رئیسجمهور شدن آرش درمبخش در فیسبوک، حقیقت نداشت!
رئیسجمهور شدن آرش درمبخش در فیسبوک، حقیقت نداشت!
در دنیای امروز آدم نمیتواند به چشمان خود اعتماد کند، یک خبر با داشتن منابع معتبر متعدد، ممکن است نادرست و غیرواقعی باشد.
یکی از خبرهایی که اخیرا در رسانههای فرانسه و سپس در وبلاگستان ایران انعکاس زیادی پیدا کرد، خبر رئیسجمهور شدن یا پرزیدنت شدن یک فرانسوی ایرانیتبار 28 ساله به نام آرش درمبخش بود.
موضوع از این قرار بود که چند هفته پیش اپلیکیشنی برای فیس بوک ساخته شد که کارش این بود که در هر سه ماه و بر اساس آرای کاربران فیسبوک، رئیسجمهوری برای فیسبوک انتخاب کند.
آرش هم قضیه را جدی گرفت و از دوستانش دعوت کرد که برایش در این انتخابات سرنوشتساز فعالیت کنند و حتی سایت facebook president را هم راه انداخت. او در این سایت از تحمل پیروان مذاهب مختلف و نادانی جنگافروزان میگفت و تبلیغ اشاعه فرهنگ فرانسوی در سراسر جهان را میکرد.
اپلیکیشنی که شرحش رفت 140 هزار بار نصب شد و آرش 9 هزار رأی به دست آورد و سرانجام نخستین رئیسجمهور فیسبوک شد.
رسانههای فرانسه، این خبر را در سطح گستردهای منتشر کردند، آنها باور کرده بودند که یک مرد فرانسوی موفق شده است که رئیسجمهور فیسبوک در سراسر جهان شود. بسیاری از کانالهای تلویزیونی و رسانههای معتبری همچون TF1, LePoint, L’express, FranceInter, Le Parisien این خبر را بازتاب دادند.
آرش ناگهان ستاره شد و حتی در ویکیپدیا مدخلی برایش باز شد. از آرش دعوت میشد که درباره اهدافش در دوره ریاست جمهوری حرف بزند و او اتفاقا خیلی خوب از پس این کار برمیآمد.
مقامات فیسبوک تا مدتها کاری به کار رئیسجمهورشان نداشتند تا اینکه آرش در سخنرانیها درباره همکاری با یونسکو و پشتیبانی فیسبوک از این برنامه گفت. او در این سخنرانیها میگفت که به سبب در ارتباط بودن با صدها میلیون کاربر فیسبوک، حتی بیشتر از رئیسجمهور فرانسه، قدرت تأثیرگذاری دارد.
هیچ کس به این فکر نبود که چک کند فیسبوک چند کاربر دارد و یا صحت خبر را از منابع اطلاعاتی رسمی فیسبوک جویا شود.
ولی اوضاع به همین منوال باقی نماند، یگ گروه در فیسبوک متوجه حقیقت شدند: آرش تنها منتخب یک اپلکیشن بود که کسری از اعضای فیسبوک نصبش کرده بودند، او رئیس جمهور فیک بوک بود و نه فیسبوک! بخش فرانسوی سایت ZDnet جعلی بودن خبر را منتشر کرد و به دنبال آن بلاگرها هم متوجه قضیه شدند.
خیلی از روزنامهنگارانی که خبر را منتشر کرده بودند، صرفا به خاطر از قافله عقب نماندن این کار را کرده بودند، کاری که باعث شرمندگی رسانههای فرانسه شد.
بسیاری سعی کردهاند که مجددا با آرش تماس بگیرند و موضوع را از زبان خود بشنوند ولی تا به حال موفق نشدهاند.
به هر ترتیب برای آرش آرزوی موفقیت میکنیم و امیدواریم در انتخابهای واقعی و مجازی آینده، بتواند روحیه خود را حفظ کند و موفق باشد.
منبع : وبلاگ یک پزشک , نگاه علیرضا مجیدی به دنیای پزشکی , اینترنت , هنر و ادب