتی می نویسد از دیدگاه رهبر، "دانش اتمی صلح آمیز کنونی کشور به عنوان میراث نسل انقلاب برای آیندگان به عنوان یک دستاورد ملی و با اهداف صلح آمیز تضمین شده، باید باقی بماند"، و در مورد مشکل مناطق فلسطینی، موضوعی که "رهبر هرگز فراموش نکرده"، یک انتخاب "دموکراتیک" برای تعیین حق سرنوشت سیاسی همه مردم اصلی فلسطین" را پیشنهاد می دهد، انتخابی که "همه، اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی در آن آزادانه شرکت کرده و نتیجه اش مورد احترام و پذیرش خواهد بود".

به گفته آقای ولایتی که شانزده سال وزیر خارجه ایران بود، "در تمام این مسایل، عمل رهبر ایران بر این اعتقاد استوار بوده که حفظ صلح جهانی تنها از راه شناختن حق حاکمیت تمام کشورها براساس احترام به مرزهای بین المللی می گذرد"، نکته ای که به برداشت مفسران فرانسوی "بسیار دور از تهدیدات و سخنان تند رئیس جمهور احمدی نژاد قرار دارد.

"درتمام این سالها، شخصیت رهبر، شهامت، شجاعت، و احساس مسئولیت و قدرت تصمیم گیری باعث تحکیم و تقویت تقش منطقه ای و بین المللی ایران شده، و توانسته ایران را تبدیل به یک شریک موثر در امنیت منطقه و جهانی بنماید و میل دارد که ایران این نقش را به گونه همیشگی بازی کند".

Eteraaz - ایران - تهران
من ترجیح دادم جواب دوستان رو در قسمت "خواب یکی از علمای قم درباره شاه" رو اینجا بدم ، چون ممکنه اونجا نبینن . اولا از اکثر دوستان تشکر میکنم که خواسته یا ناخواسته قسمتی از نظر من رو تایید کردند که همیشه و در هیچ جا تایید نکرده بودند . اکثر دوستان فقط به مقایسه ای که من داشتم معترض بودند ، ولی قبول کردند که زمان شاه دقیقا همونجوری بوده که من گفتم . یعنی وضعیت اقتصادی همانگونه بوده که من گفتم ، وگرنه اکثر دوستان منکر اون قسمت بحث من نشدند و خواسته یا ناخواسته تایید کردند که وضعیت اقتصادی مردم همونجوری بوده که من تو نظرم گفتم .
اما در مورد مقایسه باید بگم ، من واقعا تعجب میکنم از خیلی از دوستان که در اکثر مواقع وقتی بحث اقتصادی الان مملکت پیش میاد ، خیلی هاشون میگن واقعا زمان شاه یادش بخیر که همه چیز ارزون بود و مردم انقدر مشکلات اقتصادی نداشتند و مدام وضعیت الان رو با اون موقع مقایسه میکنن . خوب این یعنی چی ؟ این مگه مقایسه نیست ؟ مگه شما با این حرفتون جمعیت 25 میلیونی اون زمان رو با جمعیت 70 میلیونی الان ، افزایش جهانی قیمت کالاها رو و خیلی چیزهای دیگه رو با الان مقایسه نکردید ؟ مگه غیر از اینه ؟ پس چرا مدام به من خرده میگیرید که من وضعیت الان رو با اون موقع مقایسه میکنم و دارم اشتباه میکنم ؟ آیا غیر از اینه که خودتون دارید جواب خودتون رو میدید ؟
واقعا خوبه آدم هر عقیده ای که داره ، سعی کنه احساسات رو در اون عقیده به حداکثر برسونه . در ضمن یه تشکر ویژه هم از آقای بابک تورنتو دارم که واقعا در بین مخالفان عقاید بنده نمونه هستند . چون هر نظر و عقیده ای که دارند ، به فحاشی و بی احترامی به دیگران متوسل نمیشند . خوبه بقیه دوستان هم از ایشون ادب و شخصیت رو یک مقدار یاد بگیرند .
چهار‌شنبه 12 تیر 1387

Eteraaz - ایران - تهران
عذر میخوام ، اشتباه تایپی داشتم . درستش اینه : واقعا خوبه آدم هر عقیده ای که داره ، سعی کنه احساسات رو در اون عقیده به حداقل برسونه .
چهار‌شنبه 12 تیر 1387

rokgoo - -
والا من که فکر نمی کنم رهبر ما بجز منقل و وافورش به چیز دیگه ای فکر کنه و اهمیت بده...چه برسه به احساس مسئولیت و شجاعت و شهامت وقدرت تصمیم گیری ----------------------- کاربر گرامی لطفا نام کشور و شهر محل زندگی خود را به فارسی بنویسید. با تشکر
چهار‌شنبه 12 تیر 1387

