گلایه ایرانیان مقیم مسکو از دستگاههای فرهنگی کشور

گلایه ایرانیان مقیم مسکو از دستگاههای فرهنگی کشور

ایرانیان مقیم پایتخت روسیه از لغو سفر یک گروه موسیقی سنتی ایرانی که قرار بود بمناسبت عید نوروز و میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) در مسکو برنامه اجرا کند، انتقاد کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری انتخاب از مسکو، گروه موسیقی سنتی و محلی نواحی ایران قرار بود پس از اجرای برنامه پنجشنبه گذشته در "مادرید"، عازم مسکو شود ولی در آخرین لحظه به دلایلی که اعلام نشد، از این سفر منع شده و از مادرید به تهران بازگشتند.

در شرایطی که برای اجرای برنامه این گروه در مسکو از مدتها پیش اقدام شده از ایرانیان و برخی شخصیتهای فرهنگی و ایرانشناسان روس نیز دعوت بعمل آمده بود، لغو سفر در آخرین لحظه موجب شد ایرانیان مقیم روسیه که تنها به مناسبتهایی اینچنین می‌توانند گرد یکدیگر آمده و فرصت را برای احیای سنتهای دینی و ملی خود مغتنم دارند آزرده خاطر شوند.

به گفته یک مقام آگاه، برای عزیمت گروه موسیقی مذکور به مسکو که پیشتر در چند پایتخت اروپایی برای ایرانیان برنامه‌هایی اجرا کرده، حتی بلیط هواپیما و ویزا اخذ شده بود که همه آنها باطل گردید و علاوه بر ضرر مالی، باعث شد به روحیه ایرانیانی که مدتها در غربت و سرمای روسیه در انتظار عید نوروز و گردهمایی به این مناسبت بودند، لطمه وارد شود.

در چند روز اخیر ایرانیان مقیم مسکو به طرق مختلف این نارضایتی را به نهادهای ایرانی و ایرنا منتقل کرده و از اینکه بعنوان کشور خاستگاه "نوروز"، در مقابل مراسم جشن بین‌المللی و چند هزار نفری کشورهای آسیای میانه و قفقاز در "مسکو" نتوانستند با حضور گروه موسیقی محلی و سنتی کشورشان، گردهمایی شایسته‌ای بویژه با تقارن نوروز با هفته گرامی وحدت داشته باشند ابراز تاسف کردند.

اهالی کشورهای آسیای میانه و قفقاز مقیم روسیه، عید نوروز را همه ساله بعنوان یک مناسبت بزرگ فرهنگی و تاریخی، که باعث تقویت پیوندهای تاریخی و علایق دینی مردمان این منطقه شده، جشن می‌گیرند.

ولی همواره این انتظار به حق از ایران و ایرانیان وجود داشته که بعنوان مهد و خاستگاه اصلی "نوروز"، بصورت الگویی در برپایی، حفظ و گسترش چنین آیینی که بدون تردید بزرگترین عامل فرهنگی نزدیکی ملل منطقه است، ظاهر شود.

بک کارشناس فرهنگی می‌گوید: "نوروز" فرصت فرهنگی بی‌نظیری برای ایران است تا از این طریق پیوندهای تاریخی، دینی و فرهنگی و به تبع آن سیاسی و اقتصادی با اینگونه کشورها و ملل منطقه را مستحکم کرده یا دستکم زمینه‌هایی برای آن فراهم سازد.

بعقیده وی، به نظر می‌رسد اتباع این جمهوریها در زمینه بزرگداشت عید نوروز و مراسم و فرهنگ و سنن آن و نیز توجه به تاریخ و فرهنگ ملی خود که در ایرانی بودن آن کمتر تردیدی وجود دارد، گوی سبقت را از ایران ربوده و این مساله از دید کارشناسان فرهنگی و تاریخی روسیه نیز پنهان نمانده است.

نمایندگان ملتهای چندین کشور آسیای میانه و قفقاز و حتی ترکیه و سوریه در روسیه و نهادهای فرهنگی واجتماعی آنها امسال بصورت مجزا و در مواردی بصورت مشترک برنامه‌هایی نوروزی و مراسمی را در مسکو تدارک دیده و اجرا کردند که در برنامه بین‌المللی و مشترک آنها،امسال نیز مانند سال گذشته جای ایران بازهم خالی بود.

