هزینه ۵۰ برابری اینترنت در ایران
هزینه 50 برابری اینترنت در ایران
در کشورهای پیشرفته هزینه استفاده از اینترنت بسیار پائین و میزان استفاده و پهنای باند بالا است که این امر در کشور ما بر عکس بوده و هزینه ها ده برابر و میزان استفاده پائین است.
ایران در تمامی فاکتورهای ارائه شده در زمینه فقر سواد اطلاعاتی و ضعف تکنولوژی در فقر به سر می برد به طوریکه حتی در این زمینه از متخصصان لازم و مرتبط با فناوری اطلاعات نیز بی بهره است.
حمید ضیایی پرور دکترای ارتباطات و کارشناس فناوری ارتباطات در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: میزان سطح سواد افراد یک جامعه ارتباط نزدیکی با سواد اطلاعاتی افراد در زمینه استفاده از اینترنت، مطبوعات و سایر مسائل ارتباطاتی دارد و پاکستان که جمعیتی بالای 150 میلیون نفر دارد میزان افراد بی سواد آن 80 درصد و افراد با سواد 20 درصد است که به تناسب آن ضریب نفوذ اینترنت هفت و نیم درصد است ،اما این امر در کشورهای اروپای مانند آلمان که 100 درصد افراد آن با سواد هستند، ضریب نفوذ اینترنت بالای 70درصد است و این مسئله در کشور ما هم در مقایسه با میزان سطح سواد افراد جامعه حاکی از ضعف سواد اطلاعاتی استفاده از اینترنت و تکنولوژی ارتباط است.
وی ادامه داد: دومین فاکتور مهمی که باید به آن اشاره کرد زیر ساختارها هستند که امکانات، نرم افزارها و سخت افزارهایی را که مرتبط با تکنولوژی هستند شامل شده و زیر ساخت توسعه را در کشور تشکیل می دهند و هر قدر زیر ساخت ها وسیع تر و بیشتر باشد امکان دسترسی و استفاده مردم نیز بیشتر می شود و میزان هزینه ها کاهش می یابد.
مینایی پرور تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته هزینه استفاده از اینترنت بسیار پائین و میزان استفاده و پهنای باند بالا است که این امر در کشور ما بر عکس بوده و هزینه ها ده برابر و میزان استفاده پائین است.
وی گفت: طبق آمار رسمی از سوی( ITU )اتحادیه بین المللی مخابرات به طور متوسط در ایران نسبت به ترکیه، مالزی و امارات و کره هزینه استفاده از اینترنت تا 50 برابر گران تر است که این آمار هر سال تغییر و اعلام می شود ،بنابراین بحث قیمت تمام شده فناوری ها بسیار مهم است و هر قدرت هزینه ها ارزان تر باشد رغبت مردم برای استفاده بیشتر است.
وی تاکید کرد:ما در زمینه فناوری ارتباطات در قسمت های آموزش عمومی و آکادمیک ضعف داشته و دانشجو به حد کافی نداریم و وضعیت آموزش رسمی در جامعه ما مطلوب نیست حتی متخصصان لازم و مرتبط با فناوری اطلاعات هم نداریم و در واقع مبحث فناوری ارتباطات ، در کشور علم نوپایی بوده و این در حالی است که در کشورهایی مانند کره جنوبی و سنگاپور از مقاطع ابتدایی شروع به آموزش فناوری اطلاعات و رایانه و تکنولوژی به افراد می شود که در کل باید گفت، ضعف آموزشی، هزینه های بالا در استفاه از این فناوری ها و سطح سواد افراد از عوامل مهم پائین بودن سواد اطلاعاتی در جامعه ایران است.
|
|