vaghebin - -
مردم بی سواد امدند به قانون اساسی که نوشته نشده بود رای دادند وحضرات بعدا هر چه میخواستند نوشتند و هر اختیاری را را برای رهبر محفوظ نگه داشتند کشوری که جمهوری است چه نیازی به رهبر و شورای نگهبان و تشخیص مصلحت دارد پس مجلس چکار میکند .خامنه ای از کسانی که به قانون اساسی رای دادند هم بی سوادتر است ولی چه کنیم که ثروت و قدرت دست بی سوادهاست. --------------------- کاربر گرامی لطفا نام کشور و شهر محل زندگی خود را به فارسی بنویسید. با تشکر
چهار‌شنبه 12 تیر 1387

abtin_beo - ایران - اصفهان
قدرت اگر به دست یک نفر بیافتد اگر پیامبر هم باشد موجب فساد می شود.در مورد اسلام و ایران همین اتفاق افتاده است.
پنج‌شنبه 13 تیر 1387

soshians - ایران - تهران
Eteraaz شما لطف بفرمایید اول یه کم در مورد اقتصاد مطالعه بفرمایید بعد این نظرات زیباتونو به عرض برسونید. اینجا کلاس درس اقتصاد نیست ولی فقط 2 تا مثال کوچولو می زنم : این جمعیتی که زیاد شده(به یمن فرمایشات رهبر انقلاب البته) و قیمت های جهانی که بالا رفته هیچ کدوم عذر موجهی برای این گرانیها و نابسامانی اقتصادی ایران نیست.یه نگاهی هم به قیمت نفت بکن .چرا بقیه کشورهای نفت خیز خاورمیانه از این مشکلات ندارن؟ بنا به یکی از اصول اقتصادی هر کشوری باید بره چیزیو تولید کنه که می تونه اون چیزو ارزونتر تولید کنه. تو ایران به دلیل آب و هوا و خاک کشورمون کشاورزی به نسبت برامون ارزونتر و خوش کیفیت تره. در صورتی که صنایع ماشین اصلا برامون به صرفه نیست.ولی می شه بگی چرا ما میوه رو وارد می کنیم ولی برای ماشین تعرفه های نجومی وجود داره و با یه اصرار خاصی ماشینو باید اینجا تولید کنیم؟ درسته که رهبر و نظامو دوست داری ولی به قول خودت یه کم کمتر احساساتی شو و منطقی باش. در ضمن این که هموطنامون گفتن اون زمان اینترنت و ماهواره و موبایل نبوده شما خوشحال شدی فکر کردی نظر شمارو تایید می کنن؟پس مثل اینکه کلا تو درک همه چی مشکل داری نه فقط مسایل اقتصادی.
پنج‌شنبه 13 تیر 1387

alishah - ایران - تهران
در مصاحبه چند روز قبل پسر محمد رضا پهلوی خوندم که ایشون هم وجود یک رهبر (سیاسی یا مذهبی و یا ملی و ... ) رو برای جامعه ایران که هنوز مردم نژادهای گوناگون رو از هم تمایز می دهند و گاهی حتی نسبت به هم کینه و عداوت دارند ، ضروری و حتمی دونستند . بدون اینکه نگاه جانبدارانه داشته باشیم می تونیم بگیم که انصافا رهبر ایران طی این 19 سال چندان بد عمل نکرده . این مساله وقتی بیشتر نمود پیدا می کنه که می بینیم طی این سال ها ایران همواره مرکز اهداف جنگ های روانی و تبلیغاتی چندین میلیون دلاری امریکا بوده . و خوب اگر به سخنرانی های ایشون هم مراجعه کنید میبینین که هرگز کلام تحریک کننده دیپلماتیک استفاده نکردند بر خلاف امام که گاهی صحبت هاشون غیردیپلماتیک و از روی تعصب بود . و میشه میانه روی رو در اکثر مواضع ایشون دید ............ البته دوستان من به هیچ وجه از سوی هیچ کس ذی نفع نیستم بعدا پشت سرم جرف در نیارن بعضیا . ضمن اینکه من از همه دعوت میکنم یکبار بی طرفانه عقبه و پیشینه رهبر کنونی کشورشون رو مطالعه کنند
پنج‌شنبه 13 تیر 1387