البته مسوولان رایزنی فرهنگی ایران در روسیه با توجه به لغو سفر گروه موسیقی ایرانی، در مراسم نوروزی که با دعوت قبلی روز شنبه برگزار شد، ناچار شدند از چند دانشجوی ایرانی برای اجرای قطعاتی از موسیقی سنتی استفاده کنند که با وجود این تلاش و هنرمندی این دانشجویان، غیبت گروه اعزامی از تهران در آن کاملا مشهود بود.

با این وجود در مراسم بین‌المللی نوروز در مسکو با حضور نمایندگان بیش از ‪ ۱۴‬کشور، عدم حضور ایران سوال برانگیز بود و مانند سال پیش "نوروز" در روسیه با وجود "ایرانی" بودن آن رنگ و بویی کاملا "آسیای میانه‌ای" بخود گرفت و میزبانان آن از جمهوریهای شوروی سابق، هریک تلاش کردند این عید را به ملت و کشور خود نزدیکتر معرفی و منتسب نمایند.

"جشن بزرگ نوروز" را شهرداری مسکو با همکاری نمایندگان فرهنگی کشورهای یاد شده در برگزار نمود و گروههای فرهنگی هنری و هنرمندان موسیقی سنتی کشورهای یاد شده برای هزاران شرکت‌کننده ، برنامه‌هایی اجرا کردند.

همچنین نمایشگاه بزرگی از صنایع دستی، سفره‌های نوروزی، لباسهای محلی، مواد غذایی، تابلوهای نقاشی و نمادهای تاریخی، فرهنگی و اجتماعی هریک از کشورهای شرکت‌کننده در این مراسم تشکیل شد که مورد استقبال قرار گرفت.

بگفته یک دانشجوی ایرانی، برخی دشمنان فرهنگی و تاریخی ایران تمایل دارند بدنبال توطئه‌هایی در مورد نام خلیج همیشه فارس و دیگر میراثهای ملی و دینی، نوروز را هم به دیگران منتسب نمایند.

یک کارشناس مسایل فرهنگی با اشاره به فشارهای روحی و روانی که اتباع ایران، دانشجویان و خانواده‌های ایرانی بخاطر شرایط خاص آب و هوایی و فرهنگی روسیه متحمل می‌شوند گفت: اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری به بهانه اعیاد و مناسبتهای ملی و مذهبی، باعث تقویت روحیه و ایجاد اعتماد به نفس و اتکا به داشته‌ها و میراث ملی و مذهبی ایرانیان شده و آنها را از گزندهای متعدد در غربت به دور نگاه میدارد.

ایرانیان مقیم در پایتخت روسیه با انتقاد از لغو سفر گروه موسیقی ایرانی به این شهر بعنوان حرکت کوچکی که می‌توانست در این زمینه تاثیر داشته باشد، می‌گویند: از سازمانهای فرهنگی و تاریخی کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران در این زمینه انتظار بیشتری می‌رود.

babaktoronto - کانادا - تورنتو
وزیر فرهنگ و ارشاد کیه؟ اقای صفار هرندی معاون سابق اقای شریعتمداری معروف تو روزنامه کیهان. ایشان در روزهای شتاب گرفتن روند صدور مجوز برای اجرای کنسرتهای خوانندگان مجاز داخلی در فضای بعد از 2 خرداد مرتب در روزنامه کیهان مقاله بر علیه صدور این مجوزها چاپ میکرد و فریاد وااسفا سر میداد که اسلام داره از بین میره.اونوقت انتظار دارین برای اجرای موسیقی در خارج مجوز صادر کنه؟ خوب حالا این فرد شده وزیر فرهنگ و ارشاد . این اقا به کل با بحث هنر و موسیقی و فیلم مشکل داره و بالاترین میزان تعجب محافل سیاسی همین انتخاب شدن این شخص از سوی محمود احمدی نژاد به سمت وزارت ارشاد بود. شما ببینید در تلویزیون ایران سعی در کاهش رنگ و بوی نوروز داشتند چه برسه در برون مرز ایران اینها مشتی بیگانه و غیر ایرانی هستند که ماموریتشون نابودی ایران و سنتهای اصیل ایرانیه و من این وسط خنده ام میگیره از اونایی که خودشونو ایرانی میدونن اما طرفدار احمدی نژاد با این وزیران عتیقه اش هستند. بهتون قول میدم اگه همینطوری پیش بره همسایه های ایران نوروزمونم مثل خیلی چیزای دیگه که به خودشون دارن نسبت میدن مصادره میکنن
سه‌شنبه 6 فروردین 1387

edvinson - ژاپن - توکیو
مرگ بر کمونیسم!
چهار‌شنبه 7 فروردین 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.