naslesookhteh - ایران - تهران
Eteraaz - ایران - تهران دوست عزیز یک نمونه وضع اقتصادی بد الان رو باید تو نسبت دخل و خرج ببینی. وقتی حقوق یک ارتشی 1000 دلار بود(سرهنگ وسرتیپ و این درجات بالا رو نمیگم) که باهاش هم اجاره خونه میداد هم خرج زندگی و تفریح در حد معمولی اخر ماه هم هنوز پول داشته که پس انداز کنه. الان همون 1000 دلار رو هم اگر بدن که هزارسال نمیدن بازم بااین گرونی و تورم ادم نمیتونه مطمین باشه کم نیاره. نمیدونم چندسالته ولی معلومه نفست از جای گرم بلند میشه. من دیروز 28 سالم تموم شد با درامد الانم جرات نمیکنم ازدواج کنم. بااینکه واقعا به یک همدم احساس نیاز میکنم. خدا بیامرزه هویدا رو برو راجع به ثبات اقتصادی دوران نخست وزیریش مطالعه کن یا از بزرگترهات بخواه صادقانه برات تعریف کنن. بخصوص اون جمله معروفش رو بعد ببینم بازم میگی وضعمون خوبه. به مدت یک ماه هرروز نرخ کالاهای اساسی زندگی رو از مغازه دارهای محلتون بپرس اخر ماه ببین به چه نمودار صعودی قشنگی میرسی. بعد بیا نظر بده. اون قضیه ارتشی ها رو ازخودم درنیاوردم شاهد زنده دارم. چون میدونم عادت به انکار حقایق داری. افزایش جهانی قیمتها رو دوست دارم دوستان خارج از کشور بگن چقدر اونجا مشهوده.
پنج‌شنبه 13 تیر 1387

iroony - ایران - تهران
Eteraaz - ایران - تهران ...جناب اعتراض عزیز....زمان شاه جمعیت ایران 36 میلیون نفر بود نه 25 میلیون نفر ان یک....نکته بعدی اینکه چطور قیمتها در ایران 1000٪ رشد داشته اما در سایر کشورها 10٪؟؟؟بله قیمت غذا افزایش داشته در سراسر دنیا اما هیچ جای دنیا چیزی که 100 دلار بوده نشده 100 هزار دلار.... من فارق التحصیل رشته اقتصادم برای همین بگذار کمی از اقتصاد دوره شاه بدون غرض حرف بزنم...زمان شاه با افزایش درآمدها نفتی و واردات بی رویه کالا باعث تورم شد اما فرق آن دوره و این دوره در آن است که 30 سال گذشته از آن زمان و بسیاری از راهکارهای اقتصادی که آن زمان نبوده و خیلی امکانت که در آن دوره نبوده الان به وجود آمده پس اصلا مقایسه این دوره با 30 سال پیش مقایسه ای اشتباه هست و الان بدون شک باید بهتر باشد اما نیست...مردم که مشکل روانی ندارند که از وضع موجود بی دلیل ناراضی باشند وقتی یک جوانی مثل من میبیند نه میتواند خانه بخرد نه می تواند ماشین بخرد نه حتی با این درآمد آینده ای و تشکیل خانواده ای هیچ چیز برایش میسر نیست خوب باید چه بگوییم؟؟باید راضی باشم؟؟وقتی با سیل تمام این مشکلات ناگهان در خیابان گشت ارشاد هم به من تذکر می دهد و در چهارشنبه سوری کتک میخورم باید راضی باشم؟؟نباید از خودم بپرسم آیا کشوری که ثروتمند است نمی تواند برای من رفاه و آسایش و شادی فراهم کند؟؟اینها توقع زیادی است؟؟مگر من جوان چه خواستم؟؟رفاه و آزادی و آسایش حق من نیست؟؟اینها را دارم؟؟اگر دولت ما با آن جدیتی که در طرح ارتقا امنیت اهتمام میورزد در حل مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور وقت صرف میکرد من جوان الان آینده ای روشن تر نداشتم؟؟....چرا من باید حتما به قول گفتنی حضب اللهی باشم تا در جایی کار کنم؟؟؟چرا کسی نظرات متفاوت را بر نمی تابد؟؟چرا باید دو رویی کنم تا در جایی مناسب مشغول به کار شوم؟؟؟مگر دورویی مخالف ذات اسلام نیست؟؟چرا من نمی توانم آزادانه نظر خود را در هر موردی فقط بگوییم حتی نمی خواهم عمل کنم به ان فقط بگوییم...چرا من نمی توانم مخالف نظرات رهبر باشم؟؟در خود آمریکا که شما شیطان بزرگ می نامیدش جورج بوش بارها به چالش کشیده میشود یا در فیلمهای مختلف حتی دیدم بدترین توهین ها حتی به جورج واشنگتن شده اما به جایه اینکه کسی مخالف را بکوبد جواب او را داده خیلی مودبانه و بحث کرده اند...اینها یی که شما اینجا میبینید بی ادبانه جواب شما را میدهند هیچ کدام به دمکراسی علاقه ای ندارند و در خون خود دیکتاتور هستند...اما شما جواب مرا بدهید اگر ممکن است...
پنج‌شنبه 13 تیر 1387

shir o khorshid - ایران - اصفهان
alishah - ایران - تهران جناب رضا شاه دوم گفته بود بهترین حکومت برای ایران حکومت پارلمانی مشروطه است که شاه یا رهبر هیچ هیچ هی ی ی یچ دخالتی در امور سیاسی نداشته باشد نه مثل الان که رهبر در همه جا از صدا و سیما تا مجلس و قضیه ورود به توالت با پای چپ دخالت می کند
شنبه 15 تیر 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.